Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huvosvadasz

67 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az MTVA sajtóközleménye elismeri, hogy szakmai hibát vétettek, amikor nem mutatták az Operaház előtt tüntető tömeget az élő bejelentkezésben, de azt mondják csak azért, mert késésben voltak. Biztos nem találtak parkolóhelyet, utána meg keresni az aprót, meg nem működik…..
huvosvadasz 2012.01.04 12:12:12
A masnapi (tegnapi) horadoban meg hirtelen boven lett anyaguk az elozo esterol, amikor allitolag elkestek, elbeztek, eltevedtek. Mivel nem irtak ki, hogy mashonnan vettek at, ezert gondolom sajat. videotar.mtv.hu/Cimkek/1/9/19_30.aspx . Nem tudom, hogy jo marad-e a link, mert az mtv videotara egy fos, de most a januar harmadikai hiradora mutat (a masodikait meg az istennek se lehet elobanyaszni - de ez mindig is igy volt, datumra es musorra valamiert nem lehet keresni).
  Szomorúan tapasztaltuk, hogy kiveszőfélben van volt a tüntetési szcénából a régi szép hagyomány, a rendezvényeket kísérő-követő számháború. E kortárs népszokás és össznemzeti játék lényege: a résztvevők és szimpatizánsaik megesküsznek, hogy…..
huvosvadasz 2012.01.03 17:14:35
Ezt a fost, már bocs. A szokásos "igen, de" formátumú poszt. Igen, a Rákay Filip is, DE ezek is. Kit érdekel a Rákay tíz év után? Hogy jön ide? Ha nála OK volt az a méretes baromság, hogy kétmillióan vannak (nyilván nem voltak négyszázezren sem, de ez más kérdés, ezt is csak terelésnek hoztad be), akkor miért írsz bekezdéseken át arról, hogy itt egy szónok százezret mondott? Meg hozol olyan becsléseket, amikkel kijönnek a szorzók... Ki nem szarja le, miközben az MTV tudatosan és durván manipulál?

Ki megy el emellett? Egy fidesz szavazónak mindegy, hogy 5 tüntető lézeng, vagy tízezrek? Nem a tényeknek kéne számítani a nézők számára attól függetlenül, hogy szimpatizál vagy épp utálja (esetleg rettegi) a tüntetőket? Milyen bejegyzés az, amelyik ilyen baromságokkal foglalkozik ehelyett? Ja, igen, megemlíti, mert nem lehet elmenni szó nélkül.

Dehogy nem, pont sikerült. Amúgy meg a Szily meg a haver becslései helyett - akik simán lehetnek elfogulatlanok is akár, csak ugye honnan tudnák - én pl. a Reutersnek hinnék, ha már kurvára ez érdekelne a legjobban. Ők meg 30 000-et mondtak (és akkor az arányszámod is csak 3.33-ra jön ki). De asszem sokkal fontosabb ennél az, hogy a köztévé hetente bukik le elfogadhatatlan hamisításokkal, it eddig csak a kommerek által használt megoldásokkal. És még hülyék is, mint a seggem - egy órával azután, hogy a zertéelen lejön egy tömeget mutató képanyag, ők mutogatják az üres utcát. (Nem, mintha az internetes élő közvetítés meg a FB korában országos TV kéne a lebukáshoz.)
 A civil szervezetek és demokratikus ellenzéki pártok közös tüntetése az Operaház előtt. Benn az épületben közben a kormányzópártok az új alkotmányt ünneplik.   ..
huvosvadasz 2012.01.02 19:39:35
@Tita nick: Egy egyszerű kérdést engedj meg és próbálj meg enélkül válaszolni, hogy engem kategorizálnál - neked tényleg jó ez a helyzet? Azok, akik hatalmon vannak, azt csinálják, amit vártál tőlük? Vagy csak jó érzés, hogy most a "tieid" (a mi/ti felosztás a tiéd, nem az enyém) rángatják a kormányrudat. Annyira jó, hogy nem érdekel, hogy orral a földe állítják-e az országot. Vagy... tényleg úgy gondolod, hogy most majd aztán végre összejön nekik, ami 1.5 éve nem. (1.5 éve kaptak 2/3-adot egyébként, nem most - de igazad van, ebben nagy szerepe volt az előző kormányoknak és persze a faszkalap magyar szavazói mentalitásnak. Annak, hogy az úgynevezett kevésbé rosszra szavazgat szinte mindenki húsz éve.)
  Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás – válaszolta újságírói kérdésre tegnap Matolcsy György, miután bejelentette a 2012. évi költségvetés főbb irányait. A gazdasági miniszter az…..
"Ki tanyája ez a nyárfás? Nem hallatszik a kurjantás Nyárfaerdő, széllel inog Én a fákkal együtt ringok..." Subscribe: Delirium II - The Tremens   Pénteken ellátogattam hazánk legnagyobb, legismertebb és legnépszerűbb fesztiváljára, a Szigetre. Elsősorban azzal a…..
huvosvadasz 2011.08.16 02:38:24
@Vad_Alma: Tényleg helyes a naivitásod :). Az elmélettel, hogy ha nem dobálnák el a poharakat, akkor olcsóbb lenne a fesztivál, két hiba is van. Az egyik az, hogy a pohárszedegetők azért elég jól láthatóan nem nagy részét teszik ki a költségvetésnek.

A másik az, hogy a jegy árát nem a költségek, hanem a kereslet határozza meg. A Sziget egy fasza exporttermék, amíg van elég nyugagti aki megveszi a belépőt a magasabb áron, addig az árak nem fognak csökkenni. Mi akartunk piacgazdaságot úgy húsz éve, miért olyan nehéz elfogadni a működését? :)

Pohárdobálás meg előtte is volt. Nekem is fura volt először elszórni - sőt most is az - de akkor eszembe jut, hogy van, aki felszedje. Része a szolgáltatásnak, ahogy a zenész produkciója, a hangosítás és a fények is.

Amúgy ennek aztán innentől kezdve semmi köze a környezetvédelemhez. Ez egy szervezési kérdés. A múanyagpoharak meg egyébként máshol pont ugyanúgy fognak szennyezni, csak ott nem látjuk őket. A visszaváltható pohárnak ez lenne az értelme, csak hát tényleg kényelmetlen hurcibálni. Az is megoldás, ha csak rövidet iszik az ember, azt meg még a pultnál betolja ;).
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
huvosvadasz 2011.05.12 13:44:53
@Jakab Andor: Nem értem miért írod ezt nekem. Pont ezt írtam, hogy 123%-ot ütöttek fel, tehát hihető az elütés sztori (szemben azzal, ha valóban 120% lenne).

Ami érthetetlen az az, hogy ha egyébként úgy általában tisztességesek a szándékaik, akkor mi a fenéért ütik be mindig kézzel a szervizdíjat (hiszen azt automatice fel kell számolni úgyis), illetve ha már így is van, akkor miért kell kézzel beütni a mértékét. Ez csak lassítja a kiszolgálást, és plusz hibalahetőségeket visz a rendszerbe. Namost ha ennek ellenére így csinálják, annak oka van, nem? (Mégegyszer: nyilván nem az, hogy 123%-os szervízdijat számoljanak. De esetleg 8-15 között bármit, ismerősnek 0-t, mittomén. Ehhez nincs elég jó fantáziám :) )
Billy Monk (1937-1982.) a '60-as évek második felében, Cape Town egyik becsületsüllyesztőjében, a Les Catacombs Club  nevű nightclub kidobóembereként dolgozott. És fotózott. Nem művészi céllal, inkább a partyfotósok indíttatásával, így képei bő negyven év elteltével is hihetetlenül közvetlennek,…..
huvosvadasz 2011.03.03 02:28:56
@énszóltam: Ezzel pontosan mit szeretnél mondani? Hogy szerinted akkor még jártak 30 fölött szórakozni az emberek, ma meg már (Mo-on) nem? Szerencsére tévedsz :). És ez a saját szerencséd is, mert nem hiszem, hogy a harmincadik szülinapod már ne akarnád emberesen megünnepelni ;)
  ..
huvosvadasz 2011.03.01 01:02:03
@Valentino: Szuper, de hol a link az eredetire? Úgy értem a posztodból. Csak a korrektség kedvéért. (És miért van az, hogy az első gondoltom az volt, hogy ráguglizzak angolra visszafordítva, hátha véletlenül nem saját? Jó, biztos velem van a baj.)
huvosvadasz 2011.03.01 01:11:38
@Valentino: "az tuti hazugság, elvégre az embereknek nem tetszik a szar fordítás"

Na mégvalaki, aki tudja mi kell a zembereknek. Azt ittem ehhez politikusnak kell lenni. Komolyan: mindenkinek más tetszik. Attól, hogy ez tetszett X embernek, még nem lesz jó a fordításod. Lehet, hogy a jól fordítod többekinek jön be, vagy másoknak (vagy, és kapaszkodj ebbe nyugodtan - kevesebbeknek ;) ). De tényleg félreértettél pár mondatot jelentésileg, és elég szánalmas erre azzal reagálni, hogy hülyén hangzott volna magyarul. Mindkét nyelven ugyanazokat a gondoltokat lehet kifejezni. Szarul hangzik az, hogy "úgy néz ki, hogy a Föld kering a Nap körül... ki gondolta volna?" (nem, nem szószerinti) ? Aligha. Tökösebb azt mondani, pl. hogy "srácok, ennyire tudok angolul, de kb. levettem a poénokat, és szerintem a lényeg így is átmegy - nem tök mindegy"?
Ma 10:23-kor Budapest, Szeged és Székesfehérvár is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kampányhoz, ami arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a homeopátiás készítmények semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. Napjainkban Európában ezeket a készítményeket gyógyszerként…..
huvosvadasz 2011.02.05 22:14:59
@kacsa.: "Részemről nem tiltanám be az ilyesmit, mert inkább ezt akarja felíratni egy megfázásra a T. szülő, mint az antibiotikumot."

De hát akarhatja az antibiot, attól még nem írja fel az orvos. Persze én értem az érvelésed, és végülis nem rosszz. Mondtam egy másk vitában, hogy ezzel az erővel írhatna az orvos direkt placebot, de azt meg aztán lehet, hogy nem fogadnák el ilyen esetben az emberek.

Csak a baj ezzel az, hogy az általad felhozott eset sokkal ritkább, mint az, amikor a homeopata orvos írogatja a szarságokat (a rendes gyógyszer mellé természetesen), az emberek meg fizetnek érte, pedig elég lenne nekik az igazi cucc is.
huvosvadasz 2011.02.05 22:17:24
@Santi papa: Aha, és honnan tudod, hogy használ? Mit használ? Mihez képest?
huvosvadasz 2011.02.07 03:08:46
@Lengyel: "Nem lehet benne kételkedni, mert hat."

Mindenben lehet kételkedni, sőt kell is, mert az az alapja a megismerésnek és a tudomány fejlődésének. Igen, a newtoni fizika helyességében is lehet kétkedni (Einstein ugye megtette), na meg a relativitás elméletben is. Amúgy miből gondolod, hogy a homeopátia hat? Mert ugye pont ezen megy a vita. Azért ennél egy picit magasabb színvonalat is meg lehetne ütni, mint hogy kijelented, hogy az úgy van, mert úgy van.

Tehát abból gondolod (vagy tudod), hogy hat, hogy: ... Várom a tudományos igényességű bizonyítékokat. Tök egyszerű dolgod van amúgy (meg tök egyszerű dolga lenne a homeo biznisz működtetőinek is). Ha hat, akkor csak kell egy rakás vizsgálat, amiben bebizonyítják, hogy hat. Sok gyógyszerrel megtették, ezek meg ráadásul ugye még mellékhatás mentesek is, igazából mivel automatikusan engedélyezik mindet, ezért bárki elvégezhetné a kontrollált vizsgálatot. A banális betegségek esetében engedély sem kéne hozzá. Vagy mondjuk a nyugtató, altató szereknél. Csak kell gyártani placebo homeopátiás cukorgolyókat.

"evolúciós áltudományos elméletben,"

Ezzel aztán elég jól belőtted a szintedet. :) Amúgy tényleg lehet kételkedni az evolúviós elméletekben is. Konkrétan nyilván ez a tudományág is úgy fejllődik, hogy a múlt eredményeit rendszeresen megkérdőjelezik a jelen kutatói.

"A homeopátia sztem. nem jó téma. Kivégezte a szkeptikusokat, hogy stílszerű legyek, leVágta a kételkedő fejeket a túladagolási böszmeséggel."

??? Mit végzett ki? Hol vannak a kísérleti eredmények? Nem kell a szöveg, csak néhány publikáció. Az, hogy a szomszédod macskája meggyógyult tőle, és hát nyilván mi mástól gyógyult volna meg, az sajna nem bizonyíték.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
huvosvadasz 2011.02.03 15:55:06
@neonlicht: Vicces lenne, ha így lenne, mert a homeopata orvos felír adagolást pl. (Sajna a gyerekorvos bohóckodik ezzel nálunk, a gyerek anyja meg nem hagyja, hogy elzavarjam) Namost olyan is van, hogy minél nagyibb a higítás, annál erősebb a szer. Ez egy elég konkrét állítása a módszertannak.

Ha nem lehet túladagolni, akkor minek van többféle higítás? Miért nem csak egyfélét gyártanak? Ráadásul a nagyobb higítású bogyó előállítása olcsóbb is (hiszen kevesebb berlini fal meg döglött kacsa mája kell bele...).

Hogy van az, hogy az összes homeopata gyógyszer bár hat, más-más módon, hiszen más tüneteket kezel, de egyik sem fejt ki káros hatást indokolatlanul nagy dózisban (túladagolva és/vagy akkor szedve, ha nincs rá szükséged)? Egytől-egyig mind ilyen. Hat, de pont csak akkor és annyira, amennyire "kell".
huvosvadasz 2011.02.04 18:29:29
@Aquarius: "Szerintem nem veszélyes az, ami használ."

Tényleg? Akkor szúrj már magadba egy pár adag inzulint, vagy vegyél be egy-két meréknyi szívgyógyszert. Vagy akár csak adagold túl magad zsírbanoldódó vitaminokkal (hogy ne lehessen a gyógyszerlobbira fogni a dolgot). Azokból a kevés meg a sok is ártalmas.

Tök lényegtelen, hogy szerinted veszélyes-e valami, ez nem érv. Totál logikátlan is ráadásul. Az, hogy valami használ, vagy nem, az az adott helyzettől függ. Olyan van, hogy hat-e, vagy sem.

"A legveszélyesebb tulajdonsága, hogy a beteg nem lesz jobban, de nem is lesz rosszabbul."

Ebben egyetértünk. Elenyésző mennyiségű cukorka. Pont ez itt sokunk álláspontja, hogy semmi hatása nincs (kicsit korektebben megfogalmazva: senkinek nem sikerült bizonyítania, hogy bármiféle hatása van).

"Hazudsz, ha azt sulykolod, hogy a homeopátia valaha is valakinek az életébe került."

Próbálj meg a szintemen maradni, és nem sokkal lejjebb csúszni. Köszi. Kicsit lenyugszol, visszamész, aztán megkeresed, hogy hol sulykolom én, hogy valaha is bárkinek az életébe került. Köszi. Azt állítottam, hogy ha emiatt nem kezelteti valaki magát normálisan, az veszélyes. De ez egyszerűen belátható az eddigi érveimből:
1., ez nem működik
2., vannak a semminél hatékonyabb gyógymódok bizonyos betegségekre.

Ugyanakkor, mint mondtam (csak nehezem megy az olvasás a vörös ködön keresztül), Mo-on pl. asszem csak diplomás orvos bohóckodhat ilyesmivel, tehát igazi veszélynek senki nincs kitéve (mert az orvos úgyis felírja a működő gyógyszereket is, ha kellenek).

"Szerinted sima víz, akkor mit csúsztatsz? Halt már bele valaki vízbe?"

Persze. A Balatonba, Dunába és Tiszába is. Miért kell hülyeségeket kérdezni? Ráadásul olyan kérdéseket feltenni, amikre már olvashattad a választ az előző üzenetemben? Állítsd le szépen magad, ha elfogytak az érveid.

"Csak azt szeretném megérteni, hogy miért küzdenek emberek ilyen harciasan a szerintük placebo ellen. "

Te semmit nem szeretnél megérteni, te fightolni akarsz. Erre ugyanis már válaszoltam. Pont az előző üzenetemben. Tudod, abban, amire te ezt a hazugozós-szúcsztatós valamit írtad válaszul.
huvosvadasz 2011.02.04 18:34:06
@jjuuddiitt: "egymas mellett a homeopatiat es az antibiotikumot- szukseg szerint ahogy a homeos allatorvos megiteli."

Na errol van szo. Az emberorvos is ezt csinalja. Buvesztrukk az egesz. Meggyogyit antibioval, nathara meg, amire amugy sincs gyogyszer ad homeo szart. Esetleg melle bevehetsz egy aspirint is, mert ugy iteli meg. Hat igy nana, hogy hat a homeoszar.
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
huvosvadasz 2011.02.04 03:35:32
j
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
Infographics Mennyi az IQ-d? 2011.01.31 14:43:00
Az IQ, vagyis az intelligenciahányados egy viszonyító szám, egy relatív mutató, melynek segítségével kimutatható a vizsgált személy pillanatnyi intelligenciája, és összehasonlítható egy azonos életkorú személy szellemi teljesítményével. Az intelligencia egy…..
Hűvös vadász Ez elment vadászni 2011.01.27 22:37:55
Ha jól nézem három hónapja ígértem meg, hogy folytatom. Sajnos azóta is tovább vekengtem az augusztus végén megismert lánnyal. Az utóbbi három hónap nagy részét lényegében elpocsékoltam. Pontosabban részben. Mert közben tanultam egy csomó mindent magamról és persze a…..
 Bár jóval kisebb publicitást kap, mint a Magyarországot és annak új gazdaságpolitikáját megfedő bírálatok, de számos neves közgazdász, elemzőintézet és befektető szerint Európa jár rossz úton a válságkezelés módszereit tekintve. Egyesek - mint például Marco Papic, a…..
huvosvadasz 2011.01.27 01:24:21
@ruba: Ha Soros nem is a shortolás miatt mond mindig negatív véleményt, azért pl. mondhat, mert azzal mindig könnyebb aratni. Ha azt mondod, hogy valami jó lesz, és nem lesz jó, akkor a csalódott emberek dühével találod szembe magad. Ha azt mondod rossz lesz, és nem lesz rossz, akkor ugyan lesz, aki csalódott lesz, de a többséggel ezt feledtetni fogja, hogy valójában jobb a helyzet, mint amit várt.

Ezért aztán baromira kifizetődő folyton farkast kiáltani.

A válság viszont simán lehet gázosabb, mint gondoljuk. Ahogy valaki írta, a közgazdászoknak fogalma sincs róla, hogy mi történik. És ez nem meglepő - van egy nagy és bonyolult rendszerünk mindenféle (nagyrészt ismeretlen) csatolásokkal, amiről egy árva modellünk sincs. Valahogy rugózik az egész (dinaikus hatások, vagyis a múlt eredményeképp), közben mindenféle megoldásnak látszó ötlettől vezérelve rángatjuk az egészet bizonyos helyeken, mintha tudnánk, hogy mit csinálunk. De hát modell nélkül nem tudjuk. Véletlenül viszont ritkán szoktak jól elsülni a dolgok.

Az is óriási baj, hogy az egész rendszer csak akkor működőképes, ha van gazdas
gi növekedés. A gazdasági növekedés fogyasztás növekedést jelent, a fogyasztásnövekedés nyersanyag és energia(hordozó) felhaszánlás növekedést jelent. Az állandó növekedés (amit százalékban várunk el) pedig exponenciális növekedést jelent. Közben meg borul az ökoszisztéma a jelenlegi terhelési szintek mellett is.
Sokszor írtam már, hogy online lehet rendelni genetikai teszteket. Egy csőbe néhány ml-t köpünk, visszaküldjük, megelemzik a nyálunkból kivont DNS-ünket és kiszámítják, milyen kórképre milyen hajlammal rendelkezünk. Azt is írtam már, hogy ezek a számítások a tudomány…..
A válasz attól függ, hogy ki teszi fel a kérdést. Lázár János is feltette a kérdést olyan embereknek, akiknek ad a véleményére, mikor új szolgálati autót keresett magának. Ezt válaszolták neki: Ez egy 5000 köbcentis V10-es motorral felszerelt, 450 lóerős Audi S8.…..
Amikor egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen kialakult tülekedésben három kislányt agyontaposnak, érthető, ha a közvélemény azonnal felelősök után kiált és az okok kivizsgálását követeli. Az is teljesen érthető, ha a köznek felelős politikusok megpróbálják kielégíteni a közvélemény ezen igényét,…..