Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tónibácsi

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Alejandro González Inárritu Oscar-díjas mexikói rendező, aki kétség kívül komoly filmeket tett le az asztalra, így eleinte féltünk, hogy nem lesz egyszerű sorrendet felállítani jobbnál jobb alkotásai között, de olyan elhivatottan álltunk hozzá, hogy végül mégis sikerült teljesíteni a…..
Az én új évem rögtön szülinappal indul. Igen, igen, a sajátommal. Az idén ráadásul az ötvenedikkel. Hogy milyen érzés? Mármint félévszázadosnak lenni? Még keresem a legjobb szót rá, és talán, mire ennek az írásnak a végére érek, meg is találom, de most még jobban…..
tónibácsi 2016.01.04 13:05:24
Steven Spielberg megkerülhetetlen szereplője Hollywoodnak. A nagy játék filmes pályáját az 1970-es évek elején kezdő rendező stílusával és merészségével kitörölhetetlen nyomot hagyott az álomgyáron. Sokan mondják, hogy ez kivételes érzékenységének és érdekes…..
tónibácsi 2015.11.29 21:40:46
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Ismét itt a celebszívató, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Kolosi Péter kedvenc műsora, amiben szimpatikus és kevésbé érdekes celebritásokat küldenek el egy egzotikus országba, hogy ott aztán halálra szopassák őket - kit pénzért, kit meg azért, mert volt olyan hülye, hogy nem…..
tónibácsi 2014.10.07 11:56:26
@sixx: Egyél szart, több milliárd légy nem tévedhet...
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
tónibácsi 2014.08.19 09:37:45
Egy kellően szofisztikált ellenvélemény:

divinity.szabadosadam.hu/?p=10350#more-10350

Egyébként rövidesen indul a blogon egy sorozat a darwinizmusról
tónibácsi 2014.08.19 14:37:21
@bölcsbagoly:

Bár nem engem szólítottál meg, de meglehetősen pökhendinek tűnik az eszmefuttatásod hit dolgairól.

Egyébként kíváncsi lennék arra, hogy világnézetileg evolucionistaként mi a véleményed pl. a szociális hálóról, mint társadalmi jelenségről?
Ide jutottunk. Csak egy halvány félmosolyra tellett tőlem, amikor bejelentették, hogy Spielberg és Tom Hanks újra együtt fog dolgozni. Pedig a kiváló rendező ennél sokkal többet érdemel, hiszen fantasztikus filmeket alkotott korábban, azonban őt is utolérte Hollywood rákfenéje: a…..
tónibácsi 2014.04.26 08:38:16
Egy brit szülőpár egész éves kalandlistát dolgozott ki, hogy a gyerekeiket felállítsák a TV elől. Mit szóltok a módszerhez? No, nem a spanyol viasz, hiszen mindenki tudja, hogyha élményt, programokat és együttlétet adunk a gyerekeknek, akkor nem valószínű, hogy a TV-re…..
tónibácsi 2014.01.08 14:10:53
@Gyűrött Papír:

Úgy, hogy nem tévéznek...:)
Mondják, hogy ez Mária országa, de lassan nem tudom, hogy a Szűzé-e, avagy Wittneré. Utóbbi pl. azzal indokolt egy parlamenti döntést, hogy hány Isten van szerinte. Néhány napja került napvilágra a jegyzőkönyv arról, miként utasította el a Lectorium…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
tónibácsi 2012.08.28 09:21:06
Őrjöngő rasszizmusért már nem is kell a kuruc.info-ig menni, elég csak kinyitni a Fidesz lapját. Midőn megkérdezték Miniszterelnök Urat egy Farkas Flóriánnal közös sajtótájékoztatón, mit gondol arról, hogy a szélsőjobb cigányozásra használta fel Bándy Kata…..
tónibácsi 2012.07.24 20:15:42
tónibácsi 2012.07.24 20:42:20
@bizony mondom:
Kb. 2 éve láttalak-hallottalak bizonyságot tenni a BSZ Bibliaiskolában, Fűtő Robi előadás közben. Az a Balavány, nem ez a Balavány volt...
tónibácsi 2012.07.24 21:18:49
@bizony mondom: Mintha pont az lenne a legnagyobb probléma, problémád hogy nem változott semmi. Ugyanolyan arrogáns, pökhendi hatalomgyakorlás folyik, mint azelőtt. Akkor....?
Vigyázz a szívedre! Testvéri szeretettel: Tóni
MTVA szülői levél 3.jpg      MTVA szülői levél 2.jpg      MTVA szülői levél 1.jpg Az MTI-közlemény azt álította, hogy nyugdíjba vonult a karnagy, azonban a szerkesztőségem birtokába került dokumentumok szerint szanzsén kirúgták. Nem mintha az MSZP-kormány…..
tónibácsi 2012.07.24 13:32:52
Az “ifjú keresztényeknek nem kell a drog” – számolt be az MTI a hétvégén arról, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány azon tervét, hogy szigorítja a drogpolitikát. Van ezzel a közleménnyel egy pár bibi. Az egyik legnagyobb az, hogy éppen azon a hétvégén is több…..
hogyvolt VV4 - 4X77 2011.03.04 09:30:00
MegLepke frappánsan összefoglalta a tegnap látottakat: „szarul kezdődött, gázul végződött, a kettő között meg erőlködés”. Nem vagyok nyugodt, ki tudja, mi vár rám ma, a francnak van kedve péntek este Jerzsi kolon-hidroterápiáját nézni, márpedig tegnap új…..
tónibácsi 2011.03.04 12:06:40
@fityfiritty: Nyilvánvaló, hogy nem normális házasságban élsz.
Egy kapcsolat egyébként az első hosszan elnyújtott, recsegős-rotyogós szellentést követően lesz igazán mély.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
tónibácsi 2010.12.01 14:30:24
@Tóta W. Árpád:

Eccerű vagy te Árpikám, mint egy faék. Az MNYP sem működik ilyen demográfiával, mert elértéktelenedik. Azaz a nyugdíjrendszer problematikája nem állami vs. magán kassza, hanem demográfiai. És azon csak az evangelizálás segíthet....
tónibácsi 2010.12.02 17:01:28
@mavo:

Drága Eccerű Barátom!
Ha nem esik nehezedre, akkor olvasd el ezt a rövid kis levezetést (ilyenek a Közgazdasági Szemlében olvashatsz például, ha érdekel):
A nyugdíjakból való mindenkori folyó fogyasztás csak a mindenkori termelésből történhet. Az is nyilvánvaló, hogy a nyugdíjasok maguk nem jövedelemtermelők, így fogyasztásuk is csak az aktívak kötelező vagy önkéntes megtakarítása, tehát az aktívak kötelező vagy önkéntes, azaz mindenfajta takarékoskodás címén történő fogyasztásról való lemondása által lehetséges, illetve annak nagyságát nem haladhatja meg. A vagyon, a "felhalmozott megtakarítás" valójában nem reális fedezete a nyugdíjaknak. Ahhoz ugyanis, hogy valakik vagyont "éljenek fel" a folyó fogyasztásuk érdekében nyilvánvalóan az szükséges, hogy legyenek mások, akik ezt a vagyont megveszik, azaz mások, akik a saját folyó fogyasztásukról lemondanak ezen vagyontárgyak megszerzése érdekében. Máskülönben csak vagyontárgyaknak az egymás közötti cseréje történnék lényegében, de fogyasztásra jövedelem nem szabadulna fel. Más szóval, ahhoz hogy egy gazdaságban tömegesen lehessenek olyanok, akik "felhalmozott megtakarításaikat" folyamatosan folyó fogyasztásra váltják fel, az kell, hogy tömegesen legyenek olyanok is, akik viszont folyó fogyasztásukat kívánják folyamatosan "felhalmozott megtakarításra" váltani, tegyük hozzá, legalább ugyanakkora folyó volumenben, máskülönben megjelenik a hiány.

Egyetlen nyugdíjrendszer sem működhet másként, legyen bár felosztó-kirovó vagy tőkefedezeti (vagy más). A nyugdíjak tőkefedezete önmagában nem fedezet semmire, amennyiben nincs egy fiatal, aktív generáció, amelyik - képletesen szólva - képes "megvásárolni" (végül is lecserélni) a nyugdíjasok "felhalmozott megtakarításait" a maga saját folyó megtakarításaival. Valójában az állami felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben is úgymond a korosztályok közötti hitel-csere, azaz a kényszer-megtakarítások cseréje történik. A társadalom elöregedésével mind a felosztó-kirovó, mind a tőkefedezeti nyugdíjrendszerben lényegében ez a hitel-csere, a "felhalmozott megtakarítások" korosztályi cseréje válik problematikussá, hiszen az aktívak számban nem termelődnek újra. Ettől bomlik meg a nyugdíjrendszerek folyó egyensúlya.
Érted már Barátom, hogy "ceteris paribus" miért fenntarthatatlan ilyen demográfia trend mellett bármelyik nyugdíjrendszer?
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
tónibácsi 2010.06.04 14:02:27
"- Bizony, én is sajnálom! - felelte az idegen szikrázó szemmel, majd így folytatta: - Engem azonban a következő kérdés foglalkoztat: ha Isten nincs, akkor vajon ki irányítja az ember életét, és általában a földi eseményeket?

- Maga az ember irányítja - sietett a válasszal Hontalan; kissé ingerült volt a hangja, mert nem egészen értette a kérdést.

- Bocsánat - mondta az ismeretlen szelíden. - Ahhoz, hogy valaki irányítson, szükséges, hogy pontos tervekkel rendelkezzék valamelyes nem túlságosan rövid időszakra. Engedje meg mármost, hogy megkérdezzem: hogyan irányíthatja az ember a földi dolgokat, ha még nevetségesen rövid időre, nos mondjuk, egy ezredévre sem készíthet tervet... de ez még semmi: hiszen a saját holnapjáért sem kezeskedhet! Képzelje el például - az ismeretlen Berliozhoz fordult -, hogy ön, mondjuk, elkezdi irányítani a dolgokat, dirigálja embertársai életét meg a sajátját, egyre jobban rájön az ízére, amint mondani szokás, és akkor egyszer csak... hm-hm... tüdőszarkómája támad - itt az idegen bensőségesen elmosolyodott, mintha a szarkóma említése különös elégtétellel töltené el -, igen, tüdőszarkómája - ismételte a hangzatos szót, kandúr módra hunyorogva -, és ezzel befellegzett az irányításának! Senkinek a sorsa nem érdekli többé, csakis a sajátja. Családja hazudozni kezd. Ön rosszat sejtve egyik tudós orvostól a másikhoz szalad, majd kuruzslókat keres fel, a végén tán jósnőket is. Mind a három egyformán céltalan, amint ön is tudja. Hamarosan elérkezik a tragikus vég: az, aki nemrég még azt hitte, hogy irányít, mozdulatlan fekszik egy faládában, s a hátramaradók, belátván, hogy hasznát többé nem vehetik, elégetik a kemencében. De van még ennél is rosszabb: az ember például Kiszlovodszkba készül - az idegen ismét Berliozra sandított -, ez aztán igazán kicsiségnek látszik, de még ezt sem tudja megvalósítani, mert hogy, hogy nem, egyszer csak elbotlik, és a villamos alá esik! Azt állítja, hogy ezt is ő maga rendelte így? Nem helyesebb-e vajon azt hinni, hogy valaki más rendelkezett? - És az ismeretlen furcsán, kajánul felnevetett.."

Nem tudom miért mindig ez jut eszembe, amikor elolvasom Istenről szóló eszmefuttatásaidat:)
A hatalmas marketinggépezettel, és itt a C:c-n is elképesztő posztáradattal beharangozott Lost évadzáró nálam ma hajnalban kiütéssel megnyerte a minden idők legrosszabb sorozatlezárása versenyt. A korábbi zseniális évadok után az utolsó pár rész egy átgondolatlan, sebtében…..
tónibácsi 2010.05.25 17:22:35
@danton:
Azér' ez nem rossz, mikor így tudunk visszatekinteni valamire:) ..."ennek nem volt az égvilágon semmi, de semmi értelme."
Az jutott erről eszembe mikor még az ántivilágban egy NSZK-beli kiküldetésen - az akkoriban aranyat érő - német márkában kapott napidíjnak egy hajnalig tartó dorbézolás után az utolsó petákig is sikerült a seggére vágni és a kollega a tükörrel szembeni ágyon reggel felült: "Gratulálok Pista!" - üdvözölte saját magát öltönyben. A tükörben.
Ismét ugyanannál a bábaasszonynál csúsztak bele egy újabb életveszélyes esetbe. Még mielőtt a torkának ugranánk, az ugyan csoda, hogy még praktizál, de ha teszem azt, az elmúlt 3 évben is ezt tette, és nem volt róla egy hír sem, akkor a komplikációk száma egyáltalán nem…..
tónibácsi 2010.05.21 13:11:32
@Sólyom Bátor: "Kicsit" nagyobb is volt a csecsemő és anya halálozási arány. Te gyökér.
tónibácsi 2010.05.25 11:26:01
@Sólyom Bátor: Ugye te vagy ott a képen, a neved mellett:)
„Inkább napi szinten nyüstölik a nejüket, mintsem meg kelljen válniuk azoktól a viszonylagos kedvezményektől, amiket mégiscsak kedves feleségük biztosít rendre nap, mint nap” – Inkább egy nagyon figyelemreméltó (és vitára hangoló) eszmefuttatás következik, mint…..
Az elmúlt napokban a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ-KDNP szövetség minden korábbi tempót meghaladva kezdett neki a jogalkotási munkának. Hagyjuk most, hogy a jogalkotási munka dandárját a legtöbb demokratikus országban általában igazságügy-minisztériumok képzett kodifikátorai…..
tónibácsi 2010.05.20 17:04:59
@sas71: Tessék a tény: az, hogy te vagy.