Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaron

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy vadonatúj promónk a Breaking Bad új évadához, igaz, nem sok új képsorral, de a dialógus már az ötödik évadhoz kapcsolódik. A Strike Back a harmadik évadot kezdi meg ősszel, a 24 óta nincs ilyen fasza akciósorozat a tévében ugyebár. A Damages záróévada is kapott 3…..
Appleblog Lemondott Steve Jobs 2011.08.25 06:21:00
"Eljött a nap" - írta 35 év után a vezér, majd lemondott az Apple vezetői pozíciójáról és átadta azt Tim Cooknak. Információk szerint Jobs utolsó CEO-ként töltött napját a vállalat központjában töltötte, és bár gyengének tűnt, aktívan végezte feladatait, mint…..
csaron 2011.08.25 09:49:25
@Mészáros Laci: R. I. P. rövidítés nem azt jelenti, hogy pihenjen békében, hanem azt, hogy nyugodjék békében. Ez pedig már kicsit jobban hasonlít egy sírfeliratra...
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
csaron 2011.06.12 10:50:26
@silent76: naná hogy el kell vetniük a sulykot, ha egyben akarják tartani az országukat...
Gondolj bele. 19. század, nemzeti öntudatra ébredés. Mivel szembesülnek? 800-1000 éve magyar uralom alatt élnek, nincsen magas szintű kultúrájuk (költészet stb.) és történelmük is csak velünk közösen.
És amikor eljött az alkalom, persze hogy kihasználták: államot alapítottak maguknak (ugye először a csehekkel közösen).

Szerintem különben jól jártunk, most mit csinálnánk ugyanezekkel a szlovákokkal Magyarországon belül??
csaron 2011.06.12 08:16:17
@silent76: ezért írtam, hogy nem valószínű :)

Amúgy pedig annyi igazság biztosan van benne, hogy sok itt élő nép beolvadt a honfoglaláskor.
Laza történelmi utazásra invitálnálak benneteket így péntek reggel. A helyszín Japán, az időpont az 1800-as évek vége, 1900-as évek eleje. A folytatásban található lenyűgöző, kézzel színezett fotókat feltételezhetően az ekkor Jokohamában élő és dolgozó Adolfo Farsari,…..
csaron 2011.06.11 08:11:39
    Avíttas, dagályos, patetikus konzervatív, múltba forduló, dohos, kereszténykedő az új alkotmányunk – olvashatjuk a különböző európai és européer lapokban. Dobray kolléga cikkében felsorol számos példát más, európai alkotmányokból, hogy esetleg,…..
Különlegesen gazdag honfoglalás kori temetkezések kerültek elő múlt héten Pest megye délkeleti részén. A korábban teljesen ismeretlen, a mezőgazdasági munkálatok miatt bolygatott és veszélyeztetett lelőhely első leleteit fémkeresőt használó civilek találták meg, és ők…..
Az új alkotmány tervezete szerint a Magyar Köztársaság elnevezés helyett a Magyarország név lesz az érvényes. Ez a szabály nem csak az államformára, hanem hazánk bármilyen kontextusban történő említésére is vonatkozik. Ha valaki a jövőben például egy korrupciós ügy, vagy…..
csaron 2011.03.13 13:48:05
@millhouse: a hatalmuk megszilárdítása alatt azt érthette az elvtárs, hogy nem lehet majd őket elmozdítani, ha nem tetszik... az alkotmányt sem...
Nem tudom észrevetted-e, de már nincs kihez fordulni, ha para van az alkotmánnyal/egyéb törvényekkel ;)
csaron 2011.03.13 14:49:09
@feketehun: igen, jogos. ez csak a többi törvényre érvényes.
@baradabbb: ott a pont!
Kegyelmes Főispán Úr, Kedves Uram, Bátyám, Drága Lajos! A minap vettem kezembe nékem írott elektrónikus leveled, melyben családunk hogyléte felől érdeklődöl. Az alábbiakban van szerencsém egynémely szóban tájékoztatni Méltóságodat azon fejleményekről, melyek szűkebb…..
Szakdolgozatom (olasz-székely kapcsolatok) témáiról már posztolgattam itt is, s itt is. Most újra ezt teszem. A erdélyi olasz emigráció irányítójának és feleségének halotti igazolványa Az olasz nagyvárosokban a mai Románia területéről érkezett munkásemberekkel –…..
Fuck To The Music tehetségkutatás 2011.03.01 14:20:00
 na így kell rendeltetésszerűen odabaszni ( köszönet Kozlov elvtársnak! )..
csaron 2011.03.01 21:46:00
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
csaron 2011.02.19 23:15:24
  Nem lehet eldönteni, hogy pontosan mit tett Budaházy György. De az valódi kínzás, hogy idén második alkalommal kell a börtönben töltenie a karácsonyt, anélkül, hogy elítélték volna. Ha azért tartják börtönben, mert veszélyes terrorista, akkor pedig az nem érthető, hogy…..
csaron 2010.12.20 22:43:24
@Jankove: Azt nem mondtam, hogy nem kemény ember. Aki kibírja a börtönben, az.
Mindazonáltal most őrült...
  „A vörösiszap nem veszélyes, egy erős slagozással el lehet távolítani”. Olvassuk ezt akkor, amikor azt sem tudni, hány ember veszítette életét a Dunántúlon azután, hogy deréknyi magasságban megindult egy vegyi anyaggal dúsított sárlavina. A helyszínen pánik…..
Aki ennél gyorsabban tud, jelentkezzen: Mondjuk mérjük le akkor is, ha a magyar fordítást gépeli. Úgy igazságos...
csaron 2010.08.27 21:58:50
@Tomi from Space: ez most elég mocsok volt.
Egy ember nehéz életéből marhára nem illik viccet csinálni, pláne nem azért, mert apple reseller. Vagy mert elért az életben valamit (kemény munkával).
Csak azért, mert te most begőzölt androidos vagy, nem kell mindjárt mindenkinek nekimenni.

Ja, és viszonyításképpen: soha nem volt semmilyen apple-termékem, és nem is tervezem azt. A gépemen az ubuntu linux 10.04.1-es változata fut.
Appleblog Utazó iPhone: Obidos 2010.08.21 09:30:00
Természetesen rajtam a sor, hogy az Utazó rovatot bővítsem, másfél hétig ugyanis Portugáliában, leginkább Lisszabonban evett a fene, és a kis ribancot is magammal vittem. De nem a 18 fokos, hatalmas hullámokkal tagolt óceántól, nem is az éjjel háromkor is nyüzsgő lisszaboni…..
Nagyon durva állítások vannak itt pro és kontra a reggeli gizmodós anyagra reagálva, ami, mint tudjuk, azt állítja, hogy az új antennakeret az ujjaink érintésére leválasztja a telefont a mobilhálózatról. A kísérletet egyre többen próbálták ki, egyesek pedig a 3GS-ükkel és…..
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..