Regisztráció Blogot indítok
Adatok
candy

146 bejegyzést írt és 316 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal II. Roham Trash Fesztivál 2011.07.29 07:13:00
Július 29-30-án a Roham ad otthont Magyarország legszürreálisabb előadóinak fellépésére, így szándékosan ismeretlen, valamint szerencsére ismeretlen zenekarok koncertjét is láthatja a nagyérdemű. A II. RoHAM Trash Fesztivál line-up-ját átnézve hangosan kiáltok fel és…..
A nyári punnyadt közéletbe némi érdekes színt hozott Karácsony Gergely, LMP-s képviselő Népszabadságnak adott interjúja. Ebben azt javasolja, hogy „a teljes parlamenti ellenzék a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig” álljon össze egy átmeneti választási szövetségben,…..
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Nem sokat húzták az időt, a keddi bejelentés után péntek délután (mikor máskor) Kovács József és Font Sándor önálló képviselői indítványként benyújtotta a népegészségügyi termékadóról (NET) szóló törvényjavaslatot. Talán az édességlobbi hatására, talán csak…..
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
candy 2011.06.07 13:24:15
@GTFan: Akkor aki nem tanyabájkon és tecsós montin, vagy autón tolja, az zsidó? : )
candy 2011.06.07 15:05:15
@kisceruza: Momentán kerékpárnak, aszfaltra elég fölösleges a futófelület mélységét nézni, azért szerencsére nincs beleírva a kreszbe, hog nem lehet szlikkel menni. Mondjuk a gumi tulajdonságai okán nem is képződik vízhártya a gumi és az aszfalt között. De remélem lesz egy alkotmánymódosítás, ami majd leírja, hogy csak háromcolos terepgumikkal lehet közlekedni, mert azzal biztos megáll a bicikli. Illetve ő valszeg elszáll, de a bicikli legalább megmarad.
candy 2011.06.07 16:26:25
@kisceruza: Biciklinél, főleg kukázott oútinál főleg a fékkel van a gond ilyen téren. A bicikli könnyen megy 40 fölött is, viszont a régi, hosszúbenyúlású Weinmann patkó mindent csinál, csak nem állítja meg.

A barázda sima úton érdemben nem befolyásol, terepen meg nincs nagy forgalom általában.

Ha kell a barázdált gumi a biciklire, akkor kelljen a rollerre, görkorcsolyára és a gördeszkára is.
Közel ezren tekertek a Föld Napján Szegeden, a napfény városában. Sok-sok bringás, napsütés, jókedv. Nagyok vagytok, jó nézni a képeket!                                          …..
Miközben nagyon sokan szigetelnek (hogy miért és miből az jó kérdés), én próbálkozok azzal, hogy biciklit találjak magamnak, s közben ismét rá kellett ébrednem, hogy bármit akarok venni, létrehozom a saját kategóriámat. Jelen esetben is sok kritérium volt, nagyjából…..
Webisztán Nexus S - tényleg? 2010.11.12 16:46:00
Mindenekelőtt nagyon remélem, hogy téves az Engadget azon információja, hogy így fog kinézni a következő Google telefon. Szörnyűséges lenne, ha a Google a nevét adná ahhoz a műanyag borításhoz, amit jelenleg a Samsung Galaxy S képvisel. Én már a Samsungot sem értem, hogy miért…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
candy 2010.09.22 16:33:30
@armitage: kardántengelyes bicikli van, gyártanak is kardános meghajtást, csak éppen itthon nem lehet kapni. Agyvátóval igen strapabíró gépet képezhet. Emellett meg ottvan még a fogasszíj is. Egy bökkenő van ezekkel a forradalmi hajtásokkal: nem akarnak elterjedni. Itt pedig el tudom képzelni, hogy egy hajtókarcsere milyen kellemes lehet. Akkor már inkább a sajtreszelő.
Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép nyereséget hoznak össze azon, hogy eladják a játékot 50 dodóért, aztán ha a delikvens végigtolta kétszer és megunta, visszaveszik tőle egy huszasért, utána használtan megint eladják harmincért…..
candy 2010.09.15 13:37:51
Érdekes történet, mondjuk ránk nem nagyon vonatkozik. Egyrészt viszonylag kevés precedens-alapú eset van a magyar jogban, másrészt pedig annak, aki a pénztártól való távozást és az EULA-t mondta, lehet valami igaza. Illetve Európa vagyunk, szerencsére kevésbé gyökerek jogi téren, mint az USA.

Amit érdekesnek találok mindenféle eredeti kontent esetében, hogy a kiadók konkrétan telibefossák a törvényben rögzített backup-készítési jogomat a másolásvédelmeikkel. Ha már próbaper, egy ilyet szívesen megnéznék.

Olcsósodó játékok:
sajnos ez általában azokra a gémekre igaz, melyek esetében inkább előkapnám a sajtreszelőt maszturbálási célzattal. Nem Amazon kéne nézni, hanem kishazánkat, kicsit más jönne ki. De ami értékelhető játék születik ötévente, azt szívesen megvenném egy-kétezer forintért, dobozzal. Anno kerestem dobozos Quake egyet, nem találtam. Viszont az SC1 háromezer forintos ára sem egytized.

Könyv vs. szoftver: magyar viszonylatban az összehasonlításnak sok értelme nincs. Könyvet annyit másolok magamnak, amennyit akarok, mivel az artisjus-féle rablóadó be van építve minden adathordozóba. Ezért kussolhat nyugodtan Poirot (Pierro is), gondolom ő is erősen azon a listán van, akiket kompenzál ezért a maffia.

Emellett meg tényleg érdekes az egész szoftverszabályzás, érdemes csak megnézni a magyarított Mass Effect2 tulajok versus Lair of the shadow broker DLC problémát.

Szerverfenntartás: még mielőtt kitalálták volna ezt a nagy központi szerveres mizériát, lazán működtek CS és Kvékszerverek százai, ezrei. Persze ingyenesen. Aztán mindenki rákapott a Battle.net jellegű modellre és megölték az otthoni szerverkészítést, juhé. Viszont akkor nem biztos, hogy picsogni kéne a fenntartási költségek miatt.

A megoldás az lenne, ha kurva jó, ezerszer végigjátszható gammákat csinálnának. Érdemes például megnézni a Fallout sorozatot, vagy a Mass Effectet. De mondhatnám még a Diablot is. Csak ott a gond, hogy ilyenekből két-háromévente jelenik meg egy, az is általában konzolport. A maradék meg tényleg eldobható, három- maximum hatórás single-lel, felejthető multival. Ugyanott tartunk, mint a filmek esetében: nem azért nem járnak az emberek moziba, mert lewarezolják a camot, hanem azért, mert a levarezolt cam alapján megállapítják, hogy az a film is egy rakat fos, történet nélkül.

Lehet, hogy minőséget kéne előállítani és akkor lenne pénz. Bár ez szigorúan magánvélemény, Megasztár és bulvármédia is létezik, sőt, ők furcsa módon nem is picsognak.
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
candy 2010.08.11 12:09:43
Nagyszerű cikk, gratulálok. Kezdem érezni, hogy az autósok ismét vetik lefele azt a kis kulturáltságot is, amit sikerült az elmúlt években beléjüknevelni. Legalábbis ebben a hónapban csak háromszor sikerült köcsögöknek úgy kiállniuk, hogy majdnem felkenődtem a hátukra.

De mi idegesít? Persze, szar tud lenni, mikor egy lámpánál elmennek előttetek, mert éppen nem megy semmi. Ezt majd bepótoljátok aggresszivitással, mikor két másodperc alatt akartok ötvenen lenni, hogy megálljatok háromszáz méter múlva a következőnél.

Idegesít benneteket, hogy drága az autó fenntartása azon utaknak okán, amiket átlag öt- tízévente fel kell újítani miattatok. A kerékpárút ezzel ellentétben sajnos szinte ingyen van, csak némi sárga festék kell hozzá. Az amortizáció sem a kerékpárosok okán történik.

Idegesít benneteket, hogy oda lakatolunk, ahova tudunk és ezért nem kell külön pénzt fizetni. Mint ahogy kötelezőt sem, ami pedig jó lenne, de amint lesz pénzem, úgyis belépek az MK-ba. Amit mellesleg elfelejtett megemlíteni a cikk szerzője.

Emellett talán a legjobban az idegesít benneteket, hogy megfelelő fizikummal és úton képesek vagyunk tartani veletek a tempót, hogy aztán az első dugónál lehagyjunk. Szar is tud lenni, mikor valamit megveszel drágán, aztán kiderül, hogy van egy olyan eszköz, ami századannyi pénzért néhol még többet is tud.

A rendszámos téma pedig külön vicces annak fényében, hogy az itthoni bicikliállomány elég nagy része húszezer forint alatt van. Annak meg minimum 25%-ában lenne egy ilyen ügy adminolása. Emellett még a balesetveszélyről nem is szóltam.

Próbáltam konstruktív véleményt alkotni az anyázás helyett, pedig erős hányinger fogott el a cikk okán. Olyan ez, mint a dohányos-nemdohányos küzdelem. Viszont, ha egy átlagos posztra is jön kétszáz komment, akkor nem értem, hogy miért kell flémelni. Valamennyire egyet tudok érteni a CM-es béketörekvésekkel, elméletben ez jól néz ki. Viszont a nevelés sokat számít. Szerintem ez továbbra is egy kibaszott gerillaharc, ahol a biciklisek állnak vesztésre, szóval folyamatosan igazat kell védeni az úton. Ennyi.
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
Mint a számtalan beszámolóból már mindenki tudja, az Origo Zrt. több fronton is erősödni kíván 2010-ben. Kezdve az Origo induló blogszolgáltatásával (Postr ejtsd: poszter). Amiről előzetesen csak annyit, hogy egy inkább a Tumblr-re hajazó közösségi szájtról van szó, ami…..
candy 2010.06.03 22:10:15
@hírbehozó: Ezt nem kétlem. Viszont a facebook layout-ja előbb volt, mint a wiw-é. Nem az alapfunkciókra gondolok, hanem layout, alkalmazások, wall, egyebek. Mondjuk erősen úgy tűnik, hogy social network szempontból, egyszerű embereknek van egy út, ami működik, letérni arról nem lehet, hacsak nem szegmentáljuk a tömegt.
Pendulum – Immersion (Warner) A Pendulumról megoszlanak a vélemények. Van egy jelentős réteg, ami meg van róla győződve, hogy ez egy szuperjó zenekar, nagyon bulizós zenével, csodálatos hangzással. Aztán van egy réteg, ami szerint régen nagyon reményteljes volt az…..
Egy brit házaspár megelégelte, hogy a zenei eladásokat mesterségesen befolyásolják a televíziós tehetségkutató showműsorok, úgyhogy kampányt indítottak a Facebookon azzal a felkiáltással, hogy ha eleged van abból, hogy az aktuális "megasztáros" (a briteknél: X…..
Azt hittem, hogy hoax a "Kuti Erika r. szds.bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk." aláírással az éterben kerengő, továbbküldésre buzdító levél, de azért feltárcsáztam a kiskőrösi rendőrkapitányságot, mire kiderült, hogy a mail abszolúte valódi, a szerző…..
Bocsánat, nem fogok webkettes evangélista stílusban írni arról, hogy ma már minden magára valamit is adó márkának oda kell figyelnie a neten róla folyó párbeszédre és a felhasználók véleményére, mert máskülönben lehúzhatja a redőnyt (bár egyébként egyetértek).…..
Ezentúl javaslom nemzeti szélsőségeink turulmércén való mérését, ami ráadásul lehetővé teszi a hazaszeretet SI mértékrendszerbe való átszámítását is. Így meg lehet tudni, hogy egy árpádsávos matrica hány köbméter. Maga a mérőskála egytől tízig terjed, de persze…..
Critical Miss Miszcellánia 46. 2009.08.30 07:46:00
Egy új kutatás igazolta azt, amit sejtettem: a vidéki gyerekek testképe negatívabb, mint a városiaké, ami egyébként egy régi mítosznak mond ellent. Eddig ugyanis azt gondolták, hogy az anorexia, a bulímia meg egyáltalán az önutálat inkább a városi, középosztálybeli emberek…..
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
candy 2009.08.19 11:37:49
IGazából a vitában mindkét félnek igaza van a maga szemszögéből, bár az az érdekes, hogy a biciklis talán jobban belátja, saját fajtája is okoz elég gondot. Amit mondjuk én gyalog/kerékpárosként látok (mivel a BKV sehol nem alternatíva, inkább egy rakás bűzölgő ellenőrfos):

Szóval gyalog:
körutakon nem lehet beszélgetni, maximum ordítozni, akkora forgalom van, hogy nem hall szart sem az ember. Emellett persze jön a tahornyák járdás biciklis melyet racsnihangról szakmai ártalomból hangról azért észreveszek, udvariasan odébbállok, hadd menjen, de semmi köszönöm. Most a streetesekről inkább nem beszélnék, BMX meg nem bicikli, csak pedálos roller. Hasonló kedvenc, mint nyíregyházán a DHgépen, full protektorban ülő csávó.

Biciklisként:
Először is a világításprobléma. Ha már hasonlítgatunk, akkor inkább a világítás nélküli kerékpáros vs. körforgalomban nem indexelő autós arányt kéne nézni, szerintem nagyjából egál. Zebrán és általában gyalogostempóban megyek át és megvárom, hogy autóval mit szöszmötölnek, viszont kerékpárról nem nagyon lehet leszállni. És talán ez az, amit négy keréken nem lehet megérteni, hogy a biciklis nem tud huzamosabb ideig állni, mert eldől.

Volt egy Frank Herbert novella, már nem emlékszem a címéra, de az autósok és kerékpárosok harcát posztapokaliptikus körülmények közt mutatta be. Nagyjából ugyan az a vérremenő szarság van itt is. Ráadásul közben szépen ki és lepusztul a belváros, mert az emberek már nem tudnak lemerészkedni az utcára.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint balesetveszélyes, és ellenkezik az utasításokkal, hogy a 10-11 kocsiból álló vonatokon csak egy vezető jegyvizsgáló teljesít szolgálatot. A MÁV-START Zrt. szakmailag megalapozatlannak tartja a vádakat, és visszautasítja. A…..