Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyádlóháton

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Kihasználva 2017.05.04 06:30:00
Vajon lehetséges-e, hogy az ember külföldön rabszolga havi 2500 fontért, de Magyarországon nem az havi 85 ezer forintért? Melyek a rabszolgaság egyéb ismérvei? Magyar nyelven, magyar levegőt szívva nem lehet rabszolga valaki? Ezeket a kérdéseket teszi fel egyebek között Digger mai írásában, amivel…..
Anyádlóháton 2017.05.04 21:11:34
Amerika mindig is az ígéret földje volt, más kérdés, hogy erre a földre legálisan munkavállalóként eljutni az utóbbi években, évtizedekben nem is volt olyan könnyű. Viszont sokan vágynak oda. Ez abból is látszott, hogy Tucano múltkori posztja után elég sok kérdés érkezett,…..
Anyádlóháton 2016.12.22 14:28:15
@Csodabogár: Meglehetősen furán látod a világ dolgait.... de ez a Te dolgod. Sajnálom az ismerős családodat. Ők rosszul gondolják, már 10+ éve... nem jöttek még rá, hogy az nem járható út? Jómagam 15 évig voltam -szerintem NEM morcos- "immigration officer" Magyarország egyik frekventált határátkelőhelyén (ma már jómagam is a bevándorló és kettős állampolgár vagyok egy másik országban). Tény, hogy nem a legvidámabb fickók és hölgyek dolgoznak/dolgozgatnak a Magyar határátkelőhelyeken, de ez nem általános jelenség. Trump főnöknek 100%-ban igaza van. Legálisan jöhetsz, illegálisan nem kellesz, de ez a világ minden részén így működik ... megjegyzem nagyon helyesen. Alex egy jó fej gyerek, olyan dologra vállalkozik, amit Magyarországon ma kevesen tesznek ... segíteni szeretne. Hogy ez pénzbe kerül? Mondja meg valaki: ma mi nem kerül pénzbe? Tenni kell -elég sokat- a szebb és jobb élet eléréséhez, de ezt sokan tudjátok ezen a fórumon. Megettem már a kenyerem javát, de azért nem zárom ki végleg, hogy egyszer megpróbálok legálisan letelepedni az ígéret földjén. Európa sajnos már megásta saját sírját.
Éppen egy hete volt, hogy általános megdöbbenésre a britek többsége úgy gondolta, jó ötlet lenne kilépni az Európai Unióból, azaz a Brexit mellett tette le a voksát. A tíz éve Angliában Kiskacsa posztjában azt javasolja, hogy vegyünk egy mély levegőt és nézzük meg, hogyan érthetjük meg a…..
Anyádlóháton 2016.07.01 20:52:35
@Hari Seldon 2: Nagy-Britannia történelméből adódóan sohasem haverkodott Európával. Elsődleges partnerei a brit nemzetközösség országai (commonwealth országok), az USA.... és majd csak ezután Európa. Tehát van élet (gazdasági is) az EU kívül is.
" Márpedig az UK-nak kell, mert maguktól semmi értéket nem állítanak elő"
Ez az állításod megmosolyogtat. Ugye ezt Te sem gondolod komolyan! :)
Azon vitázni, hogy Skóciával vagy anélkül....tök felesleges. Sokkal de sokkal jobban függnek a skótok az angoloktól mint sem fordítva.
Ha a további elemzésedre és megállapításaidra nem reagálnák...nos, az nem a véletlen műve. További szép napot.
Anyádlóháton 2016.07.01 22:20:50
@gabors: Jogos, igazad van. Elírtam. Köszi a kiigazítást, valóban nem mind1! :)
Anyádlóháton 2016.07.01 22:56:38
@Csodabogár: miről beszélsz?
Nem vicc: last minute adagolnak 8 ezer forintos jegyeket Izlandra. Európa egyik legszebb részére bármikor érdemes elugrani, ennyiért meg szinte kihagyhatatlan. Nem csak a főváros környéke járható be télen-tavasszal, de a nyugati fjordok is lenyűgözőek. S persze az északi fény és a fürödhető…..
Miközben fél Európa vigyázó szemét a britek Európai Uniós tagságról szóló, júniusban esedékes népszavazására veti, több országban is elkezdtek mocorogni a referendumot kívánók. Ami persze nem jelenti egyben azt is, hogy a kilépéspártiak lennének többségben, de azt igen,…..
Anyádlóháton 2016.03.16 22:43:07
@Zoole[uk]: ha mind pipa és csak az útlevél hiányzik... akkor ez már célegyenes!
még akkor is, ha olykor félre ütöm a billentyűzetet. :)
Anyádlóháton 2016.03.16 23:23:06
@Zoole[uk]: Sok szerencsét, kitartást! :)
Van egy skót ismerős srác, pár éve kiment Ő is New Zealand-ra a jobb élet reményébe .... egy év után visszajött. Igaz, lett neki annyi pénze, hogy nyitott egy magánvállalkozást asztalos szakmában.
Anyádlóháton 2016.03.16 23:23:12
@diggerdriver: Helyes a meglátásod. Én is így látom itt fent északon. Szerintem a Skótok így nem tudnak leválni az UK-ről. Ez csak álom részükről. Egy esélyük van, mégpedig ha a májusi skót parlamenti választásokat újra az SNP (Skót Nemzeti Párt) nyeri - márpedig nyer, mert hatalmas a támogatottságuk - így jogot szerez a pártvezetés arra, hogy ismét kiírja a referendumot a válásról. Ez még évekbe telik, de piszok gyorsan rohan az idő...
A mai posztban egy érdekes időugrást hajtunk végre (amúgy Tarantino módjára, ha már a napokban volt az Oscar-gála), hiszen a múlt héten már olvashattátok Tamás írását arról, miként élte meg az első tíz napot Los Angelesben. A mai poszt arról szól, hogyan jutott el egyáltalán odáig, hogy felmerüljön…..
Nem tudom, van-e olyan gyerek (legalábbis a fiúk között), aki ne szeretne legalább egy rövid ideig vasutas lenni. Aztán persze ahogy telnek az évek, általában más irányba fordul az érdeklődés – kivéve, akinél nem. Így van ezzel Franky is, aki a szállodai irodai munkát cserélte…..
A mai egy olyan poszt, ami elég nem is kell sok mindent írni, mert magáért beszél, így talán elegendő, ha a szerzőtől, Zolitól idézek, aki szerint történetében nincsenek csodák, hatalmas sikerek, van ellenben kemény munka és elszánás. (Na és persze sok képe, amiért külön…..
Érdekes apróságok derülnek ki a Ryanair legutóbbi gyorsjelentéséből: a néhány éve az utasokat még csak pofázó árunak tartó cég egyre gyorsabban mozdul felfelé, s gyúr az üzleti utasokra. Nyíltan támadja már nem csak a "normál" fapadosokat, mint az easyJet és a Norwegian, de…..
Anyádlóháton 2014.08.09 20:31:29
@Chris1024: Szó nincs királyi családról (sajnos), viszont van egy igényszintem. Gondolom ugyan ez meg van Neked is és még sok társadalmi normákat követő emberben. Egy órás tiszta repült idő esetén meggondolandó, de két-három órás útnál azért inkább a kicsivel drágább szolgáltató. Nem oly sokkal kér többet egy hagyományos, mint egy fapados ... és még a LHBP birkakarámot mellőzöd, ami mellesleg megalázó is.

@Kaksi Kapitány: Nem érzem magam sikeres "csávónak", csak nem HUF-ban kapom a fizetésem és nem ott adózom ahol Te! :)
Anyádlóháton 2014.08.09 21:07:45
@Chris1024: Óóhh... úgy gondolom,a kenyeres példával kissé eltúlzod a dolgokat! :)
Tudod jól, hogy én sem ennyire sarkosan értékelem a low-cost típusú szolgáltatást.
(tedd a szívedre a kezed: ha ott állna az i8 dupla turbóval... ezért nem hagynád ott porosodni!:))
Anyádlóháton 2014.08.09 21:31:36
@Kaksi Kapitány: Ezt jócskán mellélőtted, mivel nem Magyar állampolgár vagyok! További szép estét Neked.
Közleményben fényezi a Budapest Airport azt a szolgáltatását, mellyel kikerülhető a biztonsági ellenőrzés előtti sor. A Fast Track viszont szerintünk nagyrészt lehúzás: olyan valamiért kérnek pénzt, amit illene ingyen is biztosítaniuk. Az elmúlt időszakban egyre többet állunk…..
Anyádlóháton 2014.07.27 09:13:20
@plusstehen: Elismerés a reptéri dolgozóknak...DE! Maradjunk annyiban, hogy a budapesti Liszt Ferenc reptér nem más, mint egy falusi buszmegálló szolgáltatásaival és személyzetével együtt kompletten. Ritkán, mikor igénybe veszem "szolgáltatásait" (próbálom redukálni, amennyire csak lehet) mindig az az érzés fog el, hogy "vigyázz mert lehúznak"! Gátlástalanul és aljas módon.
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
A kínai hamisítványok elárasztják a világot, bár az is tény, hogy tavalypéldául már azzal promóztak nekem Kambodzsában egy színarany Rolexet, hogy ez nem szar kínai, hanem minőségi, szingapúri hamisítvány. Thaiföldről is alap vásárfia a hamis óra és napszemüveg, úgyhogy…..
Március 21-én indul a Wheeler Dealers, magyarul Autókereskedők következő évada a Discovery Channelen. Ennek kapcsán lehetőséget kaptunk, hogy feltegyünk néhány kérdést a szereplőknek, Mike-nak és Eddnek. Úgy döntöttünk, kérdezzetek inkább ti, mi pedig közvetítjük ezeket a…..
Anyádlóháton 2014.03.21 11:00:34
@Péter 2: A TV műsor készítésének vannak alapjai. Itt speciel a régi autók felújítását próbálják bemutatni reális alapokra építve. Ha éltél volna az UK-ban 8-10 évet értenéd a műsor lényegét.... de így?!
Anyádlóháton 2014.03.21 21:58:18
@daytona500: Van egy smart roadster-em, azt én is magam javítgatom olykor tényleg internet segítséggel. Működik a dolog, remekül el lehet vele szórakozni és azután mennyivel másabb feszíteni benne! :-) A másik kocsim japán diesel, tele elektronikával ... ehhez nem nyúlok, szakszerviz ha gondom van.
Nem szokott gondom lenni vele.
Vissza a műsorhoz.
Én kedvelem és ha tehetem nem hagyok ki egy részt sem. Sokan így vannak ezzel itt. Valamikor lent éltem London alatt Surrey-ben. Ott, ha hétvégenként kicsit is jó idő volt, korosabb korosztály elővette féltve őrzött régi autó csodáit és spontán szórakozásból, passzióból le s fel alá furikázott Surrey dimbes-dombos útjain. Rengeteg olyan megmentett csilli-villi autót láttam forgalomban, mint amit Mark és Edd visszahozott már az autóbontók kapujából.
Belsőség Lenyomtuk a Top Geart 2014.03.16 12:07:52
A világuralom, az nincs csak úgy, magától. Lassan, nagyon lassan haladunk előre, apró centinként araszolunk és szivárgunk be minden földrészre, de kitartóak vagyunk. És most végre nyugodtan aludhatunk, mert lenyomtuk valamiben a világ legnézettebb autós műsorát (a többiről nem…..
Felipe Massa nemrég meglátogatta Michael Schumachert a kórházban. Ebben a kegyben csak nagyon kevesen részesülhetnek, ám ha valaki igen, akkor Felipe biztosan. Elsősorban persze a barátság, a csapattárs jogán. De azért is, mert egy cipőben járnak, illetve Felipe már csak járt,…..
Miután a harmadik Nikon-tele döglött be másfél év alatt a cégnél, úgy döntöttem, beadom a derekamat, megnézem, mit lehet kezdeni a saját, ősrégi szettemmel. Van egy Canon 350D-m, egy japán úton vettem valamikor közel nyolc éve, amikor Európában még nem is lehetett ilyet kapni,…..
Anyádlóháton 2013.05.20 23:03:25
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
Szerény javaslat: csökkentsük a balesetek számát, állítsuk meg pihenni az átutazókat! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Anyádlóháton 2013.04.17 12:03:05
@Jossarian:
"a civilizalt europaban ti is "romanok" vagytok. Ugyanaz a sopredek balkani nepseg, amit irtok az ratok is pont ugy ervenyes, parszaz kilometerrel erreb :)"

Ez nem egészen igaz kedves barátom, mert:
- én keresek egy WC-t útközben és ott intézem el a dolgomat, nem pedig az útszélén a természet lágy ölén, mindenki szemeláttára
- nem szemetelem tele a a parkolókat, hanem kukába dobom a szemetem
- nem verem szét a parkoló mosdóját, mert az nem meleg vizet ad
- próbálok hotelben, hostelben vagy B&B szállást keresni és nem sátoros cigány módjára az útszélén kivilágítatlanul parkolva aludni
- kulturált módon viselkedem utastársaimmal szemben
-betartom a KRESZ szabályait
.... csak pár dolgot említettem ami miatt különb vagyok, mint egy román!
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
Anyádlóháton 2013.04.07 09:21:55
@Link elek: Nagyon sok múlik a nyelvtudáson. Szerény becslésem szerint a dolgok 70% ezen múlik. A maradék 30% meg a szerencsén. De egyet soha ne felejts el! Te mindig csak egy bevándorló maradsz! ... persze mosolyognak, meg kérdezik hogy vagy ... de hogy mi van valójában e mögötte?
Röviden összefoglalva ennyi. Ezért olyan tudományos blabla a fenti poszt.
Anyádlóháton 2013.04.07 11:40:38
@diggerdriver: Itt fent, a ma is havas Skót felföldön is olvasható a blogod. Formailag még nem tökéletes ugyan, de a lényegi rész rendben. Sok sikert hozzá és jó munkát a JCB-vel! Itt szinte minden farmernak áll a ház mellett egy JCB ... nélkülözhetetlen.
@tableno: ez a "mindig bevándorló maradsz" nem unalmas süket közhely... ez tény. Persze egy nagyvárosban (London, Birmingham, Liverpool, Manchester..stb.) ahol a lakosság döntő többsége bevándorolt valamikor valahonnan.... ott nem szembetűnő, ott sokkal jobban befogadóbbak, de vidéken teljesen más a megítélés.