Regisztráció Blogot indítok
Adatok
straw

36 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsi leraktam a fenekem a belvaros kozepen, es a tokeletes napsutesben csak azzal foglalkoztam, hogy minnel elobb legyen egy bringam. Egeszen masfel hetbe telt mig talaltam egy megfelelo varosi bringat. Es markahu maradtam KONA. :) Es igy kinyiltak a lehetosegek a belvarostol akar 30 km-re. Az…..
Reg nem irtam mar. Es nem is terveztem h ide posztolgatok. Ez egy utazoblog en meg atkoltoztm Kanadaba. Kesobb rajottem ,hogy eleg aktivan sikerul eltoltenem a szabadidomet es megiscsak le kene jegyezni valhova. Kezdjuk Vancouver-rel. Kezdjuk ott, hogy felreinformaltak. Azt mondtak olyan az ido…..
MagányosBolyongó India 1 resz 2010.11.26 14:54:00
0. nap Probalom utol erni magam... Ugy indultam, hogy majdnem lekestem a repulot, egy baleset miatt az osztrak autopalyan, terkep elo, kerulo ut, odaertem. Klassz soforom volt :-). Kicsit hanytatott repulo ut, csomagok megkeres, busz. 27 fok, tropus, de esik az eso. Aztan perceken belul brutal…..
Kambodzsa projekt Születésnapomra 2010.09.14 20:43:57
16 éves csajok szoktak úgy bloggolni, hogy "Na, ma sem történt semmi érdekes", itt most nem ez a helyzet, de túl sok fontos mégsem esett. Megkaptam a banktól a pénzfelvevős kártyámat, amivel valszeg semmi mást nem tudok majd csinálni, mint ami a nevéből következik, de még…..
MagányosBolyongó Angkor 3. 2010.01.14 21:16:00
REggel fejfejas, es a gyogyito tesztaleves. A szomszed leveses neninel egyutt reggelizem egy francia csajszival, akivel aztan az egesz napot vegigbringaztam es megneztem a kedvenc helyeimet megegyszer Angkorban. Estemet egy kis nemzetkozi csapat kellemes babuszkunyhojanak erkelyen toltottem. Sok…..
MagányosBolyongó Angkor 2. 2010.01.14 21:02:00
Reggel 5-kor keles bringat betolni es irany Angkor. A varoshoz legkozelebbi templomegyuttes 7 km-re talalhato. Ez egy kellemes ebredes a nyikorgo kinai parasztbiciklin. Egy olasz rasztaval kerekezunk az ebredezo varosban velhetoleg kozos celunk fele. Es kozossen valasztjuk a rovidebb de rossz…..
Ezt hagytam a vegere, mert feltem,h minden mas eltorpul utana es erdektelenne valik. Igy utolag jo dontes volt. Az elso napot pihenessel es a helyi krokodiltenyeszet megtekintesevel toltottem. Szegenyek szepen elik a maguk kis allatkerti eletet es egyszer csak taskak lesznek. Viszont…..
MagányosBolyongó Otthonrol 2010.01.14 20:36:00
Mar a telben fejezem be az ut utolso egy hetet...
MagányosBolyongó Siem Reap 2010.01.06 04:36:00
Smileys Guesthouse! Tenyleg mosolyt csalt az arcomra. Van tiszta huvos szoban, erkellyel es sajat gekkoval. Tegnap este megneztem a mulatos es ejszakai piacos belvarost. Komoly udulovaros. Sokezer turista, millio bolt. Egyedul maszkalni egy pasinak itt nagyon faraszto. Mindenhol leszolitanak…..
MagányosBolyongó Phnom Phen 2010.01.05 07:22:00
Kambodzsa. A hataratlepes zokkenomentes volt. Kicsit nevetseges volt amikor 1 $-ert megmertek a lazamat h1n1 miatt. Kb33 fok volt es rajtam volt a hatizsak. Izzadtam mint allat. Erre odarakja a homerot a fejemhez ? :) Na most mar van papirom, h belepeskor nem voltam lazas. A busz nagyon…..
MagányosBolyongó Tad Lo 2010.01.02 13:22:00
Az ev elso napjan mar 8-kor elindultunk egy helyi erovel es egyfrancia csajjal (akivel par hete mar egyutt elefantoztunk) a kornyeket bejarni. Azert kellett ily koran, mert del utan olyan meleg van, h csak az arnyekban a folyo parton vagy a bungiban lehet birni. Megcsodaltuk a helyiek 4 falujat es…..
Sokat ragodtunk , hgyan fejezzuk be az utunkat Laoszban. A 4000 sziget a Mekongon adta magat, de a videki kornyezet es vizesesek a Bolaven Platon nyert. A Sziget(eket) elfoglaltak  a tinedzserek. Megkulonbenis UGY NEZEK KI MINT AKI A SZIGETRE MEGY? CUCU? Szoval a Fodiek altal kiprobalt nyugis…..
MagányosBolyongó Ja es BUEK! 2009.12.30 15:17:00
Mindenkinek.Itt egy kicsit korabban iszunk, ha fent tudunk maradni ejfelig. (6 ora a kulonbseg) ..
MagányosBolyongó Vientien 2009.12.25 13:27:00
A fovaros. Laza 4 oras helyi jarattal ertuk el a fovarost. Igy leertunk megint a Mekonghoz. Itt lehet a legegyszerubben  atmenni Thaifoldre egy hidon keresztul. Persz mi nem ezt az utat valasztjuk hanem tepunk le Kambodzsa fele a Mekong mellett. Vientien nem egy nagy szam. Egy nap gyaloglassal…..
straw 2009.12.30 15:13:21
@Szentirma: A Budha jol van. Ha nem tevedem most a nirvanaban talahato.
De csinalt esot a kis rohadek. Meg is aztunk.
Mintha esoerdoben lennenk :)
MagányosBolyongó Pakse 2009.12.30 15:08:00
Tokeletes allokepessegel nekivagtunk egy par orasnak mondott buszutnak Pakseba. Ez kb 350 km. A helyi jellegu busszal 8 ora volt. Picit megszenvedtuk. Nem keszultunk fel  ra es sem fejben sem testben nem voltunk egeszek. Persze oriasi elmenyekkel gyarapodtunk : - hogyan lehet ki-be szallni egy…..
Kicsit viszaugrom, mert lemaradtam egy picit. Az utolso Vientieni poszt veget leharapta az egerke (a technika ordoge) , de mar nem emlekszem mi volt benne. A fovarost egy gyonyoru Barbie-busszal hagytuk el amit kulon kozlekedesi posztban reszletezunk. Viszont a sima 15 perc kessel megerkeztunk a…..
MagányosBolyongó Thakhek 2009.12.29 03:18:00
CSak egy gyors post. Egy csodas ketnapos kirandulason vagyunk tul. Barlangok, zafirszinu tavak es a tobbi nyalanksag. Es sikerult osszeszerveznunk es talalkoznunk a delrol tamado magyar kulonitmennyel. Gyorsan mindenki atesett egy kis belbakterium -flora cseren. Amit…..
MagányosBolyongó Vang Vien 2 2009.12.23 13:56:00
Ott tartottam,  h a tortenelm fovarosbol elindultunk a kb termeszetfoldrajzi kozpontjaba Laosznak. Reggel 6-kor keltem es rendes buddhista leven megetettem a szerzeteseket ragacsos rizzsel (korbejarnak minden reggel ,mert csak azt ehetik amit adomanykent kapnak) es rendesen visszafekudtem meg egy…..
MagányosBolyongó Van Vieng 2009.12.22 14:31:00
Csak egy gyors bejegyzes,mert elfogyott a helyi penzem. Egy gyonyoru de nagyon kemeny buszuton vagyunk tul at a hegyeken. Holnap turazunk es barlangaszunk. Este jelentkezem. Utana Vientien  Valis: A busz ut alatt hanytatott eletmodot folytattam...konkretan 5 oran at csak szerpentinen mentunk,…..
MagányosBolyongó Luan Prabang 2009.12.21 15:10:00
Ket napja szorgoskodunk itt Laosz tortenelmi fovarosaban. Olyan mint nalunk Esztergom. Elvileg 26000 ehelyi el itt de en most csak 20000 turistat latok. Egy ido utan nem tudtak bevedeni a Bhurma felol erkezo tamadasoktol, es a kiraly ugy gondolt egy biztonsagosabb fovarost epit. Ez a mai…..
Nagyon pozitiv meglepetes volt. Az eszaki reszen kevesebb a turista es talan meg olcsobb is mint Laosz (mar amit eddig lattunk belole) Bangkokban is lehet egesz jo szallasokat talalni, csak a szmog ne lenne. A kozlekedes teljesen kiszamithato es veszelytelen. Es nem utolso sorban a buszmegallok…..
Chiang Maiban befizettunk egy utazasi irodaba, ami segitett osszeszervezni a kovetkezo par napunkat.  Kiderult ez mostanaban eleg popularis hatizsakos modszer, h innen buszoznak el a laoszi hatarig,  ott vizum ,hataratlepes es fel a ket napig zotyogo Slow boat-ra.  Na mi is kovettuk a main…..
MagányosBolyongó Laosz 2009.12.20 13:08:00
Atertunk epsegben! Mar Laoszban vagyunk Luang Prabangban. A Mekong olyan mint a Rambo filmekben csak helyi kalozok nelkul :) Es persze kemeny amcsi exkommandosok nelkul. Meg jovok tovabbi reszletekkel kesobb. Valis: pedig van szorny a Mekongban...es nagyon remelem, hogy amerikai turistat…..
MagányosBolyongó Chiang Mai 2009.12.17 13:58:00
Aludtunk vagy 12 orat. Jol esett. Ez egy sokkal attekinthetobb lepteku varos. A napot lenyegeben budhista templomok latogatasaval toltottuk. A leghiresebben megkert egy szerzetes fiu, h az egyik altemplomba ne menjunk be. Kerdezem , mi ez a nagy unnepi keszulodes? -A templom vezetoje meghalt.…..
Ma reggel 6-kor kelt a nap. Mar majdnem faztam rovidgatyaban es poloban, de osszeszedtem magam es kibirtam azt a fel orat amig atmelegedett a levego. Delben 30 fok felett volt. Paratartalom az egekben. Izzadunk mint a lovak.  Valis: A bedagadt labamrol mar nem is beszelek...ennyi buszozassal…..