Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monoxid

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Németh Gábor a (Mandinerrel ellentétben, ami ugye vagyonokból működő, Fidesz-közeli orgánum) független, civil Egyenlítő blogon előbb csak zavaros múltúnak, majd egyenesen prostituáltnak nevezte Wittner Máriát, az '56-os forradalom…..
Eszem megáll Abcúg haloven! 2012.10.30 08:36:08
A lengyel katolikus egyház tiltakozik a haloven ellen, hallom ma a Bartók Rádió nyolcórás híreiben. Mivaaaaaa????? Haloven. Jól hallottam?Halogén?Halovány? A szövegösszefüggésből kiderül, hogy halloween nevű, világszerte elterjedt ökörség ellen tiltakoznak a pinát sose kultivált lengyel…..
Rájöttem, miért rezzenek össze, amikor azt hallom a bankban, a rádióban vagy akárhol máshol, hogy sváci fran.Nem svájci frank, hanem svájci fran.Egy gyerekkori beszélgetés jut eszembe.Lehettem tizenkettő és valahol azt találtam mondani, hogy francia frank és svájci frank.Egy…..
Szerintem hibát követ el, aki vét valami ellen.A hibázni és véteni annyira hasonló tartalmú, hogy szinte szinonimái egymásnak.Mindkettő negatívumot jelent, éppen ezért aki hibát vét, az éppen hogy jót csinálja.Szerintem egyszerűbb lenne azt mondani, hogy hibázik, de ha már a beszédből mindenképp…..
Canter = könnyű vágta to win at a canter = kenterben győz, vagy könnyen győz (forrás: szotar.sztaki.hu)   Tehát ha lefordítom a jól bevált angol kifejezést, akkor KENTERBEN VERI azt, amit könnyen győzött le. Ez a kenterben veri jelentése. gyengébbek kedvéért: kenterben veri = helyes kenterbe…..
a sokak által gyakran rosszul ejtett szavak folyamatosan bővülő gyűjteménye (összeállítását a Bartók és Klasszik Rádió bemondói ihlették)   helyes kiejtés helytelen kiejtés       Christopher Hogwood brit karmester, zongorista 1941-2014 krisztofer hagvud hogvúd Sumi…..
Már megint a közszolgálati rádió és már megint egy buta melléfogás! Amikor Mariska néni azt mondja, hogy a kertjében a borsópalánták mellett megy a szorgalmi út, azzal nincs semmi baj, hiszen ő azt is pontosan tudja, hogy a szomszéd a coszpocból építette a házát, amin van anterna és ő már füzetett…..
Isten őrizz, hogy visszasírjam azt az időt, amikor a kereskedelmi média itthon csak az imperialistáknál kötelezően elítélendő elhajlásként  volt ismert. Mégis olykor nagyon hiányolom az olyan nagytudású, tájékozott és nyelveket beszélő újságírókat, mint Csák Elemér,…..
monoxid 2012.02.07 11:07:02
@Soto: Ebben nagyon nincs igazad! Aczél Anna ui. borzasztóan raccsol. És még valamit az egészhez (alapvetően igaza van Medwének is, kár, hogy a saját írása is tele van hibával; elolvashatná mielőtt közrebocsátja!): nemcsak rosszul hangsúlyoznak, intonálnak stb. mai köznyelvrongálóink, hanem egyetlen értelmes mondatot se tudnak elmondani egyfolytában, hibátlanul, szóismétlés, -korrekció nélkül. Az alanyi-tárgyas ragozásról fogalmuk sincs, ami pedig nyelvérzékünk egyik alapja lenne. (Valszeg nem olvassák el előre, amit mondaniuk kell, s lehet, h az írott szöveg is tele van hibával?)
monoxid 2012.02.07 11:19:07
@monoxid: helyesen Acél Anna a neve, bocsi! (más szemében a szálkát...)
Hippokrampusz Fényszennyezés 2011.03.28 10:07:00
  A fényszennyezés/fényterhelés (mesterséges fény egy része értelmetlenül, hasznosítás nélkül távozik az égbolt felé) akkor kezdődött, amikor Edison feltalálta a villanykörtét 1879-ben. Azóta a világ csak egyre fényesebb. Súlyosabb problémákat az elmúlt évtizedek…..
A pénznél szárazabb, racionálisabb és érzelemmentesebb dolog aligha van. Talán épp ezokból fura, ha valaki SZÍVBŐL UTÁL egy befektetésekkel foglalkozó céget. Azért még nem utálnám a Brókernetet, mert néhány éve a mesés haszon reményében szerződést kötöttem velük.…..
Összegyűjtöttük a klímaszkeptikusok néhány gyakran hangoztatott érvét, hogy miért nincs is klímaváltozás, vagy ha van is, akkor miért nem olyan nagy dolog. A következő hetekben egyenként végigmegyünk majd ezeken az érveken és megvizsgáljuk, melyik igaz, melyik nem. Ha eszetekbe…..