Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vén betyár

0 bejegyzést írt és 2475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
vén betyár 2016.01.23 18:19:43
Karácsonyi utánközlés rovatunk harmadik részével éreztetjük, hogy közeleg az idő a karácsonyi Lemilezésre. A fa alatti ajándékok kibontásakor ne erre a cikkre gondoljatok, amúgy pedig foglalja le gondolataitokat Bastogne és a harcoló jenkik, németek, pancerek és…..
A Molotov-koktél fejlődéstörténetét nem a falangisták harcaitól, vagy a finnek védekezési műveleteitől, vagy 1956-tól kell kezdenünk, hanem sokkal hamarábbról. Amikor az ősember tűzbe dobta ellenségét, megfogalmazódott az ösztönös vágy, hamuvá rombolni az ellenséget. Még…..
vén betyár 2014.11.04 16:33:32
@magyar bucó: Köszönöm!Gondolom nem így csinálták volna, ha nem működik.Ügyesség, elszántság, pontosság, időzítés...
vén betyár 2015.10.24 05:47:03
@László Medve: Hogy történhetett és milyen sérülést okozott?Lehet, hogy éppen a kezedben volt, amikor "elcsattant", "elműködött" a gyújtó és még sikerült eldobni? @Crip Lee: Hehe...Végül is aktuális... :)
vén betyár 2015.10.24 12:49:08
@László Medve: Köszi!Nagy szerencsétek volt!
..
vén betyár 2015.06.22 06:09:30
@Kuruc ezredes:
Zseniális blöff az egész.Valójában Orbán hétfőn a nyilvánosságra hozza ördögi tervét:

"Tisztelt ellenzék!

Tájékoztatom önöket, hogy magasröptű és mélyenszántó elemzéseiket, emberbaráti javaslataikat figyelembe véve antihumánus, a fasiszta rendszerekre emlékeztető, mélyen szégyenteljes és amúgy is hatástalannak ígérkező, méregdrága kerítésépítési tervemtől elállok.
Az illegális migránsok részére éjféltől napi négy alkalommal ingyenes különvonatot indítunk Szegedről Bécsbe.Fogadásukról, ellátásukról a vasútállomáson gondoskodunk.
A hazánkban letelepedni kívánó menekült bevándorlók számára heti egy alkalommal mikrobusz indul a debreceni átmeneti menekült befogadó táborba, ahol kérelmüket a törvényes előírásoknak megfelelően elbírálják.
Kérem a tisztelt ellenzéki pártokat és szervezeteket, valamint mindazokat, akik kerítésépítési elképzelésemet helytelenítették, bocsássanak meg és tévedésemet tudják be mélyen gyökerező idegengyűlöletemnek.
Többé nem fog előfordulni.

Tisztelettel!

O V "
vén betyár 2015.09.24 07:19:11
@Kuruc ezredes: Megőrülök!Megvalósul a "javaslatom": "Netán civil engedetlenségi mozgalom keretei között "menekülési útvonalat" kellene kiépíteni /hasonlóan ahhoz, ahogyan a menekülő rabszolgákat segítették Amerikában/? Az illegális migránsok részére éjféltől napi négy alkalommal ingyenes különvonatot indítunk Szegedről Bécsbe.Fogadásukról, ellátásukról a vasútállomáson gondoskodunk.
A hazánkban letelepedni kívánó menekült bevándorlók számára heti egy alkalommal mikrobusz indul a debreceni átmeneti menekült befogadó táborba, ahol kérelmüket a törvényes előírásoknak megfelelően elbírálják.
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
21 hónap Ügyek és rügyek 2015.07.16 06:47:41
Ott van a nagy ÜGY. Kiálltam mellette. Olyannyira, hogy az arcomat adtam hozzá. Most meg tessék, csattan a szívlapát. Pár hülye elképesztő iramban rángatja a szakadék széle felé a csoportot. Az elmúlt időben újra megtanultam imádkozni. A könnyeim néha kimosnak belőlem…..
Fogalmazhattam volna másképp is, de az európai, és a magyarországi bevándorlási statisztikákat nézve, ettől finomabbra nem csiszolhattam volna a címet. Mindenki látja, mi történt eddig, hogy mi fog ezután történni csak sejteni lehet, de jó nem, az biztos. Horváth Csaba…..
A San-parti erőd ostromairól szóló cikksorozat második részében (1, 2, 3, 4, 5) folytatjuk a Monarchia hadseregének ismertetését. Először a kézifegyveres részt fejezzük be, ez múltkor már nem fért bele, aztán jön a hadsereg többi része, tüzérség, lovasság, autók, léggömbök, repülők, végül lesz pár…..
vén betyár 2015.06.18 10:42:29
@Hadrian77: Igaz amit olvastál az angolszászok revolver imádatáról.Bocs és elnézést. :) :D
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
vén betyár 2015.06.15 08:26:50
Tisztelettel köszöntöm a szerzőt és gratulálok hozzá, hogy néhány kósza gondolatával ilyen viharos vitát váltott ki.
A kialakult helyzetben a rendőrség szerepéről, a testületet ért kritikákról és ezek visszhangjáról szóló vélemények helyett, mellet sok minden más is szóba került.Ettől /is/ izgalmas és érdekes a vita.
Tekintettel arra, hogy néhány hozzászóló attól függően ítéli meg a rendőrök / és természetesen/ a rongálók tevékenységét, hogy megítélésük szerint milyen a plakát erkölcsi, politikai tartalma, érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne ha holnap a Zöld Béka Nemzetközi Környezetvédő Szervezet plakátokat helyezne ki, felhívva arra a nagyérdemű figyelmét, hogy tartózkodjon többet a szabad levegőn.Ezt követően a Háromlábú Kutya Vékonybőrrel Környezetszépítő szervezet aktivistái ezeket a plakátokat letámadják.A ZBKNKSZ ismert és ismeretlen elkövetők ellen feljelentést téve kéri a rendőrség segítségét.A rendőrség nem tartja feladatának, illetve nem képes eleget tenni a felkérésnek.A ZBKNSZ saját aktivistáit mozgósítja a plakátok megvédésére, a HKVK pedig saját aktivistáit pénzjutalom kilátásba helyezésével további rongálásra buzdítja.Akarom, nem akarom, csak belekeveredik a rendőrség.
Az autólopások és egyéb bűncselekmények megelőzése, felszámolása, visszaszorítása elleni kisebb hatékonyság magával hozza az érintett károsultak önszerveződését, aktivitásának fokozódását, esetenként eredményesen, esetenként vitathatóan.
Nem vitathatóan a különféle rendvédelmi szerveknek alapvető feladataik színvonalas ellátásához a politikának, a kormánynak kellene biztosítani legalább a minimálisan elégséges anyagi, szervezeti, személyi feltételeket.
Politikai /hatalmi/ megrendelésre nem kötelezhető feladatai törvényben előírt és szabályozott módon való teljesítésén túlmenően más feladatokra.Talán most sincs szó erről, most sem ezt teszi a plakátok őrzésével, megfigyelésével, a plakátrongálók elleni eljárás megindításával.
Az sem példa nélküli, hogy kötelezettsége ellenére nem lépett fel, gondoljunk csak a taxisblokádra.Valszeg, illetve lehet, hogy nagyobb tragédiát előzött meg ezzel.Vélemények szerint a 2006-os sajnálatos események során / vmint máskor is/ politikai megrendelésre lépett fel, elégé szakszerűtlenül.
A poszt szerzője a plakátrongálások, plakátvédelem kapcsán sokkal mélyebben nagyobb fajsúlyú kérdéseket vetett fel.
A hozzászólók többségével szemben sajnos én úgy érzem, hogy ismereteim, tapasztalataim alapján nem tudok határozott és egyértelmű álláspontot foglalni és képviselni, azon túl, hogy élvezem a vitát és egyetértek a szerzővel abban, hogy a testületnek alapvetően a közszolgálaton belül lenne a helye és a srácoknak /"végrehajtó állomány"/ köszönet, elismerés.
További élvezetes vitát kívánok!
Furcsa kérésnek teszünk eleget, a jenki filmipar és a katonaság kapcsolatát boncolgató cikk szerzője, Havasmezői Gergely keresett meg minket egy ajánlás erejéig, mi pedig erre nyitottak vagyunk, mivel ez a kérdés abszolút a Lemil témáiba illeszkedik. Arról már nem is beszélve,…..
vén betyár 2015.05.05 14:16:23
@NagyságosSodalisO [eng]: Érdemes böngészgetni, sok érdekesség a témában: monty.blog.hu/tags/r%3Afilmek
vén betyár 2015.05.06 10:19:50
@Titus Pullo Urbino: Jó néhány szinvonalas filmajánló, filmkritika található a neten.Ennek ellenére mégis igazán az érdekelne engem is, a hozzászólók többségével együtt, hogy a lemiles törzsszerzők és olvasók hogyan látják a filmeket.Generációs különbségeket látok abban, hogy a hozzászólók többsége / talán azért is, vagy főleg? mert most alapvetően amcsi filmekről volt szó/ meg sem említette a régi klasszikus mozifilmeket, pl. Andrzej Wajda három kiemelkedő művét, vagy a szovjet alkotásokat /pl: Emberi sors, Ballada a katonáról/.Várjuk a kritikákat, ajánlásokat, elemzéseket!Addig is:
battlefieldblog.hu/hirek/filmajanlo-1-resz-haborus-filmek-sorozatok/
movietank.blog.hu/2012/04/07/top10_haborus_filmek
smokingbarrels.blog.hu/2013/10/19/a_10_legjobb_masodik_vilaghaborus_film
    Berlin felé, Budapesten át, tankok helyett motorral, avagy a történelem ismétli önmagát?..
vén betyár 2015.05.05 14:25:40
@proletair: @Untermensch4: A poszt rendkívül jól megírt, színvonalas, olvastatja, eladja magát - és éppen ezért nagyon veszélyes. :) Szinte tények nélkül, illetve a tények ellenére von le, sugall messzemenő és messzemenően valószínüsíthetően hamis következtetéseket.A bulvár nem a szinvonalára, hanem a felhasznált forrásokra és a bűvészkedésre vonatkozik. :)
Zoli barátunknak köszönhetően jöjjön egy kis összefoglaló azoknak, akik nem voltak, lemaradtak az idei showról. A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezett Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 15 év során Európa egyik kiemelkedő…..
vén betyár 2015.04.29 03:59:54
XXVII. tavaszi emlékhadjárat  Idén sem marad el, újra itt a "huszáros" rendezvénysorozat, indul a Tavaszi Emlékhadjárat.  Résztvevők: a Magyar Hagyományőr Világszövetség valamint a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség mintegy 60 tagegyesülete. A programok…..
vén betyár 2015.04.17 02:42:06
@Machaerophorus (Zoli): Érdekes lenne.Értékelném.
vén betyár 2015.04.20 08:09:53
@Machaerophorus (Zoli): KÖSZÖNÖM!
Kéréssel fordulok a kedves internetező polgártársaim felé.... ja nem polgártársat nem írhatok, mégiscsak egy politikai termék.... á nem érdekel, szóval, polgártársak! Ja nem jó, ez így Gyurcsányos, vagyis Orbános, ja nem Gyurcsányos... Akkor elvtársak, végül is az elvekről…..
Gyurcsány gitárral a kezében se váltja meg a világot. Új logóval, a FIDESZ-től elhappolt, felmelegített, kicsit átírt üzenettel, és a tőle megszokott retorikával lehet, hogy másképp látja, de a tények makacsul azt mutatják,Gyurcsány Ferenc a magyar politika kudarca. Nézzük a…..
vén betyár 2015.02.23 05:55:50
@Aligurak69: Sokszor gondolok arra, hogy a fényességes demokrácia és szabadság nem más, mint az, hogy a rabszolga időnként megválaszthatja, hogy ki a gazdája.Összeomlott, megszűnt, elmúlt a szocializmus és helyébe lépett a kizsákmányolás.
Nem, nem jobbak ezek sem, DE TALÁN megpróbálnak képviselni sajátos magyar érdekeket is - legalábbis azt ígérik.
Jólétet ők sem tudnak, ők sem fognak teremteni, de TALÁN nem lesz olyan rohamos a rosszlét növekedése, mint korábban, TALÁN mégis megvalósul vmi abból, amit ígérnek.JOBB híján MÉG hiszek benne, többek között és főleg éppen azért, mert olyanok támadják igen hevesen /igen, a "ballib"/ akik már bemutatkoztak, eljátszották minden hitelüket.
“Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” -- ezt a szöveget viseli magán az az emlékmű, amelyet Putyin holnap zárt körben megkoszorúz Budapesten. Orbánnak már semmi sem drága egy…..
vén betyár 2015.02.17 17:48:19
@DrGehaeuse: Az a legjobb az egészben, hogy már a hír megjelenésekor lehetett tudni, hogy hazugság, csak figyelmesen kellett /volna/ olvasni, de sokan felültek az alaphírre hivatkozó torzításoknak, csúsztatásoknak. Igy kezdődött: ".."...az orosz elnök először a Hősök terén koszorúz, majd a Fiumei úti sírkertbe megy fejet hajtani a szovjet katonai parcellában eltemetett 7000 katona emléke előtt." ..."A parcellától nem messze van egy obeliszk, amely 1956-ot ellenforradalomnak nevezi...." "...1956-ot ellenforradalomként aposztrofáló emlékmű közelében rója le kegyeletét"... Azért ez nem egészen ugyanaz!.
vén betyár 2015.02.17 18:09:16
Ha Googdfriend nem hajlandó mondani semmit Vida Ildikó kitiltásának ügyéről, akkor Vida Ildikó megy utána az ügynek.Vida Ildikó ugyanis ügyvédjével felkereste az amerikai nagykövetséget Budapesten. Goodfriend úr épp egészségügyi sétára sietett, - vagy le akart lépni - amit…..
vén betyár 2015.02.11 19:08:48
@vén betyár: ..."Vkinek el kell vinni a balhét.Az ideiglenes ügyvivő meg sunyin mosolyogva dörzsöli a tenyerét.
Ha meg nem jön be, akkor ő is megy a levesbe...Ez is benne van a pakliban. ..."
A mai nemzeti gyásznapon olyan elfelejtett szabadságharcosok emléke előtt tisztelgünk, akik ’de iure’ nem voltak a honvédsereg tagjai, mégis életüket kockáztatták és végül el is vesztették a szabadságharc sikere érdekében.  A ”gerilla főhadnagy” és…..
vén betyár 2011.11.22 12:56:36
@Titus Pullo Urbino:
Most került kezembe egy nagyon érdekes könyv, rengeteg 48-as történéssel /többek közt Pétervárad átadását megelőzően Újvidék bombázása, stb/, AJÁNLOM FUGYELMEDBE:

"Horváth Mihály szerint Kossuthnak mint miniszternek is egyik fő hibája volt, mit néki mint hirlapszerkesztőnek és publicidtának oly alaposan vetett a szemére Széchenyi István /eszerint a második legnagyobb magyarnak vetette az első, aki túlcvsordult folyókat tudott a medrükbe utasitani/: a modor és taktika hiánya, az az ildomtalanság, melynél fogva, hol az igazságot a maga részén látá lenni, mérsékletet, eszélyt és kiméletet többé nem ismert, és büszke, elbizott, nagy szavai által másokban is fokozódó szenvedélyt ébresztett."
121.o.

szegedma.hu/hir/szeged/2009/03/balazs-attila-kinek-eszak-kinek-del.html
vén betyár 2011.11.23 13:33:59
@Titus Pullo Urbino:
Nem is igazán.:)
Csak a könyvet szerettem volna egy kicsit bemutatni, felhivni rá a figyelmet.
Talán ez?:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=18362
vén betyár 2014.12.04 08:44:27
@Évazsuzsanna: Köszönöm szépen!Ámulok!
KatPol Blog [KatPol Filmklub] Fury 2014.11.10 08:00:00
Nemrég jött ki a magyarországi mozikban a Fury (nálunk Harag) néven futó, második világháborús akciófilm Brad Pitt-tel a főszerepben. Miután a szerkesztőséget mindig is érdekelte a második világháború rögvalóságát bemutató kapcsán Hollywood fejéből kipattanó agymenések…..
vén betyár 2014.11.17 15:39:00
@Kullancs1983: "...: egyik fő célja, hogy árnyalja azt az elsősorban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elterjedt felfogást, amely Hitlert és a németeket mint egy képregény-történet "főgonoszait" ábrázolja, míg a szövetségesek a makulátlan hősök...." mult-kor.hu/evans-hitler-a-kezdetektol-egy-veg-nelkuli-haborura-keszult-20141114?utm_source=social&utm_campaign=evans-hitler-a-kezdetektol-egy-veg-nelkuli-haborura-keszult-20141114&utm_medium=facebook
 Nem tudom, rajtam kívül van-e itt még valaki, akinek anno az iskolában kötelezően néznie kellett a közvetítést Brezsnyev elvtárs temetéséről.  Legyünk őszinték, annak ellenére, hogy a nemhivatalos tetszési index 99.9%-volt, inkább néztük volna a Csillagok háborúját.…..
vén betyár 2014.11.27 20:46:11
"Kifejezetten a logika tagadásának tűnt azt feltételezni, hogy minden törvényszerűség dacára te életben maradsz." - Andrew Wilson főhadnagy, Királyi Harckocsihadtest, 141. zászlóalj "Egyszerűen fel nem foghattuk, hogy a legmagasabb fokon iparosított országok, amelyek tőlünk, egymást sok éve…..
Nekem az a gyanúm, hogy az orosz - amerikai geopolitikai konfliktusába Magyarországot, vagy leginkább a magyar kormányt, ilyen brutális módon a baloldal hathatós támogatásával keverték bele.Lehet, hogy Amerika, a baloldal "kérésére" készített elő egy olyan akciót, mellyel ha…..