Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noti75

9 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Regisztrálni vagy nem regisztrálni, ez itt a kérdés. Nem kívánok egyik oldalra sem állni ebben a kérdésben, már csak azért sem, mert bevallom őszintén, engem még senkinek nem sikerült meggyőznie arról, hogy valóban feltétlen szükséges lenne ez a regisztrációs cirkusz a…..
A KARD Láthatatlan emberek 2012.09.29 20:24:46
Mondtam én, hogy nincs itt semmi látnivaló! Amikor az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant, sok százezer naiv internetező abban a hitben volt, hogy "az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant." Pedig nem. Mert aki akkor bekapcsolta televíziót (mínusz ATV), a rádiót (mínusz Klubrádió),…..
Noti75 2012.09.30 15:32:44
@Moka_Miki: csak ezzel lehet hatni az emberekre, ideológiákkal nem nagyon.
a baj az, hogy mennyire veszik ezt majd komolyan egy olyan MSZP-től, aminek a kormányzása alatt elszabadultak a rezsiköltségek?
bár itt azért életbe lép a politika egyik aranyszabálya, a választópolgár max. 3-4 hónapra tud visszaemlékezni, a többi szép lassan a feledés homályába vész.
Noti75 2012.09.30 16:00:38
@nemsirunk: nem mellesleg ezek a derék örmények kb. ugyanúgy viselkedtek az azeriekkel. a nyolc terroristájuk kiszabadulása után ugyanúgy hősként ünnepelték őket. (nem egy embert gyilkoltak le)
a Hegyi-Karabah megszállása idején elkövetett népirtásról sem dereng semmi? az élve megnyúzott azeriekről, a terhes nők hasából kivágott magzatokról? igazad van, micsoda derék emberek ezek az örmények. igazi példaképek! már akinek...
Noti75 2012.09.30 16:04:44
@Moka_Miki: az az igazság, hogy egyelőre arról lehet beszélni, ami megtörtént/most történik. tervekkel kapcsolatban, mi fog történni, merre megy el az MSZP kommunikációja, most nem érdemes vitatkozni, majd akkor, ha valóban megtörténik ez.
az általad belinkelt írásból meg nagyjából ugyanazt lehet kiolvasni:
hazudni kell. az LMP-től, Jobbiktól kell elorrozni a szavazókat. az MSZP érdeke a kétpólusú politikai rend. (hoppá, a nagy demokraták, a demokrácia védelmezői, akiknek bevallott célja lett a kispártok ellehetetlenítése)
Az eddigi bejegyzéseimben többféle megközelítésben bíráltam a regisztrációt: gyakorlati-technikai érveket és filozófiai-elméleti megfontolásokat is igyekeztem felsorakoztatni. Egy szempont azonban kimaradt: milyen politikai érdek húzódik meg a bevezetése mögött. Számomra…..
Noti75 2012.09.27 19:59:32
@lyia:
politikus és okosabb, mint egy négyéves?
ezzel kb. ki is zártál mindenkit a reggelésből... :D
Noti75 2012.09.27 20:04:14
@pirosfeherzoldezamagyarfold:
30 oldalba is le lehet írni jó dolgokat :)
(nem olvastam, így nem tudom véleményezni sem)

de szerintem sokaknak pont az kéne, hogy lúzungolás helyett, tömör, lényegre törő, egyértelmű program legyen. olyan, amit az egyszerű ember is megért és magáénak tud érezni. akár csak 30 oldalban is.
nem tudom, ez most ilyen 30 oldal-e, szerintem holnap átolvasom.
Noti75 2012.09.27 20:47:38
@Bogyó 2:
ezt én most konkrétan Redrum-nak írtam, az ő esetével kapcsolatban. (külföldön dolgozik)
tehát egy olyan ipse, aki itt született, itt nőtt fel, valószínűleg munkába is itt állt az iskolái után, de most épp külföldön dolgozik. (nyilván az is lehet, hogy 5 év múlva meg már megint itthon lesz, sokakkal előfordult már)
szóval az ő esetében, én úgy gondolom, megkérdőjelezhetetlen a szavazás joga.
mert ha megkérdőjelezzük ezt a jogát, mondjuk az alapján, hogy jelenleg külföldön van, így nem itt fizet adót, ergo nem az ő adóforintjairól dönt majd az általa (is) megválasztott kormány, akkor azért "csúnyább" dolgokba is bele lehetne menni. gondolom itt olyanra, hogy vannak, akik életükben nem fizettek be egy fillér adót sem, annál többet kapnak az államkasszából, viszont vígan mehetnek szavazni. mondjuk arra, aki azt ígéri, hogy még többet kaphatnak az ingyenélők. szóval bonyolult kérdés ez.
Balról Demokrácia helyett 2012.09.27 11:28:24
A napokban egyelőre törvényjavaslatként megszülető választási eljárási törvény tökéletesen jelzi, mit gondol a Fidesz a demokráciáról: azt, hogy az egész fölösleges díszlet. A javaslattal nem csak az a probléma, hogy rontja az ellenzék esélyeit a 2014-es választásokon,…..
Sokan, sok helyütt vitatkoznak azon, vajon jó-e gátat szabni az állam által felvenni kívánt hiteleknek? A kormány részéről él a terv, hogy valamilyen keretek közé legyen szorítva az állam hitelvállalása, kvázi az állam eladósodása. Ezt a keretet a GDP 50%-a jelentené, tehát a…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Noti75 2012.09.24 21:06:02
@Rwindx: igen, a munkaerőpiacnak erre van szüksége. és valljuk be, a mai fiatalok nagy részének nincs is különösebb igénye többre. a szakiskolába jelentkezők 90%-a eleve nyűgként tekint az iskolára, amolyan kötelező letudni valónak. lehet ott kínlódni azzal, hogy matekot, történelmet vagy akár filozófiát tanítsanak nekik, úgyis nagy ívben tojnak rá. sokuk még a szakmai részt is alig hajlandó megtanulni...
Noti75 2012.09.24 21:24:21
@d.hardman: az alapműveltség megszerzésére ott az általános iskola.
a szakiskolákba jelentkezők, nem azért jelentkeznek oda, mert épp az egyetemre tartanak csak van pár szabad évük. tehát az esztergályos nem akar történészkedni, hanem esztergálni akar (egyébként a szakmai órákon eppen pont fog tanulni matekot, geometriát, stb.). a lakatos a büdös életben nem fog Pilinszkyt elemezni a munkahelyén, hanem hegeszteni fog.
lehet éppen azzal kínlódni, hogy Adyt meg kémiát tanítanak nekik, de nem tanulja meg, mert szarik rá. közben a szakmát sem tanulja meg, mert arra meg nincs elég idő.
az a baj, hogy az esztergályos sokat tanult ugyan Adyról, de semmire sem emlékszik, mert nem érdekelte, ugyanakkor keveset tanult az esztergálásról, így mikor munkába áll a gépet is alig tudja bekapcsolni. a lakatos meg nem tud hegeszteni. ez így jó volt?
Egy normális világ, normális országában a rendőr egyfajta példakép. Példát mutat az állampolgárnak, a magabiztosságával, megfontoltságával, törvényismeretével és törvénytiszteletével. Akár egyenruhában, akár civilben. Ha megjelenik valahol, az embernek biztonságérzete…..
Alaptétel ugye, hogy gyereket a hülye is tud „csinálni”. Ahhoz kérem szépen nem kell különösebb „szaktudás”. Nyilván ha a kutyák, macskák és az állatvilág összes többi lakója megoldja, akkor az embernek sem jelenthet ez különösebb kihívást. Mármint…..
Örömmel jelentjük, hogy szeptemberi a Pinokkió-díjra nem kell a hónap végéig várni, már most kiosztjuk! Giró-Szász András pár hónapja már megkapta kitüntető elismerésünket teljesítményéért: akkor a kormány két éves munkájának kudarcait védte a hvg.hu újságírójának…..
Noti75 2012.09.17 19:39:20
@dr Kangörény: megint egy feltételezés "az én vezérem". nos, nyilván bizonyos szempontból igaz, hiszen az ország vezére, tetszik-nem teszik az én vezérem is, mint, ahogyan a tiéd is. ezzel nem tudunk mit tenni.
más szempontból meg nem igaz, mivel nekem nincs "vezérem". mármint olyan értelemben véve, amire te gondolsz. :)
vezér helyett véleményem van, ami nem aszerint változik, hogy épp ki szimpatikus vagy ki nem. ha ez megnyugtat, én a húsz év alatt még egyszer sem szavaztam a Fideszre. (bár nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentősége van, hiszen aki már szavazott rá, azok közül is sokan vannak, akik most nem tennék)
a ti bajotok, mint ahogy a másik oldalé is, az állandó ellenségkeresés. az, hogy egymást már nem is halljátok, csak fröcsögtök egymásra, már megszokott volt évek óta. mostanra már eljutottatok oda (mindkét oldal), hogy már azt sem halljátok meg, aki egyik oldalon sem áll, inkább megpróbáljátok betuszkolni a másik oldalra, mert az megnyugtat. mond valamit, ami nem fér bele az én álomvilágomba, ergo a másik oldal "ügynöke" és ez megnyugtat, hiszen a másik oldal "ügynöke", tehát biztos hazudik. :)és akkor így maradhat az én álomvilágom. ez alapján működtök, mindkét oldalon. nem véletlen, hogy a többség már mindkét oldalnak hátat fordított.
Noti75 2012.09.17 19:47:41
@makacs szennyeződés: én speciel azt írtam, hogy például tanul/játszik a gyerekkel vagy sexel a feleségével. látom ebből a te agyadig csak a dugás jutott el. :) ki mire koncentrál ugye...

nem megoldás a 47 ezer sem. de egy lépés előre. a 30 ezerhez képest mindenképp. és nem, nem hiszem, hogy bárkit is az akadályozna a normális családi életben, hogy napi 4 órát dolgozni kell. azt viszont tudom, hogy aki évek óta havi 30-ból vegetál, annak igenis pénz az a plusz majd' húszezer. kívánom neked, hogy ne tudd meg mit jelent ez a különbség.
Noti75 2012.09.17 19:55:29
@Lord Snow: na, azé' ne hölgyezzünk. :D
jó, a Ténytár nem konkrétan három milliárdot írt, hanem néhány milliárdot.

azt nem tudom, hogy mekkora botrány lett volna, ha... én azt írtam, hogy nem tudjuk, tehát csak feltételezés, hogy nem lett volna, nem pedig tény.

"nem magyar érdekeket szolgált"
ez is feltételezés, viszont nekem is erősen ez a feltételezésem.

ha elolvastad az általam fentebb belinkelt posztot, akkor nem kell beérned a "csak úgy" vagy a "te ezt nem értheted" mondatokkal. ott azért néhány érdek felsoroltatott. és mindnek lehet éppen alapja. azért valljuk be, például az uniónak is igencsak jól jön az azeriek barátsága a Gazprom elleni harchoz. nem?
Nincs!..
Noti75 2012.09.17 17:51:00
@No_Fidesz_No_Problem: fején tetszett találni azt a szöget. :)
Megmondogató A Hülyeség 2012.09.17 07:20:00
Honi, nemzetközi, sőt talán intergalaktikus is. Megboncoltam, tudom, ismerem.   Csapdába ejtve önön hülyeségem, boncasztalra tettem, felvágtam vizsgálgattam. Méricskéltem veséjét, szívét, máját, az agyán is elidőztem némiképp. Hiába na, rendesen fel kell…..
Megmondogató Átbaszva 2012.09.16 08:46:53
Bevallom őszintén, én inkább csak az elejét nézem a tehetségkutató műsoroknak. Válogatás (előválogatás?), ilyesmi. Amikor még minden balféket odaengednek a színpadra. Azokon jó röhögni.   Ez az a szakasza a Csillag születiknek, Megasztárnak, X Faktornak, ,…..
Megmondogató Hülye-e a TEK? 2012.09.14 07:30:00
Most épp „Jedi lovag vadászként” aposztrofáljuk őket és jókat kacarászunk. Ezt persze értem, a kisembernek, a magamfajta kisembernek, nyilvánvalóan vonzó gúnyolódni a hatalmon lévővel vagy annak szolgáival. Pláne így vagyunk ezzel, ha az adott szolgában, illetve szervezetben…..
Noti75 2012.09.15 17:27:32
@Parker72: igen, így utólag, annak tudatában, hogy nem történt semmi, persze, egyszerűbb lett volna. de tudta valaki előre, hogy nem történik majd semmi?
történhetett volna az is, mint ami néhány éve Pécsett, hogy egy flúgos valóban elkezd lövöldözni. akkor vajon megengedhető, hogy a kommandósok nyugodtan üldögélnek amíg a járőr nézelődik, meg kérdezősködik és csak utána indulnak el, így 5-10 perccel később érkezve? és ha az 5-10 perc alatt két diák meghal, azért ki vállalja a felelősséget? és ha ez történt volna, akkor nem lennénk felháborodva -teljes joggal- hogy minek van a tek, ha ők nyugodtan üldögélnek, amíg egy őrült diákokra lövöldöz és nem tudnak időben odaérni?
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
Noti75 2012.09.14 18:51:40
@VT42: ne értsd félre, én sem vagyok szakértője a témának, csak érdekelt egy időben, így sokat olvasgattam ilyesmikről. ahogy én látom, ilyen esetben az az általános, hogy mikor megérkeznek az egységek, lezárják a területet és megpróbálnak minél több használható információhoz jutni. ki a potenciális elkövető? pontosan hol tartózkodik? milyen irány(ok)ból lehet megközelíteni? mennyi civil van körülötte? stb. ezeket az infókat, ha nem áll fent egyértelműen közvetlen életveszély, akkor mindenképp begyűjtik, mielőtt a behatolásról és annak mikéntjéről döntenek. itt, tudtommal azt az információt kapták, hogy az előadás rendben zajlik, ami nyilvánvalóan azt jelenti, senki nincs közvetlen életveszélyben. ilyenkor felesleges lenne "lerohanni" a termet, azt kockáztatva, hogy a feltételezett fegyveres pánikba esik és tényleg lövöldözni kezd. arról nem is beszélve, hogy esetleg a bent ülő hallgatók is pánikba esnek és esetleg menekülés közben szereznek sérüléseket (ráadásul úgy, hogy jelen esetben igazi fegyver és valós veszély nem is volt, így maga az akció okozhatott volna sérüléseket) szerintem reális volt az a döntés (annak tudatában, hogy bent rendben folyik az előadás), hogy nem rájuk törtek, hanem három civil ruhás (akiknél azért nyilván volt fegyver), akik sem feltűnést, sem pánikot nem okoznak senkinek, bemegy és megpróbálja kideríteni, mi is folyik bent valójában.
én így látom.
és egyébként is, a tek rövidke "történelmében" volt épp elég olyan, kabaréba illő epizód, amiken valóban lehet jóízűeket röhögni. ez nekem kicsit erőltetett.
Noti75 2012.09.14 19:05:34
@Belagezapista: miért, lelőtte valaki a "jedit"?
Bevallom, az egészet egy kocsmai beszélgetésből félfüllel elkapott részlet indította el. Érdekes, mennyi alapigazsággal látja el nemzetünket a honi kocsmák „bölcsész társadalma”. Cigiért ugrottam be, meg egy kávéra. Tudom, egy barom vagyok, aki pénzt fizet azért, hogy…..
Nyilván az elmúlt hét toptémája, a „Baltás gyilkosos projekt”. Számtalan cikk, bejegyzés, fórumhozzászólás és komment jelent meg a témában, ami önmagában nem baj, sőt. Viszont nekem mégis van némi hiányérzetem, ugyanis ezen irományok elsöprő többsége kizárólag egy…..
Új fejezet nyílt, nyílik az Azerbajdzsán és Magyarország kontra világ ‒ kivéve Kína ‒ konfliktusban. Aki még emlékszik, augusztus 31-én csapott belénk a hír, s aki értett hozzá, már aznap könyvelhette a kormányzati stratégiát ‒ a nemzetközi jogot nem sértettük meg,…..
Noti75 2012.09.05 19:30:39
@Counter: az az örménypártiság, hogy már-már kezdik úgy beállítani a dolgot, mintha örményország maga lenne a szeplőtlenség, azerbajdzsán meg a megtestesült gonosz és mivel mi kokettáltunk vele, így örök kárhozatra kellene ítélni minket.

és még valami. hogy micsoda véletlenek vannak. érdekes, hogy bár az Európa Tanács is tudott a tárgyalásokról, egy árva szóval nem kifogásolta azokat. és micsoda véletlen, miközben Magyarország egy "szívességről" tárgyal, a nem mellékesen földgázzal és kőolajjal jól eleresztett azerbajdzsánnal, eközben az unióban házkutatások és lefoglalások zajlanak a Gazprom érdekeltségű cégeknél. és midőn megszületik a megállapodás egy uniós tagállam és a földgázzal és kőolajjal jól eleresztett azerbajdzsán közt erről a szívességről, pár napra rá az unió nyílt támadást indít a Gazprom ellen. háááááááát.
és milyen érdekes, az unió részéről, akik egyébként az elmúlt években lépten nyomon kritizáltak minket, most semmi felháborodás, számon kérés. érdekes, nem?
Epic! Liptai Claudiát megcsípték amikor egy éve elhunyt édesanyja rokkantkártyájával próbált spórolni a parkoláson. Ezúttal olyan magyarázattal állt elő, hogy szépen kérem, azonnal engedje szabadon azt a pofátlan kisiskolásból álló kreatív csapatot akik ezt kitalálták!…..
A legjobb úton haladunk, hogy közmunka nagyhatalom legyünk... Tegnap Szíjjártó vadította nagy szavakkal az Este műsorvezetőjét és a nézőket:   "Málta mellett az unióban Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta, ezt nyilvánvalóan emelni kell, először…..
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
hogyvolt VV4 - 4X114 2011.04.10 14:40:00
A tegnapi nap parasztja címet egyértelműen Alekosz érdemli, nem is annyira Anikónak írt levele miatt, inkább a makogó, törvénytelen röhögésért, amit a levél felolvasása után levágott. A nap hőse egyértelműen Jerzsi, nem a sikeres bátorságpróba miatt, hanem azért, mert Évát…..
 Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért január 27-i tüntetésén elhangzott a „Feri  segíteni kell” c. szám. Az audió anyag másnap felkerült a youtube-ra:  A feltöltő neve “magyarszocialista”. Magyarszocialista ezt a videót…..
Noti75 2011.02.06 17:35:29
a médiatörvényes huzavona kapcsán:
nvilaga.blog.hu/2011/02/05/mondjuk_ha_feljelentenem_orbant

egyébként időszerű lenne egy karakán elhatárolódásnak a részükről...