Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_John_Doe_

0 bejegyzést írt és 2393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2012.07.01 09:31:00
Sokat eszik és nem megy Megvétel után elhatároztam hogy az autó nem marad széria állapotban.A módosításoknál igyekeztem a búcsús, teszkós tuningot kerülni. Országúti cirkáló Tulaj odadobta a kulcsot, hogy menjek egy kört. Hatalmas volt! Kis háromszög ablak hiányzott.…..
_John_Doe_ 2012.07.01 22:40:03
@vmaast:
""egy 5 másodperces autónak általában a futóműve is jobb, mint egy 10-esnek."

Szerinted. "

Miért, szerinted nem?

Nyilván az a gép a 240 lóerejével még ma is megeszi az átlagautót reggelire, de nem a saját kategóriájában. Ha a németekről van szó, Audi, BMW, de még a Mercedes is csinál sportosabb autókat jelenleg, aminek ez az olasz csoda csak jelenthet. Had ne soroljam őket.

Volt nekem a '90-es években egy R5 GT Turbóm, valami isten volt az a gép, még ma is megfogná az autók többségét. De józanul, be kell ismerni, ma már nem az a szint. Lehet a múltban élni, csak ne fikázzuk már a mai autókat, mert nevetségessé válunk. Mármint azoknak a szemében, akik 10 évesnél fiatalabb sportos kocsikat is használnak.
_John_Doe_ 2012.07.01 23:42:08
@vmaast:
Nem tudom mennyire germán lóerőfetisizmus, mintha a népítéletes fickó is a motorerőről áradozna:
"Erről nagyban a motor tehet. Indítózás a megszokottnál hosszabb, majd hang nélküli, tükörsima alapjárat 700 körül. Kis fordulaton iszonyatosan dúsan keveri a naftát, bármelyik fokozatban képes elindulni rángatás nélkül. ..még hatodikban is. Most jön a hüjegyerekes rész. Mozdonyszerű ereje már abban a pillanatban megjön, mikor rálépsz a gázpedálra, legyen az 1500 vagy 5000. Nincs késés a gázreakcióban, elég a lábujjadat megmozdítani és érezhetően reagál. Nem olyan gömbölyűen és udvariasan, mint a GT 3.2 vagy 147 GTA, hanem kirúgja alólad a széket és hátba ver: ideje indulni haver."
..
_John_Doe_ 2012.06.23 09:41:45
@M_R:
Gondolom a beteg, mozgásképtelen anyukád azért ült 10 órát étlen-szomjan a kórház bejáratánál várva a betegszállítót, mert kerékbilincset tettek rá. (A betegszállítóra, nem anyukádra.)
Néhány éve egy ide is író-olvasó motoros rendőr barátunk társával együtt elég kreatívan oldotta meg a hídon elromlott autó problémáját. A cél szentesíti az eszközt, úgy gondolom én is, hiszen a legtöbb esetben az úton lerobbant autó nemcsak akadályozó, hanem…..
_John_Doe_ 2012.06.11 14:06:02
@igazságos:
sírni itt te szoktál
_John_Doe_ 2012.06.11 14:16:27
@igazságos:
"rendőrök LEJÁRATÁSÁRA készült"

Nem. Ez a rendőri felső vezetésről szól, akik még a szóbeli segítségnyújtást is megtiltják a beosztottjaiknak.

"Az ilyen típust meg jól meg kéne ruházni legközelebb, ha fenntartja a forgalmat, hogy tanuljon belőle, nem indulunk el rozzant kocsival."
Istenem, egy újabb fotelharcos. Meg kéne ruházni, mi? Te elmebajnok.

(Komolyan, nincs bajom azzal, ha a proliréteg is használja az internetet, repked repülővel, stb. De a viselkedési minimum szintet sajátítsa már el. Nem írunk csupa nagybetűvel, és igyekszünk kulturáltan fogalmazni. A kocsmastílus maradjon a kocsmában.)
Az Android már több éve jelen van a mobilpiacon és mint minden túlhype-olt dolognál, előbb-utóbb az Androidnál is kipukkan a lufi és megáll a hirtelen fejlődés (vagy bekövetkezik a szingularitás). Míg tavaly naponta 700.000 Android operációs rendszerrel felvértezett készüléket…..
_John_Doe_ 2012.06.12 01:45:08
@Tomi from Space:
Kipuffan a lufi: a kifejezés azt jelenti hogy valami, aminek addig szinte töretlen fejlődése volt, hirtelen szart sem ér.
Tehát androidra: egyre több készüléket aktiválnak, míg egy nap az emberek rájönnek, aki androidot használ, pl. elveszti az eszét, ezért mindenki kidobja az androidos eszközét, senki nem vesz újat.
Szerinted ez következik be?
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
_John_Doe_ 2012.06.04 10:03:22
Sajnos szerintem megszívtad. Magyarországon jelenleg, nem hogy igazságszolgáltatás, még jogbiztonság sincs.

@Horváth Marcell: te pedig szerintem nem itt élsz, ha sértő a "röhej ország". Ez a jelző még szolid és visszafogott a valósághoz képest.

És nekem ne dumálj a hazaszeretetről, az nem azonos a politikusok fenekének nyalásával.
Fizess adót, élj itt, nevelj gyerekeket, itt legyenek a barátaid és vedd észre a visszásságokat, örülj a sikereknek.
60 éve sem az szerette a hazáját aki tapsolt Rákosi pajtásnak és éltette az ÁVO-t.
BEZERÉDJ AMÁLIA fittness 2010.07.21 20:44:10
Türelem,nem tudom,mit terem,de tényleg élek még.Nos,a helyzet nagy vonalakban változatlanul tényleg kezd egy brazil szappan operára hasonlítani,de még nincs reális rálátásom a dolgokra.Magyarul még nem igazán tudom,hogy mi van,vagy mi lesz.Nos,fitness.Megkeresett egy srác,ja,a…..
_John_Doe_ 2010.09.02 21:09:50
@lac1:
Miért ne lenne érdekes? Neked, mert ezt csinálod naponta, de nekem pl. igen.

Rengeteg népszerű tv műsor is foglalkozik különleges (értsd ritka) munkával.

Ha azt mondtad volna "tegnap is adminisztrálgattam este 9-ig", az biztosan nem érdekelné a kutyát sem.

Hogy sikerül ilyen munkát elnyerni? Mennyivel fizet többet mintha szekrényeket pakolnátok?
_John_Doe_ 2010.09.03 14:52:36
@Yato Squaw:
Kinövi. :)
Az enyém 13 éves koráig minden évben elveszítette a diákigazolványát, aztán azután már egyszer sem.
Kapott személyit, mondtam neki most már majdnem felnőtt, magáért felelős, ha valami gondja van oldja meg.
Csodákat tud tenni, ha a felelősség szabadsággal párosul.
_John_Doe_ 2010.12.08 21:02:43
Gyakran mondják azt, hogy a jog nem a valóságot tükrözi. Mégis érdemes a valóságot a jog szemüvegén keresztül nézni, különösen ha nagyon sok pénzről van szó.(Szükséges előismeret: a TV2 hétköznapi esti vetélkedőjében a játékosok kapnak negyvenmillió forintot, hogy azt…..
_John_Doe_ 2010.12.08 20:38:56
@Birca Maxval:
Igazán akkor lennél király, ha tévéd sem lenne.
Subba Cool List Hungary 2010 2010.12.06 08:49:00
Már megint itt az a lista, ami miatt végig lehet darázni az egész decembert, hogy nehogy valaki felkerüljön rá az ismerősök közül. Ha lemaradtál, és nem tudod, hogy ez már jó pár éve tart, akkor itt az előzmény:Cool List Hungary 2009, és az eredetije is. ..
Tisztelt Szakértő, Szeretnék tanácsot kérni egy kellemetlen munkahelyi szituáció kezelésére. Nem feltétlenül "terror"-nak nevezném, de engem nagyon zavar. 37 éves nő vagyok. Az 50 év körüli főnököm,természetesen férfi, rendszeresen mások előtt…..
Subba Valóvilág: Vasárnapina 2010.12.05 19:09:00
_John_Doe_ 2010.12.05 19:27:22
Subba A világ legnehezebb játéka 2010.12.05 11:45:00
Egyelőre még elindulni se sikerült, de rajta vagyok!..
_John_Doe_ 2010.12.05 15:27:07
@kingStreetboyz:
Vazze, a kapcsolódó videót is nézted?
:)))
www.youtube.com/watch?v=TPw_waKisKs&NR=1
Vajon Brad Pitt, aki újra elkezdte növeszteni szakállát, az igénytelen Spencer Pratt-től kért divattanácsot? Pitt korábban hosszú ideig hordott szakállat, mert barátjával, George Clooney-val elhatározták, hogy divatba hozzák az arcszőrzetet. A terv akkor nem aratott nagy…..
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
_John_Doe_ 2010.11.25 16:17:59
@FanaF1:
milyen választási lehetőség te szerencsétlen?!

Mintha egy rabló aki már kizsebelt, azt mondaná neked, ha még adsz pénzt, akkor esetleg azt is visszaadom ami már nálam van.
Sziasztok! Meg szeretném osztani veletek egyik ismerősöm történetét. Ő fiatal pályakezdő, ezért 2, 5éve nincs munkája, egy év munkanélküliség után jogosulttá vált segélyre, ezt jelenleg már másfél (!!) éve kapja, de se az önkormá   nyzat, se a mn. központ nem…..
_John_Doe_ 2010.11.25 11:48:49
@nyíregyházi betti: "Az igazi nagy disznóság akkor következett be" amikor kitalálták a felosztó-kirovó rendszert és olyanok kaptak nyugdíjt, akik soha nem fizettek be járulékot.

"ez olyan pénz mint az önkéntes, ergo rendelkezhetnek vele."
És ez így is van.
A tag nyugdíjba vonulásakor többféle járadékszolgáltatás közül választhat. Azt, hogy melyik fajta szolgáltatást kívánja igénybe venni a nyugdíjba vonuláskor, kell dönteni.
Életjáradék (hagyományos)
Elején garanciatartamos életjáradék
Végén garanciatartamos életjáradék
Két életre szóló életjáradék

Ha ilyenek lesznek az állami nyugdíjban, majd szólj.

Ahhoz mit szólsz, hogy kötelezően levonnak tőled 25,5%-ot nyugdíjra, úgy hogy senki nem garantálja a nyugdíjadat?
Hogy évente változtatja az állam, mennyi nyugdíjat fogsz kapni? (Amennyi pénz van. Ha már kevés lesz, akkor keveset)
Az nem zavar, hogy már most sincs elég pénz a nyugdíjak kifizetéséhez, de annyira, hogy nem elég a magánnyugdíj befizetések einstandolása, a tőkére is rá kell tenniük a kezüket?

De majd pár év múlva ha elmész nyugdíjba, kurvára fájdalmas lesz, amennyi nyomor nyugdíjat kapsz.
_John_Doe_ 2010.11.25 12:16:00
@nyíregyházi betti:

Matolcsy Görgy gazdasági miniszter a jövő évi költségvetés számainak ismertetésekor azt mondta, hogy a nyugdíjrendszer jövőre 900 milliárd forintra rúgó hiányát pénztári tagdíj elvonásából, és a tisztán állami rendszerbe visszalépők vagyonából fogja állni a kormány.

Ez a 900 milliárd persze nem egy év alatt keletkezett. Az éves hiány valamivel több, mint 500 milliárd.
A magánnyugdíji befizetések (8%) elrablásával hozzájut a költségvetés 360 milliárdhoz.

Tehát, a mai napon, ha nem lenne magánnyugdíji befizetés, akkor is lenne évi kb. 150 milliárd hiány. Ami nem kezelhetetlen.
Ma még. A hiány viszont a kedvezőtlen folyamatok miatt (egyre több nyugdíjas, egyre kevesebb kereső) nőni fog.
A rendszer fenntarthatatlan. Gondolj bele, hogy 100 ezer forint bérköltségből jelenleg
26 500 megy nyugdíjakra
9 300 tb, munkanélküliek, szakképzés, stb.
15 800 SzJA

48 400 a zsebünkbe.

Láthatod a nyugdíjjárulék már most hatalmas összeg, kb annyi mint az összes többi levonás.

A netto bér több mint ötven százaléka. És még ez sem elég, a befizetett adóból kell kiegészíteni.

Szerinted 20-30 év múlva, milyen nyugdíjat tud fizetni az állam?
_John_Doe_ 2010.11.25 12:56:36
@nyíregyházi betti:

Boldog születésnapot! :)

Betti, engem csak a tudatlanság húz fel, soha nem számoltam rá, hogy öregkoromra a nyugdíjamból kell megélnem. Ráadásul, lassan meg lesz a 20 évem, azután akár lehetek bér nélküli is. (Leszek.)

Így én tutira nem fogom támogatni ezt a rabló rendszert. A felmenőimet meg már most is támogatom, ez sem fog változni.
.
.
.
.
Nézd, legyünk őszinték, a te korosztályod megszívta. Mire te nyugdíjba mész, már alacsonyak lesznek a nyugdíjak, arra pedig hogy felhalmozz valamit már nincs időd.

Ha nincs család aki segít, véged.
A társadalom nem fog segíteni. Nem azért mert nem akar, hanem mert nem tud.
Ismerősen cseng a Clive Palmer név? Nekünk sem. Mostantól azonban megjegyezzük: a pocakos-tokás ausztrál bányamágnás ugyanis karácsonyi prémium címen annyira jó fej dolgozóival, hogy a sztorit olvasva már-már egy másik univerzumban érezzük magunkat, ahol nem a részvényesek…..
Subba A nap videója: PVC piper 2010.11.24 13:30:00
Ügyes!  ..
_John_Doe_ 2010.11.24 14:00:31
És ez:
www.youtube.com/watch?v=TyMgEXF4cxo
tényleg jobb, hallgathatóbb. Ráadásul szerintem nehezebb is ennyi embert összehangolni.
Tisztelt Szerkesztők! 2009. Ősze óta dolgozóm egy megváltozott munkaképességi dolgozók munkahelyén miután 2008-ban végeztem az iskolai tanulmányaimmal. És már 2010. Januárja óta érzem, hogy nem a megfelelő munkahelyre kerültem. Mivel télen a legnagyobb hideg ellenére is nem…..
_John_Doe_ 2010.11.22 17:14:37
@Birca Maxval:
Te guminőket csinálsz a szabadidődben?
_John_Doe_ 2010.11.23 20:56:16
@zZz:
lehet hogy nem azonosan értelmezitek a fluktuációt.
Alacsony munkaerő elvándorlás, bizony új szemléletet is hozhat a cégnek.

Olyan mint a fertőzés az emberi testnek. A nagyba belehalhatsz, de ha steril szobában élsz és nem alakul ki ellenálló képesség, az sem jobb.
Subba Facebook: Norbi lebasz 2010.11.22 16:49:00
_John_Doe_ 2010.11.23 09:23:09
Tisztelt Munkahelyi (T)error blog! Korábban dolgoztam rövid ideig az XY nevezetű fuvarozó társaságnál tehergépjármű-vezetőként (kamionon). Mivel, ez idő alatt a feletteseim részéről az érződött, hogy csak egy rendszámmal nevezett, pénznyelő, élősködő organizmus vagyok a…..
_John_Doe_ 2010.11.21 23:18:17
@nyíregyházi betti:
Betti drága, nem értetted meg a hozzászólásomat. Pont az a lényege, hogy egy orvos kevesebb pénzért, rengeteg tanulás után, éppen úgy 12/24 órázik, mint egy kamionos.
Arról pedig lehetne vitatkozni, hogy mi a nehezebb, vezetni, vagy műteni.

Az orvosok jellemzően hamarabb halnak, mint az átlag népesség.
_John_Doe_ 2010.11.21 23:22:08
@nyíregyházi betti:
a másik:
Peetee 2010.11.21. 12:54:26
hozzászólásában elolvashatod a napi max vezetési időket. NEM lehet túllépni.
_John_Doe_ 2010.11.22 17:22:08
@nyíregyházi betti:
kínjában röhög
azon, hogy annyi a társadalmi megbecsülése, mint egy kamionosnak.
.
.
.
.
persze, te majd jössz a hülyeséggel, hogy a kamionos pont olyan hasznos tagja a társadalomnak, mint az orvos, pedig faszt olyan
Hello MH terror blog!   Azért írok, mert úgy gondolom, hogy némi etikettet illene kialakítani az állásinterjúztatás intézményére is.   A helyzet a következő volt: könyvesbolt ajtajára kitixózott hirdetés, miszerint üzletvezető- helyettest keresnek. Cégnév,…..
_John_Doe_ 2010.11.20 21:07:54
@Birca Maxval:
Amikor írni tanultam, kifejezetten tiltották. Olvasmány emlékeimben sem tudok ilyet felidézni.

Én ennek elfogadását kifejezetten budapesti nyelvtan terrorként éltem meg, mint az élelmiszerbolt közértként elnevezését.
_John_Doe_ 2010.11.20 21:44:41
@Birca Maxval:
"De ezt a legtöbb gyerek maximum írásban tartotta be (hiszen aláhúzta a tanár, hogy hibás), de beszédben sosem, mert teljesen természetesnek tűnt."

Nektek. :)
Nekem nem. És a környezetemnek sem.
.
.
.
Valaki, mintha olyat írt volna, hogy az egyetem, akármilyen is, ad valamit az embernek.
Cáfolnám.
Még csak nem is bölcsész voltam, de nekem semmi pluszt nem adott. Az összes tudásomat magam, egyetemen kívül, autodidakta módon szereztem.
Amit ott tanultam, nagyon gyorsan el is felejtettem, gyakorlatilag semmit nem tudtam belőle használni.

A másik tévedés, hogy aki sokat olvas, az helyesen ír. Falom a betűket, huszonévesen napi 3-400 oldalt olvastam, ma is elsők között vettem Kindle-t.

Ennek ellenére, nem tudok helyesen írni.
Már az oldalból áradó hamisítatlan manhattan-élmény is lenyűgöző, de hogy valaki annó a Manhattanből írta a szakdolgozatát (kedvencem a Manhattan, a fénykor c. fejezet!), az még engem is meglepett!..
_John_Doe_ 2010.11.20 17:49:50
@chipanddale74:
Nyolc lába van, és ugrál?
Manhattan