Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jägermeister

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
jägermeister 2009.12.05 14:12:14
Falus András, a Semmelweis Egyetem immunológus professzora is egyértelműen az oltás mellé tette le a voksát: index.hu/belfold/2009/11/25/hipergyors_az_uj_influenza_virus/
Fontos részlet: E veszélyek fényében "elképesztő felelőtlenség azt mondani az embereknek, hogy ne oltassák be magukat. Felelőtlenség azt mondani, hogy a szájmaszk és a vitaminok valamit is érnek. Valamit érnek, de ez körülbelül olyan, mintha a gyermekbénulás járványakor az ötvenes évek végén - hatvanas évek elején nem oltottak volna, hanem azt mondták volna a szakemberek, hogy elég a hagyományos módon egészségesen élni és ezzel az immunrendszert erősíteni" - magyarázta Falus András.
Eddig akivel a Semmelweis Egyetemen intenzíves orvossal, mikrobiológussal, immunológussal beszéltem, mindenki beoltatta magát, és erősen javasoltnak tartotta az oltást, terhes kismamáknak is. Az MTA immunológiai szekciója szintén. Szerintem rájuk kéne hallgatni, nem az ÁNTSZ oltópontjain oltó körorvosokra, mentőtisztekre, stb.
Nem ismerek statisztikákat, de elsőkézből tudom hogy az intenzíves orvosok ilyen rapid lefolyású véres tüdőgyulladást még nem nagyon láttak a sote klinikán mint amit a H1N1 csinált. Tudom továbbá hogy ugyanaz van az oltásban, és ugyanazzal a technikával készült, mint minden eddigi influenzaoltás, csak a vírusfehérje más. Minden injekciónak megvan a maga rizikója, tagadhatatlan, de a H1N1 esetében is igaz, hogy sokszázszor kisebb, mint a betegség elkapásának és szövődmény kialakulásának a veszélye.

(Már 1,5 millió ember be van oltva kb, ha lett volna egy komolyabb mellékhatás is, a sajtó eléggé felfújta volna. Szerintem ez is elég meggyőző.)
jägermeister 2009.12.05 20:57:02
@dru.: Formaldehid nincs benne. A higany pedig szervesen kötött formában van benne, etilhiganyként, ami ugyebár nem okoz a szervezetben kárt. Egy kis kémia.
Azért az élettani hátterére kíváncsi lennék hgy hogyan okozhatna egy influenzaoltás parkinsont, illetve miért okozna gyakrabban hosszútávú szövődményeket mint bármely más oltás.
Amúgy nem velem kell vitatkozni, hanem az említett szaktekintélyekkel, vagy akár a Science főszerkesztőjével aki szintén azt mondta amit Falus prof. Szerintem Magyarországon nincs ember aki annál a 10-20 szakembernél jobban ért hozzá, ők meg mind azt mondják hogy oltsunk. Ez az etalon, a többi önkéntes 'szakorvos és immunológus' meg mondhatja a magáét.
jägermeister 2009.12.05 22:19:32
@pannonfunk: igaz, így pontosabb, formaldehiddel valóban találkozik a vírus de eléggé letisztogatják róla - a formalinos boncolások során szerintem minden egyes orvos többezerszer nagyobb dózist nyel be :)
az etilhiganyról viszont nem találtam olyan forrást ami igazolta volna azt hogy idegméreg. az viszont tény hogy mondjuk egy mandulában vagy almában is van pl. cián, mégse kampányol senki ellene, mert mértékletes mennyiségben megbírkózik vele bármelyik ember.