Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomTheTrainTaylor

32 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a Viasat3 címadó játéka, amiben a Shameless című brit sorozat amerikai remake-jéhez kerestek címet. A kiváló dramedy-ben William H. Macy alakít egy csontalkoholista fatert, aki helyett a legnagyobb gyerek neveli a többit a családban. A sorozat Shameless - Szégyentelenek…..
Tíz újabb résszel is bővül a játékfilm mellett Ítélet: család című sorozat, jelentették be  vasárnap a New Yorker Fesztiválon. „Tíz részt és egy filmet csinálunk. Valószínűleg az egészet egyben fogjuk leforgatni jövő nyáron” – újságolta a vezető…..
Az előző rideg, financiális szám után jöjjön egy érzelmes darab! Az elbeszélője egy igazi balfácán, aki egyáltalán nem ért a nőkhöz, és képtelen eligazodni a valóságban. Szimpatikus fickó, nem igaz? Azért a maga módján egy kedves, szánni való bolondról van szó, aki az…..
Vannak azok a zenészek, akik rendkívül tehetségesek, de nem tudják eladni magukat. Belőlük lesznek a kult-hősök. Őket a kritikai elismertség és a viszonylag kicsi, de annál elhivatottabb rajongótábor jellemzi. Ilyen például Warren Zevon vagy Townes Van Zandt. Aztán vannak azok,…..
Mint azt az előző bejegyzésben megígértük, nyolc új számunk várakozik, hogy megjelenhessen a világhálón. Ezek közül az egyik a most tárgyalandó Kis titok. Nem tagadom, a dallam nagy részét Steve Earle Tom Ames' Prayer c. számából vettem kölcsön. Remélem, mint tapasztalt…..
Régóta esedékes sorozatokat pótolnak a kertévék idén: bemutatkozik végre a Sons of Anarchy, a Southland és a V is, lehet hullámozni. A Viasat június 2 -től vetíti a Southland című krimit Terepen címmel (lesz hogyvolt róla), este fél 11-es kezdéssel. Ez az a sorozat, amit a Kemény…..
Elérkezett május 24-e! Ez a nap mindig kitüntetett figyelmet kap az Echo Off tagjaitól, ugyanis a mesterségünk feltalálója (ahogy Warren Zevon nevezte a par excellence singer-songwritert, Bob Dylant) ezen a napon ünnepli születésnapját. Egy időben úgy köszöntöttem, hogy egész nap…..
Bizony nem hazudtunk. Az Echo Off termékenyebb, mint valaha! Íme egy újabb dal, ami felszínesen nevezhető életrajzinak, de ez csak annyira igaz, mint hogy Matt LeBlanc önmagát játssza az Episodes-ban, vagy amennyire megfeleltethető egymásnak a Hajnóczy-életműben a Legenda és az…..
Igen. Valóban egy női név a cím. Ez a népszerű, könnyűzenei toposz az Echo Off-ot sem kerülheti el. Annyi azért mindenképpen felhozható a védelmünkre, hogy ez elsősorban egy fordítás, méghozzá a legmosonibb texasi-tennesse-i énekes-dalszerző, Townes Van Zandt Marie című,…..
Kezdjük a tényekkel: ma lenne 64 éves Warren Zevon, akit mi igencsak szeretünk, éppen ezért természetes, hogy idén is megemlékezünk a születésnapjáról. Tavaly egy hosszúra nyúlt bejegyzés-sorozatot zártunk le január 24-én, ezúttal egy, pontosabban két, vagy ha úgy tetszik…..
Különös vállalkozásba kezd az Echo Off. Mivel elfogytak a saját dalaink, és lassú folyamat újakat írni, úgy döntöttünk, megpróbálunk műfordításokat készíteni általunk kedvelt dalokhoz, hogy ne álljon itt új tartalom nélkül a blog. Hogy ez mennyire lesz állandó rovat, nem…..
Az előző, testiségre épülő, kiéhezett férfidal után ismerkedjünk meg az Echo Off érzelmes oldalával: a számmal, ami 2009 márciusában[1] íródott, nem sokkal a zenekar újjáalakulása után, egy megsemmisítő hangulatú csütörtök reggelen. A szöveg igyekszik minden létező…..
Fáj-e a maciknak? Ez a rövid kérdés a címe a következő dalnak, ami egyúttal a már említett híres-hírhedt állatkínzó triászunk záródarabja is.  A szám tulajdonképpen az első koncertünknek köszönheti létét: az alapötlet (különféle állatok legelképzelhetetlenebb…..
A következő vizsgált számunk, az Ó, a Marekban, nem tartozik a zenekar legszofisztikáltabb dalai közé. Egy próba alkalmával, mintegy öt-tíz perc alatt született (igaz, a végleges szöveg ennél több időbe került), ami nem csak a dallam egyszerűségén, hanem a szöveg, helyenként…..
A globalizáció, és a világpiac meghódításának csábítása (az állandó mosoncentrikusság ellenére) az Echo Offot sem kerülte el, ezért alkalomadtán angolul is megpróbálkozunk a dalírással. Ennek, illetve a félig emberi, félig állati szörnyekhez való beteges vonzódásunk…..
Mivel mi, az Echo Off betegesen imádjuk a különféle évszámokat és évfordulókat, ezért egyértelmű, hogy meg kell emlékeznünk a zenekar egyik hőséről, Warren Zevonról, aki hét évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el Los Angeles-i otthonában. (Bár, én már többször láttam őt…..
Ebben a bejegyzésben egy ízig-vérig mosoni dallal kívánunk foglalkozni, ami remélhetőleg könnyebben emészthető lesz, mint a korábbi Kutya utcák: ez pedig nem más, mint Az utolsó fröccs után (Mosoni éjszaka). Régóta szerettem volna írni egy számot azokról az…..
Folytatjuk a Kutya utcák elhagyását, bár nem ígérjük, hogy sikerül. Az előző bejegyzésben nem ejtettünk szót a refrénként ismétlődő cím eredetéről: ez a kataforaként viselkedő névmással kezdődő mondat először Mosonmagyaróváron hangzott el, amikor a zenekar kiért az…..
Jelen bejegyzésünk az Echo Off híres-hírhedt állatkínzó triászának (Bear Grylls leszek, A Nyúlböllér, Fáj-e a maciknak?), a keletkezés időpontját tekintve középső tagjával, A nyúlböllérrel kíván foglalkozni, hogy egy kicsit enyhítsük a filológiai írások nyomasztó…..
„Mikor elküldték, megígérték neki, hogy amint lehet, visszaveszik. Ne is nagyon keressen munkát, biztos, hogy visszahívják. Addig kibírja. Hesz Jancsi azóta a munkaruhát se vette le magáról, abban jár ma is, mint aki csak kiszaladt egy kicsit valamiért.” (Tar Sándor: A mi…..
A most következő bejegyzésünk meglehetősen rendhagyó lesz. Nem is valódi bejegyzés, legalábbis nem olyan sémát követ, mint a korábbi filológiai elemzéseink. Ez inkább csak egy beharangozó. (Igaz, annak elég hosszú.) Remélhetőleg a novella megmutat valamit abból a mosoni-óvári…..
Ó, jaj!Szegény Warren Zevon, kétségtelen, hogy zseni volt. Miután rákkal diagnosztizálták a zenész 2003-ba még letett egy albumot az asztalra. Ez volt a The Wind (ami persze jórészt az elmúlással foglalkozik), és a Keep Me in Your Heart az utolsó dal rajta, Zevon hattyúdala. A…..
Ez a bejegyzés egy kicsit eltér a korábbiaktól. Most inkább arról lesz szó, mit miért írtunk, és nem annyira a filológiai magyarázatokról. Olyasmi lesz, mint az Új élet Dantétól. Talán egy kicsit jobb. Ezt a számot már megemlítettük egy korábbi bejegyzésben. Akkor még úgy…..
Ezennel folytatjuk az Echo Off-dalok filolgóiai értelmezését. Kicsit persze szánalmas, hogy ezt nekünk kell megtennünk, és nem egy elszánt echologusnak, de így legalább nem járunk úgy, mint szegény Bob Dylan A.J. Webermannel. Tehát, a következő vizsgálandó számunk a Piszkos…..