Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szajberpiraty

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
szajberpiraty 2020.06.15 09:58:05
@midnight coder: Tiszta szerencse, hogy a gyerekeknek több eszük van mint a tanárnak, és valószínűleg eszük ágában sem volt kipróbálni a videóban szereplő "úszást".
A tanár valódi szándéka számomra nem derült ki a videóból, humornak gyenge, oktatásra nem jó, viszont ha önmagát akarta tökön szúrni a videóval a tanár, akkor az sikerült :)
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
​   Németh Sándor a Hit gyülekezetének vezetője jógáról való nézete megihletett. Németh Sándor a hétvégi vallási összejövetelen lényegében arról beszélt, hogy a jóga vitathatatlanul démonidéző mozgásforma és a jógaszalonok rombolják az ember szívét.    Azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne…..
szajberpiraty 2019.11.21 07:58:41
@midnight coder: A különböző dátumformátumokat kitalálókkal együtt :)
Gabi egy nagyon tanulságos történetet küldött nekünk, amit minden jelzáloghitellel rendelkező olvasónak érdemes átnézni. A hitelajánlatban szereplő előtörlesztési díj elengedése valahogy elfelejtődött a végtörlesztést követően, de ez nem volt annyira egyértelmű, így Gabinak rendesen utána kellett…..
Idén februárban nagy felháborodást keltett az angliai autista sofőrök és hozzátartozóik körében a DVLA döntése...
szajberpiraty 2019.10.04 20:07:10
@8CyB4: Teljesen igaz! Iszonyúan sok pl. a telefont menet közben nyomkodó idióta, és gondolom nagy részük nem autista. A SUV-os agresszív gyökerek túlnyomó része sem autista valószínűleg.
szajberpiraty 2019.10.04 20:07:18
@sóhegy049: Szerintem a jelenleg érvényes jogsik 80%-át simán...
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Fotó: Alessandro Di Meo - MTI / EPA A Blikk írta meg, kik fognak szerepelni az RTL Klub "túlélős" valóságshow-jának következő évadában, azaz kiket küldenek ki a dzsungelbe a kamerák elé. A lista egy ideig elég magától értetődő, aztán a vége felé hirtelen félrenyel az ember, habitustól függően ki…..
Harold Edgerton leginkább a mozgást kimerevítő felvételeiről ismert: például almán áthatoló puskagolyó, folyékony fehér koronát alkotó tejcseppek és más képek, amelyeket az emberi szem nem képes észlelni. A második világháború alatt Edgertont és vállalkozását éjszakai…..
Az életkor előrehaladtával bizonyos testrészeink kisebbek lesznek, csökken a szervezet vízháztartása, romlik a látás és a hallás. Nem kivétel a változás alól a pénisz sem. Már 25-30 éves kortól elkezdődik egy folyamat, melynek során a pénisz fokozatosan veszíti el az érzékenységét. Ez általában nem…..
Egy népszerű keresztény rádió arra ösztönzi a szülőket, hogy gyerekeiket  arra tanítsák, hogy ők „erkölcstelen bűnösök”..
szajberpiraty 2017.07.31 14:57:52
Olvasói levél - Ti küldtétek!     Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a blognak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy rengeteg levelet kapok kedves olvasóimtól. A mai nap ezekből választottam ki egyet, és szeretném megosztani az olvasóközönséggel. A levelet…..
Furdancs Blog Hasítsunk! 2016.12.12 05:00:00
Nyakunkon a tél. Persze ez valamelyest várható volt, de hát mégiscsak más tudni, hogy majd egyszer jön a medve, mint hallani hogy már az ajtón dörömböl. Modern, technikailag fejlett, mondhatni hi-tech világunkban a tél sokaknak még mindig fahasogatási tevékenységet is jelent. Az igazi, mondhatni…..
A diákok gyakran hamarabb veszik észre az osztálytársuk autizmusát, mint a tanárok. Néhányuknak kitűnő érzéke van kiszúrni a gyámoltalan, ügyetlen, túlságosan tudálékosnak tűnő, néha nevetség hangsúllyal beszélő autista tanulókat. Durva dolgokat tudnak csinálni velük...
szajberpiraty 2016.10.07 08:19:27
@FikkFakk: Őszintén remélem, hogy ha majd kicsit komolyabban beteg leszel, akkor önként kérni fogod, hogy dobjanak le a kórház legfelső emeletéről, nehogy szenvedjen miattad a többségi társadalom.
Az autizmusban az egyik legnehezebb dolog a társadalom intoleranciája, különösen Magyarországon. A másik pedig az hogy az átlagos iskolában fogalmuk sincs a pedagógusoknak az autizmusról. Az meg végképp lesújtó, hogy a szegény szenvedő többségi társadalom egyes tagjainak örömet okoz valamilyen hátránnyal küzdő ember szívatása (szerintem az is beteg aki örömét leli ilyesmiben).
Október 2-án szavaz Magyarország a „kényszerbetelepítésről”. Már maga a megnevezés is félrevezető, a nemleges szavazatok elsöprő aránya pedig gyakorlatilag kezdettől fogva borítékolható. Fontosabb kérdés azonban, hogy jogilag és logikailag egyáltalán értelmezhető-e egy olyan népszavazás, mely egy…..
Nem mondom, hogy megértem, mert ahhoz nem vagyok eléggé baltával faragott jellem, de el tudom képzelni a helyzetet, amikor nagyon közel kell megállni a lépcsőházhoz, és emiatt odaparkolnak más garázsa elé. Egy rövid időre. De azt nehezemre esik felfogni, amikor valaki úgy gondolja, hogy az ő élete…..
Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva! Kedves Homár! Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a…..
  A közelmúltban elindult tiltakozások az oktatásügy jelentős részét érintették, és a vitákban, követelésekben több érintett csoport is hangot adott véleményének: megszólaltak pedagógusok, szakszervezetek, iskolai közösségek, diákok és szülők, szimpatizáló állampolgárok is. A tiltakozáshoz…..
szajberpiraty 2016.03.12 19:48:14
@Hórukk: Ez igen, te aztán megmondod, hogy semmi baja nem volt...Gyerekkorodban nem találkoztál autistával (mégis gyerekként hogy ismerted volna fel, hogy valaki autista???) A hozzád hasonló önjelölt szakértők okozzák a legtöbb problémát.
Egy autista fiút nevelünk, szerencsére van a közelünkben olyan speciális iskola, ahol jól tudják kezelni, tanítani az ilyen gyerekeket. Van olyan osztálytársa, akik 200 km-ről költöztek ide csak az iskola miatt...
Ilyen iskolából kéne több.
A legnagyobb bajuk ezeknek a gyerekeknek, hogy Posványországba születtek, ahol mindenki ért mindenhez, csak ahhoz nem amit csinál.
Tomi karácsonyra egy két napos hótalpas túrát kapott tőlem ajándékba – régen jártunk már magashegyen, pláne télen, így eléggé ki voltunk már éhezve a látványra és mozgásra is. A Rolitúra két napos Alacsony-Tátra túráját választottam, a program szerint a Gyömbér és Chopok megmászás volt a cél. Jó…..
szajberpiraty 2016.01.23 18:53:04