Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cosmo

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából nem lett túl fehér, hisz a kovászom teljeskiõrlésû rozzsal készül, de megkívántam egy olyan igazi kenyeret. Jön a fiam füvet nyírni, kell valami kalória neki is, hamár sütemény nem készült, az obligát húslevesben meg igencsak kevés van...
Cosmo 2020.06.17 15:13:12
@Kumari aki Nilüfer: szerintem ha már van kovászod, akkor élvezd és ne használj élesztőt mellette. Két okból lehet olyan amit írsz:
1. gyenge a kovászod, javaslom trenírozni úgy, hogy etetésnél a többszöröse mennyiségű lisztet és vizet adod hozzá, mondjuk 1:3:3 arányban kovász:liszt:víz
2. Nem kel meg eléggé. Nekem meleg konyhában dagasztás után kb. 4-5 órát tartózkodik, formázás után megy a hűtőbe 16-30 órára attól függően, hogy az össz mennyiséghez mennyi volt a kovász aránya.
A képen malátaecet, két hónapja lejárt pecorino sajt, két és fél éve lejárt miso, és négy hónapos kimchi. Az ecet esetében nem vagyok biztos, de a másik három biztosan életben van - a szó legszorosabb értelmében! Úgy tűnik, kedvelem azokat az ételeket, amiket már egy másik, vagy több teremtmény…..
Cosmo 2020.05.14 19:43:50
Most, hogy hirtelen a kenyérsütés az új jóga, és élesztő híján mindenki maga nevelgeti a kovászát, jól jönnek az izgalmas kenyérreceptek. Így most a hónap receptjeként mi is a spanyolok híres pan gallegoját ajánljuk figyelmetekbe, amely különleges elkészítési módja miatt az EU eredetvédelmét is…..
Cosmo 2020.04.09 22:18:39
@Koli: Egyetértek! A kovász víz és liszt. Semmi több.
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Cosmo 2020.02.03 15:50:32
@Ez a név már foglalt!: pontosan ugyanezt gondoltam én is. Miféle ferdítés már megint ez az egész bejegyzés? Csak a tisztánlátás kedvéért, mert szemmel láthatóan a blogolónak a "tisztességtelen" szó használata a jelen esetben csak annyit jelent, hogy nem fair, de alkalmazható. Tehát:
" A szerződés azon pontjai, melyek az uniós jog alapján tisztességtelennek minősülnek jogilag nem kötelezőek a fogyasztóra nézve".
Nemcsak bosszantó, de anyagilag erősen problémás lehet a társasháznak és a benne élőknek, ha néhány lakó nem fizet közös költséget. De mit lehet velük kezdeni? Létezik megoldás? Most elregéljük, amit a témában tudni érdemes!..
Cosmo 2020.01.29 11:58:50
@lutria: Azt nem mondta, hogy gyerekjáték lesz. De van törvényes eszköz a kézben, mellyel lehet élni. Ha nem tesznek semmit, abból nem lesz pénz. Sajnos végig kell csinálni, ez gyakran az idegek harca. Mondjuk sok kk magasból tojik rá, elvégre nem neki tartoznak, nem az ő zsebéből hiányzik az a pénz. Sok munka és sok idegeskedés jár vele, inkább el sem kezdik. Tisztelet a kivételnek.
Amikor ismerőseimnek említem, hogy Soltvadkerten jártam, legtöbbjüknek rögtön a híres Szent Korona cukrászda ugrik be. Erről vendéglátóm, Mester Róbert, a Király Pékség szakmai vezetője is csak annyit mond, oké, nyugodtan ugorjak át megnézni, de ő most így munkaruhában nem jönne, mert az nem illik a…..
Cosmo 2019.08.24 15:35:53
@n3spr3ss0: :D szerintem Robi, ha a seggébe dugja a kezét, akkor is különb kenyeret süt, mint amit te valaha életedben láttál.
Továbbra is bojkottálja a Trump családot a divatvilág: a First Lady és Ivanka után ezúttal a szöszke Tiffanyn csattant az ostor. De még hogy!..
Cosmo 2017.02.19 09:46:11
@Móg: persze, azt meg akarod választani, hogy te ki mellé ülj két órán át, de picsogsz, ha valaki meg akarja választani, hogy ki mellett éljen egy életen át.
Cosmo 2017.02.19 09:47:03
@karandash: + 1
Cosmo 2017.02.19 14:35:56
@Móg: Óóó, nem, nem vagy te ilyen butuska.....vagy mégis?!? Természetesen nem a házas/élettársadra gondolok, hanem arra a néhány millió migránsra, akit a nyakunkba akartok sózni. Tudod, azokkal is együtt kell(ene) élni.
Nem ismerem személyesen László Petrát, de egyszer találkoztam vele. Pontosan egy hete láttam, a röszkei jobbikos tüntetésen, ahol egy kis kamerával a kezében lelkesen rohangált a Szent Antal téren. Látszott rajta, hogy sajátos küldetéstudat hajtja, valamit tenni akar ezért a kis…..
Cosmo 2015.09.10 14:30:13
@Scagnetti: Más emberrel, más országban, más esemény megtörtént és meg fog történni. Csak éppen nem operatőr lesz, hanem cipész, nem magyar lesz, hanem dán/svéd/német/francia/akármi, nem felrúgni fog egy gyerekkel futót, hanem pl. elé rúg egy bevásárló kocsit. Nem biztos, hogy tanúja lesz egy kamera, egy fényképezőgép és ezáltal a fél világ, de hidd el, megtörténik ez máshol is. Hát egyetérteni vele, az valóban gáz.
"Azok az ipari tyúkok biztos hormonnal teletömött tápot kapnak, hogy pikk-pakk felnőjenek!" - mondta nekem a nyáron egy idős hölgy, aki az épp lecserélésre váró tojótyúk állomány pár példányát próbálta belegyömöszölni rozsdás ladája csomagtartójába. "Na de majd én…..
Cosmo 2009.03.18 17:04:39
Nézd, amit én erről az egészről gondolok, annak a gyökerei jóval mélyebbre nyúlnak, erre céloztam már az első hozzászólásomban is. Azt gondolom, hogy az európai, amerikai ember jóval többet termel meg annál, mint amennyire valóban szüksége van. Becslésem szerint az étel 30%-a a kukába kerül. Úgy, hogy a magyar népesség legalább 30%-a éhezik, vagy nem jut elegendő tápanyaghoz. Megoldás erre az olcsón előállított brojler csirke? Mint látjuk nem. Maximum a brojler csirke lába, mert a nyugdíjas azt veszi. Azt gondolom, hogy az emberek gondolkodásmódját kellen megváltoztatni. Nekem elég hetente kétszer, háromszor hús (ebben a felvágott is benne van), de az minőségi legyen és nem sajnálok 20-30%-kal több pénzt kiadni érte. Luigicar olvtárs utalt rá, hogy milyen beltartalmi eltérések mutatkoznak hagyományos és intenzív módon előállított élelmiszerekre, mert ez nem csupán a húsra vonatkozik. Lehet, hogy én ezzel a heti pár alkalommal ugyanannyi hasznos tápanyagot veszek fel, mint más az intenzívből származó heti ötnél.


"Tehát az eredmény egy káros anyagoktól tiszta állat, ami legfeljebb a megszokott háztáji ízek miatt tűnhet attól rosszabb minőségűnek."
"Én sem azt mondtam, hogy a brojler egyenrangú egy háznál nevelt tyúkkal,"
Vagy én nem tanultam meg jól általános iskolában a kedves anyanyelvünket, de a "tűnhet" szócska nem tagadása a két termék egyformaságának.