Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szajberpiraty

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
szajberpiraty 2021.05.11 09:10:59
@Editor Bob: Pontosan. Kiegészíteném azzal, hogy az eladónak gondoskodnia kell minimum erőről, ha lehetséges, akkor túlerőről. Ha azt látják, hogy az eladón kívül van még 3-4 férfiember az udvarban (ebből azért legalább egy legyen termetes) akkor egészen más a hangnem. Már a telefonban határozottságot kell mutatni, ki kell kötni, hogy semmilyen útiköltséget nem fizet az ember stb..
Alaposan fel kell készülni, de kellő elővigyázatossággal azért lehet velük üzletelni. Eladás után rögtön lejelenteni az adásvételt, mert tuti, hogy felmennek vele autópályára. Én két ilyen bírságot is kaptam, de bementem az adásvételivel, meg a lejelentést igazoló papírral az útdíjasokhoz, és törölték a bírságokat.
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
szajberpiraty 2020.06.15 09:58:05
@midnight coder: Tiszta szerencse, hogy a gyerekeknek több eszük van mint a tanárnak, és valószínűleg eszük ágában sem volt kipróbálni a videóban szereplő "úszást".
A tanár valódi szándéka számomra nem derült ki a videóból, humornak gyenge, oktatásra nem jó, viszont ha önmagát akarta tökön szúrni a videóval a tanár, akkor az sikerült :)
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
​   Németh Sándor a Hit gyülekezetének vezetője jógáról való nézete megihletett. Németh Sándor a hétvégi vallási összejövetelen lényegében arról beszélt, hogy a jóga vitathatatlanul démonidéző mozgásforma és a jógaszalonok rombolják az ember szívét.    Azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne…..
szajberpiraty 2019.11.21 07:58:41
@midnight coder: A különböző dátumformátumokat kitalálókkal együtt :)
Gabi egy nagyon tanulságos történetet küldött nekünk, amit minden jelzáloghitellel rendelkező olvasónak érdemes átnézni. A hitelajánlatban szereplő előtörlesztési díj elengedése valahogy elfelejtődött a végtörlesztést követően, de ez nem volt annyira egyértelmű, így Gabinak rendesen utána kellett…..
Idén februárban nagy felháborodást keltett az angliai autista sofőrök és hozzátartozóik körében a DVLA döntése...
szajberpiraty 2019.10.04 20:07:10
@8CyB4: Teljesen igaz! Iszonyúan sok pl. a telefont menet közben nyomkodó idióta, és gondolom nagy részük nem autista. A SUV-os agresszív gyökerek túlnyomó része sem autista valószínűleg.
szajberpiraty 2019.10.04 20:07:18
@sóhegy049: Szerintem a jelenleg érvényes jogsik 80%-át simán...
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Fotó: Alessandro Di Meo - MTI / EPA A Blikk írta meg, kik fognak szerepelni az RTL Klub "túlélős" valóságshow-jának következő évadában, azaz kiket küldenek ki a dzsungelbe a kamerák elé. A lista egy ideig elég magától értetődő, aztán a vége felé hirtelen félrenyel az ember, habitustól függően ki…..
Harold Edgerton leginkább a mozgást kimerevítő felvételeiről ismert: például almán áthatoló puskagolyó, folyékony fehér koronát alkotó tejcseppek és más képek, amelyeket az emberi szem nem képes észlelni. A második világháború alatt Edgertont és vállalkozását éjszakai…..
Egy népszerű keresztény rádió arra ösztönzi a szülőket, hogy gyerekeiket  arra tanítsák, hogy ők „erkölcstelen bűnösök”..
szajberpiraty 2017.07.31 14:57:52
Olvasói levél - Ti küldtétek!     Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a blognak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy rengeteg levelet kapok kedves olvasóimtól. A mai nap ezekből választottam ki egyet, és szeretném megosztani az olvasóközönséggel. A levelet…..
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
A diákok gyakran hamarabb veszik észre az osztálytársuk autizmusát, mint a tanárok. Néhányuknak kitűnő érzéke van kiszúrni a gyámoltalan, ügyetlen, túlságosan tudálékosnak tűnő, néha nevetség hangsúllyal beszélő autista tanulókat. Durva dolgokat tudnak csinálni velük...
szajberpiraty 2016.10.07 08:19:27
@FikkFakk: Őszintén remélem, hogy ha majd kicsit komolyabban beteg leszel, akkor önként kérni fogod, hogy dobjanak le a kórház legfelső emeletéről, nehogy szenvedjen miattad a többségi társadalom.
Az autizmusban az egyik legnehezebb dolog a társadalom intoleranciája, különösen Magyarországon. A másik pedig az hogy az átlagos iskolában fogalmuk sincs a pedagógusoknak az autizmusról. Az meg végképp lesújtó, hogy a szegény szenvedő többségi társadalom egyes tagjainak örömet okoz valamilyen hátránnyal küzdő ember szívatása (szerintem az is beteg aki örömét leli ilyesmiben).
Október 2-án szavaz Magyarország a „kényszerbetelepítésről”. Már maga a megnevezés is félrevezető, a nemleges szavazatok elsöprő aránya pedig gyakorlatilag kezdettől fogva borítékolható. Fontosabb kérdés azonban, hogy jogilag és logikailag egyáltalán értelmezhető-e egy olyan népszavazás, mely egy…..
Nem mondom, hogy megértem, mert ahhoz nem vagyok eléggé baltával faragott jellem, de el tudom képzelni a helyzetet, amikor nagyon közel kell megállni a lépcsőházhoz, és emiatt odaparkolnak más garázsa elé. Egy rövid időre. De azt nehezemre esik felfogni, amikor valaki úgy gondolja, hogy az ő élete…..
Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva! Kedves Homár! Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a…..
  A közelmúltban elindult tiltakozások az oktatásügy jelentős részét érintették, és a vitákban, követelésekben több érintett csoport is hangot adott véleményének: megszólaltak pedagógusok, szakszervezetek, iskolai közösségek, diákok és szülők, szimpatizáló állampolgárok is. A tiltakozáshoz…..
szajberpiraty 2016.03.12 19:48:14
@Hórukk: Ez igen, te aztán megmondod, hogy semmi baja nem volt...Gyerekkorodban nem találkoztál autistával (mégis gyerekként hogy ismerted volna fel, hogy valaki autista???) A hozzád hasonló önjelölt szakértők okozzák a legtöbb problémát.
Egy autista fiút nevelünk, szerencsére van a közelünkben olyan speciális iskola, ahol jól tudják kezelni, tanítani az ilyen gyerekeket. Van olyan osztálytársa, akik 200 km-ről költöztek ide csak az iskola miatt...
Ilyen iskolából kéne több.
A legnagyobb bajuk ezeknek a gyerekeknek, hogy Posványországba születtek, ahol mindenki ért mindenhez, csak ahhoz nem amit csinál.
Tomi karácsonyra egy két napos hótalpas túrát kapott tőlem ajándékba – régen jártunk már magashegyen, pláne télen, így eléggé ki voltunk már éhezve a látványra és mozgásra is. A Rolitúra két napos Alacsony-Tátra túráját választottam, a program szerint a Gyömbér és Chopok megmászás volt a cél. Jó…..
szajberpiraty 2016.01.23 18:53:04