Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ron

13 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Kovászkák... 2020.07.24 07:00:00
Csöppség voltam, mikor Baranyában nagyanyó kovászát megillatozhattam, láttam a morzsoltkákat, a hatalmas dagasztótekenőt, a füstöskonyhát kemencével. Az esti bekészítést, a reggeli sütést. Mia Madre sosem tért át az élesztős kenyérre, anyám viszont kenyeret egyáltalán nem sütött már, bár minden…..
Ugyan már egy hete Tomszkban tartózkodunk, de a normális vezeték nélküli internet hiánycikk. Ennyi idő után azonban már sikerült kitapasztalni, hol érdemes lopni a wi-fit, így a tartalmak idővel bővülnek. Az első videó amolyan kedvcsináló, a rosszabb minőség pedig annak…..
ron 2014.09.07 17:28:16
         James H. Everett a baltimore-i Seward Institute professzora a Journal of International Policy legutóbbi számában elemezte a kelet-közép-európai demokráciák, köztünk hazánk helyzetét és néhány figyelemreméltó megjegyzést tett Orbán Viktor miniszterelnök lehetséges…..
ron 2014.08.05 17:55:08
agarajz Túrázók 2014.07.06 22:16:28
A mai rajz három megrögzött túrázót ábrázol. A három figura közül kettőnek túrabotja is van.   ..
ron 2014.08.01 11:52:37
agarajz A fán rekedt macska 2014.04.03 19:24:35
Mivel egyetlen negatív tartalmú comment sem érkezett, ezért (több értelemben is) osztatlan sikerként könyvelem el az első bejegyzést, és ugyanezzel a témával folytatom. Az ezen a képen látható cica fenn ragadt egy fán. A gyerek, akihez tartozik, már iderángatta az apját, és most…..
Kedves Olvasóim! Most nem fogok nagyon sztorizni, feltöltöttem 113 képet a Flickr nevű oldalra. Aki ügyes, megtalálja. Aki nem, annak itt a link: http://www.flickr.com/photos/boedi_zoli/sets/72157639750105065/ Jellemzően a bazárban készültek, bár van pár, ami egy szupermarketben, a…..
Felidegesítettek? Tele a fejed mindennel? Meditálj! Oké, de hogyan, kérdezheted. Találtunk egy igen mókás videót, ami azt ígéri, egy pillanat alatt meditálhatsz... na, mit szólsz hozzá? Rámeditálsz még a kérdésre? ..
Félrefordítások Nézet 2012.12.31 08:45:00
Miklós is egyik sokcímes beküldőnk, ismét egy érdekes észrevételt küldött. A tudasodajovod.hu TÁMOP 2.1.2 program honlapjáról. Szíves figyelmetekbe ajánlom a képernyőkép jobb alsó sarkában szereplő "Nézet" feliratú gombot. Gyaníthatólag eredetileg angol nyelvű…..
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
ron 2012.12.21 09:13:41
@dvhr: Mivel forrásnak a költségvetési törvényt adták meg az oldal készítői, gondolom, az előbbi. Azt nem találtam meg, h hol lehet elérni a szerzőket a kérdésekkel, kritikával...
A buddhizmust mindig valami misztikum lengi körül, pedig elég nagy hagyománya van nálunk. Kőrösi Csomát afféle szentként tisztelik, sőt városi legendák szerint még a legkeményebb kommunizmus idején is szemet hunytak a működésük felett – tekintettel Rákosi mongol jakut…..
ron 2012.09.05 20:23:26
@a_tom: A buddhisták közössége 4 csoportból áll: szerzetesek, szerzetesnők, világi férfiak és világi nők. Hát, így.
Mondanom sem kell, hogy holland szótárakból korántsem vagyunk úgy elkényeztetve, mint angol online-ból. Ami a például a papíralapú szótárakat illeti, a választék igen szűkös. Létezik például Zugor István holland-magyar és magyar-holland kisszótára, ám ezeket 1968-ban és…..
Én nem tudom, lehet, hogy keserű ember vagyok, de miközben az alábbi poszthoz végeztem kutatásokat, igen jókat kacagtam. Mindenesetre szépen gyarapszik a sorozat. Nem pofáznék többet, szép hosszú gyűjtemény következik. - Persze. - A srác Kate-hez fordul, átöleli, és hosszan,…..
ron 2012.07.30 10:27:54
@pocak: Nincs erre valami olyan magyarul, h 'vonzza, mint éjjeli lepkét a lámpafény'?
ron 2012.07.30 10:38:56
@slaci89: Ez nekem benne van a magyar hasonlatban is, mert egy olyan régimódi lámpást képzelek hozzá.
A Zigomer által lefényképezett táblát ugyanaz a nyelvzseni fordíthatta, aki ehhez a korábbi poszthoz szolgáltatta az alapanyagot, csak itt most egyszerre több nyelven csillogott: Ezt a kedves kis táblát Siófokon lőttem a napokban, a német és az angol fordítás mindenképpen…..
Igazán értékes mondanivalóval rendelkező filmeket az óceánon túlról érkezők között egyre inkább felesleges keresnünk. Az öreg földrészünk műhelyeiben készült filmek lényegesebb kevesebb pénzből is többet adnak, mint Hollywoodi társai és ez a kijelentés lassan már…..
Félrefordítások Off-topic 2012.05.15 09:46:00
Egyrészt túl hosszú lett már a korábbi off-topic, másrészt nem találom. A kereső se dobja ki, és az új admin felületen sincs. A régin meg nem lehet már linkeket szerkeszteni. Sebaj, az újon meg alig lehet dolgozni. Szóval akkor folytassuk itt az offtopikolást. Tessék, csak…..
A holland Toine Heijmans A tengeren című regényéből, amely egy viharos hajóút történetét beszéli el, a Blue River Pub állóhajón olvasnak fel a színészek.Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél horgonyzó hajó koncertekkel, klub estekkel és széles koktél választékkal várja a…..
ron 2012.06.04 19:12:04
Aligha kétséges, hogy idegen nyelven zenét hallgatni mindenképp hasznos dolog (még akkor is, ha olykor félreértjük a szöveget...), de különösen akkor, ha kicsit többet foglalkozunk kedvenc számaink dalszövegével és olvasgatunk, fordítgatunk, elemezgetünk... Bárki találhat az…..
A Margó – Városi Irodalmi Fesztivál harmadik napján, június 9-én az európai irodalom egy éjszakára Budapestre költözik az EUNIC (Európai Kulturális Intézetek Hálózata), az Európa Pont és 18 európai kulturális intézet szervezésében.   A Margó Irodalom Fesztivállal…..
Egy egyszerű – sokkal könnyebb megcsinálni, mint elnevezni – hétköznapi, olcsó, mégis érdekes ebéd volt. Kb. fél kiló krumplit nagy lyukú reszelőn megreszeltem. (Ez még kézzel sem nagyon nagy munka, de én géppel csináltam, így pár perc az egész.) Megsóztam, kézzel…..
ron 2012.05.17 18:54:35
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
Mi történt tegnap? Őszintén, mi is megdöbbenve figyeltük az egyre újabb eseményeket. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ismerősünk e-mailben fölhívta a figyelmünket egy holland nyelvű Magyarországon és Magyarországról írt, szerkesztett hírportál (mert ugye melyikünk…..
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Ha jól számolom, Csikivel szép jubileumot ülünk, mert ez a tizedik beküldése. A tizenegy és a tucat sem várat sokáig magára, hiszen nem kíméli a BBC Sherlock sorozatának első évadát, és mind a három részből beküldött egy rakat találatot. Imhol az első.A BBC-s Sherlock c.…..
addict Mit rejtenek a márkanevek? 2011.11.24 09:30:00
Egy átlagembert naponta több ezer reklámüzenet ér, melyek mindegyikében ott van a cég neve, szlogenje és emblematikus logója. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak ezek a nyelvi és vizuális kifejezőeszközök a márkaismertség szempontjából. De vajon azt is tudjuk, hogy honnan…..
ron 2011.11.25 20:30:56
@kbalazs: Vannak buddhista filozófusok is szép számmal. ( www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/muvelodestort/buddhista_filozofia.htm ) A poszt egyik lehetséges forrásán még bódhiszattva: www.boredpanda.com/name-origins-meanings-of-famous-brands-companies/
ron 2011.11.25 21:01:23
@attata: Vannak buddhista filozófusok is szép számmal. ( www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/muvelodestort/buddhista_filozofia.htm )
ron 2011.11.25 21:02:07
@ron: Elnézést, ezt rossz helyre írtam.
Grönland fishing Előkészületek 2011.09.29 21:38:00
Zsolt barátom volt a legkomolyabb érdeklődő, vele már végigcsináltam egy Mongóliát, szívós srác, bírja a gyaloglást, a nélkülözést. Barnával – Zsolt 14 éves fiával – kapcsolatban viszont szkeptikus voltam, nem neki való egy ilyen túra. Érveim azonban leperegtek…..
ron 2011.10.31 18:53:00