Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GeszThrash

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..
GeszThrash 2010.01.13 16:51:40
Magyarország azért messzevan a favellásodástól szerintem, itt a probléma bőven megoldható lenne egy BTK szigorítással, normális ítélethozó és végrehajtó rendszerrel, meg munkahelyteremtéssel, amit azért annyira nem lenne nehéz összehozni ha nemcsak a köznépnek lenne rá ingerenciája hanem a "fejeseknek" is. A faluhelyen gyakori lopkodásoknak meg fenyegetőzéseknek elég hamar véget vetne szerintem egy két intő példa. Nem kell egyből M16tal ledarálni a putrikat, ha a bűncselekmények felderítése majdnem 100% os lenne akkor azért meggondolnák a faluvégi cigányok hogy megéri-e krumplit meg csirkét lopni 5-10 évért. Lehet hogy ez így elég szigorúnak hangzik de kis hazánkban mintha a mézesmadzag és korbács taktikából kifelejtették volna a korbácsot. Mert van ingyen oktatás, ingyen étkeztetés az iskolába járóknak, ilyen olyan segély, de hát minek tanulnának ha sokkal könnyebb segélyből meg lopkodásból élni, úgyse kapják el őket, ha meg igen 1-2 évet lehúznak a bratyók között a sitten aztán folytatják tovább, az iskolában meg nem kötelező tanulni, lehet ott csak melegedni is. Ha azt látnák hogy aki lop meg linkeskedik azt majdnem mindig elkapják és nem csak jelképes büntetést kapnak érte hanem rendesen elkenik a szájukat, akkor sokkal kevesebb gond lenne velük. Munka meg van bőven, csak nincs aki kifizesse, ebbe most nem folynék bele hogy hova mennek a pénzek, csak annyit jegyeznék meg hogy volt a hazai korrupcióról egy műsor az egyik rádión, és abban mondták hogy csak a 4-es metró csúszópénzek összege háromszor akkora mint amennyit az egész bajnai csomaggal megtakarítanak. Szóval korrupció van itt is bőven. Bocs az offért meg nemtudom hogy sikerült-e érthetően összeszedni a gondolataimat. A lényeg hogy Magyarországon a probléma sokkal könnyebben kezelhető lenne mint Dél-Amerikában, ne mossuk össze a dolgokat.
KatPol Blog Tanks and the City 2007.12.14 19:37:00
by 5.g & Rammjaeger83 & SchA "A hidegháború alatt a hadsereg városi harcra vonatkozó taktikai doktrinája a városi hadmozdulatok elkerülését írta elő, kivéve azokat az eseteket, amikor a küldetés azt mindenképpen szükségszerűvé teszi. A városi hadviselésről szerzett tapasztalatok alapján ez…..