Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kravitz(Cabd.)

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétköznapi drámahozzávalók pár bekezdésben. Adott egy jobboldali családban felnőtt fiú, az ő haverja (Nagy-Magyarország – Jobbik fan) és egy baloldali lány. Mit ad Isten, az útjaik egy iskola révén összefonódtak. Délutáni séták, találkozások, aztán az ősz…..
Kravitz(Cabd.) 2010.01.30 14:27:14
@zero: Kinek hiányzik a hőbörgés szombat délután?
Hát, nekem aztán nem.

De valahogy az ilyen nlcafe történetekre se vagyok nyitott 16éves korom óta.

Még ha gárdista fiú vs ex-tszelnök papa/jobbikos mama vs fideszes papa helyzetet fotosoppoltátok volna meg, azt mondom, oké, ez érdekes.

Elhagyott a barátom, mert népszabadságot olvasok/nagyon elfoglalt mostanában/
nem bírja a barátaimat/túl nagy a fülem/értékel, mint embert...stbstb, tetszésszerinti kifogást beilleszteni.

Csak két fiatal szakít, mert egyszerűen nem kellettek egymásnak eléggé, vagy nem volt meg a kémia. Nabumm.
Ennyi a történet.
Mit lehet ezen filózni?
Sziasztok,a kommentekben itt-ott már többen is írtatok sajátmárkás leitereitekről, egy-kettő már posztban is megjelent.Meggyőződésem, hogy mindenki, aki többé-kevésbé rendszeresen fordít, futott már bele irtózatos pofonokba, és fordított már rettenetesen - de lagalábbis…..
A hollandiai Utrchtben épült fel az Anansi Playground Building névre hallgató, minimalista jegyeket mutató játszótér és játszóház. A Mulders vandenBerk Architecten stúdió tervei szerint kivitelezett oblektum itthon valószínűleg csupán néhány építész szürreális álmaiban…..
Kravitz(Cabd.) 2010.01.28 16:30:47
Magyaridióta Világszabadalom 2010.01.06 07:47:00
Gyerekkoromban a Moha és Páfrány című, örökbecsű rajzfilm-sorozatnak volt egy része, melyben szegény Moha megbetegedett, Páfrány pedig egy jégcsappal mérte meg a lázát, számolva a jég olvadása során lehulló cseppeket.Minden évben tele van a sajtó, az internet a…..
Elég nehezen térünk vissza a "munka világába", kell még pár nap, amíg újra felpörgünk ... Jöhet a Nagy Szavazás: Ki volt "A" Vastagbőr? Ki volt a legpofátlanabb, legarcátlanabb 2009-ben? Már a tavalyi 12+1 jelölt is válogatott csapat volt (Tasnádi Péter,…..
Kravitz(Cabd.) 2010.01.06 14:45:09
@laspalmas: Nem kell védekezni.

Egyszerűen azt kellett volna a bevezetőbe írni, havi szavazások nélkül, hogy itt van 12 ember, szerintünk ők a legpofátlanabbak, szavazzatok!
Tiszta helyzet. Világos, mint a vakablak.

Ha pedig már a rendszer havi szavazásokra támaszkodik , az, hogy az első 3 "kiesik" egy hónapban, akkor szerintem automatikusan a negyedikből lesz az első, nem egy véletlenszerűen bökött második egy teljesen más hónapból.

Ennyi erővel miért nem pl a februári második került be 12.-nek? Vagy a júliusi? Ez megint csak hasraütésre ment.

Én pl emlékszem, Meggyes hónapjában Meggyesre szavaztam, és szívesen láttam volna a döntőben. De a zemberek nem így döntöttek. El kell fogadni, ennyi...
A főnököm alapjában véve jó fej, egy álom főnök, engedékeny, nagyvonalú, jókat lehet vele bulizni, tényleg a tökéletes főnök, minden beosztottja nagyon kedveli. Szeretem a munkahelyem, nagyon jó itt dolgozni, a munka is érdekes és a munkatársak is nagyon jó fejek.   Volt…..
Az alábbi kesergő levélből egy derül ki: Kiváló Dolgozó nem ebben a világban, hanem a tiszta ideák birodalmában élt eddig. Kiváló Dolgozó, ébredj föl! MINDEN készétel ilyen gusztustalan, mint a Norbié. A legtöbb még ennél is sokkal, de sokkal durvábban eltér a csomagolás…..
Nu, Dániel mocsaras kertjében már csak három büdöske maradt, Editnéni a kanca, Andrea a Megpocsíkolt meg Tünde, akit lehet megdugott Dániel, csak nem vette észre. A ma esti nagy csörte elé sikerült csak összeszedni a múlt heti eseményeket, de jobb későn Benkő, mint Pákó hamar…..
Marc Jacobsnak újabb citrom érett be. Ezúttal egy pár csillogó, piros cipőnek ítélem oda a citromdíjat. Borzasztóan giccses ez a lábbeli, szerintem még a Mikulás sem húzná fel a lábára... és akármilyen fényes is, ajándékot sem érdemel - maximum egy óriási virgácsot - az,…..
Kravitz(Cabd.) 2009.12.14 18:49:49
@The Strange: Így már érthető.

Én igazából unom, hogy ha venni akarok egy cipőt, akkor 6-8boltot végig nézhetek, csak feketét, barnát esetleg fehéret, vagy mintásat látok.
Pláne ilyenkor.

Van egy pont ugyanilyen színű csizmám, és nagyon szeretem.

Pont ez a típus nekem túl csicsás, de van egy bizonyos kosztümöm, amihez egy évben egyszer-kétszer minden gond nélkül felvehetném, ha vki hozzám vágná.

Nekem inkább azok a cipők citromdíjasak, amikben a divatbemutatón egy profi modell sem tud hasra esés nélkül megtenni 20métert, vagy egyszerűen kirívóan röhejesek.
Vastagbőr Ezért tartunk ott, ahol 2009.12.10 13:31:00
Jogerős ítélet született a siófoki Tesco parkolóban rendőrökre támadó cigánycsalád ügyében. Elevenítsük fel a februári esetet: "A mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóban álltak meg, a járőrök ellenőrizni szerették volna, hogy jogszerűen állnak-e ott. Az…..
A Hit Gyülekezetes, Vidám Vasárnapos, ATV-s műsorvezető "Európa egyik vezető személyisége" -  nyalt be mélyen a Jerusalem Post Németh úrnak ... Véletlenül kicsúszott az újságíró tollából egy igaz mondat is: "A magyarországi média, köztük az ATV műsorai…..
Kravitz(Cabd.) 2009.12.10 13:13:34
@zero: Mi baj van ezzel?

Ez egy szimpla családi fotó az első lombikban fogant négyes ikrekről, és azok fiatalabb klónjairól.

Tisztára, mintha 4japán, vagy 4néger ismeretlen férfit látnék egymás mellett.
A Jobbiknak van ez a mániája, hogy karácsony előtt kereszteket állít fel köztereken és egy pappal felszentelteti. A keresztállítás miértjére adott magyarázat persze 100%-osan jobbikos: "Advent idejére, egészen Vízkeresztig a Jobbik Magyarországért Mozgalom már több éve…..
Kravitz(Cabd.) 2009.12.09 02:27:21
@Kravitz(Cabd.): Bár beszélni sokkal kevésbé szeretek, mint figyelni, és hallgatni, de most ezt mégsem tudom magamban tartani.

Mit tanítanál te azon az erkölcstanon?
Például ahhoz, hogy sikeres légy, minimum meg kell lopnod, vagy akár ölnöd is a testvéredet, mert ő jobb nálad?
Ne legyen lelkiismereted, csak az élet azon alaptörvényeit fogadd el, amit kőbe vésve látsz?
De ha van egy aranybika is a közelben, akkor szard le még úgy is?
Hogyan kell tönkretenni egy országnak először a gazdaságát, aztán, ha pár generációval később a fejes kekeckedik veled, akkor kiken-hogyan állj bosszút?
...
Nem a zsidókról van szó. Nem érdekelnek. Akár rossz, akár jó tekintetben túl sok jelentőséget tulajdonítanak nekik szerintem. Meg a könyökömön jön ki már az egész.

Két gyökeresen különböző mentalitás összekutyulásáról van szó, amihez te vagy szándékosan, vagy tehetetlenségből, mindenesetre lelkesen asszisztálsz.
Kravitz(Cabd.) 2009.12.09 14:50:59
@mókusfüles bukósisak:
Igen, szinte minden történetben megjelenik az aljasság is.
Ez így van, gonoszság nélkül nem vennénk észre a jót, de.

Jézus önként vállalta az áldozatot másokért, Ábelt pedig hátulról agyonütötték egy kapával.
Jézus feltámadt, Ábel pedig nem.
Júdás még aznap pokolra jutott, Káin pedig nem.

Lehet okulni az egyik történetből, vagy lehet a másikból, kinek merre visz az útja az életben. A kettő együtt csak statikus zörej.

@Tündér_Lala: Ha egy központosított irányelvre szeretnénk felépíteni egy társadalom morálját, akkor különösen óvatosnak kell lenni, ami az üzenetet illeti.
Légy jó, légy hívő, de azért túlságosan mégse, mert akkor Isten kinyírja a családodat? Ok nélkül? Brahiból?

Emlékszem, kiskoromban hogy haragudtam az istenre. Azt gondoltam, ha létezik, akkor egy nagyonnagyon gonosz ember, és valahogy nem tudtam elfogadni a papnak azt a magyarázatát, hogy azért teszi ezeket a dolgokat, mert megteheti. Nincs szüksége Okra.
((("Mert én megtehetem! xDDD" ala myvip)))

Hogyan férnek meg egymás mellett ezek a képek, és az Ami kint, az van bent, ami fent, az van lent?

Min csodálkozunk ezek után?

@Várkonyi: Nem a talmudról beszélek. Ábel, Noé egyszerű emberek voltak, nem zsidók. A zsidók ősapja Ábrahám.
Emiatt a későbbi szereplőket sem a népük szerint határozom meg, hanem az alapján a viselkedésminta alapján, amit mutatnak.

"...amit egyszerűen nem mondtál meg:
Mi az a "másik könyv"?" -De hiszen megmondtam.

Egy valódi közösséghez az igen kevés, hogy járjrendszeresentempolmba, és minden megoldódik, vagy lefűrészelemakezed, és paradicsomotcsinálokazagyadból, ha nem viselkedsz.

A hitet, jóságot nem lehet tanulni, csak annak az ellenkezőjét.
Csak megélni, kitapasztalni lehet. Mi működik, mi nem. Melyik út merre visz.

Ember, azért megbüntetnek mindkettőtöket, ha besegítesz a szomszédnak a szüretnél, vagy ő segít neked lecserélni a cserepet a háztetőn.
Amazzal a szomszéddal meg nem beszélünk, mert Mszp-s matrica van az ablakában.
És úgy általában az összes sorstársadnak csakis az jár a fejében, hogy a te tányérodból egye ki a levest, úgyhogy légy résen, vagy ha lehet, lépj te először.

Ha "nemgyönameleg" a radiátorból, meg vagyunk lőve. Ha nem jön a nyugdíj, ugyanúgy.
A válasz mindenre pedig a politika.
Ha képletesen véve betörő van a házunkban, és büszkén pakolja ki az ablakon a dolgainkat, akkor morgunk a sarokban, és várjuk, hogy lejárjon a mandátuma.

10-12 óra robot után pedig nemhogy egy közösségre, de még a saját gyerekeikre is sajnálják az időt-energiát sajnos.

Nem csak a vallás tartotta össze Magyarországot.
Az emberek egyszerúen nem számítottak arra, hogy ha jön a tatár, akkor jönnek majd nyugatról emberjogi biztosok, meg a pápa kivizsgálandó a háborús bűnöket, megoldani a problémát;
és miután a tatárok elmentek(hogy miért, most hagyjuk), és az erdőből visszatérhettek a falu romjaihoz, nem várták meg, hogy nyilatkozzanak akár egyházi, akár világi fejesek, mikor szabad építkezni, és küldjenek téglát is, támogatást is, különben éhenhalnak.

Senki sem várja el tőled, hogy feltaláld a spanyol viaszt, és alapíts egy új vallást.

-"lelkesen asszisztálsz" nos lehet, én jobban szeretem a magyar szót, úgyhogy: "lelkesen segédkezem" ugye mennyivel szebb?-
Azt hittem, szereted. Egy angol nyelvű idézettel indítottál, ha jól emlékszem.
Ha nem-nem.

-----

Mindenkinek meg van a maga ritmusa. Más reggel, más este, más a hangulata télen, nyáron, más a 20éves, más az 50.
Tegnap éjjel is, mikor írtam, néhány dolgot másképp láttam, mint most. Pedig csak pár óra telt el.
Várom a karácsonyt is, végre hosszabbodnak a nappalok, és elszivárog ez az undok sötétség. Jó lesz.

Van remény, srácok, csak élni kell vele. :)
Kravitz(Cabd.) 2009.12.09 20:40:07
@Tündér_Lala:
A kommunizmus tanított sokmindent sajnos.

A hit vallási részét tényleg az ember hozta létre, de ez egyáltalán nem gyengíti, sőt erősíti.
Viszont hogy milyen irányba halad, fejlődik, esetleg torzul, az már csak a karizmatikusabb szónokokon, és az aktuális közhangulaton múlik.

Ami a szabad akaratot, egyforma értékrendet illeti, nem vitatkozásképp, inkább kiegészítésnek szánva, hozzátennék valamit:

A jóisten soha egyetlen mezőt, völgyet sem teremtett, ahol csak pockok, vagy csak menyétek élnek. Kint úgy bent, fent úgy lent, szerintem ez az emberekre is igaz.

Hogy is mondjam...

Cigányok. (Lerágott csont, tudom.)
Nekik is meg van a dolguk, és most éppen azt teszik, hogy a fene enné meg.

A történelemben a déli népeknek úgy általában véve mindig is az volt a feladatuk, hogy aminek már annyi, azt eltakarítsák az útból.
Dögevők, a szó nem pejoratív értelmében. Mocskos egy munka, de valakinek ezt is el kell végezni.
Erre a szerepre is szükség van, tetszik-nem tetszik, amíg a világ forog, éppen ezért értelmetlen, és gyakorlatilag lehetetlen ezt a feladatot elvenni tőlük.

A probléma ott van, hogy hibás input alapján működnek(talán szándékosan.)
Én úgy érzem, sőt, biztos vagyok benne, hogy minden ellenkező szándék ellenére a magyarság még Nem Halt Meg.
Ebből még fel lehet, és fel is Kell állni.
Ez pedig a mi dolgunk.

Ha be tudjuk bizonyítani, hogy élünk, a cigány kérdés is megoldódna egyből.
Nem véletlenül olyan naon bátrak, ha a falu szélén lakó magányos mamiról van szó, vagy ha tudják, hogy senki sem üt vissza, a létszámfölény pedig igen feltűnő.
És nem véletlenül fújnak visszavonulót, ha erélyesebb reakcióval találkoznak.

Szóval fel kell állni... igen. Hmmm. Olyan hamisan hangzik így leírva. Különösen fásult, életunt, elkeseredett, csalódott, reményt vesztett emberek között.
Bizonyos helyzetekben túl sok a kakas, mindenki jobban tudja, mindenki mindenhez jobban ért.
Néha pedig mindenki hallgat, és várja, hogy ki lesz az első, aki előlép. Aki majd megoldja. (Aki előlép, az pedig jól meg is kapja a magáét ugyanazoktól.)

Az évnyitón várjuk, hogy megszólaljon a hangszóró, és csatlakozhassunk. Ha nem szólal meg, akkor pislogunk egymásra, hogy majd valaki hátha elkezdi.
Ha pedig mindenki másra vár, akkor a végén morogva hazaballagunk, mert a magyargyűlölő kormány miatt nem volt Himnusz.

Elkalandoztam.
Egy szó, mint száz, én is elkeseredek néha, akár egy kép miatt is, egy ledöntött keresztről ami így karácsony előtt valakinek nagyon bántotta a szemét.
De aztán csak találok magamnak valami tennivalót.

Még az is fel tud dobni nagyon, ha elmegyek dédiékhez ezt-azt megcsinálni .
Mindig mesél olyanokat, hogy mikor kijövök a lépcsőházból, komolyan úgy érzem, ittésmost, ez a világ ha nem is teljesen mennyország, de én azzá tudom tenni.

Nem biztos, hogy én végig tudtam volna élni azt, amit ő. Ha nem hitt, remélt volna, talán neki sem sikerül.
Erőt ad, az a lényeg.

Karácsonyra pedig kívánok legalább egy ilyen családtagot/barátot/etc mindenkinek.