Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prezzey

95 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ÁNTSZ azt mondja: mindenki számára hozzáférhető, hány kórházi fertőzés történt 2014-ben. Szerintünk meg nem, ezért kértük, küldjék el a számokat. Azokat a számokat tehát, amik szerintük nyilvánosak. Erre most még 15 napot kértek, hogy összeszedjék őket. De hogy lehet ez?..
Nem annak ellenére támogatom a melegházasságot, hogy konzervatív vagyok; azért támogatom a melegházasságot, mert konzervatív vagyok - mondta ki a 2010-es évek egyik legfontosabb mondatát David Cameron brit kormányfő. A tory miniszterelnök koalíciós kormánya elérte, hogy a héten a…..
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
prezzey 2012.05.06 17:14:35
@jotunder: a parapszichológiával a legtöbb ember a főállása mellett, hobbiként foglalkozik, akár még a területen nevesebbnek tartott kutatók is. Legalábbis Nyugaton... Kínában nem igazán tudom, hogy megy ez. Megjegyzem, én sehol se találok arról semmit, hogy ő maga fényevő lenne, erről a témáról adott elő egyszer - ráadásul jó régen -, aztán ennyi. Ilyen alapon James Randi is fényevő... A link alapján az nem derül ki, hogy Dalko <i>mit</i> adott elő, akár az is lehet, hogy vizsgálta a jelenséget, aztán semmi érdemlegeset sem talált, puff. Ezt pl. megerősítené, hogy nincs más idevágó publikációja.
prezzey 2012.05.06 17:40:01
@jotunder: hát nemtom, én ezt úgy értelmeztem, hogy ő előad erről a témáról, nem úgy, hogy ő egy ezek közül az emberek közül; főleg, hogy ő az egyik szervező is. Habár valóban lehet mindkettő, mert a fölötte levő, gyerekekkel foglalkozó blokkban tényleg van két gyerek is (igaz, név nélkül).
prezzey 2012.05.06 18:05:29
@Wolff: lehet, hogy itt arról van szó, hogy hagyományosan nehéz parapszichológiai vizsgálatokhoz embereket szerezni (főleg olyanokat, akik azt állítják magukról, hogy nekik valamilyen parapszichológiai képességük van), ezek a Yan Xin-esek meg lelkesek voltak.

Azt meg a kínai kultúrkört kevéssé ismerő embereknek nehéz megállapítani, hogy mi mennyire modern irányzat vagy hagyományos kínai gyógyászat (TCM = Traditional Chinese Medicine). Nekem ez a Yan Xin az előbbinek tűnik, tehát kb. mint a krisnások a hinduizmushoz, úgy viszonyulhat a TCM-hez...? De nyilván a modern irányzatok is valamennyire a hagyományos gyakorlatra építenek, a kutatók meg gondolom, azt mondják, hogy hát ha nem tudunk mást szerezni, akkor ez is jó lesz. (Nyilván itt az is benne van a dologban, hogy azokhoz tudnak hozzáférni, akiket a kínaiak is jónak látnak kiengedni, vagy akik már rég elmentek Kínából és Amerikában élnek.)
Hippokrampusz Fényszennyezés 2011.03.28 10:07:00
  A fényszennyezés/fényterhelés (mesterséges fény egy része értelmetlenül, hasznosítás nélkül távozik az égbolt felé) akkor kezdődött, amikor Edison feltalálta a villanykörtét 1879-ben. Azóta a világ csak egyre fényesebb. Súlyosabb problémákat az elmúlt évtizedek…..
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb,…..
Ez egy rövid poszt lesz, mert amiről hosszasan lehet írni, azt már hetekkel ezelőtt bepötyögtem: teljesítményadatokért, leírásokért olvassátok el az első tesztet, most kizárólag arról írok, hogy együtt lehet-e élni az Apple valaha volt legkisebb laptopjával, a 11,6 colos…..
Csudaedényt próbáltak rátukmálni a vevőkre egy tévéshopos reklámban, törhetetlen a fedele, mondja a magabiztos szakácsruhás csávó, majd laza mozdulattal a földhöz vágja. Epic. ..
prezzey 2010.11.18 20:58:17
Ez adásba is ment:
www.youtube.com/watch?v=a07W2t2wcRA
(4:55-től érdekes)

Youtube-on arra rákeresve hogy "tv shop bloopers" egészen durva dolgok is vannak - persze kérdés, hogy mennyi volt belőle előre megrendezett, van amelyik igen gyanús...
Game, Gadget, TV Dodo 2010.06.29 17:38:00
A dodo egy pár száz éve kihalt madár neve, amiért ez most érdekes, mert erről a madárról kapta a nevét az az iPad tok, amit lassan négy hete rendeltem magamnak (még nem jött meg). Ez eddig nem nagyon érdekes önmagában. De ha kicsit jobban megnézzük a tokot és az azt gyártó…..
Share | ... mert volt már miniszterelnökös, irodistás, dj-s... És most jöjjön valami teljesen más: Hol alkot/alkotott a mûvész, aki képével, regényével, versével, színészi játékával a magasba emel/megríkat/sorsfordulót hoz/megnyugtat/felszabadít/megnevettet...…..
Hát tényleg eljött a forradalom, el sem hiszem. Mit forradalom, szabadságharc! Orbán Viktor nemzetmentő 29 pontjában 9.(!) helyet kapta a házi gyümölcspárlatfőzés legalizálása: A pálinkafőzés felszabadításával "kilencven éves küzdelmet zárunk le", mondta Orbán.…..
prezzey 2010.06.09 02:17:50
@Kedves Szomszéd: "Lehet, hogy a fuvet annyira hude konnyudrognak tartjak, de azert meg lehet figyelni a fuvesek kozott a sok panikbeteget, depressziost es egyeb mentalis betegsegekben szenvedoket..." De az okság iránya nyugodtan lehet fordított is, tehát hogy pont azért szív valaki, mert valami problémája van, 'öngyógyszerezés' jelleggel. Kicsit más példa, de most hirtelen csak ez jut eszembe - skizofrén betegek nagyon nagy arányban dohányoznak (most nem a fűről van szó), és amikor elkezdték ezt vizsgálni kutatók, kiderült, hogy a nikotin csökkenti a skizofrénia bizonyos tüneteit.

(Amúgy nem élek egyikkel sem és az Index főoldalról kerültem ide...)
Gustavo Hernández rendezése, a The Silent House horror igaz történeten alapszik. Azaz volt ilyen egyszer valamikor, megírták az újságok és a filmesek még hozzáadtak ezt-azt, hogy félelmetesebb legyen. Egy apa és lánya Uruguayban  valahol vidéken renoválna egy lerobbant házat, a…..
prezzey 2010.05.23 19:09:46
@_renton: Kenyeres Bálinttól a Before Dawn is ilyen, mondjuk az csak 12 perc. (Viszont van benne helikopter :D ) De érdemes megnézni, és nem csak a helikopterért ;]
Ebben a két videóban semmi közös nincs, leszámítva, hogy most bukkantam rájuk, és valamilyen okból közlésre érdemesnek tartom őket. Az elsőben egy fickó szénné éget mikróval egy iPadet. Figyeljük meg, hogy a seggfej seggfej marad akkor is, ha egy értékes vagyontárgyat tesz…..
Az előző postban már előjött, de részemről ez a téma megér egy önálló bejegyzést is.Nézzünk csak meg egy átlag androidos alkalmazást. Első ránézésre el lehet dönteni, hogy az adott appot teljes egészében egy fejlesztő, vagy esetleg egy team dobta-e össze. Miből…..
Akik visszjáró olvasók azoknak talán fucsa, hogy nem sokat írtam az iPad-ről a bemutató óta. Ennek az oka leginkább az, hogy egyenlőre nincs saját példányom de tervezem a beszerzést. Leírtak már szinte mindent az eszközről a különböző külföldi és magyar oldalakon én…..
prezzey 2010.04.26 10:42:50
Hála LacKacnak én is kipróbáltam tegnap este. Nem tudtam, hogy nem nyomásérzékeny! :O Úgyhogy kicsit csalódás volt, szép meg minden, de így nem igazán tudnék mit kezdeni vele, lévén nekem egy tablet fő funkciója továbbra is a rajzolás. (Jó, tudom, kisebbségben vagyok :/ ) A DS is tudja, igaz a DS viszont nem multitouch.

Majd biztos lesz belőle nyomásérzékeny változat is, de ez meglepett, tényleg senkinek nem volt fontos azok közül, akik kipróbálták? Vagy csak elveszett a zajban? Pedig régebben az Apple-nek a grafikusok voltak "a" célközönsége.

Viszont képregényeket frankón lehet rajta olvasni, az tetszett. (Kicsit lehetne még nagyobb a képernyő >:D de majd biztos jön ebből is a maxi kiadás, lásd még Kindle.)

Más a témában: a legjobb amikor a 3.5 éves Lenovo X60T-met iPadnek titulálják a vonaton :D Gyakran kapok rá megjegyzéseket, de régebben ezek abban merültek ki, hogy "mi ez - mennyibe került - hol lehet venni" esetleg "ez ami rajta van ugye nem Windows? Miez?". (Ennyi idő alatt egy ember találta el, mi van rajta, egy meg hasonlót tippelt.) Most viszont úgy látom hogy kezd bekerülni a köztudatba, hogy van ilyen, van aki mondja, hogy jé tablet PC, van aki meg egyenesen az iPadra tippel.

Nemzetközi gyors, de harmadosztály, szóval nem a felsővezetők utaznak vele :D úgyhogy ezt már el lehet mondani, hogy megtette Steve Jobs a számítástechnikáért, bedobta a köztudatba ezt a formátumot. Még arra leszek kíváncsi, mennyire lesz a tablet PC szinonímája az iPad, mint Amerikában a fénymásolónak a xerox machine.
Tudják Önök, mi az az "sz. ib."? Kocsma. Szövetkezeti italbolt. Szép műszó a buszmenetrendben. Mert a busz szuper falujáró. A kocsmánál áll meg. Ellentétben a vonattal, amely a falu szélén, vagy még messzebb.Logikus lenne egy olyan munkamegosztás, hogy a vonat tép,…..
prezzey 2010.04.13 02:21:40
@Lrdx: Hegyeshalomban szerintem muszáj megállnia, mert váltják a kalauzokat, osztrákok le, magyarok föl, és fordítva. Ezen nem nagyon lehet változtatni, mert az osztrák kalauzok nem tudnak magyarul, a magyarok meg németül (tisztelet a kivételnek), így is sokszor megy az értetlenkedés, amikor az utasokkal kell kommunikálni.
Az új garnitúra úgy látszik olyan mint a régi: lop A Societas háziblogja, lop, ennyi. Semmi megkérdezés, semmi engedélykérés, csak kirakják egy-az egyben az ezen a blogon megjelent posztot. Oda raknak egy via ikont és kész. Az Index pedig jó csinovnyiként kétszer kirakja ugyanazt a…..
prezzey 2010.03.04 23:17:36
Szia,

közöm nincs a Societashoz és a piroslaphoz, de ezek a Kettős Mérce licenszfeltételei:
creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/hu/
Szerintem ezeket betartották, az más kérdés, hogy szerintem sem szép dolog csak a legalján apróval rátok linkelni.

Esetleg pontosítsátok, hogy milyen "attribúciót" vártok a másodközlésektől, vagy használjatok másfajta licenszet.

A Creative Commons épp arra való többek között, hogy "megkérdezés" és "engedélykérés" nélkül lehessen az általatok feltöltött tartalmakat másolni. Ha ez nem tetszik, ne használjátok!!
Érvénytelenül kell szavazni, mert ezzel lehet kifejezni az undort mindentől, ami a politikában van - mondják egyre többen. Helyesen felvetett problémákra adott helytelen válasz. Nem tudom, kire, de menj csak el, és szavazz érvényesen.Értem az érveket. Nekem sem tetszik az, ami most…..
"Nicholas a mai órán, mint már sok másikon nem órai tevékenységet végzett: magnót v. CD-lejátszót hallgatott padtársával. Szaktanári intőben részesítem." Két kérdés. Egy, kínai piacon vett kis rádiót hallgattunk, ami el is lett véve, tehát hogy akkor miért kell két nyilvánvalóan nem igaz dolgot…..
Game, Gadget, TV Az iPad hatása 2010.01.29 12:45:00
Mai hír (lehet csak nekem, de tök mindegy), hogy az MSI is tablettel jön. 10 inch, 500 dollár, micsoda meglepetés. Itt a kép. Látjuk, hogy ez gyakorlatilag egy Windows desktop, szerintem ha húzom az ujjam a képen követi a mouse pointer. Most lehet borítékolni, hogy sorra fognak kijönni…..
prezzey 2010.01.29 15:42:08
A Crunchpad is már egy ideje be van ígérve, közben átnevezték (JooJoo -> ANYÁM ez még rosszabb név mint az "iPad"), botrány is volt körülötte, stb. de most már úgy néz ki tényleg jön. Úgyhogy egyetértek az előttem szólóval.

Már egy ideje figyelem a tablet híreket, mert nekem is tablet PC-m van (egy convertible, szóval lehet rajta dolgozni és bizony leginkább azt szoktam rajta, tehát nem ugyanaz a piaci szegmens mint az iPad.... inkább egy subnotebook és egy Wacom tablet szerelemgyereke). Amikor eredetileg vettem, ha jól számolom három éve és egy hónapja, akkor az emberek nagy része hülyének nézett, Steve Jobs pedig nagy hangon bizonygatta a médiában hogy soha nem lesz Apple tablet PC, mert nincs értelme, stb. úgyhogy most eléggé szórakoztatnak az új fejlemények. Az enyém egy Lenovo, de akkor még szívesen vettem volna egy Apple tabletet, és azóta is vártam hogy előálljanak valamivel.

Nos ez megtörtént, közben viszont annyira rászoktam a Debianra, hogy nagyon :D úgyhogy attól tartok, hogy egy iPhone OS-es (még csak nem is Mac OS) tablettől folyamatosan az agyvérzés kerülgetne. Mondjuk előbb-utóbb biztos lesz rajta Linux, mert min nincsen?? Az enyémen se az volt, amikor hazavittem a boltból. (Az meg aztán megint más kérdés, hogy lesznek olyan slate-ek, amiket direkt Linuxra terveztek...) De az a bajom, hogy maga a hardver annyira nem tetszik, pl. nem igaz hogy egy nyomorult USB-t nem tudtak rápréselni. Szerintem az USB még olyanoknak is hiányozni fog, akik a Linuxról azt sem tudják, hogy azt eszik-e vagy isszák (tapasztalat, sok ilyen ismerősöm van). Persze a pendrive első számú felhasználása a "hadd másoljam le gyorsan ezt a zenét/filmet/stb", úgyhogy ez az Apple agyonDRM-elt filozófiájába végső soron tökéletesen illeszkedik.

A multitasking szerintem a lányoknak nagy átlagban jobban fog hiányozni, mint a fiúknak ;] (rajzolás közben Skype/chat/akármi?) Pedig vannak olyan maces ismerőseim, akiknek ismerve azt hogy mire használják a gépüket, ideális lenne egy ilyesmi hardver, csak akkor kéne rá multitasking, meg flash, meg egy USB port.

Viszont arra marha jó, hogy felpezsdítette a piacot, meg a médiát, erről beszélnek a népek, megindult a verseny, én meg majd megveszem az akármilyen kínai slate-et, ami kétszer annyit tud feleennyiért, és nem lekerekített a széle. ;] (az iPod megjelenése környékén jártam így, szóval valós példa)
prezzey 2010.01.31 18:20:45
ööö sztem félreértesz, én amellett hogy leírtam hogy nekem miért nem jó (és hogy tuti lesz ami nekem is jó lesz), azért próbáltam azt is kifejteni, hogy egy teljesen "hol kell bekapcsolni" típusú home usernek se fog tetszeni az iPad kb tíz perc használat után. Mert hiányozni fog a flash, meg hiányozni fog az hogy nem lehet rádugni a pendrályjlyvot, stb. (Ismerősök, csoporttársak elég nagy része ilyen, sokan Macet is használnak.) Ezek nem csak nerd embereknek hiányoznak, sőt megkockáztatom azt, hogy nekik (nekünk?) kevésbé, csomóan használnak flash blockert, stb. De az, hogy nem fog menni az aktuális flashjáték amit most küldött át az X.Y., meg nem tudják megnézni az animálódó képeslapot (ne röhögj, látom mikre használják a gépet), meg hirtelen nem tudják hova dugni az USB vackot, az bizony az átlag casual usert nagyon fogja zavarni. Csak azt nem, aki _tényleg_ _soha_ nem használt korábban számítógépet. De ilyen ember sztem 40 alatt a fejlett világban nem nagyon van, ha meg igen, akkor nincs pénze iPadra se.

Szóval nekem ez kicsit olyan, hogy van egy casual fotelben webezős dolog, ami pont azt nem tudja, amit a casual webezős emberekre találtak ki. (Nyilván azért, mert az Apple a saját technológiáját szeretné rányomni ezekre az emberekre a meglévőek helyett. Appstore, stb.)

Persze lehet hogy aztán az lesz, hogy az egész világ holnapra kidobja a flashet (ennek még örülnék is, mert annyira én se szeretem :D ), meg kimegy a divatból az USB, és így tovább, de az is lehet, hogy nem.

"Van pár nörd aki miközben last.fm-et hallgat, böngész a neten fenn akar lenni skype-on, msn-en, ichat-en, facebookon, twitteren."

öööö hát ne mondd, hogy amit mondtam hogy a rajzolgatás közben voice chat (még csak nem is billentyűzetes) az olyan elborult nerd usage scenario. A nők nagy átlagban jobban szeretik a multitaskingot (meg a Skype-ot :D ), szóval nem biztos hogy magadból kell kiindulnod ;]

Amúgy én teljesen egyetértek azzal a filozófiával, hogy ne kelljen szenvedni a számítógéppel, ezért vettem Xboxot mert a játékokkal úgy kell a legkevesebbet szenvedni hogy elinduljanak.
Egy szaftos kis pletykával szolgálhatok nektek még szenteste előtt, mi másról is lehetne szó így év vége felé közeledve, mint a várva várt tabletről. A Financial Times szellőztette meg, hogy az Apple lefoglalta a San Francisco-i Yerba Buena Center for the Arts színpadát néhány…..
Értem én, hogy mínusz négy foktól az ország három legnagyobb pályaudvarából kettő teljesen meghal, egy meg csak majdnem. Jó, elfogadni nem tudom persze, de az tény, hogy a vasút kommunikációval és utaskapcsolatokkal foglalkozó nagyemberei ezen nem tudnak segíteni. Viszont…..
prezzey 2009.12.20 23:49:51
@strongbone -

Bécs -> Bp között a legrettenetesebb vonat a Dacia, nem szabad vele menni, a fűtés és a világítás meglehetősen gyakori hiánya mellett takarítani se nagyon szoktak - láttam már nem is egyszer olyan kocsit, amin a közlekedőfolyosót lazán végigvizelte valaki (a szag alapján legalábbis). Tényleg nincs még egy ilyen rossz vonat ezen a viszonylaton. Mindig, nem csak ha tél van. Én a Railjetekkel szeretek menni, mert azokon van konnektor minden két üléshez és nem is üvölt le a magyar kalauz, ha használom (valamilyen rejtélyes okokból vannak olyan vonatok, amiken tilos a meglévő konnektorokat használni, de csak Magyarországon, Ausztriában nem - ezt elmagyarázhatná valaki). Meg azokon fűteni is szoktak. Viszont vannak kényelmesebb vonatok, a Railjeten elég bénák az ülések.

Szerintem kellemesebb vonattal menni, mint autóval, visz magával az ember laptopot és dolgozik, stb (jó mondjuk én utálok vezetni :D ), de a Dacia után az ember életkedve is elmegy, nemhogy a vonatozhatnékja. :[ (A 2009 év eleji áremelés meg különösen nagyszerű volt - Győrből Bécsbe ugyanannyi a jegy, mint Budapestről Bécsbe! Hö?)

Régebben volt a Dacián 1 db MÁV másodosztályú kocsi, ami csak a magyar-román határig közlekedett (szóval ha Bukarestbe mész, nem opció), és az általában tiszta volt és rendes. De már jó ideje nincs. Én inkább meg szoktam várni a következő vonatot, hacsak nem nagyon-nagyon sürgős. (Van egy jó könyvesbolt szemben a pályaudvarral ;] )
MR2 Akusztik Volume 1. 2009 Ugye milyen jó hogy van ez a csodálatos MR2, a jó kis csillogó gyémánt az értékvesztett mocskos médiában, he? Nem elég hogy a legjobb és legigényesebb zenéket játsszák, de meghívják a legjobb bandákat a legendás 8-as Stúdióba, hogy ott…..
A Connecticut államban található New Havenben, az USA egyik leghíresebb egyeteme, a Yale University Ritka Könyvek és Kéziratok Könyvtárában (Rare Book and Manuscript Library) számos érdekesség áll a megfelelő engedéllyel rendelkező kutatók rendelkezésére. A rengeteg, nagy becsben…..
prezzey 2009.12.10 20:32:57
Hmm, a Codex Seraphinianus még nem került elő?

en.wikipedia.org
/wiki/Codex_Seraphinianus

(Scannelt verzió kering az interneten)

Ez kortárs és ismert a szerzője (Luigi Serafini olasz művész), akiből nagyon sokáig nem lehetett kihúzni, hogy mi van oda írva, nemrég viszont azt nyilatkozta, hogy semmi, nincsen jelentése a szövegnek. Persze lehet, hogy ezt is csak a rejtély kedvéért mondta ;]

*

Ha már kódex meg összeesküvéselmélet, Jung titkos Vörös könyvéről hallottam igen vad teóriákat, de most idén megjelent a könyv nyomtatásban, meg lehet venni meg el lehet olvasni (sajnos nekem nincs meg).
www.nytimes.com/2009/09/20/magazine/20jung-t.html?_r=1&pagewanted=all