Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terrier

34 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..
Terrier 2010.03.11 15:32:07
@bes3:
ok, maradj kint, csak fizesd vissza előbb a képzésed költségét.

@Trompf:
Nem érted a lényeget. Szolidaritás ha magyar pénzből fizetik az 50M amibe egy orvos kerül, de hasznot már londonban hajt? Én meg ingyen meg akarok tanulni japánul, kínaiul, franciául és svédül, szolidaritásból fizesd már ki nekem a tanfolyamot kérlek.

@tekiteki:
a második része igaz annak amit írsz, de az első nem: nem állami feladat a csibék etetése, mindenki vegye meg magának a napi tápot.

Azok a felvetések jogosak, hogy ne csak az orvos hanem minden állami képzésen részt vett diplomás adózzon Magyarországon annyit hogy minimum kijöjjön a nullszaldó. Az orvos / állatorvos azért jó példa mert cefet drága a képzése.

Megfontolandó az amerikai rendszer is: tandíj van mindenkinek, az egyetem dönt pár ösztöndíjról, és fel lehet venni a diákhitelt. Mehet utána a diplomás ahova akar, de a hitelét fizesse vissza.
Terrier 2010.03.11 16:23:04
@dzsaszper:
Félig igazad van, bizonyos munkakörökben jobban meg kéne fizetni az orvosokat.

Ugyanakkor egy átlag magyar orvos nehogy azt hidd hogy nyomorog. Egy nőgyógyász vagy fogorvos alsó hangon visz haza fél millát, de inkább jóval többet. Ott van csak gáz ahol nincs magánpraxis vagy hálapénz.
Marcella segítséget kér tőlünk, nem talál SNI-s, sok részképesség zavarral kűzdő gyermeke számára megfelelő iskolát, azzal kell szembesülnie, hogy sok mindent ígérnek, de végül a legtöbb csak ígéret marad. Sajnos, esete nem egyedi, úgy tűnik az erre specializálódott…..
Tisztelt Pszáf és tisztelt rendőrség! Egyre népszerűbb Magyarországon egy piramisjáték, melynek lényege megegyezik a Dt Diamond néven elhíresült és végül 2004-ben lekapcsolt csalás sorozattal.A Canadian Diamon Traders (CDT) rendszer a társadalom kevésbé képzett tagjaira…..
Terrier 2010.02.17 18:03:48
@istdem:
AZ mlm nem= a piramisjátékkal. Nem kétlem hogy van még piramisjáték Mo-on, sor fog azokra is kerülni. De egy használható termék mlm módszerrel történő értékesítése nem elítélendő.
Terrier 2010.02.22 01:31:16
@powerball61:
Az utazás szolgáltatás, és mint ilyen tökéletesen alkalmas álcának. Pl:
Icus fordász a legjobb, mindenkinek 8 rugóért vág hajat, de lépj be a klubba és elintézem hogy neked csak egy ezres legyen. a tagsági díj 10 ezer és ha hozol még tagot visszaosztunk neked ötezret, meg annak aki téged hozott még kétezret.
Egy speciális jogi kiskaput kihasználva szervezett pilótajátékot fél tucat csaló az ezredforduló elején Magyarországon. A hatóságok, nyolc éves csúszással reagálták le az eseményeket, de addigra már több tízezren megégtek. Cég: Pilis Invest Cégvezető: Tallér Károly…..
steksz Privát jelzáloghitel 2009.12.25 23:02:00
Forint vagy euró? Közvetítővel vagy anélkül? Mit és miért vizsgál a bank? Mi lesz ha nem tudok fizetni?A jelzáloghitel viszonylag alacsony kamatozású hitelfajta. Két dolog kell hozzá: ingatlanfedezet és némi jövedelem, amivel igazolni tudjuk a bank felé a jövőbeni…..
Terrier 2010.02.09 00:52:28
@József65:
A FED az amerikai jegybank más tészta. A lakossági oldal megtakarításaiból hitelezik a bankok a cégeket. Összességében a bankok nem helyezhetnek ki több pénzt mint amennyi betétük van, mert csak egymástól - a bankközi piacról - kaphatnak hiteleket. Magyarországon pl az otp lakossái piacon nagyon erős, jóval több is a betétje mint a hitele. A COmmerzbank épp fordítva.
Terrier 2010.02.10 21:32:35
@József65:
Utánakérdeztem kicsit részletesebben: a magyar bankok átlagának 150 százalékos a hitel betét aránya, azaz másfélszer annyi a hitelük mint a betétük.
Terrier 2010.02.22 00:44:47
@József65:
Nem csak országon belül, a magyar bankokat a külföldi anyabankjuk finanszírozza.
A rendőrségen tett bejelentést a Pszáf három cég ellen, piramisjáték szervezése bűncselekmény gyanújával. A CDT értéktelen hangyafasznyi gyémántokkal leplezi piramisjátékát: erről szóló cikkünket már csak a lelkes szervező Kállai Éva "szuperintelligens"…..
Terrier 2010.02.22 00:32:55
@powerball61:
Tévedsz. Egyikük sem adta az arcát, nevetséges már a felvetésed is. Mind Clinton mind Buffett azt nyilatkozta hogy a network marketing szerintük baro. Ezt idézgetik az mlm cégek és a pilótajátékok nyakra főre hátha ettől hitelesebbnek tűnnek.
Terrier 2010.02.22 00:39:06
@Mlmjoc:
Jönnek majd ne félj, türelem, a Baumag is 8 évig létezett.
A CDT s a TVI a jutalékról szól, nem pedig a termékről, mindenki azért száll be hogy jutalékot kapjon.

Az algás cuccod azért mlm, nem pedig piramis, mert ott a készítményt próbálod rásózni tényleges vevőkre, amiért jutalékot kapsz te meg aki behozott.

Sehol nem cáfoltad meg a termék hiányát, a gyémántos buliban és a tvi esetében sincs termék csak kamuból. A gyémánt nem valódi céljára kell senkinek, mert nem dívák veszik villogni hanem kisnyugdíjasok hogy a körön belülre kerüljenek. Amíg lesznek új beszállók addig működik a buli.
 - Fordulópontot jelentett az életemben amikor csatlakoztam ehhez a csodálatos rendszerhez - győzködött egy távoli ismerősöm. - Rájöttem hogy menyivel jobb stresszmentesen, kiemelkedő anyagi körülmények között élni és mindezt a ScienNet rendszerének köszönhetem. Mert ugye…..
Terrier 2010.01.14 00:29:42
Terrier 2010.02.22 00:29:19
@erus64:
Csak nem egy Sciennet alapító nézett be ide:)
Jelentős kedvezményekkel utazgatni és ezért még pénzt is kapni – ezzel csábít a TVI. Kár, hogy az utazásokról szinte egy szó sem esik, nem úgy a jutalékokról.A TVI Expressz rendszerében 250 dollár a beugró, ami az egyéb költséggel együtt 55-60 ezer forintot jelent. Ezért…..
Terrier 2010.02.22 00:24:30
@powerball61:
Pont ez a gyanús a TVI-ban, regisztrálni kell ahhoz hogy hozzájuss a szállodák listájához. Ennek mi az értelme?
Kapsz kedvezményt jó sokat. Hol? Azt nem mondom meg csak ha előfizettél.
A felhívásra senki sem küldött be történetet. Ha te már eltöltöttél egy szállodában 250 dolcsiért a pároddal egy hetet a tvi-nak köszönhetően írd meg a részleteket. Addig én maradok abban a hiszemben hogy a tvi pilóta.
steksz Bernard Madoff 2010.02.18 00:40:52
Befektetési guruvá nem csak a tehetsége teheti az embert, hanem az is ha zseniálisan csal. De hogy ez a Nasdaq vezetéséig repítse?!Mi a közös bennük? Gábor Zsa Zsa, Steven Spelberg, Kevin Bacon, John Malkovich, Larry King, Elie Wiesel. Mindannyian Bernard Madoff ügyfelei…..
Hat éve a gazdagokat húztak le a gyémántokkal, most ugyanezzel a módszerrel háziasszonyok nyomulnak tömegesen egymás között.Korábban a leggazdagabbakat célozta furmányos pilótajátékával Tencz János és Leinemann (Sciennet) Zsolt. A Akkor börtön lett a vége. A módszer…..
Terrier 2010.02.15 21:31:28
@Andreas Z:
Szia
Csak a buta ember nem változtat egy tapodtat sem az álláspontján, ezért teszem fel mindig újra és újra a kérdést de választ nem kaptam még senkitől:
Mennyiért és kinek tudod eladni Magyaországon a gyémántot? Ha van aki megveszi, akkor az a valaki miért nem vesz direktben a CDT-től?
Terrier 2010.02.17 20:29:39
@futureclub:
A legszoftosabb verzió alapján A CDT csupán átverés. Vegyük ezt a példát:
A CDT nevű cég valóban gyémántokat bányászik, és fel akarja pörgetni a forgalmát, ezért kitallja hozzá ezt a rendszert. Így olyanok is vásárolnak a gyémántokból akiknek semmi szükségük rá, csupán az értékesítési jutalék csábítja őket. Te veszel egy gyémántot. Majd elsózol egyet a nagynénédnek, egyet az autószerelőnek, egyet a fodrásznak egyet pedig egy internetes figurának. Befektettél 500 usd-t, kivettél 1000-et. Dupláztad a pénzed, boldog vagy és még van egy gyémántod is. Egy idő után viszont elfogynak az új beszállók, a nagynénéd már nem tud új beszállót hozni. Kell neki a gyémánt? Nem, soha nem is kellett. Ő is pént akart csak keresni. Neki bukta. Azaz ha nincs több új beszálló, akkor bajba kerül a rendszer. Már ez is piramisjáték gyanú.

De van ennél rosszabb verzió is.
A CDT a rendszer bedőlése előtt az összes pénzzel kereket old. A gyémántokat nem szállítja ki, így a későn beszállók még azt sem kapják meg.
Ráadásul én ezen felül még mindig kételkedem a kövek valódi értékében. Az adó és egyéb vonzatokról nem is beszélve.

Látva a belépett játékosok indulatait, érveit és reakcióit itt ezen post alatt, főleg megérte fogalkozni ezzel a témával. A valós életben a beszervezési érvek ugyanis megegyeznek az itt elhangzottakkal, csakhogy ott nincsenek jelen a szkeptikus ellenérvek, így a befolyásolható jellemek könnyen elcsábulhatnak.

Én azt nem értem, hogy ezt az egész rendszert, hogy nem lehet átlátni. Pl miért jó ez a CDT-nek? Akik benne vannak, tudják hogy ez átverés, de mivel ők már bukhatják az eddigi befektetésüket, mindent megtesznek hogy a rendszer tovább működjön. De örökké nem működhet.
Terrier 2010.02.17 23:32:44
@oldozó:
További jó piramisjátszadozást.
M. Zsolt nagypofájú és nagy pénzű sztárbróker volt, a váci úti New Yorknál futott be. Határidős Bux kontraktusokban utazott, long pozíciókat vett fel százasával, amivel - amíg szárnyalt a tőzsde – csúnyán meg is gazdagodott. Cefet sok pénze lett, baromi rövid idő alatt,…..
Terrier 2010.02.11 16:21:45
@OmegA404:
Arról nem tudsz hogy mit csinálhat most M Zsolt?
A napkollektor az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb alternatív energiaforrás, de vajon meg is éri? Számok következnek, egyszerűen. Mindenekelőtt mit is tud a napkollektor: Segít a meleg víz előállításában. Feltesznek a tetőre egy szerkentyűt, a fürdőszobánkba meg egy bazi…..
Terrier 2010.01.26 09:22:51
@Szerencsefia:
Szia
Igazad van, bár szerintem nem a következő készülék árát kell kitermelnie, hanem szimplán nyereséget hoznia. A csere 15-20 év múlva esedékes, ennek a várható költségeit - mennyit esik a tömegessé váló gyártás miatt a készülék ára, mennyi lesz a támogatás - nem könnyű ma megbecsülni.
Terrier 2010.02.09 16:26:13
@maholnap:
hááát. Ez biztos király annak, akiben egy ezermester veszett el, de én nem vagyok az a kategória. Egy ilyen buliban amúgy sem a napkollektor a legnagyobb tétel, ott van a szerelés és a puffertartály is.
A magyar állam szigorította a devizahitelezést. Márciustól az euró hitelek az ingatlan piaci értékének 60%-áig mehetnek, a svájci frankban felvett hitelek pedig 45%-ig. Ez köszönhető egy újonnan kiadott rendeletnek, és a devizahitelek ész nélküli felvételét hivatott…..
Terrier 2010.02.09 00:47:41
@hitelkarosultak:
Ok, de a subprime válság részben erről szólt. A buta bankok amerikában belehajszolták egymást a 110%-ra hitelezett ingatlanokba még ha az ügyfél munkanélküli bronxi feka is volt. Tényleg be kell szabályozni őket, mielőtt jóval nagyobb gáz lesz.
Márt megint a pesszimista magyarok irigysége teszi tönkre ezt a remek pilótajátékot vállalkozást.Pedig ez a legkorszerűbb portfolio modellezési rendszer a csalás devizakereskedés területén. A programot Mark Vincelette hozta létre, ki a fasz az a Mark Vincelette? akinek azonal 6…..
Pár ezer embert megkopasztani nem nagy ügy, de az ország lakosainak kétharmadát csak Albániában sikerült. Járt is a jutalom az országnak: forradalom, gazdasági összeomlás és káosz. Albániáról nem a pénzvilág jut az ember eszébe elsőnek. Van ott pár kecske, rengeteg…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Abszurd csalás sorozat a Falu TV-vel, 40 ezer károsulttal, egy Sierra Leone-i gyémántbányával és sok korrupcióval. A legszebb viszont a magyar rendőrség szerepe.  Magad Uram 1 – piramisjáték és sikkasztás, a rendőrök szerint legális A rendszerválás után ifj.…..
- A gyémánt ára mindig emelkedik – szögezte le határozottan a szemüveges szakember - ezen nem érdemes vitatkozni, ha kell tényekkel is be tudom bizonyítani. Na mármost, van a világ legnagyobb gyémánt termelő vállalata Dél Afrikában a De Beers. Ennek a cégnek monopóliuma van.…..
Terrier 2010.01.30 13:24:41
@A nép fia:
650 károsult jelentkezett, de szerintem ennél jóval többen voltak a károsultak akik nem tettek bejelentést.
Az alábbi, banki behajtási módszer azért bizarr, mert ennyi erővel egy ügyvéd, vagy egy közjegyző letéti számlájához is hozzányúlhat a bank, más pénzén végrehajtva az ügyfele tartozását. Tisztelt Zugügyvéd! Lakáshitelt vettünk fel az egyik nagyobbacska banktól,…..
Miért nem lehet kitenni az internetre az összes fizetést és szerződést? Mert minden ellene szól.A korrupció ősellensége a nyilvánosság. A sikkasztó, a titkos szerződések aláírója és kedvezményezettje, a százmilliós végkielégítés felvevője, a csókos szállító mind attól…..
w Reset a kék halál után 2010.01.18 07:00:00
Amikor végleg kiderül, hogy a régi szervezetet hiába foltozgatjuk, akkor nincs más hátra, mint újra felépíteni, nulláról. Magyarországon jó sok ilyen alvadt struktúra működik – haldoklik –, egyik közülük a BKV. Akárhol nyúlnak hozzá, valakinek biztosan fájni fog,…..
steksz A BKV privatizációja 2010.01.16 21:38:00
Következmények: lopás zéró, sztrájk zéró, működési kiadás csökkenése. Akkor nosza.Magyarország azért is lehet abszurdisztán mert a rendszerváltás óta nem értjük, hogy is működik a piacgazdaság. Vizitdíjat nem akarunk fizetni, mert az ingyenes orvosi szolgáltatás nekünk…..
Terrier 2010.01.18 15:48:49
@öreg büzész:
Ha a médiaszakos ingyenélőkre gondolsz, akkor igazad van, de azért egy orvos a hat éves egyetemmel + még öt éves szakvizsgás gyakorlatával a háta mögött azért keressen többet mint egy buszvezető. Ha a hvg infói a valósak, akkor egy buszvezető havi netto 200 körül visz haza. Túl vannak fizetve és még zsarolnak is a sztrájkjaikkal.
Felháborító az is, hogy végül behódolt a bkv vezetése és minden szakszervezeti kérést teljesítettek. Akkor mire volt jó az egy hetes huzavona?
Terrier 2010.01.18 15:50:52
@4TUN3:
Köszönöm:)
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Terrier 2010.01.14 17:28:31
@el basta:
kösz az osztályzatot. Aki nem tudja, az tanítja. Állambácsi majd segít mindenben, a pénz a fán terem csak le kell szüretelni ugye?
Igazad van, adjunk minden bkv-snak egy szolgálati volvó S80-at is, ha nem jár a busz haza tudjanak menni.
Olvasónk szeretett volna megszabadulni tőluk, de ez a jelek szerint nem olcsó mulatság."Autóhitelem volt a BB-nál. Több millió forint. Jó üzlet voltam nekik eleve, mert pontosan fizettem mindig, mindössze hét hónapot töltöttem az adósok között, majd a teljes összeg…..
Terrier 2010.01.13 23:00:45
@Cheque Republic:
Ember, nincs értelme annak amit írsz, csak fröcsögsz össze vissza.
A viber egy drága rendszer, mit gondolsz hogy megy át a pénz egyik bankból a másikba két óra alatt, emailen?
Egy átlagos bankfiók betétállománya kb 5 milliárd forint, és egy átlag banknak 100 fiókja van. Ezek szerint a 300%-al az átlagbank nyeresége 1500 milliárd forint lenne évente vagy a banki mitugrász keresne évi egymilliárdot?
A legnagyobb baromság pedig az, hogy aki panaszkodik az felkerül a barba.
Terrier 2010.01.14 13:58:29
@Cheque Republic:
A KHR listára három hónapos, folyamatos, minimálbért meghaladó tartozással lehet felkerülni, már elég erős a pszáf panaszkezelési jogosítványa, ilyen esetben egy banki panasz meg kéne hogy oldja a pronlémát.
hogy ide is kiemelem, amit a Borfesztiválon történt kisgyerekes afférunkról szóló poszt kommentjei közé írtam: Drága olvasók Elkezdtem reggel olvasgatni a kommenteket, mint kicsit feljebb láthatjátok, először elkezdtem egyenként válaszolgatni, de mivel a legtöbb komment…..