Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Méhe Mihály

25 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ettől megy el a kedvem a szürkebaráttól, de. Teljesen okés, hozza a szokásos ízeket, mégis, valami bekavar, valószínűleg nem tett jót neki ennyi újhordó. Pár napos hűtőzés után mintha kiszellőzött volna belőle a fa. Ami maradt, az is bőven elég referenciának...
Ha minden furmint ilyen király lenne, és ennyibe kerülne (990,-!!!!!!) csak furmintot innék. Meg egy pici szürkebarátot. Ja és malvaziját. De legtöbbet furmintot. Az meg külön parádés, hogy 2010-es bor ennyire sokrétű, gazdag ízű és napsütéses...
Megint egy best buy ezerforintos. Nagyon örülök, hogy egy diszkontlánc bevállal ilyeneket. Semmi faxni: gyönyörű szín, simaság, vanília (a merlot!) és számolatlan féle gyümölcs. NAGYON élvezetes, fog között szűrős, azonnal elfogyós. ..
Höjj, de bevállalós címke. Viszont a bor. Nem is az, hogy nehezen érthető, hanem egyenesen miafasz. Föl van ütve kora őszi záporeső vízével? Biztosan nem. A móri sertéstelep vályúit használták erjesztésre? Ezt sem hiszem. Akkor mi ez a förtelmes pocsolyaszag minden…..
Az isztriai út egyik nagy felfedezése a malvazija. A másik, hogy a horvát borok között - akárcsak a magyaroknál - elég nagy a szórás: ugyanazon évjárat, ugyanazon fajta ugyanazon árkategóriájú borai között tud lenni hugyszagú rettenet (Vina Laguna) és élményszerű finomság…..
Az eddigi legfrankóbb magyar gyöngyözőbor, még a pannonhalmi Salvénál is jobb. Itt sincs donaldrágó meg pacsuli, van viszont normális, szikár, de mégis gazdag íz és illat...
Annyi benne az árnyalat és annyira kifinomult (kutturális), hogy alig bírom megtalálni benne a bort. Ettől függetlenül kurva jó, fényes napsütés teli árnyékokkal. Nem könnyen érthető, de annál egyszerűbben iható. Na jó, ezt már én sem értem. Zenében kb. ez: ..
  A Rezeda után kis csalódás. Nem mintha feledhető, pláne rossz lenne, csak hiányzik belőle az élményszerűség. Olyan, mint egy profi Steely Dan szám. Szerethető és kicsit agyafúrt, de nem az innováció csúcsa. ..
Az alapanyagok: A végeredmény:  Intenzív illatok, élénk savak. Mind a bor, mind az étel abszolút könnyen érthető...
Méhe Mihály 2013.07.05 13:23:03
@rioja:
Kedves Ricsi! Fogadnék, hogy a kagyló nem budaörsi, hanem olasz származású. :DDDD 1 kg/fő kell, azt aláírom.
BOR. Nem szoktam egy egész üveggel lenyomni egyszerre, de ezt muszáj volt. Jó lenne ilyen hibátlanságokat kifogni itthonról is. Teljesen könnyen érthető. ..
Az első pár korty nem túl megnyerő. de aztán helyére kerül minden: teljesen okés bor, csak nem nekem való. Az utóíze mondjuk zseniális. Nehezen érthető...
Most már úgy néz ki, minden nyárnak van egy jellemző fehérbora. Tavaly a Béla és Bandi Balaton, előtte valamelyik alap Figula volt, talán pinot gris. Megbízható, könnyen érthető, bármikor elővehető kánikulai innivalók, magukban vagy fröccsnek.  Idén szinte az első…..
A ZWEIGELT. A megbízható borász. Nem könnyen érthető, harapós, szigorú bor. Szinte tökéletes...
Semmi különös, semmi rendkívüli. Ivós, 6 évesen is, simán. Főzőbornak is tökéletes. Könnyen érthető...
Rendszeres boraim egyike. Arra számítottam, hogy ennyi idősen még normális, iható minőségben találom, és széles nyammogások mellett, vigyorogva, szürcsölve fog eltűnni egy este alatt a palack tartalma. Na nem. Teljesen szétesett: kenyérhéj és okádék. Feljegyezni: 7 éves…..
Meglepő és mulatságos. Minden fehérbortól különbözik, amit mostanában ittam. Nem csilingel, nem parádézik, de élményszerűen teljesít. Nem tudom, hogyan viszonyuljak hozzá, később muszáj lesz visszatérni rá. Nehezen érthető...
Soha rosszabbat. Alapbor, bármikor iható, szürkebarát forever. Könnyen érthető. ..
Hát izé. Többet ilyet inkább nem. Nehezen érthető...
Elbújt a spájzban. Meg is ijedtem, hogy megint bejön a nyomott, élesztős nyerstészta meg a benzinszag, mint legutóbb egy szintén elfeledett és megfáradt fehérbornál. Na, ez nem öregszik. Nekem ilyen a Nagy Bor. Élményszerű, de nem kell filozofálni rajta, pláne megfejteni. Nem…..
Szőlőlé, imádnivaló. Megint egy nyári bor. Abszolút könnyen érthető...
A magamfajta borbunkó így képzeli el a cabernet sauvignont. Könnyen érthető, de semmi kiemelkedő, pláne nem emlékezetes...
Vibráló gránátvörös szín. Illatában fehér- és feketebors, friss érett szőlő. Határozott tannintartalma jól egészíti ki könnyed textúráját. Fiatalon is finom, harmonikus bor. Ennyi idézet talán elég a címkeszövegből. És hát persze hogy nem ilyen. A valóságban ez egy…..
Inkább könnyen érthető. Csak a szalma. Színben, ízben - és ami a legfrankóbb volt - utóízben is. Nyári bor a tél közepén. Ilyen profi és gusztusos csavarzárat kívánok minden bornak:  ..
Virágos-illatos jegyek, könnyed. Kagylót főztünk vele, a maradékkal kísértük...
Méhe Mihály 2013.01.22 22:22:45
Méhe Mihály 2013.01.23 09:11:20
@rioja:

Nekem ez eddig kimaradt, majd idén. Mondjuk nem ittam még igazán jó újbort, lehet, hogy ez az oka a tartózkodásnak.
Eléggé nehezen érthető. Finom. Mondjuk nem annyira, mint a pincénél. Időközben sarkosabb, élesebb, szigorúbb lett...