Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koriander

48 bejegyzést írt és 739 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez most egy rinya poszt lesz, de muszáj.  kb. fél éve tértem vissza a dzsidipík termelők közé és elkezdődött a furkálás. egy szimpla leltárt nem lehet úgy végig vinni, hogy ne legyenek “érzelmek” meg sértődés. tény, hogy kopókat megszégyenítő szimatom van az anomáliák kiszúrására. de ezt is…..
Még tavaly dobott meg minket ajiba a svéd áruház a fenti sütis könyvvel, minimalista dizájn, 30 recept, netto papír pocsékolás. Most viszont, hogy közeledik az advent és sütnünk kell a karácsonyi vásárra, előszedtük. A nagy a hátoldalon meg szépen elolvasta az ajánlást: “Zeit für fika” és hogy a…..
Enyészpont Vízkő 2017.10.24 10:30:03
Egerszalók. Saliris. Alig találtuk meg... az én emlékeimben egy kis félreeső parkoló strandocskája, geológiai sétánnyal. Hiába tizenöt éve nem jártam erre, üdv srácok a riolit világában. A 60- as években egyesek itt képzelték el az olaj kánaánt, olaj helyett viszont vizet találtak, karbonátosat,…..
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Koriander 2017.08.14 12:52:22
@som tam: nálunk a tanárnéni szívecskéket rajzolt a legjobben sikerült betűk mellé :).
Koriander 2017.08.14 14:55:25
@som tam: èn mindenhol vagyok, na de te ki vagy?
Koriander 2017.08.15 22:27:08
@som tam: igen emlèkszem rád. a kicsi említèse alapján meg rögtön kapcsolnom kellett volna, hogy te vagy az. tetszenek a gondolataid, különösen amit Pálról írtál.
Remélhetőleg többen is ismeritek, vagy legalább a Fezenen megismertétek az osztrák Russkaját, akik miközben a polkát, a skat, meg a népzenei elemeket vegyítik a zenéjükbe, sokszor nem felejtik el a torzított gitárokat sem (most a lenti dalokban egyszer sem lesz, de a hangulat…..
Koriander 2017.08.14 12:07:22
Enyészpont Az ideális feleség 2017.08.14 11:22:57
Szerintem itt lenne az ideje annak is, hogy minden férfi között elterjedjen az elvárások pontos megfogalmazása a nőkkel szemben. Valamikor régen leírtam azt az öt szót amit még tinédzserként a haverokkal megfogalmaztunk mint elvárást: "Csendes, rendes, kedves, ‘nedves’, engedelmes” "Csendes – nem…..
Bé egy igazán kedves kis jószág. Örök hűséget fogadott egy mini cserépnek, akit a háta közepén hord magával, és a nyelvével itat. Bé pici, nem feltűnő, és nincsenek nagy igényei, csak vizet kér tőled.  Ismerj meg egy ön-öntözős kerémia cserepet, aki egy kis béka…..
Koriander 2017.08.12 10:17:49
temető. kicsi: és akkor minket is dobozba tesznek és itt ássák el a testünket? nagy: koporsóba. de ezzel ne foglalkozz, ez sokára lesz. különben is a Nap addigra megeszi az összes energiáját, felrobban és minden elég. A Föld olyan lesz, mint a Mars. kicsi: akkor mi marslakók leszünk.  nagy: apa…..
Több technót a blogra! Jó, a Circa Tapes nem totál techno. Minimál szintizés (olykor nosztalgikus hangulatban), eszelős grúvok és ütemek, agyba fúró csodás dallamok, visszhangos-sejtelmes suttogó ének, űrbéli városok monoton fénytánca, súlyos taglók keverednek bámulatosan lecsiszolt…..
Koriander 2017.08.11 19:54:13
Enyészpont Hűtlenkedő évődés 2017.08.08 13:52:48
én: ha laf hív hajózni, hívhattok kurvákat is, hogy ne unatkozzatok. ő: majd mondom neki. én: neee már, csak vicceltem. ő: szerinted? ... ti mit csináltok majd? én: hm, állatkert.... majd apámmal beküldöm őket, addig majd szemben áztatom magam. ő: csak ne egy fuxos orosz majommal. Kicsi…..
Kezdõdik a Sziget! A mínusz nap beharangozásában nincs nehéz dolgom, hiszen azt hiszem Robbie Williams-et nem kell senkinek bemutatnom. Kicsi a valószínûsége, hogy a rajongók zsebeiben nem lapulna már több hete,…..
Ugyan kinek jutna eszébe, hogy kötelet feszítsen két szikla közé és több ezer méter magasságban sétáljon végig rajtuk? Szerencsére vannak még ilyen merész emberek a világon! Ismerjétek meg a highline nevű sportot! Először is -  induljunk egy kicsit messzebbről. A highline nem sokban különbözik a…..
Enyészpont Szergej Kurepov 2014.05.03 15:56:10
  a múlt századból egy évtizeda hetvenes volt az hiszemmi ifjúságunkra rímelnem folytatom ... mertbepárásodik szemem (és szívem) Nagy Gáspár: Álom Van az úgy, hogy a véletlen egy helyre hoz össze embereket és ezek a találkozások egy életre az emlékezetünkbe vésődnek.…..
Koriander 2014.05.03 22:42:53
Koriander 2014.05.04 09:29:17
@Reszet Elek: az első hszdhez:
Simonffy András: Kompország katonái.
moly.hu/konyvek/simonffy-andras-komporszag-katonai
amúgy meg Ady:
"Kompország, Kompország, Kompország: legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között: Kelettõl Nyugatig, de szívesebben vissza."
mindenestre nem politikai jellegűnek számtam ezt a posztot, hanem a családi történeteimet írtam tovább, nem csak jelen, hanem múlt időben.
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2016.12.24 10:10:38
...s mivel ezért már nem írok külön posztot, boldog új évet is :)..
Koriander 2016.12.24 12:57:46
viszont és mindenkinek :)
m.youtube.com/watch?v=DDt3u2Ev1cI
kész a bájgli, a halàszléhez chilivel gyomorfertőtlenítünk, este szénen grill lazac, a hóláncot is felpróbáltuk.
A lányom egy igazi lovat kért a Jézuskàtól a fiam beéri egy daruval :D
Ebből: Aki fehér, nem néz Star Warst! – bojkottálni készülnek a Zsivány Egyest Fehérellenes agymosásnak nevezik a Zsivány Egyest fehér fajvédő csoportok, a szereplőgárda sokszínűsége miatt. Na persze. Szerepel benne 2 néger meg valami ázsiai, ezért a rohadt nácik nem bírják elviselni. Ki az az…..
Koriander 2016.12.21 17:48:31
@Deansdale: tènyleg Pash hozta vissza a tèmát.
Ha visszaolvasnàd higgadtan, amit Aldum írt neked a másik alatt kb. annyi az èn àllàspontom. Tényleg vicces, hogy olyasmi érvelésre kényszerítesz, hogy nem Dean nem kicsi a faszom, nem lakom anyàm pincéjében, nem vagyok érintett mèg csak ismerősök terén sem.
Viszont pont azért, mert elég nemzeti érzésű közegben mozgom és ott is mindig ez a beugró a bizalomhoz, tényleg rettentően fáraszt.
Az én vilàgomban két kategória létezik istenhívő/hierarchia tisztelő és a gnosztikus minden alakváltozása. Ezt annyiban tartom igazsàgosabbnak, mint zsidó és nem zsidóra tagolni a világot, mert ha egy kicsit is jobban megnézed az általad említett felforgatókat mindegyiknél az anarchia/ káosz megteremtése a közös ill. az ego, és nincs ilyen hogy zsidó érdek.
ha lett volna akkor nem hagyták volna azokat a nyomorultakat elpusztulni, akiknek aztán tényleg semmi közük nem volt ahhoz a harácsoláshoz/ ill. vadkapitalizmushoz, ami a Kiegyezést követő emancipációt követően bontakozott ki az OMMben.
Szóval a politikai antiszemitizmust kb értem, de a végkifejlettel és az ártatlanok meghurcolásával nagyon nem értek egyet.
Továbbmegyek a bolsevikok első intézkedéseinek egyike a hàzassàgi anyakönyvezés polgári alapúvá tétele volt és ez elsősorban nem a pravoszlàvok ellen irànyult, hanem pont a zsidó patriarchalitás ellen, ahol a családfő szava= isten szavával. a kövző lépésûk a válás és az abortusz liberalizálása volt. a nőt a hiúságán keresztül fogták meg, hogy azzal tegye tönkre a férfit, aki Isten jelen esetben (a zsidóknál, egyébként a keresztényeknél is, de míg egy keresztény házasság egyenjogú hierarchikus, addig egy zsidóknál szó sincs hitvesi egyenjogúságról). Az egész -Lucifer óta- az Isten elleni lázadásról szól.
Koriander 2016.12.21 18:21:43
@Deansdale: ok. túlpörögtem, alszom rá egyet és újra olvasom. lehet, hogy az elmúlt napok hányósában megvolt a négynapi hányás csak nem volt hozzá pénisz, csakhogy Gazellat is idézzem és ez a bajom.
Merkel szerint minél gyorsabban munkát kell adni a migránsoknak, aminek legjobb és legegyszerűbb módja kamionsofőröket csinálni belőlük. Ezt még azelőtt nyilatkozta, hogy a béke vallásának kamionja meglátogatta volna a német keresztényeket, viszont azután, hogy Nizzában lejátszódott valami…..
Szokás szerint nevezhetném ezer néven a szóban forgó csoportot, a közbeszédben ők a libsik, progresszívek, regresszívek, toleránsok, balosok, kultúrmarxisták, komcsik, ésatöbbi. Amiről fel lehet őket ismerni az az, hogy mindig valaki másért aggódnak, illetve valamilyen csoportért. Jaj, a cigányok.…..
Koriander 2016.12.17 16:16:47
@Gazellla: azért maradjunk annyiban, hogy te nem kritikàt fogalmaztàl, hanem konkrétan fröcsögtél. Már ha tied a törölt nicknél a kurucos cikk is.
Koriander 2016.12.17 18:10:51
@Gazellla:
de tarthatsz valamit ocsmànynak, ès le is írhatod, hogy neked a fehér négyzet nem tetszik, meg nem érted, csak plíz ne tűntesd úgy fel mint a ízléstelenség=zsidó etalonja, mert Malevics konkrétan nem volt zsidó (tudod a bàcsi aki a fehèr négyzetet festette).
Ettől fröcsögés, nem az erős szóhasznàlattól.
Koriander 2016.12.17 18:13:49
@Deansdale: bennem konkrétan semmi zsidó vér nincsen, elég àrja pedigrém van mindkét vonalon, viszont az igazsàgtalansàgot nem bírom és ezért mindig szólni fogok.
Tele a balos sajtó az EU-s felméréssel, ami szerint a férfiak nemi erőszakolók, akik még csak nem is bánják bűneiket, mert úgy érzik elegendő indok ha a nő ittas, vagy kihívó ruhát visel. Sajnos a balos sajtó teljesen félreérti a felmérést, abban ugyanis nem az a szenzáció, hogy a férfiak szemét…..
Koriander 2016.12.05 13:39:15
@Aurelius Respectus:

"Antallra inkább nem hivatkoznék a helyedben."

nem mint gazd. hanem mint igènyes konzervatívra hivatkoztam, a politikai eszmerendszerére (nemzeti gondolat, nemzeti liberalizmus , keresztény kulturális értékrend, szociális gondolat, EU integráció) de írhattam volna Telekit is, akinek meg minden nemzeti konzervatív érdemét a num.clausus írja felül, pedig Telekit még Elie Wiesel is rehabolta.

"Ő az egyik fő felelőse a mai magyar nyomorúságos gazdasági és társadalmi helyzetnek."
amikor itt mentegetik egyesek Castrot . Ez azért enyhén szólva is sommás és méltatlan itélkezés. Az, hogy hogyan jutottunk el a renszerváltástól a rendszerválságig némileg komplexebb, mint hogy Antallra fogjuk az egészet.

"Egy végtelenül gyáva ember volt, akinek eszébe sem jutott hogy megkérje az árát a német menekültek kiengedésének és teljes adósságtörlést kérjen cserébe."
hát tény, hogy nem volt egy Ceaucescu...
úriember volt.
" csődbe menni a magyar állami vállalatokat, másfélmillió munkahely szűnt meg, fillérekért adta el az állami vállalatokat a külföldieknek és a Gyurcsányhoz hasonló kommunista tolvajoknak, de fizette a külföldi adósságokat az "
Errôl csak talàlgatni lehet már, hogy gazdaságilag hogyan lehetett volna ezt korrekten levezényelni, vannak olyan elméletek, hogy ha Pozsgaynak a nègyigenessel nem rontják el a szülinapjá és ô lett volna a közt. elnök lesz , akkor a pályán maradnak azok a reformkommunista erôk, melyek a rendszerváltást a társadalmi-gazdasági csőd bevallásának és felszámolását erkölcsi kötelességként élik meg és nem goldiggerkedésként :]. én ebben viszont nem hiszek. Antallnak -bármennyire is tüzelte a szdsz a taxisblokáddal- a népet sikerült legalább köznyugalom szemszögébôl egy békés , emberséges átmenet.
Koriander 2016.12.05 16:40:27
@WiteNoir: cicuka, nem Marx érdekes, hanem még mindig a "keresztènylelkû marxista" oximoront értelmezzük, de értem sok a hsz és nehéz követni. Nem a te hibàd!
A Magyar Tudományos Akadémián kerekasztal tárgyalta, hogy szegény nők, már megint a szegény nők, meg a szemétláda férfiak! Nem tudom eldönteni, hogy ez az egész inkább fárasztóbb, avagy undorítóbb. Mint egy rakás hisztis hülyegyerek, aki apucinál akarja kibőgni a boltban, hogy mégiscsak vegye meg a…..
Koriander 2016.11.25 13:12:49
@Deansdale: "Ez utóbbiba kell az íz, a lendület, különben száraz és unalmas lenne."
meg grafománia :D
(amit egyébként picit irigyelek is, mindig is csodáltam a 2000 karakter/ perc tempójù koherens szöveget produkàló egyedeket még ha nem is minden pontjával azonosulok a szövegnek).
na megyek Findis és Pettersonra a kölykökkel.
Koriander 2016.11.25 13:30:50
@Reszet Elek: semmi ilyesmi, nekem Csernus teljesen jószívû karakter, full hûséges blöki szemekkel, pont ezért nem is értem, hogy mitôl vannak így beszarva tôle a népek, amikor vègig mosolyog a tekintete. Annyiban hasonlítottál rá, hogy mindenféle pszichoizéhez értesz :D
Koriander 2016.11.28 17:03:06
@DennisVT1: azt hittem már a lidli is benácult, mint Edeka:
m.youtube.com/watch?v=8Gb_CmiH2co
Deansdale Trump nyert 2016.11.09 08:54:53
Megyek pezsgőt bontani...
Koriander 2016.11.10 11:39:42
@Aurelius Respectus: nem akartam én ünneprontó lenni, tényleg klasszul hozta azt a maszkulin formát, amiért a férfi a férfi és ennek tükrében még groteszkebb volt az ellenfél. Viszont, hogy ez elég lesz, hogy meg is valósítsa az igèreteit? asszem már menthetetlenül pesszimista vagyok.
Az általános politikaelméletben a baloldal a közösségcentrikus, "közteherviselős", szolidaritásra épülő elképzelések gyűjtőneve, a jobboldal pedig az individualista, az egyén szabadságát, jogait és lehetőségeit maximalizáló elképzeléseké. Ezekre a címkékre rengeteg kosz ragadt az utóbbi ~200 évben,…..
Figyelmeztetés: szövegfal! Csökkent türelműek csak részletekben fogyasszák. Figyelmeztetés: ha már most tudod, hogy belekötsz, mert hülyeség, akkor ne olvass tovább, fölösleges. Vannak olyan tények és igazságok, amikről nem beszélünk. A legtöbben azért, mert ezek a témák kívül esnek a szellemi…..
Koriander 2016.09.30 20:42:08
Koriander 2016.10.01 15:43:01
@Alter_Ego: pontosan.
a gettósodással kapcsolatban óriási naivitás azt hinni, hogy a lecsúszás csak a cigányokat érinti, persze sokkal egyszerűbb cigányozni, mint a valós okokkal szembe nézni, hogy ez egy kulcsfontosságú férfi probléma.
1) a folyamat akkor indult be, amikor az ott élő férfiak munkanélküliek lettek (magyarok is), mert vkik pofáncsapták a bányát, a gyárat. szóval ha nagyon cinikus vagyok, akkor gondolom Dean már szorgosan elmélkedik luxusadóztatható privatizációból és állami vagyonból meggazdagodottak rezervátumán is.
2) az hogy az államtól lelejmolható gyes által a cigányoknál a nő lett a "kenyérkereső" gyakorlatilag felborította a patriarchális rendet: a férfit megfosztotta a családfenntartó szerepétől, full krízis van.
A emanszipálás ki lett találva rendesen, adj egot (akarom mondani jogot) a nőnek, a nő meg majd elintézi magától a férfit...
maga az ötlet, hogy legyen cigány rendőr, cigány bíró, cigány orvos, cigány tanár egyáltalán nem rossz, cigány ápolóhoz Miskolcon volt szerencsém és csak szuperlatívuszokat tudok mondani az emberségről, ahogyan az idősekkel bánt (a nagymamám volt a vasgyári kórházban), de
ennek az alapja meg tényleg az hogy LEGYEN mindenki számára elérhető közoktatás és közegészségügy, magyarán perspektíva.
(azért remélem nem a Jézuska hozza majd a megújult Férfihangot ;) nekem is hiányoztok, bár tény, hogy kb tegnap néztem oda, aztán ide az elmúlt két hónap alatt. Van egy cikk-sorozat ötletem egy orosz genderpszichológus előadásai alapján, hogyan neveljünk férfit, nőt, családi élet kritikus időszakai, egykeség, női-férfi szerepek, vámpírnők és önsorsrontás ;)
Rejtőzködők Értéktelenül 2016.07.26 09:12:32
Az utóbbi időben fokozódó viszolygást vált ki belőlem minden értékfogalom. Legyen szó könyvről, előadásról, eszmefuttatásról, amely az értékről beszél, és kimondva-kimondatlanul megkülönbözteti az értéktelentől, a haszontalantól, az elmém görcsbe rándulva löki el magától a kijelentéseket. Néha a…..
Rejtőzködők Identitások 2016.07.21 21:51:36
A vegánok szerint dögevő vagyok, a hívők szerint hitetlen (és így bűnös), az ateisták szerint birka (már amennyiben bármi hitem van), a műveltek szerint műveletlen, a műveletlenek szerint zsibbasztó és okoskodó, a jobboldaliak szerint hazaáruló, a baloldaliak szerint náci, a nacionalisták szemében…..