Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nezzi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt nem gondoltuk, hogy ilyen korán ki fog törni a balhé, abban azonban biztosak voltunk, hogy ki fog. Abból indultam ki, hogy a rendfenntartó erők nem lőnek bele a tömegbe a kijárási tilalom beálltáig és persze tévedtem. A megbuktatott elnök mellett tüntetők már kettő körül…..
nezzi 2013.08.17 23:54:08
@KANADA
@Brix:

Nem értem. Te, aki gondolom a média behatásán kívűl semmit sem tudsz az emlegetett "iszlám" kultúráról, hogyan minősítheted azt le a nyugatival szemben. Ebből a témából nagyon szép vita kerekedhetne, habár nincs kedvem az energiámat ilyen kaliberű emberekre pazarolni - de egy komment erejéig megteszem, mert elképesztő a sok okoskodás.
Én félig magyar, félig libanoni vagyok. Budapesten élek, de éltem kint is és egyszerűen leírhatatlan a különbség a két kultúra és légkör között. Az egyikbe szerelmes vagyok, és annyit mondok, hogy nem a magyar/európai az. Persze szeretem az életem ezen oldalát is, de nem tudom az arab világéhoz hasonlítani. és itt a NORMÁLIS arab világról és az igazi iszlámról beszélek és elhihetetik elég sok normális ember él benne és ők a legjobbak akiket valaha megismertem!. Nem a bekattant fanatikusokról beszélek(nem ők a tulnyomó rész csak nyilván velük van tele a média és nem a békével élőkkel), akiket az "igazak" mélyen lenéznek és sajnálnak. Lényeg a lényeg, a világ nagyrésze muzulmán és a világnagy része nem ilyen mint ami most megy Kairóban. Az Muslim Brotherhood elcseszett, és akármit is akarnak nagyon rosszul csinálják. Mindemellett az is tény, hogy a nyugatnak és az usának szinte az egész middle eastern konfliktus-helyzethez köze van. Micsoda csoda hogy hirtelen az összes ország arrafelé háborúzgat mostanában(persze azok amiket még nem csináltak ki, úgy mint Irakot). a szíriai felkelőket is agyon pénzelik, akik most Beirutban is robbantgatnak... de ez egy nagyon-nagyon belterjes téma és a szálakat pedig tényleg jól mozgatják. Vagyis a közel-keletre nézve sajnos nem jól. Egyébként tényleg az ember elbaszott és nem az iszlám - azaz nézz után a vallásnak, mielőtt azalapján itélsz, ahogy néhány hülye félreértelmezi és a nevében öl. A keresztényésgnek is elég sötét a múltja és a jelene is, habár azon nincs reflektorfény, ahogy a zsidóság üzletein sem, és nem, nem vagyok antiszemita és semmi hasonló blablabla.

Aki csak baszogatni jön ide és eljátszani, hogy mennyire de mennyire otthon van a témában miközben egy csepp emberség sincs benne az inkább a lelkivilágán és az empátián dolgozzon még egy kicsit. Nem utálkozni kéne, mert az vezet oda ahol most tart a világ. Na mindegy, kár ide a szó.
nezzi 2013.08.18 02:02:20
@Nemzeti Dohányos: Faradtsagomban es idegessegemben kisse eltuloztam a dolgot. Nem az, hogy jobb itt elni, de itt is nagyon szeretek, itt nottem fel, magyar az anyanyelvem, meghat a csalad. :) es nem gondolom ugy, hogy minden vallas hulyeseg, ezt nem tudom mibol szurted le. Az iszlamot sem tartom annak, csak tul sokan felreertelmezik\kedvuk szerint atertelmezik. Az igaz, hogy valamennyire orultek, de ne kivetelezzunk, a nem-vallasos emberek is azok... kisebb-nagyobb mertekben.