Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falconfan

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét bebizonyította, hogy soha nem lehet tudni, mikor van szükség a légierő közreműködésére. Nincs az a zsenikkel tömött kutatóintézet, mely vizionálhatja a fenyegetés és az alkalmazás várható idejét és módját, így az egyetlen járható út az erők minnél magasabb…..
Ma hivatalosan ("némi" miniszteri késést követően) elbúcsúztatták a KAIA törzstiszti csoportot Kecskeméten, köztük annak vezetőjét, Kilián Nándor dandártábornokot, az egyetlen FLKSZ-t adó honvédségi alakulat parancsnokát, Gripen-pilótát. Anélkül, hogy az MH…..
Képességbemutató. Politikailag korrekt világunkban így nevezik, ha egy haderő - itt: a mi Honvédségünk - demonstrálja az erejét. Na persze nem mindegy, hogy mekkora ez az erő, de azért ha kicsi is a bors, erős még lehet. Ha hagyják. Azok, akiknek nemcsak hagyniuk kellene, hanem…..
falconfan 2010.08.26 00:39:56
@Open Skies: ezt én is így láttam. de a bent lévő ismerősöm azt mondta hogy a 2 nap alatt alig 100 ezer....
Air Power Blog Air Power Hírek 2. 2010.05.30 15:20:00
Megnyitom a második hírszekciót, az elsőt berekesztem.Zord..
falconfan 2010.08.25 13:34:41
@zord:
erről tudnál írni valami magyarul? nagyon érdekelne csak hát a nyelv tudásom eléggé foghíjjas...
Air Power Blog "A" Kiválasztottak 2010.08.05 22:57:00
Ma először szálltak le Magyarországon izraeli harci repülőgépek. Az Izraeli Légi- és Űrerők (IASF) 201., az Egyetlen (The One) nevet viselő századának két F-16I Szúfa (Vihar) vadászbombázója a maximális hatósugarú csapásmérő konfigurációban érkezett Kecskemétre, ahol a…..
falconfan 2010.08.10 23:15:30
@szoltam: ha lehet kérdezenem te hol laksz? mert az én kicsiny városom fölött is elhúzott. kecskemét hozzám 25km de annál közelebb voltam ma hozzá és láttam először a tankert egyedül majd a 2 16-ost tankolta (nem is túl magasan) aztán pont a fejem fölött repültek el. fantasztikus volt, a falconok elég brutálisak a pótosokkal alulról. apropó: ebben a konfigurációban összesen mennyi férhet a 16-ba keróból?
Péntekkel bezárólag ide írjunk a repnapról! Ha sikerül lőni képeket, vagy kapni (!) akkor ide illesztem azokat. Érkezési infóknak különösen örülne mindenki, az biztos!Zord..
falconfan 2010.08.07 23:44:20
@Skandinávia-mánia: ezt ki mondta?
falconfan 2010.08.08 00:34:37
@molnibalage: lehet én teszem magasra a mércét: a mig21-esek kivonásához akartam hasonlót.persze ez durva hasonlat ismerve a mostani körülményeket.. de legalább 1-er és utoljára mig29 magyar demó és a végén 4-5 gép a levegőben (bár ennyit talán már nem is bírnak emelni). szóval ilyenekre gondoltam...
Együléses Block 52+ az illeszkedő, valamint a törzs alatti ledobható póttartályokkal gurul a végső ellenőrzés felé, a 29-es pálya várópontjára. A csapásmérő és felderítő feladatokat általában ebben a konfigurációban repülik a lengyelek. Bár sajnos nem…..
A svéd motoros repülés 100 évének tiszteletére rendezett repülőnapon, Linköping-Malmenben az egyik fő attrakció az NG Gripen technológia-demonstrátorának (39-7) első publikus bemutatkozása volt, bár a gép szó szerint csak megmutatta magát némi beköszönéssel, leszállással,…..
falconfan 2010.06.15 21:02:40
@zord: kissé itt le vagyok még maradva: a svédek miért panaszkodnak ránk?
Air Power Blog AMRAAM rulez 2010.05.07 18:11:00
Ma volt a Load Diffuser 2010 záró, és az augusztusi repülőnap beharangozó sajtótájékoztatója Kecskeméten. Sokan sok mindent mondtak. Erről senki egy szót se szólt, de szerintem ez a nap híre.Négy CATM-120C a 32-es Gripen melleti szállítókocsin, Cobham NMML-síneken, melyek közül…..
Két pótossal száll fel a Gripen. Kívácsi vagyok, mennyit mutat az óra a küszöb felett egy ilyen lapos indulásnál.Kifordulás balra felszállás után.UZR-73 imitátorral és R-27 súlymakettel indul a harci 29-es. Ez volt a típus standard gyakorló légiharc függesztmény-kombinációja…..
Bár ezt nem mindenki mondhatja el magáról, ma sokan zártak sikeres napot Kecskeméten, amiért ezúton köszönet a magyar, az amerikai, és az orosz légierők személyi állományának az áldozatos munkájáért. Ebből kellene sokat, és úgy gondolom, hogy alacsony létszáma ellenére…..
Ha az ember lecsúszik az F-16-osok második csoportjáról, és a késve érkező ohióiak nem sietnek érdemi feladatot repülni, be kell érnie hazaival. Amiből volt is ma bőven, és ízelítőt is adtak fegyvernemi együttműködésből. Négy Gripen vs három Kub csatorna…..
Szombat helyett hétfőn Kecskemétre érkezik az ohiói légi nemzeti gárda 178. ezredének 162. százada, hogy nyolc darab Block 30-as F-16-osával közös gyakorlatot folytasson a magyar vadászrepülőkkel, mindenekelőtt A-A feladatkörben. Ugyanez a társulat 2001 augusztusában már…..
Vannak periódusok az ember életében, amikor sorozatban követik egymást olyan események, melyek hasonló (ha nem is ugyanazon) kategóriába esnek. A LégierőBlogger mozgalmas múlt hete után keddtől máig Szerbiában időzött, hogy folytassa 1999-es PVO vs SEAD kutatásait (lásd:…..
falconfan 2010.03.31 21:18:37
@zord: írtad annak idején ültél a 130-on mikor még kergették a 21-et is. ha jól emlékszem olvastam hogy igencsak feladta a leckét a vadászoknak . tudnál erről mesélni valamit? kecskemét és félegyháza között van 1 tanyám szerencsére pont fölötte repülnek a nyárlőrinci légtérbe a gépek. annó emlékszem a 21-es géppárra is néha felbukkantak a talonnal. régi szép idők...
Oroszország Indiával közösen új harci repülőgépet fejleszt, melynek T-50-es prototípusa ma az Amúr menti Komszomolszkban végezte első repülését Szergej Bogdan berepülőpilótával a kabinjában.Korai lenne megjósolni, hogy a PAK-FA program gyümölcse mire viszi az…..
Ha a Honvédségnél rendszeresítendő új repülőeszköz beszerzéséről dönt a HM, ez nyilvánvalóan olyan döntés, mely nem érdemel transzparenciát a jelenlegi kormányzat szerint. Sajnos ez a következtetés vonható le a Közbeszerzési Értesítőben minap megjelentek alapján,…..
A Magyar Honvédség kecskeméti bázisának Dongó százada ma a nyilvánosság előtt elbúcsúztatta Aero Vodochody L-39ZO kiképző-gyakorló repülőgépeit, melyek összesen húsz üzembe állított példánya 1994 óta mintegy 12800 órát repült Magyarországon.A 128-as,…..