Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chiliesvanilia

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalit Húsvéti tál 2008.03.24 20:44:00
Medvehagyma sóval, citromléval, és olivával meglocsolvasörretekreteksonkaújhagymalilahagymakeménytojásés Chili & Vanilia Grüne Sosse-a (petrezselyemmel, snidlinggel, medvehagymával, korianderrrel, csomborral)..
Chiliesvanilia 2008.03.24 21:46:57
Gyors vacsora hétköznapokra. Nem nagy etvasz, csak tetszik a szép sárga színe, ill. a meggybefőtt levét később részletezendő kísérleti célokra használtam el. Este 3 dl (1 méretes bögre) lisztet 3 dl darával elkeverni, sózni, 5 dkg porcukrot és sok citromhéjat neki, rá 6 dl…..
Chiliesvanilia 2008.03.17 19:54:20
Többekhez hasonlóan én is megörültem a legutóbbi kiírásnak, és még azon melegében papírra vetettem az alábbi szkeccseket a későbbi részletes kidolgozás reményében. Ám közbejött valami, aminek hatására gyökeresen átalakult a napirendem, ezzel pedig az itthoni számítógép…..
Ismét egy gasztronómiai gyors numera következik; aszkéták és vegetáriánusok szíveskedjenek egy bloggal odébb fáradni. Mondjuk a teás-pirítóskenyereshez. Mai főszereplőnk a fekete kagylók családja (mytiloidae). A belga konyha megkerülhetetlen szereplői; olyanok ők a kétnyelvű…..
A kiírás olvastán először olyan, mára már közhelyszerűvé vált ízpárok jutottak eszembe, mint csili és csoki, gyömbér és csoki, narancs és csoki, levendula és csoki, menta és csoki (brr!) - mert azt rögtön tudtam, hogy csakis édesség jöhet szóba :) Végül tétékás énem…..
Chiliesvanilia 2007.07.06 20:30:55
Ezt az ételt egy helyi kisvendéglőben valószínűleg csőben sült krumpliként vezetnék fel az étlapra, de végső soron Heston Blumenthal sem adott neki túlságosan kacifántos nevet. Hogy ki az a H. B.? A fickó már elnyerte a világ legjobb szakácsa címet, és övé a három…..
lorien VKF6 - első benyomások 2007.07.02 00:02:00
Igaz a névleges határidő ma este 6-kor lejárt, de mint már többször említettem, holnap estig még fogadni tudom a Vigyázz, késsz, főzz hatodik fordulójára nevezett pályaműveket.Elsőként azt hiszem, hogy mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy gratuláljak minden egyes…..
Na, már megint megelőztek :) A klasszikus habcsók nálunk nem gyerebe, a fehér piskótát is ritkán vállaljuk be, ezt a bejegyzést tehát a hasonló ízlésűek figyelmébe ajánlom. Először is, a blog szellemiségéhez híven itt olvasható néhány tojásos adat, de a tojásinfón is…..
Chiliesvanilia 2007.06.13 19:06:10
egyértelmű. financier (chiliesvanilia.blogspot.com/2007/02/francia-des-financier.html)
+macaron, ezzel reeengeteget lehet felhasználni, hiszen néhányszor úgysem sikerül:)
PS. neveztelek a Goldenblog-ra.
lorien VKF 6 - Komplementer ízek 2007.06.08 22:25:00
Az előző VKF fordulóban Aubergine arra volt kíváncsi, hogyan látják a magyar gasztrobloggerek a fűszervilágot. Ebben a témában maradt még egy óriási lehetőség, ugyanis a zöldfűszereket kizárta a "versenyből". Ám mégsem csapok le erre a csábítóan izgalmas…..
Zsiga barátom, aki a TV Paprika Magazint csinálja, ezúttal kissé túllőtt a célon. Két hónapja még hagyján, hogy kitalálta ezt a kétlóerős turmixgép-dolgot, hogy daráljunk le egy kapanyelet, vagy mi, de ez a manifold destiny-prodzsekt már tényleg túlzás. El ne felejtsem, Orosz…..