Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dargai.d

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De ez nem azt jelenti, hogy kifújt a blog, csak most egy csomó minden mással is foglalkozom. Ennek ellenére ezerrel gyűjtöm a jobbnál-jobb oldalakat, és persze a centeket. A kedvencek téren nem sok minden változott, csak talán az alábbi lista sorrendet is jelöl, elöl a legkedvesebb, a…..
dargai.d 2011.03.13 11:09:52
No,akkor menjünk sorjában.
Lehet, hogy tőlem hallasz először ezekről a rossz hírekről.

1) OnBUX: Az oldal mára gyakorlatilag scam. Előrebocsátom, engem is kifizetett, de tele vannak vele az angol nyelvű internetes fórumok, hogy szelektíven fizet. A 20 USD alatti kifizetéseket teljesíti, mert be akarja húzni a még nem upgrade-elt tagokat, hogy költsenek az oldalon (upgrade, bérlés). Viszont golden és ultimate tagok sorozatát (nem csak 1-2-őt, a többségüket) nem fizeti ki, hanem kitiltja őket a fórumból, mondvacsinált okokból felfüggeszti őket, stb. Nekem is tetszett az oldal, de január vége óta (akkor kezdődtek a problémák). Angolul itt sok infót találsz:
ptc-investigation.com/onbux.aspx

2)A NeoBux tényleg rendben van (egyelőre).

3) A VcBux megintcsak problémás. Ők még fizetnek a tagok többségének, de gondok vannak az E-mail-ek ellenőrzésével (nem érkezik meg a PayPal, AlertPay címedet ellenőrző E-mail), emiatt aztán nem tudsz kifizetést kérni. Másik probléma, hogy több magyart szó nélkül kizártak 1.80, 1.90 USD körül, pont mielőtt elérte volna az elő kifizetést. Állítólag a dinamikus IP cím miatt van, de érdekes, hogy ez csak akkor lett gond, amikor a user elkattintgatott 1.90 USD-ig és hamarosan fizetni kellett volna. EWngem is kizártak innen 1.86-os account balance-nál, pedig nem csaltam.

4)Cashnhits teljesen rendben van, megbízható oldal, de azért baromira lassú összeszedni azt a napi 3-3,5 centet. Egyelőre még tag vagyok én is, így találtam a blogodra.

5) Palmbux - viccelsz? Az egyik legrosszabb hírű oldal. Egyszer már scam-mé vált, de megvették (egyenleges nullázása mellett), egy darabig fizetett, viszont nemrég megint árverésre bocsátották a flippa.com-on. Eladni viszont nem sikerült. Kérdés, hogy a tulaj fizetni fog-e. Gondolom, nem véletlenül akarta eladni, hanem azért mert nem akarja/tudja továbbcsinálni. Ha meg eladja végül, akkor megint ott a veszély, hogy az új tulaj ismét nullázza az addig összegyűjtött egyenlegeket. Ilyen helyet soha...

6)Cashviews - ugyanaz, mint amit a Cashnhits-nél írtam. Az oldal tényleg megbízható, működik, fizet, de megéri ennyiért? Én abbahagytam náluk a klikkelgetést, helyette jobban jövedelmező lehetőség után néztem.

7)Incentria - működik, megbízhatóan fizet, de itt is kb. 5 perc lekattintani a 10 hirdetést, ami 1 cent. Ennyiért nem. Úgy szálltam ki, hogy gyorsan megcsináltam 7 PTSU-t, így lett 70 centem, csak a maradék 30 centet kellett összekattintanom az 1 dollárig, ami a minimum cashout. Kifizették, leléptem. Nem kezdeném elölről.

8) Clickers.ws - ez az oldal egyértelműen scam, a tulaja több oldalt indított a múltban, amik szintén scam-nek bizonyultak. Fizetett ugyan 1-2 embernek, de ettől még scam. Ráadsául amellett, hogy scam, még szarul is fizet. Vigyázz vele!

9) Klickbuck.com - Tudom, hogy jelenleg fizet, de fenntarthatatlan az oldal. Baromira drágák a hirdetések, ezért nagyon kevesen vesznek. Ez az oka annak, hogy vadászni kell a hirdetésekre (amivel rengeteg idő elmegy) már akkor is, ha csak napi 8 centet akarsz. Ráadásul a minimum pénzkivét 5 USD. Ezt napi 8 centes átlaggal számolva (egyetlen napot sem kihagyva) több, mint 2 hónap elérni. Létezni fog még addig az oldal? Vesznek még a drága hirdetéseikből? Szerintem nem.

Röviden ennyi a hozzátennivalóm.
dargai.d 2011.03.13 13:53:51
Szívesen. Remélem, hogy segítettem. Sok angol nyelvű PTC-vel foglalkozó oldalt olvasok, így gyorsan értesülök róla, ha valahol elkezdődnek a gondok, kifizetések elmaradása, stb.

Ennek köszönhetem az OnBux-ról való infóimat is, amiről a magyarok többsége nem tud. Január legvégén kezdődtek a gondok, nagyobb pénzeket (20 USD felett) csak ritkán fizettek ki innentől, a kis összeget kikérő standard tagokat viszont azonnal kifizették, szinte kivétel nélkül. Ami engem illet, az én 2 USD-met is kifizették nem olyan rég, itt a bizonyíték:
i55.tinypic.com/25qc5l3.jpg
Viszont látva, hogy mi folyik az oldalon, befektetni nem fogok és kattintgatni sincs kedvem több, mint 1 hónapig, hogy aztán én legyek a következő, akit mondvacsinált okokkal nem fizetnek ki. Ezért hagytam ott az oldalt.

Amit nem vágok:

1) Ha szereted az Incentriát, akkor miért nem vagy tagja a testvéroldalnak, az ugyanúgy kinéző, ugyanolyan megbízható Clicksiának, ahol sokszor még a hirdetések is azonosak, csak 2-3-al több van náluk? Csak kíváncsi vagyok, nem beszervezni akarlak, mert ugyan tag vagyok, de már nem kattintgatok ott, mert nekem túl lassú a kereset. Ezért nem is adok reflinket.

2) Miért nem vagy tagja a Buxp.info-nak vagy az earneasycash.info-nak? Mindegyik régi, abszolút megbízható oldal és simán fizet annyit vagy többet, mint a Cashnhits? Ha kell, adok ref linket vagy mutatok kifizetési bizonylatot.
Mi a helyzet as Rastabux, Lotbux, Aebux, Arenabux, Wizbux, Getbuxtoday oldalakkal. Ezek relatíve újak és eddig probléma nélkül fizettek, és az Aurora típusú oldalakkal ellentétben, ahol 2-3 centért vagy kevesebbért kattintgat az ember 10 vagy több hirdetést, ezeken 3 perc alatt lekattintható a 4 centnyi hirdetés?

3) A helyedben a PalmBux, a clickers.ws és a VcBux kapcsán óvatos lennék. Itt a bizonyíték, hogy kizártak a VcBux-ról pár nappal a kifizetési határ elérése előtt. Azt persze nem tudom bizonyítani, hogy nem csaltam, viszont a support több, mint 1 hete nem válaszol az angol nyelvű levelemre.
Íme: i56.tinypic.com/20k6vk6.jpg

A 3 közül még a VcBux a legmegbízhatóbb, mondom ezt annak ellenére, hogy engem pont innen zártak ki, semmilyen más helyről még soha, pedig használok vagy 15-20-at. Viszont ebbe a 3 oldalba a helyedben nem fektetnék be, de te tudod.

Szerintem azért jó, ha tudsz ezekről a dolgokról.
Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fidesz 52%-os győzelme. Külföldi…..
dargai.d 2010.04.14 17:49:15
@Aullah: Így van. Végre nem ártana diszkreditálni a szélesebb néptömegek előtt is a hasonló számokat: GDP, növekedési ráta, deficit nagysága, stb.

Persze, fontos mérőszámok ezek is. Mindazonáltal, ha a statisztikailag 10% feletti (valójában több, mint ennek duplája) munkanélküliség nem csökken (főképpen a vidéki válsággócokban) a nagyon közeli jövőben, ha a középosztály, mint olyan ellehetetlenítése tovább folyik, akkor harsoghatja a nyugodtan minden TV adó, "független" gazdasági kutatóintézet, hogy 8%-ot meghaladóan növekedett a gazdaság, ugyanennyit nőtt a GDP, a deficit meg 3%-ra csökkent.

Elmondanám, hogy mindez baszottul nem fogja érdekelni a 45 éves Kovács Pista bácsit, akit éppen akkor rúgtak ki a miskolci mérnöki állásából és nem talál munkát még a szalag mellett sem + éppen betört néhány roma az avasi panellakásába és ellopták maradék megtakarított pénzét is.

Tehát csínján ezekkel a makroökonómiai mutatókkal. Ha csak ezek javulnak, maximum kapunk egy baráti pacsit az IMF-től meg az EU-tól, megjelenik egy fél hasáb terjedelmű elismerő cikk a magyar gazdasági csodáról a Wall Street Journal meg a Financial Times 6. oldalán, a JOBBIK meg majd tovább erősödik...
dargai.d 2010.04.14 17:53:01
@Bukowszky: Ezzel is mélységesen egyetértek. Erről beszéltem előző belepofázásomban. Hogy t.i. súlyos tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy az iskolázatlan vidéki "prolik/parasztok" szavaztak (csak) a Jobbikra.
dargai.d 2010.04.14 18:09:52
@Valahol Máshol: Egy azonnali markáns javulás esetén én is meg lennék lepődve. Viszont egy javuló irányba mutató határozott tendencia megindítása (adórendszerek reformja, szociális transzferek átcsoportosítása, stb.) halaszthatatlanul szükséges.
Főleg amiatt is, hogy a közigazgatásban (Viktor mondta, nem én) jelentős leépítések várhatóak. Teszem hozzá, ezt helyesnek tartom. Viszont: ha ezek a leépített emberek tovább duzzasztják a munkanélküliek már amúgy is magas számát, akkor itt elszabadulhat a pokol. És ezt Viktor is tudja, ezért van annyira megilletődve.

Azt is tudja, hogy hiába leszünk az IMF kedvence, ez nem megoldani fogja a valódi társadalmi feszültségeket, hanem éppenséggel súlyosbítani. Ezért őrlődik. És végső soron ezért vet fel valós problémákat a Jobbik.
Sajnos a munkahelyi légkör teljesen kikészített, most táppénzen vagyok, három évig bírtam. Külföldi utazás alkalmával is többször felhívtak, lázas betegségem alatt is részt kellett vennem telefonkonferencián, vasárnaponként jött az sms, hogy holnap reggel nyolckor…..
dargai.d 2010.03.08 23:56:34
Az én húgom például HR-es egy rendkívül nagy multi banknál. HR "manager" ráadásul, nem "assistant", tehát ő irányítja az egész HR osztályt havi 860 bruttóért.

Ezért cserébe' a nap 24 órájában elérhetőnek kell lennie. Nyalnia kell keményen. Ezt szebben úgy lehetne mondani, hogy kapcsolatokat kell építenie. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy ha a megszerzendő kapcsolat hobbija a tenisz, emellett pedig mániája a korán kelés, akkor hozzá igazodva szombat 7-kor el kell mennie a húgomnak teniszeznie vele + jópofát vágni hozzá minden szombat reggel 7-től 10-ig. Az senkit nem érdekel, hogy a húgom szeret(ne)-e teniszezni vagy sem.(Valós példa.)

Telefont, laptopot kap, kocsit nem. A nyaralásának időpontját a cég határozza meg. Tulajdonképp mindent a cég határoz meg. Hétvégi munkák szerencsére nincsenek, talán ez az állásának egyetlen előnye.

További előnynek állítják be, hogy gyakran külföldi továbbképzésekre küldik a központi céghez Írországba. Ezeken a továbbképzéseken reggel 8-tól este 10-ig agymosás megy. Kimozdulni nincs idő, max. az utolsó napon elviszik őket egy "valódi" pub-ba, hogy "leeresszék a gőzt". Úgy mennek ki Írországba, hogy a szállodán és a taxi belsején kívül semmit nem látnak. Minimum 4 csillagos szállodában "tartják" őket, azonban a szálloda által kínált szolgáltatásokat (úszómedence, fitness terem, stb.) esélyük sincs igénybe venni az egész napos agymosás mellett/után.

Viszont egy átlagos munkanapon a reggeli 8.30-as kezdés ellenére SOHA nincs otthon 19:00 előtt, ennél csak később érhet haza.

Fő felelősségi köre az adott multinál dolgozók továbbképzése (ugye mindannyian hallottuk: élethosszig tartó tanulás, stb.). Tehát állásinterjúkat nem bonyolít, azokon nem vesz részt.

A képzések miatt viszont egy családi ebéd alkalmával neki is legalább 3x csörög a telefonja vasárnap.

Megéri ez? Mondjuk, szülni készül...
Október elején hallottam, hogy egy új közigazgatási központ nyílik megyeszékhelyünkön, ahová száz embert keresnek közalkalmazotti munkakörre adatfeldolgozónak. Álláskeresőként a jelenlegi gazdasági helyzetben még erre a minimálbéres pozícióra is örömmel pályáztam.…..
dargai.d 2010.03.08 01:44:28
@eastern sugar: Pontos választ akkor tudnék adni, ha elmondanád, mint jelent a "kirúgtak". Ugyanis ez 3 dolgot jelenthet.

a) Még próbaidő alatt azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyodat - ebben az esetben azonnal távozhatsz, 1 napot sem kell tovább ott dolgoznod

b) rendkívüli felmondással szüntették meg a munkaviszonyodat - ekkor sem kell bemenned már másnap sem

c) rendes felmondással szüntették meg a munkaviszonyodat - ekkor a rád vonatkozó felmondási idő felét le kell dolgoznod és további kérdések is felmerülhetnek.

Először tehát azt kellene tudni, hogy a) b) vagy c) módon "rúgtak-e ki". Mivel a "kirúgás" csak írásban érvényes (telefonon, szóban nem) a papíron pedig rajta kell lennie, hogy melyik vonatkozik rád az említett 3 lehetőség közül, először talán erre keressünk választ.

(Egyébként mérnök vagyok, nem jogász, de elég tapasztalt vagyok a munkajog területén.)
dargai.d 2010.03.08 02:09:27
@nyíregyházi betti: Ez a lehetőség a c) verzió esetében (rendes felmondás) merülhet fel. Ilyenkor a fő szabály az, hogy a felmondási idő felére kell a munkavállalót felmenteni a munkavégzés alól (tehát a felmondási idő felét, bármennyi is legyen ez, de minimum 15 nap) elvileg le kell dolgozni.

Az már más kérdés, hogy közös megállapodással ettől el lehet térni és a munkáltató valóban dönthet úgy, (ha a munkavállaló is kéri) hogy ez esetben sem kell ledolgozni 1 napot sem. Ilyenkor 2 ellentétes dolog feszül egymásnak a gyakorlatban.

a) ha a munkáltató nem ragaszkodik a felmondási idő felének a ledolgozásához, akkor is a teljes felmondási időre fizetést kell adnia. Ezért néha úgy döntenek, hogy ha már úgyis fizetniük kell valamennyit, akkor azt dolgozza csak le a munkavállaló

b) A felmondás kézhez vétele után végzett munkában általában nincs sok köszönet. Az a legkevesebb, hogy a munkavállaló nem igazán motivált ilyenkor, rosszabb esetben "véletlenül" kárt is okozhat a (volt)munkáltatójának. Pl. irodai munkánál "tévedésből" töröl néhány fontos adatot a számítógépes rendszerből.

Főképpen a b) pont miatt gyakran el lehet érni a munkáltatónál, hogy ne ragaszkodjon a felmondási idő felének a ledolgozásához. Olyan munkakörben viszont, ahol nem lehet nagyobb kárt okozni, (pl. útépítésen árokásó valaki) a munkáltató már csak anyagi okokból is gyakran ragaszkodik a "ledolgozáshoz".
Az eddigi legdurvább történet, ami jól mutatja a szokásos pénzintézeti hozzáállást és a felügyelet totális impotenciáját. (Valamint segít megérteni a "hitelkárosult" és az "önhibáján kívül" kifejezések jelentését.)"2008 nyarán, három…..
dargai.d 2010.03.08 00:11:15
Szóval: egy ilyen mértékű ingatlanadó esetén sem járnának jól a feltételezett "tőkéseid", akik "akár hitelből is", mint írod, felvásárolnák az ingatlanokat és beleépítve a többletköltségeket az árba bérbe adnák azokat az eredeti tulajdonosoknak.

Ugyanis nem lehet beépíteni a bérleti díjba a többletköltségeket. Ennek megvan a nagyon komoly korlátja. Ezt a tulajdonosok is tudják. Ha valaki 100 ezer nettót keres, (és vannak sokan, akik nem keresnek ennél többet, hidd el) annak FIZIKAILAG lehetetlen kiadni 60 ezer felett egy lakást.

Az igen tisztelt "tőkéseid" úgy járnának, mint azok az angol és ír befektetők, akik minden xar panellakást megvettek Szófiában Bulgária EU-csatlakozása előtt, mert azt hitték, hogy azt majd az angol bérleti díjakért hasonló pénzért ki tudják adni helyieknek. Miután az akkori bolgár munkabérek mellett nem akadt bérlőjük és 2 évig üresen álltak a lakások (csak vitték a pénzt) ezek az emberek is rájöttek, hogy csúnyán elszámolták magukat és örömmel adták vissza az eredeti vételár 70%-áért is a megvett lakást a bolgár tulajnak, ha egyáltalán hajlandó volt annyiért visszavenni. Szóval csúnya bukás volt nekik.

Magyarországon is ez történne, ha egy átlagos pesti garzonlakás 55 ezer forintos bérleti díját megpróbálnák felvinni 75 ezerre. Azok a bérlők ugyanis, akik ebben laknak, NEM KÉPESEK (értsd: ha megszakadnak, annyira spórolnak, akkor sem) ekkora bérleti díjat kifizetni. Szépen elköltöznének, aztán onnantól jobb híján szobát bérelnének közösen mással. Eggyel több üres lakás. És minél több üresen álló lakás, annál inkább csökkennek az árak. Minél inkább csökkennek az árak, annál nagyobb az esélye annak, hogy brutális nagyságú bankhitel nélkül is meg tudják fizetni az emberek az ingatlanokat.
Remélem, vágod a gondolatmenetet.

Bulgáriában ez így ebben a formában megtörtént.
dargai.d 2010.03.08 00:19:45
@minovara29: Mármint mit lehetett megcsinálni? Mondanék szívesen példát, de nem teljesen értem a kérdést.
dargai.d 2010.03.08 00:40:45
Értem már a kérdést. A válasz fura lesz, de valójában a kérdés azért nem korrekt, mert Magyarországon most sincsenek piaci viszonyok. Ha meg azok lennének, akkor nem kellene félni a hiteltől. Adok 3 alternatívát.

a) A szocializmusban simán megtörténhetett, hogy egy 33 éves értelmiségi házaspár a saját lakásában élt. Ha volt is valamennyi hitelük, az kedvezményes kamatozású volt, a munkahely meg biztos. Abban persze tökéletesen egyetértünk, hogy EZEK NEM VOLTAK PIACI VISZONYOK.

b) Jelenleg az ilyen házaspárok 80%-a nem teheti meg Magyarországon, hogy hitel nélkül ilyen lakást vegyen, azonban azért nem, mert - bármennyire is furán hangozhat ez elsőre - MA SINCSENEK PIACI VISZONYOK. Nincsenek egyrészt azért, mert a munkabéreket mesterségesen alacsonyan tartják az ingatlanok árához képest, (ebben a munkáltatók és az ország adórendszere egyaránt hibás) másrészt azért sem, mert a BANKOK is maximálisan kihasználják monopolhelyzetüket és valójában nem versenyeznek egymással, hanem közös egyetértéssel olyan feltételekkel adnak csak hitelt, amely feltételekkel nálunk szerencsésebb országokban 1 db ügyfelük nem lenne. A monopóliumok nem tekinthetők piaci viszonyoknak.

c) Németországban például TÉNYLEG PIACI viszonyok vannak. Ott viszont pont a piaci viszonyok miatt egyrészt a munkabérek jóval magasabbak az ingatlanok árához viszonyítva, másrészt valódi verseny van a bankok között, akik nem tudnak visszaélni a monopolhelyzetükkel és etikátlanul kihasználni az ügyfeleiket. Ezért a 33-34 éves házaspárunknak (amennyiben Németországban élne) eszébe sem jutna, hogy óvakodjon a hiteltől. Tudná ugyanis, hogy a biztonsággal felvehet 60-70% hitelt, a bank nem bánhat kénye-kedve szerint vele.

Szóval a lényege a hozzászólásomnak: bárcsak valós szabadpiaci viszonyok lennének Magyarországon. Ha így lenne, akkor nem kellene óvakodni a 33-34 éves házaspárnak a hiteltől és inkább összegyűjteni a vételár 100%-át.
"Mért ne akarná a legjobbat a hazájában, a népének egy négy gyerekes apa, akinek három nagylánya van, focista fia, kenyere, bora, takarója, felesége. Mért ne akarná, hogy a gyerekei a legboldogabb államban éljenek, kommunikatívan, kreatívan és hittel, akadálymentesen és…..
dargai.d 2010.02.15 14:20:17
@icentrifuga: Persze, hogy egybemosok pozitív és negatív diszkriminációt, hiszen mindkettő diszkrimináció. A diszkrimináció pozitív formáját elvileg csupán az különbözteti meg a negatívtól, (semmi más) hogy a mögötte álló szándék "társadalmilag preferált". Ami rizsa, BS, ahogy tetszik.

A diszkrimináció az diszkrimináció. Ami egy társadalmi réteg számára pozitívumként jelenik meg, az egy másik réteget SZÜKSÉGSZERŰEN negatívan érint, másképp ez nem megy, ilyenek a természet törvényei, amiket megcsúfolni nem lehet.

Az meg teljesen mindegy, hogy a nők azonos arányban kerülnek be a Parlamentbe a pozitív diszkrimináció eredményeképpen vagy "csak" a pártlisták összeállításánál érvényesül a pozitív diszkrimináció. Részletkérdés, a diszkrimináció ténye fennáll, csupán más helyen érvényesül a kiválasztási folyamatban.

A helyzeten csak az segíthet, ha rátermett, önmaguk menedzselésére képes és tenni akaró nők SAJÁT EREJÜKBŐL jelennek meg a politikában. Nem pedig a pozitív diszkriminációt segítségül hívva.

Ilyen alapon érdekképviseleti csoportot alapíthatna magának "Magyar Alapfokú Képzettséggel Sem Rendelkező Polgárok Egyesülete" is, egyúttal pedig a kvótarendszerre és a pozitív diszkriminációra hivatkozással követelhetné, hogy mivel kb. 6%-ban vannak jelen a magyar társadalomban a számarányuk alapján, egyetlen parlamenti képviselő sem képviseli az érdekeiket. Követelik tehát, hogy legalább minden 16-17. képviselő kerüljön ki az általános iskolát nem végzettek sorából. Megtehetnék. A törvény nem ír elő képzettségi minimumot a parlamenti képviselők esetében. Igazságos lenne ez a pozitív diszkrimináció? Ráadásul még arra is hivatkozhatnának, hogy hátrányos helyzetben vannak és kisebbséget képeznek.
dargai.d 2010.02.15 14:46:18
@icentrifuga: Amikor 1920-ban (igen, annyira korán) becikkelyezték a Numerus clausust, akkor sem gondolta senki, hogy mi lesz ennek a vége. Akkor 18 éves nagymamám sem gondolt rá, hogy ez a lépés odáig fog vezertni, hogy neki 42 évesen kell kínok között meghalnia a nácik kezei között. Szóval erről ennyit.

Viszont részben igazat adok Neked. A "pozitív diszkrimináció" egyetlen formáját tudom elfogadni, a súlyos szociális rászorultságot. Semmi egyebet nem.

Ez az elv érvényesül is támogatások, ösztöndíjak, stb. megítélésénél, a TOVÁBBI lehetőségek bővítése fontos feladat lenne. Azonban csupán az alapvető fontosságú lehetőségekhez való hozzáférést lehet ezen az alapon támogatni, amennyiben erre másképpen nincs mód.

Másrészről viszont a parlamenti képviselet, illetve az ún. "nagypolitikában" való részvétel kérdése véleményem szerint messze nem sorolható abba a kategóriába, amelynél a rászorultsági alapot figyelembe lehetne venni.

Remélem, érthető a különbségtétel, nem szeretném túlmagyarázni.
Folytatjuk rejtélyes ingatlanosunk héten elkezdett sorozatát. Második levelében a vevőkről rántja le a leplet. Vajon hogyan látnak minket, vásárlókat-eladókat a szakmabeliek? felesleges mellébeszélés helyett átadom a szót a "titkos ügynöknek":     Kedves…..
dargai.d 2010.02.13 02:17:48
@gande: Magyarországon megszokásból hibásan hívják a bérelt lakást albérletnek. Ez még a szocializmusból ered, amikor a lakások egy jelentős része "tanácsi" lakás volt. Tehát a "Tanács" (vagyis mai Önkormányzat elődje) volt a tulajdonos, a benne lakó meg a bérlő. Ha ez a benne lakó kiadta az egyik szobát vagy a lakás egy részét valakinek, ez volt az albérlet.

Tulajdonképp ma nem igazán létezik az albérlet, mert az önkormányzati lakásokat szociális alapon osztják, elvileg tilos kiadni őket, mert vissza is vehetik emiatt.

Az meg ritka, hogy egy magánszemély tulajdonos megengedje a bérlőjének, hogy harmadik személynek tovább bérbe adja az eleve bérelt ingatlant. Ha megengedné, ez lenne a szó szoros értelmében vett albérlet.

Amit a köznyelv manapság albérletnek hív, az tulajdonképpen egyszerű bérlet.
dargai.d 2010.02.13 02:19:16
@Arvedui: Viszont még mindig ott tartunk, hogy nem lehet lekötni jelenleg évi 7% (kamatadó után, tehát valójában 5.6%) felett a pénzed. Se 1 hónapra, se 1 évre.
dargai.d 2010.02.13 02:29:17
@gande: Akár hiszed, akár nem, találkoztam falun lakó idős emberekkel, akik még mindig úgy mondják, hogy a "tanácshoz" mennek ügyes-bajos dolgaikkal, nem a Polgármesteri Hivatalba.
Hiába, a megszokás meg az évtizedes beidegződések...
 2010 január 24.  Dakhla-Mauritán határ  350  km Elindulunk a határra, Mauritániában szeretnénk tölteni az estét. Ez három méter híján sikerül is.  Dakhlában szégyenszemre egy négycsillagos szállóban szállunk meg; mentségünkre csak annyi…..
Az NKS Bamakóba megy Missour 2010.01.19 14:48:00
Megvan az első 330km Marokkóban. Itt ülünk Missourban és teázunk. A tea nagyon finom, de az árnyékban isszuk, mert a napon, +29 fokban néha már kellemetlen :) Adatkártyánk ezek szerint működik, úgyhogy este nagy sereg képet készülök feltölteni. Amint már korábban írtam,…..
dargai.d 2010.01.21 23:11:10
Baromira lassú arrafelé a net. Nekem a Nádor Adventure Team (www.nadoradventure.blogspot.com) mondta, hogy bementek egy internet caféba, ahol minden volt, csak internet nem. Egy másikban 2 óra hosszáig töltöttek fel 6MB-t. Az 3 kép. Nádoréknak is csak részletes beszámolóik vannak fenn jobbára.
 Az Ouarzazate-i Ibis Hotel szobáit elhagyjuk, majd a parkolóban úgy döntünk, hogy mégse.   (Hogy, hogy kerültünk Ouarzazate-ba? Kocsival. Tegnap elhagytuk Omar barátunk Sand Fiche panzióját az Erg Chebbi dűnéinek lábainál, és idáig jöttünk. Jól csináltuk, mert amíg…..
A Zugügyvéd meglátása szerint egyre több végrehajtás lesz napirenden a közeljövőben, az alábbi levél is egy ilyen konkrét problémáról szól, ráadásul ingatlanrész végrehajtásáról.Tisztelt Zugügyvéd, Szeretném kérni a segítségét. A fiam 2 év házasság  és…..
dargai.d 2010.01.08 20:19:25
@lacipapa68: Más állásponton vagyok, legalábbis ami az ingatlanban meglévő tulajdoni hányadot illeti.

A fiú tulajdonrésze aligha fog elkelni egy végrehajtó által tartott árverésen. A mai ingatlanpiacon még rendkívül nyomott áron (=árverésen) sem vesznek az emberek olyan ingatlant, ami csupán egy tetőtérhez kapcsolódó tulajdoni hányad, ráadásul az is lakott.

Nem erre mozdulnak rá a spekulánsok, bőven válogathatnak piacképes ÉS nyomott árú ingatlanok között is, rengeteg az árverés.

Ha vagyona, jövedelme nincs az "ifiúrnak" a tulajdonrészén túl, akkor valószínűleg ez a követelés jelenleg behajthatatlan.

Az már más ügy, hogy igazsdágos-e a dolog, meg illene-e fizetni, ha egyszer a bíróság megítélte. (Igen.)

Azt sem lehet tudni, mit hoz a jövő. Jelenleg azonban nem fogja tudni az ex behajtani a tartozást.
Ki meri állítani, hogy az ingatlanosok nem őszinték? Amire Irsai Olviér nevű olvasónk talált, az mindenesetre az ellenkezőjét bizonyítja. Vagy legalábbis azt, hogy kicsit szórakozott volt a lakáshirdetés feltöltője. Tévedésből bennfelejtett belső instrukcióra már volt példa…..
Az előző részben már szemügyre vettünk néhány pénzintézeti trükköt, amikkel a lakáshitelért folyamodó ügyfeleket kopasztják meg. Ha netán deviza alapú hitelről van szó, akkor újabb lenyúlásokra vetemednek a hitelnyújtók.Devizaárfolyam meghatározása. Bár deviza alapú…..
dargai.d 2009.12.20 21:00:08
@Tibike15: Ezeket havi 75e-ért kínálják jelenleg. Ha meg akarnád venni, nem úsznád meg 15, de inkább 20 millió alatt egyiket sem:

1) www.ingatlan.com/kiado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/II._kerulet/Rakos/4140698

2) www.ingatlan.com/kiado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/II._kerulet/Zuhany_u./3290392

3) www.ingatlan.com/kiado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/II._kerulet/Julia_u._/4006826

Ja, mindhárom Budapest II. kerület...
dargai.d 2009.12.20 21:37:55
@Mylady: "egyébként saját példám (Bp):
30 nm-es, egyszobás, igen lelakott lakást béreltem évekig, a végén már 50ezret fizettem /hó
aztán vettem 10m-ért egy 40 nm-es másfélszobást
ebből 7,5m a hitel (20évre)
a törlesztőrészlet a legrosszabb árfolyamok mellett sem volt 65 ezernél több

ebből nem fogod kihozni, hogy jobb az albérlet "

RÁÉREK, ÚGYHOGY KIHOZOM BELŐLE.

Mennyiért is vetted a másfél szobás lakásodat. Mennyi is volt az a 10 millió forint? Csak gyorsan és kevésbé részletesen, feltételezve továbbá, hogy nem romlik tovább a helyzet és marad 65 ezer a törlesztőd (ami nekem irreálisan alacsonynak tűnik 7,5 millió forint 20 év mellett).

Vétel:
a) ügyvédi ktsg.: min. 80.000.-
b) hitel felvételéval kapcsolatos költségek (értékbecslés, közjegyző, folyosítási jutalék, stb.) min. 120.000.-
c) Vagyonszerzési illeték: 440.000.-
d) belefektetett saját tőke: 2.500.000.-
e) Futamidő végéig kifizetendő részletek (20év*12hó*65ezer Ft)=15.600.000.-

Összesen (JELENÉRTÉKEN SZÁMOLVA): 18.740.000.-
Ennyiben van jelenértéken az általad megadott adatokkal a kéglid.

Ha a 2,5 milliódat nem ebbe fekteted, hanem 3 havonta lekötöd 9.5%-on, akkor 3 havonta hoz cc. 60.000.- Ft ot, tehát havi 20 ezret. Ha ehhez nem 65 ezret, csak 55 ezret hozzáteszel, akkor kibérelheted belőle az általam megadott linkek valamelyikén hirdetett legalább 20 milliós rózsadombi lakást.

Megmarad a 2,5 millió alaptőkéd, amihez minden egyes hónapban 10.000.- Ft-ot tudsz hozzátenni. Kiváncsi vagy, hogy 20 év elmúltával tőkésítve mennyi pénz lesz a számládon?

Tippelhetsz.
dargai.d 2009.12.21 00:49:52
@pannonfunk: Ez igen. Imádom, ha részletkérdésekbe kötnek bele és ezzel próbálják meg a mondanivalóm egészét megcáfolni. Ugye eredeti 19:36-kor írt hozzászólásomban közöltem egy levezetést, amiben a VÉTEL ÉS BÉRLET összehasonlításánál egy valós (és sem túl ritka, sem irreális) példából kiindulva 13,5 milliós különbséget mutattam ki a BÉRLET javára.
A számításba jóhiszeműen MÉG BELE SEM KALKULÁLTAM a válságot, hanem azt vettem alapul, hogy emberünk törlesztőrészletei teljesen változatlanok voltak.
Tényleg, van olyan ember, akinek 1 forintot sem emelkedett a törlesztőrészlete a válság óta? Nincs? Akkor még szerény is voltam a számításomban.

Ami a felvetéseidet illeti:

1) Igen, valóban van olyan ember, aki a 18 milliós lakása értékesítésekor nem vesz igénybe ingatlanközvetítőt. Ezzel valóban megspórolhatja az általam írt 540 ezer forintot, akkor csak 12.96 millió kell még, hogy legalább ugyanúgy (és ne rosszabb feltételekkel) jöjjön ki a vétel, mint a bérlet.

Megjegyzem, a valóságban a tulaj tényleg megpróbálja először önmaga értékesíteni a 18 millás lakását, majd amikor az nem megy el azon az áron, amin elképzeli, akkor az esetek 80%-ában csak megbíz egy ingatlanost (is), mellette pedig ő is hirdet. (Nem egy gyorsan pörgő garzonlakásról van szó, hanem egy 18 milliós presztízskerületben lévő lakásról.) A tapasztalat azt mutatja, hogy az esetek több, mint felében az ingatlanos lesz az, aki vevőt hoz. És én nem gondolnám, hogy lúzer az, aki 2 hónap alatt nem tudja önmaga eladni a 18 milliós lakását. Ellenkezőleg, ritka, mint a fehér holló, hogy ennyi idő alatt a mai gazdasági helyzetben fizetőképes vevőt találjon rá. Kivéve persze, ha az ingatlant 10-20%-kal az ára alatt kótyavetyéli el. Akkor nem az ingatlanoson bukik 3%-ot, hanem a vételáron 10-20-at. A 2 hónap teljesen irreális. Ráadásul több, mint valószínű, hogy egy ekkora vételár megfizetéséhez a vevőnek is kell hitel. Ha a lakás meghirdetésének napjától a teljes vételár kézhez vételéig 2 hónapot veszünk (banki átfutási idővel együtt), akkor villámsebesen kell érkeznie annak a vevőnek, ami manapság azért enyhén szólva nem jellemző.Ennyit a "2 hónap alatt simán egyedül eladom" érvedről.

2) Bármennyire is furcsának tűnik számodra, a karbantartásról igenis a bérbeadó gondoskodik. Manapság már a bérbeadók vadásznak a MEGBÍZHATÓ bérlőkre (nem a lakást leamortizáló, tartozásokat hátrahagyó, fél évente kiköltöző/szerződést felmondó egyetemistákra gondolok, hanem a leírt esetben szereplő konszolidált, gyermektelen, 2 biztos munkahellyel rendelkező, hosszú távban gondolkodó fiatal párra) Ha elcsípnek egy ilyen bérlőt, akkor azt nagyon megbecsülik, bármilyen hihetetlen is a számodra. Ismerősömnek csak egyet kellett szólnia, amikor elromlott a bojler, rendetlenkedett a cirkó, stb. A bérbeadó jött és saját költségén (törvény szerint is az ő kötelezettsége) kijavította. Tudta, hogy ez bőven belefér az éveken keresztül megbízhatóan fizetett bérleti díjba és azt is felfogta, hogy ha nem javíttatja ki és a megbízható bérlői emiatt elköltöznek, akkor végül úgyis ki kell javítania, mielőtt újra ki tudja adni a lakást (hibás cirkóval ugye nehéz) és ráadásul időt is veszt.

2a) Itt most olyan "apróságokat" nem is vettem figyelembe, hogy ha nem teljesen üres lakást vesz ki az ember, akkor többnyire megkíméli magát olyan kiadásoktól, mint gáztűzhely, beépített konyhabútor, mosogatógép, stb. vásárlása. Ezek ugyanis ott vannak, nem kell feleslegesen százezreket, esetleg több, mint egymilliót is költeni rá. Miért feleslegesen? Mert ezeknek a dolgoknak a java részét az ember a saját lakásból költözködésnél nem tudja/akarja továbbvinni az új lakásba, ugyanakkor az eladási árba sem tudja annyiért beleszámolni (bár szeretné), amennyibe neki annak idején került.

3) A felújítandó nem lepukkantat jelent. Náluk azt jelentette, hogy ki kellett festeni, (aminek kifejezetten örültek, mert így olyan színű lett a fal, amilyennek ők akarták) meg parkettát kellett csiszolni.

4) Nekem eddig mindig sikerült 9.5%-os kamatot kapnom. A kamatadó előtt simán, jelenleg az ERSTE Banknál van 12%-on lekötve a pénzem egy része, ami kamatadó után 9.6%. Az igaz, hogyha ez lejár, akkor már csak 7% körül (adó után) tudom újra lekötni ugyanott, de mindig lehet olyan kockázatmentes megoldást találni, ami átlagban a 9.5%-ot kamatadó után is megbízhatóan hozza.

5) Az nem releváns jelen topik kapcsán, hogy egy 10 évvel ezelőtt (1999-ben, ahogy írod) vásárolt ingatlant nyereségesen tudtál eladni. Én a magam részéről 2 db '90-es években vásárolt ingatlant is nyereségesen, sőt 100%-os haszonnal el tudtam adni 2003-ban, most mégsem vennék egyet sem. Hitelre meg pláne nem.

Remélem, elfogadható a válaszom.
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
dargai.d 2009.12.14 23:18:07
@dargai.d: www.oism.org/pproject/s33p1845.htm
Csak ezt az 1 petíciót a 3 közül 31 ezer tudós írta alá. Nem valószínű, hogy mind a 31 ezer klimatológus volt, de közülük sok viszont igen. A többiek is nevüket és tudományos tekintélyüket adták egy témához, ha nem értenének hozzá, nem tették volna.

A petíció egy rövid része: "There is no convincing scientific evidence that human release of carbon dioxide, methane, or other greenhouse gasses is causing or will, in the foreseeable future, cause catastrophic heating of the Earth's atmosphere and disruption of the Earth's climate. Moreover, there is substantial scientific evidence that increases in atmospheric carbon dioxide produce many beneficial effects upon the natural plant and animal environments of the Earth."

És még több ilyen petícióra utaltam.
dargai.d 2009.12.14 23:48:53
@mikénehavóna: Én a magam részéről nem is mernék egyértelműen A-t vagy B-t mondani erre a problémára. Mindössze arra kívántam volna rámutatni, hogy a blog írója ebben a kérdésben megbocsáthatatlanul egyoldalúan és dogmatikusan gondolkodik.

Tudomásul kell venni, hogy az "emberi tevékenység okozta globális felmelegedés" elmélete per pillanat igen gyenge lábakon áll.

Ha finoman akarok fogalmazni, akkor az elmélet hitelessége alapjaiban kérdőjeleződött meg, nem utolsó sorban az angliai botrány miatt.

És ezt nálam tekintélyesebb publicista mondja. Bizony, már a Wall Street Journal is hangot adott "aggodalmának" nem egész 2 hete.

Lásd: online.wsj.com/article/SB10001424052748704107104574572091993737848.html

Mi kerülhetett be ebből a magyar TÖMEGtájékoztatásba?

Semmi? Elgondolkodtató...
Számomra a legegzotikusabb piás. Én se ma kezdtem, de ezt a módszert képtelen vagyok megérteni. Szokás szerint saját környezetemből szemezgetek, de nem hinném, hogy csak én ismerek ilyen fazonokat. Mit is csinálnak? Alapvetően nem isznak, az év nagyobb részében…..
dargai.d 2009.12.07 01:05:24
@hillaby: Veszélyes dolog ez a "kinőtte" kijelentés. 39 éves vagyok, pár nap múlva 40.

Nálam is határozottan javult a dolog. 7-8 éve pl. nagyon komoly 3 napos periódusaim voltak, szinte HAVI gyakorisággal. Sok bizalom és pénz ment el ebben az időszakban.

Mára az év 365 napjából talán kb. 40 nap iszok egyáltalán alkoholt. Ez cc. 30 alkalmat jelent, mert 3-ból manapság is gépszíj epizód lesz, ami akár 4 nap is lehet alkalmanként. 1 év alatt tehát 3 gépszíj epizód még manapság is bejátszik.

Vajon 45 éves koromra kiheverem ezt a rossz szokást? Folytatódik a javuló tendencia? Vagy hirtelen megint rosszabb lesz és esetleg kénytelen leszek végleg leállni? (Meg tudnám tenni, de őszintén szólva elég nagy lelki törést jelentene...)

Ki tudja?