Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ogregn

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Börtönszleng Ki van pattintva 2011.08.31 08:41:00
Ki van pattintva: kigyúrt forma – Jössz le sétára, Hirceg? – Naná, foglalom el a toloncot, a sok csöves meg napozhat a sarokba'! – Nyomod állandóan, mi? – Ja, megyek hazafelé. Megjön az összbüntetés, azonnali vagyok. Muszáj jól kinézni, lássa a sok veréb Borsodba',…..
ogregn 2011.08.31 15:26:51
@Rosszalvó: Megjön az összbüntetés, azonnali vagyok. ez nem egyenlő ezzel: egy olyan BV intézetbe megyek ahol már volt szerencsém eltölteni némi időt. Hamarosan lezárul a bírósági eljárás, és a büntetés letöltését azonnali hatállyal meg kell kezdenem.
az összbüntetés több eljárás után külön külön kapott ítéletekből kap egy ítéletet. Általában pár év után, mert a bíróságok lassan dolgoznak. Általában az összbünti kevesebb, mint az eddiggi ítélétei együtt, ezért sokszor előforduléhat az, hogy egyből szabadul, az ítélet után. Azonnali = Azonnali szabaduló
Amúgy a többi fordítás jó volt, tetszett :)
Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőtől megint a kerékpárosokra fókuszál. A húsvéti időszakot is magábafoglaló fokozott közúti ellenőrzéssorozatban nagy szerephez jutnak majd a szondák.Az országos akció bejelentésénél Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti…..
ogregn 2011.03.30 13:34:57
@Stock:
Igen, a fent leírt, okok miatt éreztem magam törvényen kívülinek (nincs rendszám, a rendőr még azt is leszarta, ha az orra előtt mentem át a piroson, szonda most volt először... stb.)
Frekventált hely, de nem éjjel, tök jól be lehet látni, hogy jön-e autó a volt várkert casino felöl, vagy nem. Máshonnan nem jöhet semmi. Egy lélek nem járt arra, kivéve a rendőrt mögöttem. Oda nem néztem, mert csak a kereztező forgalmat figyeltem.
A buntetési tétele ennek a rendőr szerint 3000,-ft-tól 100 valahány ezer.
ogregn 2011.03.30 13:47:52
@Stock:
Majd kiderül mennyi lesz a vége. Igen, természetesen elismertem. Mit tehettem volna? Tagadjam? Akkor vért vesznek, és kész. Vagy a piros lámpát tagadjam? Én egyedül két rendőr ellen?
Semmi értelme nem lett volna, bár nem vagyok ügyvéd.
ogregn 2011.04.20 13:52:16
@Stock: 25.000,-Ft pénzbírság lett a vége a storynak. Súlyosbító tényezőként vette figyelembe az ilyen jellegű szab.sértések elszaporodását. Enyhítőnek, meg azt, hogy az elmúlt 2 évben nem volt ilyen jellegű ügyem.
Valami elmebeteg kerékpárosba futott bele dzsaszper, kishíján szó szerint, akinek az volt a legjobb szórakozása, hogy minden előzmény nélkül virtuális kátyúkat kerülgetett. A vigyorgásából meg arra következtetek, hogy nem is igazán fogta fel, hogy az ilyen akciókkal leginkább…..
ogregn 2010.08.31 18:19:58
@Leadfoot: Sztem ez nem olyan bicajos poszt, nyilván jönnek majd a nagyon elvakult agyúak, hogy biztos kikerült valamit, stb... De mit keresett ott? Gondolom erre jön majd, hogy nincs más út, arra tud csak menni. Igazából arra sem.... Nincs más út, pont!
Na jöhetnek a bringások :)
Én még soha nem húztam fel magam annyira, hogy telefonon tegyek panaszt, email formájában viszont kétszer is csináltam ilyet. A Zóna taxi válaszra sem méltatott, a Tele5taxi meg lerendezte annyival, hogy elvileg kapott egy ejnye-bejnyét a sofőr. A reggeli motoros egy harmadik céget…..
ogregn 2010.08.26 13:07:44
@A reggeli motoros:
Természetesen nincs joga, veszélyeztetni, és valóban a két dolog nincs arányban egymással. Én csak mint lehetséges indokot írtam le. Azt nem írtam, hogy ez így helyes. Sőt!
Bár Általában azért a taxisok tudják mit csinálnak, még ilyenkor is. Jóval nagyobb rutinnal rendelkeznek mint az átlag sofőr.
@Mzee3000: Persze, az itt leírt okok miatt. Ha nem tolakodik akkor éhes marad, ez sajnos a munkája része. Figyeld meg akkor amikor utassal van, vagy éppen csak kóricál a városban. Olyankor ráérősen gurul, udvarias, normális pilóta. Ők is csak akkor száguldoznak amikor muszáj. Na jó védeni persze nem akarom őket, csak bemutatom a másik oldalt is. Ott minden egyes másodpercben óriási kenyérharc van....
ogregn 2010.08.26 14:14:22
@tundrazuzmo: Igen, a City taxi, meg a tele 5 próbálkozik már a csendes címkiadással, de az amiről te beszélsz: "holott már minden sz*rban GPS van, és simán lehetne "teljesen automatizált " az nem az. Minden autóban van gps, de az neked, a sofőrnek határozza meg, hogy hol vagy. A diszpinek nem küld jelet, arról, hogy te hol vagy, és ezt egyenlőre a taxisok többsége nem is szeretné, mert akkor nem tudna sumákolni. Most ez úgy megy, hogy először keres a diszpi olyan sofőrt aki pl 2 perccel vállalja a címet, ha nem jelentkezik senki akkor bőviti, pl 5 percre, ezek az időintervallumok cégenként változók. ha te nem jelentkezel rá, akkor jelentkezik más 5 perccel. A cégen belüli háborúról meg csak annyit, hogy ők nem alkalmazottak, hanem ugyanannak a cégnek az alvállalkozói. Tehát ettől még egymás konkurenciái. Fizetnek havi tagdíjat a fuvarszervező végnek, és ezért cserébe felvehetik azokat a címeket amiket urh-n hallanak. van x mennyiségű cím egy cégnél havonta, és csak rajtad múlik, hogy ebből mennyit tudsz felvenni, és ezáltal mennyit keresel.
Rosszqutya, mennyi volt a helyesírási hiba? ( csak, hogy te is hozzá tudjál szólni)
ogregn 2010.08.26 15:11:59
@Pörög a lufi: 107;112
Engem tegnap munkába indulás után egy perccel egy régi fehér merci majdnem oldalba kapott balaról jobbkezes kereszteződésben, még szerencse, hogy balra is szoktam nézni, ilyen helyen is, pont az ilyenek miatt. A sofőr mentségére legyen mondva, hogy miközben elhaladt előttem, intett…..
ogregn 2010.08.12 16:08:02
@szaGértő: "Otthon, bazmeg. A kertben. " ????????
EZT MOST KOMOLYAN GONDOLOD? jÁRMŰ, BAZMEG! ÉRTED??? JÁRMŰ!!!! TE IS KÖZLEKEDJ A SZÉP MERCÉDES TÍPUSU JÁRMŰVEDDEL OTTHON A KERTBEN.
Csalódás, rengeteg kommentedet olvastam, végigolvastam azt is ahogyan az árvíznél segítettetek a segítségre szorulókon, teljes respect nektek! Többnyire értelmes indokolt érthető hozzászólásaid vannak.
De ez? Ez mi!?
ogregn 2010.08.12 16:43:53
@Hugo2010: "Ha gyalogosan, biciklivel közlekedik az ember nem keménykedik a nála sokkal keményebb járművekkel szemben, mert neki jobban fáj. Ezt az elvet kellene kicsit alkalmazni az okoskodóknak, és a rendkívül öntudatosoknak is."
Magyarul szarjuk le a kreszt, mert úgyis az erősebb kutya baszik? Igen ez a probléma gyökere általában. Az autós szerint a bringásnak nincs helye az úton. A kresz szerint meg van. Akkor most kinek van igaza?