Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silberstein

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően húskedvelő vagyok. Nagyon nehezen bírok ki egy egész napot hús nélkül, sőt a saláták is leginkább úgy csúsznak, ha egy nagy steak, vagy grillezett halszelet ott figyel mellette. Ettől függetlenül szeretem a tisztán húsmenetes fogásokat is. Ráadásul a morzsás…..
Az Ikreknél I. Azzal kezdünk, hogy Robb és a muter egy térképasztal felett görnyednek, ami ugyan Stannisé nyomába sem érhet, de az ugye egy fix cucc, ez meg mobil, mozgatható, utazás közbeni babázásra is használható darab, szóval egál az állás. A terepasztalhoz tartozik egy…..
silberstein 2013.06.04 11:29:32
@XocoLatte: szerintem a könyvben brutálisabb volt. Bár lehet, hogy csak a váratlansága miatt - itt már számítottam rá, de görcsben volt a gyomrpm tőle rendesen....
Ami korábban történt, az itt elolvasható, a mostani részről elöljáróban csak annyit, hogy ez a jelentőségteljes pillantások epizódja volt, Tyrion, Tywin, Cersei, Shae, Sansa, Arya, Stannis és Dany is nézett olyanokat, hogy csak lestünk, a Ser Davost alakító Liam Cunningham pedig…..
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
silberstein 2013.05.15 15:20:30
@gprinz: és nem is utoljára.
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
silberstein 2013.05.07 11:43:15
@Sigismundus: egyetértek, finom utalások.
A Macesz Huszár egy önmagát zsidó gasztronómia alapján működő, de mégsem kóser bisztróként aposztrofálja, és miután van burger is az étlapon, kiváló apropó volt arra, hogy a félszázadik BpBurger beszámoló itt szülessen meg. Beérkezve az enteriőr egészen családias,…..
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..
világevő Legjobb: ősz a Balcsin 2012.10.16 12:03:38
Ha nem is a mai esős idővel, de nekem talán az ősz az igazi kedvencem a Balatonon. Főleg olyankor, amikor már elindul az új étlap a Kistücsökben, Szemesen, tele őszi finomságokkal és vadhúsokkal. Tegnap ebben az élményben volt részem, ráadásul gyönyörű napsütés is volt…..
Természetesen ilyen csajok kedvéért könnyen felkelek, az RTL Klub reggeli műsorába, a Csak csajokba vagyok hivatalos, hogy egy kis nyári finomságot csináljak a műsorvezetőnek, Ördög Nórának, és alkalmi segítőinek-beszélgetőtársainak, a londoni aranyérmes női kajaknégyes két…..
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
silberstein 2012.06.06 10:27:17
A múltkori helyszínekre bontott hogyvoltozás nagyon bejött a nyájas hallgatóságnak is, így most is ezt a módszert követjük - egy kis csalással, de ez majd csak a végén derül ki (és üt majd nagyot remélhetőleg). Deres Ott folytatjuk, ahol abbamaradt a történet, Theon arra ébred…..
Próbáljunk ki egy újítást: nem az epizód időrendje szerint haladunk, hanem helyszínek szerint, aztán majd meglátjuk, bejön-e a jónépnek. Deres: A kis hernyó Theon csak megcsinálta, és nekiesett Deresnek, ami azért nem egy nagy truváj ugye úgy, hogy Ser Rodrick minden katonával…..
silberstein 2012.05.08 17:19:52
@Drogon: nem hülye, csak még tapasztalatlan
silberstein 2012.05.08 21:22:44
@candyperfumegirl: ez sajnos benne van a pakliban, ha van könyv és van film is, az ember óhatatlanul összehasonlítja. Az okoskodás meg... túl nagy a kísértés, pláne, ha valaki kérdez :)

Én csak remélem, hogy sokan kezükbe veszik a könyveket, remek sztori, én tavaly nyáron konkrétan hónapokig elvesztem benne.
SF.blog A Trónok Harca sörei 2012.05.08 09:57:00
Az angolszász világban a sör és a pubkultúra nagyon-nagyon fontos. Mindenkinek megvan a kedvenc itala és a kedvenc helye, ahol azt elfogyasztja, sőt, a kedvenc pultosa, aki azt odacsúsztatja neki a pulton. Miért lenne mindez egy angolszász fantasyben? Egy humoros pólókat forgalmazó…..
silberstein 2012.05.08 17:35:51
A főcím két új helyszínnel kecsegteti a komplex történetszálak miatt amúgy is a kétségbeesés szélére sodort alkalmi nézőket - ez az a sorozat, amibe tényleg nem lehet menet közben beszállni, mert nem fogunk érteni belőle semmit. Qarth és Harrenhal a két új makett mellesleg,…..
silberstein 2012.04.24 16:16:52
@Nevem Earl: De, ők.

A sokak által hiányolt csata a könyveben sem volt részletezve. Ha jól emlékszem, Robb egyik csatájára sem vesztegetett sok szót Martin. Megvolt, megnyerték, jöhet a következő.
Nesze!szer Rendelj Jolie gyűrűt! 2012.04.22 18:04:00
  Nem kellett sokat várni, egészen pontosan kettő hetet és már meg is jelent az Angelina Jolie eljegyzési gyűrűjének másolata. Igaz, nem 250 000 vagy 500 000 dollár (ezek a meg nem erősített tippek az árra), potom 1 195 és a gyémánt sem annyira értékes. Rendelnél…..
silberstein 2012.04.23 20:39:19
silberstein 2012.04.23 20:39:23
Nem akarom elrontani senki szórakozását jóelőre, de ez a rész igazán csak azoknak volt élvezhető, akik olvasták a második kötetet (csak az érdekesség kedvéért, ezt a részt a Királyok csatája 2., 15., 18., 20., 21., 23., 24., 25., 26., 29. és 45. fejezeteiből kalapálták össze,…..
silberstein 2012.04.17 13:44:49
@beacska: Uh, szerintem csúnyább volt, mint a könyvben (vagy az én lelki szemeim színezték szebbre olvasás közben?)
silberstein 2012.04.17 13:46:21
@fran7: ott a pont, a casting Renly esetében nem volt telitalálat.
Bár Sixx kolléga előszeretettel hívja a Trónok harca fiatal és beképzelt királyát, Joffrey Baratheont Pöcsfejnek, az őt alakító ír színész, Jack Gleeson egyáltalán nem az. A tavalyi dubrovniki forgatáson állandóan vigyorgott, végtelenül szerény volt, és még az interjú…..
silberstein 2012.04.04 16:06:46
@bög: egyetértek, Caster mellényúlás volt, olyan, mint egy melegburkoló kisiparos.
Nyilván nem lehetséges ezekben a napokban medvehagyma nélküli posztot írni, ezért - meg főleg azért, mert a Fény utcai piacon vettem - csináltam egy finom medvehagymás puliszkát (itt egy recept hozzá, tettem bele összevagdosva pár levél medvehagymát, nagyon finom bele és jól is…..
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
Az HBO kiadta az első adag képet a Trónok harca április 1-jén érkező második évadénak szereplőiről, vagyis csak a legfontosabbakról, mert ugye van vagy 34 szöveges szerep ebben az etapban is. A képre klikkolva fasza galéria nyílik.   ..
silberstein 2012.02.10 20:07:04
@DominoFX: Balon Greyjoy
Válság márpedig nincs. Egészen pontosan a luxustermékek esetében nincs. Ezek iránt továbbra is folyamatosan nő a kereslet, nem véletlen tehát, hogy mindenki újabb és újabb bőrt szeretne lenyúzni a milliomosokról, akik ráadásul mindezt láthatóan élvezik. Néhány napja a…..
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..