Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rptr

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PrehryFarkas Korábban már írtam egyszer az amerikanizálódás apró jeleiről, amiket mi magunk is észreveszünk. De vajon melyek azok, amiket éppenséggel magyar rokonaink és ismerőseinek fedeznek fel magyarországi ott tartózkodásunk alatt? Nos, ezt a legkönnyebben egy szokásos évi nyári…..
rptr 2016.06.30 12:16:43
@Balint133: pics or didnt happen ^^
tudsz errol a bizonyitasrol linkelni vmit? :) thx!
rptr 2016.06.30 14:53:09
@Balint133: en is kerestem, de ertekelhetot nem talaltam. marmint olyat ami tudomanyosan bizonyitott. Te talaltal olyat? :)
rptr 2016.06.30 14:55:36
@Balint133: ezer thx. gondolom elmentetted oket, ha lesz idod kozkincse tehetned. :)
Szombati posztunkban egy pénzügyi multiról lesz szó, ahol a munkavállalók jogaira magasról tesznek. Legalább a kávé és a tea ingyen van... Sziasztok !Szeretném leírni nektek az egyik „multis” tapasztalatomat, hogy Ti lehetőleg ne fussatok bele ebbe a munkáltatóba. Az…..
rptr 2015.12.05 13:48:18
@Megélhetési rasszista:
updatelni tudja valaki az itt elhangzottakat?
  Imádom a magasból szemlélni Budapestet. Muszáj néha kiszakadnunk a megszokott, mindennapi környezetünkből és kicsit felülről figyelni azt. Szó szerint. Ebben a jó időben pedig vétek otthon ülni. Elárulom Önöknek, hol szeretek a panorámában gyönyörködni, akár nappal, akár éjszaka. Szárnyaink…..
rptr 2015.03.22 16:42:07
@Mr. Foster: mar tavaly (2014) juniusban sem volt ott semmi. akkor a biztiboy aztmondta hogy nem lesz nyitva. vagy tavaly megis ki lett egy kis idore?
az eredeti uzemeltetokkel mi lett? mert oszinten azon ritka hely ami mind panorama, mind kornyezet, mind kidolgozas szinten stimmelt, ugy ahogy.
Miért keresnek a férfiak többet, mint a nők? Miért becsülik meg jobban, miért ismerik el jobban a férfiakat a munkaerőpiacon? Mi az oka annak, hogy nagyon sok területen hitelesebb egy férfi, mint egy nő? Ezekre a kérdésekre évtizedek óta keresik a választ a kutatók, szociológusok…..
Ki ne tette volna még fel magának a lassan közhelyessé váló kérdést-  mi a tartós, boldog, és nem utolsósorban kölcsönös hűségen alapuló párkapcsolatok titka? Mennyire fontos a hűség? Fontos-e egyáltalán? Ki az, aki hajlamosabb a félrelépésre és mi okból teszi? A nő,…..
rptr 2014.02.14 12:37:40
@DocBulywood: fentebb már írtam blacklinenak hogy rögtön utána.
vagy mikor te kiadosan elmész akkor abban a _másodpercben_ nyomod a következőt?

hogy pinara értetted?
ha minden paraméterében megfelelő a farkad akkor mit kell probálgatni? itt alapvetően a faszikon mulik a dolog.

csak az probalgat aki nem biztos a dolgában.
rptr 2014.02.14 13:05:32
@__________________: így van, egy idő után hozzászokik az ember, vagy változik, tudja fene, tapasztalod te is hogy nem volt mindig ugyanugy.

de onenightstandnél nincs idő megvárni hogy változzon ^^
Több ízben is szó esett már arról, mi vonzza a nőket a férfiakban (I., II., III., IV., V., VI., VII.). A kérdés természetesen összetett, s előfordul, hogy sokféle szempontot kell mérlegelni, azonban úgy tűnik, bizonyos prioritások szinte minden esetben megfigyelhetők. Olyanok,…..
A Sotheby's francia kínálatának legdrágább darabja egy század eleji 850 négyzetméteres villa, Monacótól tíz percre  Franciaország igazán jó kis hely és nem csak azért, mert ott kapni a világ legjobb baguette-jét és croissant-ját. Erről, mármint országuk kiválóságáról…..
rptr 2012.07.20 19:33:34
fn.hir24.hu/gazdasag/2011/07/04/papp_interju/

"
Svédországban 15 évig volt 1,5 százaléknyi vagyonadó a 250 ezer euró fölötti vagyonokra, s 15 év alatt 80-ról 35 százalékra tudták levinni a GDP-arányos államadósságukat. Nyilván nemcsak a vagyonadónak köszönhetően, de azért ennek is része volt ebben. Ez egy igazságos adó volt, amit csak a gazdagok fizettek, s csak a 250 ezer euró fölötti részre.

Ilyen típusú adót kellene tehát Magyarországon is bevezetni? Mennyi jönne be ebből?

Kiszámoltam, hogy egy 50 millió forint felett fizetendő vagyonadónál mintegy 500 milliárd adóbevétel keletkezne."

akinek pénze van azért van pénze mert olyat tud amiért a többiek fizetnek. pl bmw, iphone. ha nincs visszaosztás akkor abból robbanás lesz. a saját érdekük is.
S az ítélet hamarosan meg is fog születni, erre utal a nagy zaj a tárgyalóteremben.A közös európai pénzrendszert megszületése óta sokan hasonlították az egykori aranystandard rendszerhez, ám Peter Boone és Simon Johnson rövid írása szerint van legalább három olyan elem, amiben…..
"A rendszerváltás előtt ezerötszáz téesz és százhúsz állami gazdaság létezett, ezeket privatizálta el sok helyen a menedzsment a tagok elől. Tőkéstársaságok születtek, amelyek utóbb konglomerátumokká egyesültek. Olykor persze összecsapnak a jobbosok a balosokkal, de a végén…..
rptr 2012.05.18 16:51:17
youtu.be/tt9X1P0sqKI
élelmiszeripar rt.
Noam Chomsky 1991-ben megjelent Deterring Democracy című könyvében egy mondatban foglalta össze a szovjet testvéri megszállás alól frissen felszabadult európai országokkal kapcsolatos  jövőképét: banánköztársaságokat vízionált a volt szocialista államok romjain. Mindenki…..
rptr 2012.05.12 18:52:41
@ezanicknevem:

youtu.be/qSrT5MTmR4g?hd=1

élelmiszeripar rt, must have!!!

az h magyar tulajdonban legyen , az tiszta.
20-30 hektéron nem tudsz olyan hatékonyan termelni hogy olyan árat mondj h versenyezz a délamerika stb importal. az emberek az olcsobbat veszik meg ennyi. azt csak 60 millios johndeerekel lehet, azt meg nem lehet 50 hektárra.

a munkanélküliségre nem az állattartás a megoldás meg a mezőgazdaság mert te azzal nem fogsz versenyzni hogy délamerikában berakják a naposcsibét a hajoba s mire ideér már vágják is.

a megoldás a minimálbér eltörlése, multibarát környezet és menjenek a gyárakba ha nem akartak tanulni. ennyi.
rptr 2012.05.12 19:24:32
@CSL: ka'mon védővám, de akk mondj le a telorol, kocsirol, benzinrol stb.

nos?
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
rptr 2012.05.12 14:36:55
LOL. ajánlom mindenki figyelmébe:

"Mélységesen egyetértek ugyanis azzal, hogy Magyarországon igenis meg lehet gazdagodni, lehet jól élni, sok kiváló lehetőség van (igen, legális is) a vagyonszerzésre. Kimondottan utálom azokat a siránkozásokat, hogy ebben az országban csak megdögölni és éhezni lehet. Egy francokat, ez így egyszerűen nem igaz. A meggazdagodás elsősorban képességek és akarat kérdése, nem megkerülhetőek persze a körülmények alakulásai sem (tényleg nem mindegy, hogy ki, mikor és hova születik). Sokkal inkább a tisztes megélhetés az, ami keservesen nehéz itthon a fejlett Nyugat államaihoz képest. A legtöbb ember ugyanis nem Gordon Gekko akar lenni, hanem egyszerűen csak ki akar tanulni egy szakmát – legyen ez orvos, cipőfelsőrész-készítő vagy tudom is én mi -, szeretne napi 8 órát becsülettel végigdolgozni, ki akarja elégíteni szociális igényeit, majd a hobbijával szeretne foglalkozni. Ez az úgynevezett középosztály táncol most Magyarországon borotvaélen, küzd foggal-körömmel a felszínen maradásért. Aki meg akar gazdagodni, akinél tényleg ez van fókuszban, annak amúgy sem elég hozzá egy egyetemi diploma, kiemelkedően intelligensnek, nagyon tudatosnak, kockázatvállalónak, ravasznak kell lennie. Ez a típus New Yorkban, Budapesten, Skopjében és Nairobiban is burzsuj lesz. Vállalkozik, politizál, tőzsdézik és megszedi magát. Ha másoknak nem ártanak vele, egyáltalán nem lehet őket utálni ezért"

a másik: hiányszakmákban, ott ahol objektíve lehet a teljesítményt mérni, érdemes kimenni. pl info. de a human jobok az oslakosoknak vannak fenntartva mindenutt, a decentek mindenképpen. s lehet hogy te européérnek tartod magad, az őslakos angol közelsem fog.
ha qrvajovagy mindegy hogy hol vagy. ha szar akkor is mindegy.
a középszerű akkor nem mindegy.
A gazdasági problémákkal, elhúzódó válsággal küszködő országok közül sokan – beleértve hazánkat is – a kínai befektetőkre várnak, tőlük remélik a megváltó beruházásokat, államkötvény-felvásárlásokat, sőt, az egész világgazdaság felpörgetését.…..
  Mától nem érvényesíthetnek új, 2012-re szóló ingyenbérleteket a BKV dolgozói és családtagjaik. A szakszervezeti vezetők szerint az egyelőre átmeneti intézkedés oka, hogy az új kollektív szerződés már nem biztosítana ingyenes utazást a BKV-alkalmazottak családtagjai…..
Félelmetesen megy, kényelmes, nem is drága. De sajnos inkább érdekes, mint szép. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Orosz tudósok elkezdték építeni a XXI. század Noé bárkáját. Végre van esélyünk túlélni a világvégét!Ha a Földet veszélyezteti a kipusztulás, a globális felmelegedés, vagy éppen egy újabb jégkorszak, az emberiség biztonságban lehet Noé bárkájában. A bibliai nevet az…..
rptr 2011.01.20 15:54:16
Ma (tegnap) az EU Parlamentben Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség programját. A programot magát nem sokan kritizálták, de Mindannyiunk Viktátora kemény támadásokat kapott a médiatörvény kapcsán. Az egyik leglátványosabb sortüzet Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöld…..
rptr 2011.01.20 12:15:58
"Valóban én is meg vagyok lepődve, hogy az Index ennyire kormányellenessé kezd válni. Bár lehet ez csak simán a médiatörvénynek szól... lelkük rajta.

Ami viszont tény. A Magyar miniszterelnök elküldte a picsába a kaffogó ballibeklet, előbb finoman, aztán amikor elkezdtek bekiabálni, akkor erősebben.
Aki látta a kb 3 órás közvetítést végig az nem is vitatja ezt.

Az, hogy a média ezzel kapcsolatban sugalmaz és véleményt irányít, szerintem egyértelmű igazolása annak, hogy igen is szükség van a médiatörvényben a sajtó helyrerakására.

nem azért kell a sajtó, hogy mindenféle érdekek mentén tálaljon dolgokat, hanem, hogy tényszerűen tájékoztasson. Majd a véleményemet eldöntöm én magam a dolgokról...

Ellenkező esetben oszlassuk fel a parlamentet, az irányítást meg bízzuk az RTL-re. maximum majd egy szép nagy VV-ben fogunk élni.

Az is érdekes, hogy tulajdonképpen kibújt a szög a zsákból a kritizálók mondandójával. Nem a törvényt kritizálták, hanem ahogy Viktor is mondta, a 2/3-os többség irányítását...

ja.. Uraim.. teccettek volna úgy politizálni, hogy ne legyen 2/3-os többség. ha pedig van, akkor pofát befogva elviselni, hogy az irányít. Kíváncsi lennék, hogy ha a FIDESZ 100%-ot szerez 8EU-ban van olyan ország, ahol simán meg lett volna nekik) akkor vajon hány dolgot kritizálna még a 0 fős ellenzék.

Vagy a tisztelt EU képviselő urak tán arra gondoltak, hogy az a demokrácia, ha mindenhová mindenki ültet még egy embert? Azaz tök mindegy mennyi mandátum, tök mindegy mennyi támogatottság, akkor is az ő szava IS dönt.

Komolyan... ne hívjuk vissza Csurkát és Torgyán doktort?? Ezen az elven ez lenne a minimum..."
by Schaf
rptr 2011.01.20 12:37:29
Burzsuj Így vásároltatok ti 2010.12.25 16:25:00
Feltéve persze, ha burzsujok vagytok. A The Boston Consulting Group (BCG) egy nagyon érdekes kutatást tett közzé, amiben öt különböző fajtába osztja a luxusmárkák vevőit 2010-es költekezési szokásaik szerint. A BCG az Egyesült Államokat, Japánt, Európát, illetve India…..
rptr 2010.12.26 09:24:31
@Bebes: csak a díszlet változott max.
amiket leír az ugyanugy megvolt a rómaiaknál is.
a presztizs korfüggetlen.
a kedvenc bűnöm pedig a hiúság. :P
A Hiéna nagyon cseles volt, ráadásul a Densionnál mindent megtettek azért, hogy ne ásítson sokáig az irodában, hiszen szájából áradó rettenetes bűzével komoly fenyegetést jelentett minden - szaglószervvel rendelkező - élőlény számára. Így fejét gyorsan letakarták egy…..
Tikkasztó meleg vagy szakdó eső? Ismét kiszorult az árnyékból a pályanapon és perzsel a nap vagy csak a közértbe ugrana le egy üveg Chirazért, de ömlik a víz az égből? Legyen stílusos! Ezzel a maximéretű Nissan GTR ernyővel akár az is lehet. Angéla ugyan nem jár hozzá, de…..
A Homár itt szögezné le, hogy értelmetlen fogyasztás ideoda, elhatárolódik azoktól, akik olyan hirdetésekre kattintanak komoly vásárlási szándékkal, ami a bolti ár huszadáért kínál termékeket. Nyilván valami trükk lesz mögötte. Petyabaa a yoodli.hu oldal mesés áraira…..
rptr 2010.09.22 11:00:08
@MacChicken: engem érdekelne az amcsik nyilatkozata. thx
rptr 2010.09.22 11:08:50
@iGorcsev: ok. köszke.
A Ferrari 458 Italia azonban felette áll a szabályoknak, felette áll a gazdagságnak, talán felette áll az irigységnek is. Egyszerűen csak egy minden ízében csodás tárgy, ami – mivel ilyen csodás tárgyat komoly munka elkészíteni – történetesen elég sokba is kerül.…..
Megannyi ismerős, emlékeink mélyén elraktározott, fura autó. Mind egy célra készült. Felkavarjuk a kondér alját, nagyot búvárkodunk, jöjjenek velem, jó lesz. Vélemények az azonos című írásunkról...