Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy-fo-epitesz

0 bejegyzést írt és 360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belül korszerűtlen és pazarló, de nagyon büszke, megköveteli a méltó fényt. Engedjétek meg, hogy bemutassam országunk büszkeségét és egyik jelképét, a magyar Parlament épületét!   Kezdjük a XXI. századi energiafelhasználással A megújuló energiaforrások előnyt…..
egy-fo-epitesz 2011.08.12 23:33:39
@adamis.ivan: nem értek egyet. csak egyes részeiben...

miért kellene csak a negatív példákat kiragadni egyes városokból. ha fordítva tenném szinte bármelyik északi várost említhetném Bergentől finn vagy dán városokig. tökéletes rend és tisztaság. De UK ben vagy akár még délen is. Sőt még akár Dubrovnik, Zadar stb

Miért kellene egy nagyvárosnak törvényszerűen lepattantnak lenni?

Amiben egyetértek. A dualizmusban az akkori kor legmenőbb infrastruktúráját és városszövetét hozták létre. és most felejtsük el a telekspekulációs részét és motivációkat.

A háború alatt töménytelen épületet vesztettünk. A sérült részeket a coclizmus részben lebontotta, részben kiegészítette, de mentségére, hogy sok mindent meg őrzött állagában. Sőt a nagyvárosi közlekedést még ha "áldozatok árán is" megalkotta.

Az elmúlt 21 év a tragikus szegénységről és lepusztulásról szólt a "köz" beruházásoknál.

A véleméynedet nem osztva sok normálisan működő és kinéző épület jött létre, főleg a magán szféra jóvoltából.

A végeredmény sajnos. Mind a mai napig a második világháborús forgatások itt vannak. Az utak, a tömegközlekedés PUSZTUL. A közlekedési beruházások és elképzelések kaotikusak és kevéssé előremutatóak (kerékpár"utak", demszkikarók, közterületi zöldfelületek lebetonozása stb).

Összességében ezzel semmi gond mert csak hűen tükrözi a társadalom jelen (mentális, erkölcsi) állapotát.

Mindenképpen a "készen kapott" lehetőségek és erőforrások (a város egésze és történelme, szövete) pusztulása és felélése folyik. természetesen gazdasági kényszer miatt (szegénység).

A ma (21év vagy 64 év) embere büszke csak a múltra lehet, a saját teljesítményére nem.

Ezt én is nemzetközi összehasonlítás alapján merem állítani. Kevesebb készen kapott lehetőséggel Prága, Pozsony, Berlin stb mind messzebb jutott.

Állandó és legszégyenletesebb összehasonlítás Bécs (vagy esetleg Párizs) ... sajnálom. legegyszerűbb ahhoz mérni. a történelmi adottságok kisértetiesen hasonlók...
A KRESZ szabályait áthágom akkor, ha az állapotos feleségemet viszem a kórházba – mondta tegnap az ATV-ben Giró-Szász András. A kormánynak most állapotos a felesége, azt akarod mondani? – kérdezte Bánó András, a műsorvezető. Amit az állapotos feleséggel kellett…..
egy-fo-epitesz 2010.11.19 07:25:31
@török gábor: "Orbán Viktor egy francia lapnak nyilatkozva a következőket mondta:"

Kedves Gábor!
Csak egy rövid rajongói tanács.
Egy rövid időre tegyél próbát azzal, hogy figyelmen kívül hagyod amit mond a fidesz és csak arra koncentrálsz, amit csinálnak.
Ha a fenti mondatot elfelejted és csak olyat írsz, hogy: "a fidesz és OV intézkedése...."
Köztudomásúan a kommunikáció üres és tartalmatlan. Számos esetben szemrebbenés nélkül az ellenkezőjét tették annak amit mondtak.
Teljesen más világ fog kirajzolódni a tetteik alapján. Másrészt elég sok elvesztegetett időt megspórolsz.
üdv
egy-fo-epitesz 2010.11.19 14:12:40
MENTELMI JOG

A jelenlegi politikusok nemcsak megélhetési szerencselovagok, hanem bűncselekmények megúszására is menedéknek használják az Országházat.

„S miért vagytok ti kiváltságosok/ Miért a jog csupán tinálatok?...
S ti, kik valljátok olyan gőgösen:/ Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,/ Ha az ellenség ütne rajtatok?...”
(Petőfi Sándor: A Nép nevében)

Kivéve a gyevi bírót! „A rossz precedenst a Fideszes Simon László, és a szocialista Szabados József teremtette meg. A legfőbb ügyész 2008 nyarán kérte Nyírbogát polgármester ellen az volt a vád, hogy megtévesztette a megyei földművelésügyi hivatalt, és olyan munkákat fizettetett ki velük egy vállalkozónak, amiket valójában közmunkásom végeztek el. Simon természetesen »politikai bosszút« kiáltott, a Fidesz-KDNP pedig megvédte a felelősségre vonástól. Szabados József baktalórántházai alpolgármesterként a gyanú szerint fiktív számlákat adott le az önkormányzatnak, amivel összesen 8.5 millió forint kárt okozott a gyanú szerint. Ezúttal az MSZP védte meg a "politikai támadásoktól” képviselőjét. Azóta már több esetben előfordult hasonló, vagyis a tendencia egyre romló képet mutat: bármely közvádas ügyben elég „politikai bosszút”, „lejáratást” kiáltani, és a képviselő megúszhatja.”

„Vulves aetate fit astutior.” (A róka idővel egyre ravaszabb lesz.)

A létezés bére. Amíg a halál (el nem) választ. Vajon kapnak-e utazási költségtérítést a kórházban cselekvőképtelen fekvő képviselők? Ők ott is tudnak dolgozni? Képezettség-végzettség nem kell sok milliárdos (akár „csak” városok) költségvetésének eldöntéséhez, azt tudjuk. De már agy sem kell a politikusnak a munkájának elvégzéséhez?

„Ez a privilégium sehogy sem illeszthető be jogrendszerünkbe s különösen a büntetőjogi felelősség rendszerébe. Ha végig nézzük kódexünket, azt tapasztaljuk, hogy a közfunkció sohasem jogcím arra, hogy annak révén valaki a büntetőjogi felelősség alól szabaduljon. Sőt éppen ellenkezőleg, a törvény mindenhol sulyosabban büntet ott, ahol közfunkczionárius a tettes, vagy közérdekű működés alkalmából követték el a bűncselekményt, vagy nagyobb társadalmi jelentősége van annak… Nincs tehát az országban senki, a ki törvénysértés esetében a felelőtlenség jogát élvezné; csak a képviselőt ruházza fel a mandátum a salvus conductussal; a törvényhozónak van csak privilégiuma arra, hogy hivatalos minőségében elkövetett bűncselekményeiért soha se legyen felelősségre vonható. Holott más közfunkcionárius sokkal súlyosabb felelősséggel tartozik, ha hivatali kötelességének teljesítése közben követ el bűncselekményt, mert az egyéniségéhez tapadó hivatali hatalom az állami hatalom egy része, tehát bűncselekménye az állami hatalom sérelmét és az állami tekintély lekisebbítését is jelenti. Fokozottabb mértékben áll ez az elv a képviselőre, aki a legfontosabb állami hatalomnak, a törvényhozó hatalomnak a tényezője... Atavizmus ez az intézmény s a jogérzetet s etikai gondolkodást sértő tradíciója rég letűnt koroknak, ami a modern világfelfogással és etikai idealizmussal semmiképen sem hozható összhangba.” (Vargha Ferenc koronaügyész: A képviselők felelőtlensége, 1924., a Parlament könyvtárából)
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
egy-fo-epitesz 2010.11.18 11:14:52
@Szimba: kimondta hogy 4év? szerintem az pont kizárt. vagy 1 vagy kb 20... ez most dupla vagy semmi játék...
egy-fo-epitesz 2010.11.18 11:20:19
@török gábor: segítek

Érden egy osztrák műszaki (független szakmai) ellenőr cég miatt az önk. épp lehívott egy 400 millás bankgaranciát, bár lehet hogy még egyezkednek...

de ilyenkor a forgatókönyv világos:
-a szakmai szereplő a beszakadt utat nem veszi át (prsesztizs kérdés...)
-az utat ellopták ez tény
-az alvállalkozók mind buknak (kifizetések elmaradnak...)
-az APEH tartozások megmaradnak a kész után több száz milla...

az eredeti forgatókönyv az volt hogy az önkori a szart is átveszi...

a "porszemes" verziót pedig sok helyen láthattuk...

majd lesz uj kész... pl "félkész kft.", de ötleteket nem akarok adni.... szerintem nem is kell...
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
egy-fo-epitesz 2010.11.04 08:24:46
@török gábor:
"Többen mondják, hogy az emberek ingerküszöbét úgysem éri el az ügy, ezért tömeges következményekkel sem kell számolni. Majd meglátjuk, hogy miként lesz, de azért egy fontos szempontra felhívnám a figyelmet..."
"pont erről szól ez a bejegyzés, hogy ez az érv - ami amúgy önmagában igaz is lehet - talán mégsem igaz."

Igaza van kedves TG! A választókat ne nézzük hülyének és pelenkásnak. (főleg úgy lenne durva, hogy folyamatosan a Nép döntésére hivatkoznak - 2/3).

Mégis a nagy kérdés, hogy a gömböcön belül mik kavarognak most... egy egészséges hányás jót tenne mindenkinek (a hatalom részegsége után), mert különben segíteni kell kívülről (pl. kiszúrni).
egy-fo-epitesz 2010.11.04 08:38:48
@flora.a:
"nem bántam meg, hogy nem mentem el szavazni - mégis, kire?"
nagyon sok ember problémája. közel 5 millióan vagyunk így.

"az ajtó nyitva, el lehet menni"
ez nem megoldás! ezt az elvtelenek mondták. illetve sajnos egyre több érték is megy el mostanában. akik a kreativitásukat stb itthon nem tudják kiélni...

"hiradó idejére átkapcsolunk valahová"
Igen ebben tönkremenni nem érdemes. Az egészséges ember (egészségesen) megvárja míg eljön az Ő ideje. Egyedül nem érdemes neki menni a rendszernek...
Végighallgattam az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló ma esti  általános vita első két óráját. Különös parlamenti esemény volt, nagy kár, hogy feltehetően csak néhány száz, esetleg néhány ezer választópolgár követhette. Ha valaki kizárólag ezt…..
egy-fo-epitesz 2010.11.03 20:52:34
A HVG leírása alapján egy szemét csicskáztató húzás jelenik meg lelki szemeink előtt:"Idén nyáron az Egri Rendőrkapitányságra falopásról érkezett bejelentés egy közeli településről, Ostorosról. A helyszínre érkező egyenruhások még ott fülön csípték a…..
Az LMP fergeteges hajrával összegyűjtötte a budapesti főpolgármesteri jelöléshez szükséges ajánlókat. A párt a sorsdöntő napokban azzal biztatta híveit, hogy így lesz valódi demokratikus választási alternatíva október 3-án. Hajdú-Biharban sikerült több…..
Mindenki emlékszik, mi történt 2006. október 23-án: tüntetések, randalírozás, Fidesz-nagygyűlés, a két tábor összekeverése, majd összeverése rendőrök által, rendőri túlkapások egész sora, szétdúlt város. Ám nehogy azt higgye valaki, hogy mindez kifogott Demszky Gáboron,…..
egy-fo-epitesz 2010.09.09 18:20:41
@regression: enyhítették a büntetéseket tekintettel a felmutatott orvosi igazolásokra
Van hova mennie? A kormány kitiltaná a hajléktalanokat a közterekről, mert nem szépek. Szerintem Orbán Viktor sem szép, a Pintér Sándor meg egyenesen rusnya.A kormány az építésügyi törvény módosításával szabályozná a hajléktalan kérdést. A házak építését, a…..
egy-fo-epitesz 2010.09.09 17:42:59
Tétényi Éva A zöld város 2010.09.05 22:05:00
A fák fontosabb szerepet töltenek be egy város életében, mint azt gondolnánk. Legtöbben talán csak szeretik őket, mert szépek és hozzájárulnak a kellemes környezet megteremtéséhez. Azt is tudjuk, hogy a fák, erdők jelentik a „zöld tüdőt”, tisztítva a koszos városi…..
egy-fo-epitesz 2010.09.07 21:01:33
@cserepj: akkor bocs. nincs ilyen mély helyismeretem. számtalanszor jártam arra:) legmélyebb tiszteletem a Bakócz kápolnáé. De napi aktualitások, személyek nem ismertek számomra. Az említett Pl Úr (vagy et.) a szerkesztője a Hídlapnak? A habitusából ítélve akkor az folyóirat lehet, mert állandóan ő "folyik". Van 18 lukú golfpálya Esztergomban? Akkor vszínű inkább újgazdag. Mert az igaz elvtársak és követőik azok vadásznak.
Minden benne van ebben a rendőrségi közleményben. Lába kélt 55 tyúknak (Edelény RK - B-A-Z. MRFK) Egy Martonyi közelében lévő mezőgazdasági telephelyről érkezett a bejelentés a Szendrői Rendőrőrsre, miszerint több tyúkot ismeretlen tettesek eltulajdonítottak. Az állatok…..
Az aktív újságírástól nemrég visszavonult Horkay Hörcher Ferenc írt a fenti címmel egy jegyzetet a Heti Válaszba még márciusban, a választások előtt, válaszul az aggódó hangokra. Most, hogy már túl vagyunk az orbáni kétharmad első 100 napján, szerintem érdemes újraolvasni,…..
egy-fo-epitesz 2010.09.07 18:02:39
@Fedor: ebben egyetértek nestrot10 zel:
"a z Orbánt és bandáját, majd csak fegyveres úton lehet leváltani "
Nehéz bármit is írni Ancsa két beküldése elé:Legutóbbi mozis élményem a Remember Me volt, aminek bár a címét véletlen pontosan fordították "Emlékezz rám"-ra, a szövegben azért voltak furcsaságok. Elhangzik a mondat: Tyler: Your children will hang themselves on…..
egy-fo-epitesz 2010.09.07 14:28:49
@Droidfigyelő: azaz Droidwatch
Kifordult magából ez a világ. Hová tartunk, ha már a kétharmados kormánypárthoz, a NENYI-hez, NER-hez tartozást sem vállalják föl büszkén legalább azok, akik kitalálták, vagy legalább bólogatórobotként asszisztálnak hozzá?Ha élcelődünk a szocialisták színváltásán,…..
egy-fo-epitesz 2010.08.17 23:28:19
@Ordnassac: én hétfő/kedd este ráérek. addig elmegyek "pihenni" vidékre.
Ezen a blogon olvashattunk már érdekes brit légvédelmi erődítményekről, de a második világháború idején a németeknek is voltak hasonlóan rendhagyó kezdeményezései. Mivel az angolszász bombázók egyre többször ráfoltak  rá Göring  híresen pökhendi szavaira,…..
A kopogtatócédulákat mától postázzák, szóval hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választások kampánya. Ennek kapcsán arra gondoltam, hogy végigveszem a főpolgármester-jelölteket: kire miért érdemes, és miért nem érdemes szavazni? A versenyzők szerepe elég…..
egy-fo-epitesz 2010.08.16 21:04:38
@Fedor: hát nem akarlak elkeseríteni. reménykedj csak. persze van esély, a népmesékben is mindig a jó győz.
apropó jó. a pártokkal van egy kis gond. alapvetően nem jok. sőt rosszak. gonosazk stb. az elempé pont olyan mint a többi. a felső 5% megélhetési önző tisztességtelen erkölcstelen gerinctelen senki.
úgyhogy bizok a jó győzelmében. csak hát itt jo nem is indul...
nincs más. belinkeltem, az jo megoldás... mondom nem késő!!! hosszutávon ugyis ez lesz.
4év alatt tarlóst is nagyon fogják utálni. eddig kereszetül ásták bp et majd ezutan kasul fogják... teljesen alkalmatlan, plusz ott a PÁRT. :)
egy-fo-epitesz 2010.08.16 21:47:41
@bm613:
én kerülöm a személyeskedést, igy az IQ dra nem térnék ki... megpróbálok érvelni, bár tudom egy agysejtemmel nincs esélyem.

...mert személyes tapasztalatom van erről.

ja és sose próbáltál cédulát gyűjteni... de most (2010 márc) az összes korábbinál rosszabb volt. az EMBEREK UTÁLTÁK A PÁRTOKAT. zsigerből elutasítottak mindent. BEZÁRKÓZTAK. ja és nem is ismerték az elempét.

szóval ha (sok helyen kevesebb mint) 1% ot alig tudtak... akkor a 2% se fog menni egyedül...
egy-fo-epitesz 2010.08.16 22:31:33
@bogancs: engem is levonhacc.
én 1990 ben ogy választáson szavaztam először és utoljára. kaptam is plecsnit (az előbbire)
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
Komor, sötétszürke betonkerítés mögött, ha lehet még barátságtalanabb, masszív falak. Bejárati ajtónak, ablakoknak nyomát sem látni. Az esetleg a ház közelébe tévedő idegennek szánt primer üzenet látszólag egyértelmű. Menj innen békében tovább idegen, ez nem a te várad, ha jót akarsz, tartsd távol…..
Minden elismerésem az új kormánynak, amiért nem sokkal megválasztásuk után öt, korábban bezárt vasúti szárnyvonalon, jelképes menetrenddel visszaállították a személyforgalmat és jelezték: ezt hamarosan további szakaszokon is meg fogják tenni. Szimpatikus és bátor döntés ez,…..
Mogács Dániel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7. kerületi polgármesterjelöltje jogász, közgazdász, szociológus, reaktorfizikus, agysebész, matematikus, reflexológus és tisztán látó.A Hírcsárda írása. Mogács 1950-ben, 1974-ben, 1982-ben és 1990-ben született, így…..
egy-fo-epitesz 2010.08.15 12:42:03
@G_P: ez a lényeg. a cinizmus már káros.
ez már az?
Hiába készült új országúti gumikkal a Budapest-Csíkszereda közötti hatnapos kerékpártúrára Révész Máriusz, az indulás előtt egy nappal ellopták a biciklijét. A KorszakVáltó névre keresztelt, szimbolikus, magyar-határontúli kapcsolatépítő biciklitúrát szervező…..
egy-fo-epitesz 2010.08.15 10:31:49
@guderian: hihihi, hát kibírtunk 65 évet. egy felet tényleg lehet...
de aztán ne mond hogy jövőre meg megint jövöre, és eljön a kánaán
ez kicsit rémlik egy versből...
birka nép:) de amig ez a többség addig ez van...

amugy nem tűnik tul apro szépséghibának a "viktátorság" persze nézőpont kérdése. békaperspektívából nagyhiba, madárperspektívából kishiba diktátornak lenni.
persze mihez képest...
a demokráciához képest nagyhibának tűnik