Regisztráció Blogot indítok
Adatok
srq

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Hol laktak az őseid? 2011.08.01 07:01:00
„Budapestről az utazási könyvek azt írják, hogy gyönyörű ifjú hajadon a vén Duna partjain.” (Krúdy Gyula; 1916)    Budai polgárok és pesti aszfaltbetyárok! Nektek szól a Budapest Főváros Levéltára gondozásában működő online budapesti lakcímjegyzék, ami…..
Magyar Hírlap: A személycseréken kívül szimbolikus jelentőségű dolgokon, például a heraldikán, egyes utcaneveken is változtatna. Mikor lesz ez esedékes? Tarlós István: A szobámban már csak nemzetiszínű zászlót talál. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk…..
srq 2011.02.25 05:46:32
Elsőre kicsit fura, de többszöri meghallgatás után teljesen rendben van, sőt, számomra sokkal elfogadhatóbb:)

soundcloud.com/srq-1/sound-1

Bocs az offért, megyek csinálok zászlókat is...:D
Az alap koncepcióm az, hogy miért ne használhatnánk a konkrét színek helyett árnyalatokat is:D
  Gondolom, nem mozog mindenki otthonosan a radikális celebek világában. A most nyilatkozó Zagyva Gyula csak második vonalbeli híresség, Toroczkai László mögött. Zagyva egyébként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Szegeden a Jobbik képviselőjelöltje.…..
Proszektúra PANGEA 2009.12.25 17:04:00
Azoknak ajánlom ezt a kis filmet, akik szerint Magyarországon állami csecsekből kifolyó milliárdok nélkül is lehet igazi értékeket létrehozni. Azoknak ajánlom ezt a kis filmet, akik hisznek abban is, hogy ebben a kis országban nem csak gyűlölködő humortalan fanatikus lények…..
Proszektúra Békés karácsonyt! 2009.12.23 11:09:00
(Vagy ahogy ma már jobb – kurucos, ősmagyar - körökben nevezik ezt a hun-szittya ünnepet: békés Kerecsenyt!) Karácsony előtt a plázák környékén lesem a mindent elöntő giccset, a műboldogságot. A jingle bells dallamára bámulom a félmilliós, szobafal nagyságú full-HD…..
srq 2009.12.26 13:32:00
@Proszektura: A cigányok által elkövetett betöréses, vagy utcai rablások és/vagy gyilkosságok soha nem rasszista indíttatásúak, ugye? Szerintem sem. Puszta véletlen, hogy a cigányok áldozatai rendszerint nem ’roma’ (magyarul: nem ’ember’) származásúak.

Úgyhogy igazad van, én is azt gondolom, hogy mindenképpen jobb, ha a gyilkosságoknak más motívumai vannak, de semmiképpen nem rasszista. Ilyen motívum lehet például az, hogy a sértett nem adta át az értékeit önként, esetleg a rablás időpontjában felelőtlenül otthon tartózkodott, netán az adott gyilkosságot megelőzőlen cigányozott - megjegyzem, a támadók elmondásai alapján, úgy tűnik napjainkra ez is teljesen általánossá vált. Talán ideje lenne végre bevezetni a gyűlöletbeszéd elleni törvényt, talán ideje lenne végre megerősítenünk cigány honfitársainkat abban, hogy ennek a társadalomnak a teste nem tűri meg magán az ordas eszmékkel való cinkos összekacsintást.

Természetesen abszurdum olyasmit feltételezni, hogy az adott gyilkosságot megelőző rasszizmus csupán a támadó kitalációja lenne, bízván abban, hogy az őt ilyetén formában ért súlyos lelki sérelem adott esetben akár enyhítő körülményként is szolgálhat. Még a gondolat is nevetséges. Valljuk be, sokkal inkább hihető, hogy azok a bizonyos cigányozások igenis elhangzanak. Mert mit tesz egy átlag magyar állampolgár, ha konfrontálódni kényszerül ’roma’ (magyarul: ’ember’) származású honfitársaival, hogyan indít? Tudjuk jól: cigányozással! Hogy miért? Mert sajnos a ’nem roma’ származású magyar állampolgárok többsége - mondjuk ki végre - ki nem állhatja a cigányokat, méghozzá kizárólag a bőrszínük miatt, színtiszta előítéletből, rasszizmusból. Meg nyilván ez a legegyszerűbb.

Egyszerűbb, mint példát mutatni toleranciából, egyszerűbb, mint nem folyton elvárni, hogy maximálisan alkalmazkodjanak hozzánk, hanem kicsit nekünk is megpróbálni alkalmazkodni hozzájuk és persze sokkal egyszerűbb, mint konfliktuskezelő tréningekre járni (pedagógusoknak különösen ajánlott), mint szakemberhez fordulni, ha már magunktól képtelenek vagyunk megbirkózni az esetlegesen felmerülő, szimpla szociokulturális különbségekből fakadó nehézségekkel. És ez az a pont ahol már most példát vehetnénk róluk, mert ők megteszik azt, amiről mi még mindig csak beszélünk: ők veszik a fáradságot és már az iskola mellett, például eljárnak bokszolni. Mennyi mindent lehet tanulni, a konfliktuskezelésnek milyen kifinomult technikáit lehet elsajátítani egy ilyen helyen!

Azt hiszem tudnék támogatni egy olyan kormányprogramot, amelyben minden nem ’roma’ (nem ’ember’) származású magyar állampolgár számára kötelezővé tennének egy évenként, két évenként elvégzendő konfliktuskezelő tanfolyamot, ugyanakkor alkalmazkodva a szociokulturális különbségekhez, az ’ember’ származású magyaroknak lehetőséget adnának a különböző küzdősportok konfliktuskezelő technikáinak, államilag támogatott, ingyenes elsajátítására, illetve igény szerint annak rendszeres fejlesztésére, gyakorlására. Igen, egy ilyen országban már szívesebben élnék.

Valamiben viszont nem értünk egyet. Mi az, hogy „a sértett más rasszhoz tartozik”? Tudományosan megkérdőjelezhetetlen tény, hogy csak egyetlen egy emberi rassz létezik. Akkor mégis hogyan tartozhatna bárki is más rasszhoz?
srq 2009.12.26 13:35:18
@Etniez: milyen rohadtul igazad van, jól esett olvasni!:)
Az amerikai Kongresszus alsóháza, a Képviselőház kedden nem kötelező érvényű határozatban ítélte el a magyar Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) legutóbbi rádiós műsorszolgáltatási döntéseit, egyben a jogállamiság tiszteletben tartására ösztönözte…..
„Mit akarnak a Romák Angyalai? Videón üzenik, hogy elég volt!” – címmel a Magyar Nemzet online ma reggel hét körül számolt be, afféle Mikulás-napi meglepetésként egy állítólagos roma szervezkedésről. A hírt közreadó jobboldali napilap semmi jelét nem adja…..
srq 2009.12.07 13:56:43
A barikád. hu: „Cigányok zavarták meg a Jobbik lakossági fórumát Domrádon” címmell számolt be a minapi dombrádi lakossági fórumárólKíváncsian várom, dr. Morvai Krisztina – akinek egyébként arra is futja az idejéből, hogy Budaházy úr mellett teljes…..
srq 2009.12.05 00:50:13
A barikád.hu valóban figyelhetne jobban a fogalmazásra, nem is csodálkozom ezen a cikken, attól független, hogy nem adok neki igazati.

Pl. "egyértelműen kiderül, hogy a Jobbik lakossági fóruma a cigányokat nem tekinti lakosságnak". Ez a gátlástalanul csúsztató mondat lehet, hogy épp a következő barikádos részre vezethető vissza: "oly' magas létszámú jobbikosnak és szimpatizánsnak köszönhetően a cigányok nem jutottak be a rendezvényre és nem került komolyabb atrocitásra sor".

Azonkívül, hogy túl van dramatizálva ("oly'..."), bántó a megfogalmazás. Ha cigány lennék, bántana - márpedig ha cigányoznak akkor cigány vagyok, ha zsidóznak akkor zsidó:D

Mivel azt sugallja, hogy a cigányok mindegyike rendzavaró, ami nem igaz, mert a rendzavarók mindegyike volt mellesleg cigány (nem ugyanaz!). Akik amúgy a megjelent cigányoknak csak egy része, és nem az összes (most tekintsünk el attól, hogy mekkora része:)...). Azt pedig meg sem említi(!), hogy voltak a fórumon normális, kommunikatív cigányok is.

Hacsak nem az Attila64 által is belinkelt videón látható beszélgetés nem látható része torkollott hangoskodásba, rendzavarásba:)

De akkor sem lehet így fogalmazni, hogy "a cigányok". Talán valami ehhez hasonló megfelelőbb lett lett volna és ez most nem political correct, csak simán korrekt:

"a magas létszámú jobbikosnak és szimpatizánsnak köszönhetően, csalódniuk kellett a cigányok azon részének, akik csak meg akarták zavarni a rendezvényt".