Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kakuk Móni

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A mostanában vetített mozifilm alakja, Báthory Erzsébet különös színfoltja történelmünknek, és habár nem érettségi tétel, érdemes utánaolvasnunk.Apja ecsedi Báthory György volt, aki 1570-ben halt meg, anyja somlyói Báthory Anna, anyjának testvére Báthory István…..
Az idén is lehetett pályázni a "Jó tanuló-Jó sportoló" címre,melyet az oktatási és kultúrális minisztérium hirdetett meg középiskolás diákok és hallgatók számára.A pályázat célja az volt, hogy a diákokat még nagyobb teljesítményre, szellemi és fizikai…..
A regény a 19. század végére kalauzolja olvasóját, az akkori Pest, a Belváros és a Ferencváros kocsmáiba, öreg múltban élők és ifjú írójelöltek történeteibe. Nincs igazi epikus cselekménye, a Hét Bagoly novellafüzérnek, impresszionista-romantikus hangulatképek sorozatának…..
Továbbtanulás, érettségi, főiskola... messzi álomnak tűnnek egy tündérlakta országból. Hogyan juthatsz el oda? Például vedd kezedbe Vörösmarty klasszikusát.A helyszín egy földi kert, közepében almafa. Mirígy a fához van kötözve. Csongor érkezik, meglátja a boszorkányt, s…..
Az MRO HISTORIA Könyvkiadó két érettségire felkészítő kiadványának árát megváltoztatta a napokban.  Az Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény – Középszinten és az Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény – Emelt szinten című könyvek a régi 1890 Ft-os…..
Készülsz az érettségire, de nem bírod tovább, csak szörfölgetsz a neten? Olvasgasd bejegyzéseinket, és garantáltan ragad rád valami! A 18. századi abszolutizmus kora a Rákóczi-szabadságharc végétől a 18. század végéig tartó hosszú időszak volt a Habsburg-ház által…..
Készülsz az érettségire, de pihentetésképpen szörfölsz a neten? Ha itt olvasgatsz, garantáltan ragad rád valami! :) A Lúdas Matyi elbeszélő költemény, első változata 1804-ben keletkezett, kéziratban hamar elterjedt, és az író tudta nélkül ki is adták Bécsben.…..
„Ahogy a realisztikus eszközökkel megformált szigettörténetet olvassuk, melyben minden a helyén van a szó robinsoni értelmében is – a szemüveggel való tűzgyújtástól a hajítógép megszerkesztéséig -, egyre erősebben érezzük, hogy az eseménysornak van egy mélyebb,…..
Ez egy nagyon jó kiejtési játék, amit Brain Storming publikált a virtus.hu oldalon. Érettségi előtt tökéletes nyelv-edzés!  Egy DESK a van az íróasztalodon! Ez a tojás még mel EGG. Nem tudok FOOT ni, fáj a lábfejem. A fegyver azon a spár GUN lóg. HOLE van az a lyuk a…..
A II. világháború egyik legfontosabb hadművelete a normandiai partraszállás volt. A hadműveletet Amerika egyik legjelentősebb katonai vezetője irányította, nem más, mint Dwight „Ike” Eisenhower. Nem bízták a véletlenre a dolgot, az inváziót több hónapnyi tervezőmunka…..
Don Quijote de la Mancha, teljes címén Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha (spanyol címe: El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha, eredeti helyesírással …Don Quixote…) 17. század eleji spanyol regény, melyet Miguel de Cervantes Saavedra írt 1605-ben illetve…..
A Szent Péter esernyője Mikszáth Kálmán vitathatatlanul az egyik leghíresebb műve, melyet 1895-ben írt meg. Szerkezetileg a regénynek két fonala van. Az egyik a glogovai pap és húga, Veronka, a másik a vörös esernyő titka, Gregorics Pál és törvénytelen fia, Wibra Gyuri…..
Angol érettségi Webfordítás 2010.03.18 18:11:00
 Hamarosan itt az érettségi, de elménket az utolsó pillanatig pellengérezhetjük játékos feladatokkal. A lényeg a sok gyakorlás, és a sok sikerélmény! Mindennap 5-10 új szó megtanulásával néhány hónap alatt megismerkedhetünk a leggyakrabban használt angol szavakkal és…..
Mindig azt sulykolják a magyar tanárok, hogy olvasni, olvasni, olvasni.Kötelező olvasmányok nyárra, ajánlott olvasmányok, de még ezeken felül is olvasni kell, hogy művelt, kommunikatív, választékos felnőtt válhasson belőled. Te meg nem érted, miért leszel több attól, hogy…..
Tudom, már régen unalmas a téma, hogy rohamosan közeleg az érettségi. Már régóta ezzel zaklatnak a szülők, még régebb óta a tanárok, de már a baráti beszélgetésekbe is egyre gyakrabban osonnak be a „mit tudtok már az érettségire?” és az „ehhez a tételhez te…..
Rengeteg diák áll idén is az érettségi előtt. Viszont fontos megemlítenünk azt a tényt, hogy a gazdasági és az anyagi helyzetek, hátterek az elmúlt évekhez képest romlottak, így nem mindegy, hogy milyen könyvekből tanulunk, és persze, hogy mennyiért szerezzük be azokat a…..
Az MRO HISTORIA Könyvkiadó állandó akciót hirdet időszakosan valamely érettségire felkészítő kiadványára. Jelenleg a Magyar érettségi feladatsor-gyűjtemény – Emelt szinten című könyv 1134 Ft-ba kerül 40% kedvezménnyel 1890 Ft helyett. Ezzel a nyerő ajánlattal…..
 A több éves tapasztalat, könyves rendezvény, személyes kontaktálás és könyvesbolti kapcsolatok azt mutatják Kiadónk számára, hogy könyveink, melyeket nektek készítünk, megnyerők minden téren! Röviden szeretnék néhány szót szólni egyik kiadványunkról:…..
A kaliforniai székhelyű CCUSA Inc. és magyarországi képviselete, a CCUSA Hungary kft hamarosan megrendezi Sajtótájékoztatóval egybekötött HARMADIK ÖNÁLLÓ AMERIKAI TÁBORI ÁLLÁSBÖRZÉJÉT  2010. március 2-án, kedden. Az esemény látogatók számára 13,00-17,00…..
Január 22-én és 23-án került megrendezésre az Educatio 10. Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A kiállítás elsősorban azoknak a középiskolás diákoknak nyújtott segítséget, akik felsőoktatási intézménybe szeretnének készülni. Itt…..
Az MRO Historia Könyvkiadó minden eszközt biztosít a sikeres történelem érettségihez, akár a középszintű, akár az emelt szintű vizsga bombasztikus megvalósítását tervezed. Az idő fogy. Ha már idén vár rád a nagy megmérettetés, csupán négy hónapod maradt a…..
Az M.R.O. Historia Könyvkiadó minden eszközt biztosít a sikeres magyar érettségihez, akár a középszintű, akár az emelt szintű vizsga bombasztikus megvalósítását tervezed. Az idő fogy. Ha már idén vár rád a nagy megmérettetés, csupán négy hónapod maradt a felkészülésre.…..
Az irodalomtanulás, a tanuló felkészültsége és tudása nem lehet teljes a kötelező olvasmányok ismerete nélkül. Az M.R.O HISTORIA Könyvkiadó kötetei a középiskola négy osztályának kötelezőit dolgozza fel átgondolt tematika alapján. A kiadványok újdonságai abban állnak,…..
Az érettségire, továbbtanulásra hangolódva érdemes alaposabban utánaolvasnunk a tanult nyelv országának. Gyakorlásképp le is fordíthatjuk a leírást, nagy sikert arathatunk vele a szóbeli vizsgán, sőt, akár a nyelvvizsga megszerzésekor is!Fõváros: London Terület: 244.820 km2…..
   ..