Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tof

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- SPOILERMENTES - Saját narratívája szerint Amerikát az erő és az akarat, egészen pontosan a jót tenni akarás elszántsága tette naggyá. A Törésvonal arról mesél, hogy abszolút reménytelennek tűnő helyzeteket is meg tudunk oldani, ha helyén van a szívünk, és vele együtt…..
Kétféle munkahelyi szarka van, az egyik típus a kollégáit lopja meg, a másik az alkalmazóját. Ami érdekes bennük, az a sajátos lelki hozzáállás. A munkatársait meglopó a slendriánságot és a közösségben kialakult bizalmi viszonyt használja ki. A munkahelyeken megszokott dolog, hogy a személyes…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az…..
Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Egy olvasónk azonban…..
tof 2018.11.25 09:51:02
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Valahogy nem értem miért van mindenki felháborodva Orbán Viktor Izraeli utazásán, ahova a honvédség gépén ment.  Már a vásárláskor lehetett tudni, a gép nem a Honvédség kötelékében fog sebesülteket menteni, hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban. Mert mi egy…..
Amikor építkezésre adtam a fejem, lövésem nem volt, hogy mi fog történni. Milyen lépések követik egymást, mikor melyik szakira lesz szükségem, egyáltalán, hogyan épül fel egy épület. Most, hogy lassan egy éve épül a ház a magam korlátolt módján már látom, hogy hogyan is működnek a dolgok. Tehát itt…..
tof 2018.06.02 19:48:23
@Első Építkező: Szia!
Igen, a képeket nézve feltűnt, hogy egy új házhely-kiosztás lehet a helyszín. Ezek rendszerint külterületből belterületbe csatolt, a korábbi mezőgazdasági művelésből kivont területek, amit az önkormányzat hoz létre. Jó esetben megvannak a kitűzött telekhatár töréspontok, és azon belül a közművek vépontjai, fogyasztásmérői.
Igazából a többi olvasónak írtam a hozzászólást, elkerülendő a problémákat.
Sok helyen korábbi kiskertek, szőlőhegyek felé terjeszkednek a lakóövezetek és ott bizony a több évtizedes használat során jelentősen eltérhetnek a hivatalosan nyilvántartott telekhatártól a kerítések és művelési határok. Veszélyes ilyenkor a helyi őslakosság bemondására hagyatkozni, jobb szakemberre bízni a dolgot.
További sok sikert, és várjuk a folytatást! :)
GNL911 Interjú Hitlerrel 2018.01.24 07:08:00
„Adolf Hitler, a fasiszta” volt a címe az interjúnak, amelyet 1923. március 23-án készített Giulio De Benedetti olasz újságíró a La Gazzetta del Popolo számára. A 95 évvel ezelőtti cikkből most részleteket közölt a La Stampa. Hitler nem volt könnyű meginterjúvolni – írta De Benedetti – nem azért,…..
Leteszteltük és valóban szándékosan szétülteti az egy foglaláson szereplőket a Ryanair csak azért, hogy utána felkínálja: fizessetek és akkor ülhettek egymás mellett. Ennél nagyobb pofátlansággal rég találkoztunk, főleg, hogy még le is tagadják, hogy változtattak volna a rendszerükön. Valahol…..
A vásárlás befejezésekor van egy érzés, amivel elhagyjuk az üzletet, ez a vásárlási élmény. Egészen addig tart, amíg a gyermekünket és a vásárolt cuccokat bele nem pakoljuk a kocsiba vagy simán haza nem sétálunk vele. Néha pár pillanat, de lehet akár tíz perc is, amíg azon morfondírozunk, hogy…..
Olvasom, hogy Putyin elnök mégse megy el a „kálvinista Rómába”, hogy a debreceni egyetemen átvegye a díszpolgári címet. Kínos ügy. Hiába utazott ki Moszkvába a rektor meg a kancellár, hogy a Roszatom nemzetközi hálózatának vezetőjével együtt aláírják a Paks 2 debreceni atommagkutatóra vonatkozó…..
Olvasom a vadiúj irodaházunk építőjének (amely egyébként vélhetőleg a magyar építőipar élvonalába tartozik, mind a színvonalat, mind a megbízhatóságot tekintve) honlapján a cégvezér nyilatkozatát. Azt mondja többek között, hogy reméli, hogy munkájuk minősége felülmúlja partnereik várakozását. Az…..
Orbán Viktor folyamatosan harcban áll és folyamatosan idegen vagy idegenszívű zsarnokoktól, ügynököktől és hadoszlopoktól menti meg hazánkat, nemzetünket. Néha az USA akarja megdönteni a kormányt, persze sikertelenül, hiszen Matolcsy vicekapitány résen van, néha Soros György által mozgatott –…..
tof 2017.03.18 08:27:27
@Nzoltan: Tehát rabolni szabad, csak ne többet, mint a másik?
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Invitel-ügyfelek, figyelem: aki nem olvassa a cég tájékoztatóit, az január 1-jétől meglepve fogja tapasztalni, hogy az alábbi csatornák minden csomagból hiányozni fognak: Eurosport 1 SD/HD Eurosport 2 SD/HD Eurosport News Animal Planet SD/HD TLC Discovery Channel Discovery Showcase HD ID…..
tof 2016.11.15 23:36:51
@Liba Tóni:
Sajnos a tudományos ismeretterjesztő csatornák is hallgatva az "idők szavára" ráálltak a reality-szerű, kis költségvetésű műsorok gyártására és sugárzására. A NatGeo ugyan látványos, de tartalmilag nagyon közhelyes és hibáktól hemzsegő műsorai is egyre silányabbak.
Persze kár értük, régen sokat néztem őket, de az utóbbi időben már a tv-t is alig kapcsolom be, főleg hogy aneten szinte mindenféle tudományos témában sok, színvonalas tartalom érhető el...
Mindettől függetlenül a hatalmi hátszeles, Vajna-féle nyomulástól felfordul a gyomrom... :(
A szőnyegválasztásban az a legnehezebb, hogy többnyire szerelemből történik, ezért nem gondolkozol. Meglátod és nem nézed, hogy hányas a lába, mennyit keres vagy hogy milyen a szemöldökének az íve. Egyszerűen csak beleszerettél és vele akarod leélni az életedet. Ez persze nagyon jó az életben, de…..
TechZilla Ilyen hőkamerán a fing 2016.09.13 19:55:00
Ehhez aztán végképp teljesen felesleges bármit hozzátenni!  Van TechZilla Facebook oldal is, likeold, szeresd! ..
Esterházy Péter csütörtöki halála nem volt váratlan, de ezzel együtt megrázta a magyar közéletet. Az irodalmi és kulturális élet elbúcsúzott tőle, részvétet nyilvánított a politika is: Gyurcsánytól az MSZP-én és Tarlóson át Áderig. Csak Orbán Viktor nem...
Schuster Lóránt P. Mobil-vezetőnek kijött egy könyve, a Kaptafa. Nem vállalta senki a kiadást, szóval szerzőiben jelent meg vécépapíron, ahogy Schuster mondja. Azért nem kockáztatott senki, mert alaposan alázza a zenésztársait benne, Schuster számít is a perekre. A Blikk idézett…..
tof 2015.12.11 09:57:25
MediaShock Adele: 25 lemezkritika 2015.11.24 11:01:15
Több éve vártuk már, a lassan csodaként számon tartott énekesnő következő albumát. A 25 végre megérkezett, és minden egyes rajongó szívét sikerült feltépnie, köztük a miénket is. A Tovább mögött kiderül, mennyire! Nem kell ahhoz szerelmi bánatban, mély depresszióban…..
tof 2015.11.24 22:58:26
@VegaLife:
Igen.
A beágyazott videoban a refrént például végig ugyanabban az erős dinamika-tartományban énekli (persze hamis hang nélkül). Ha nem lenne képi világa a klipnek, azt hihetném, hogy egy tehetségkutató középdöntőjét hallgatom...