Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tolnaip

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
Tolnaip 2014.01.11 23:31:39
Sajnos a hozzászólások jelentős része teljesen tükrözi azt a mentalitást ami az utakon is látható. A legtöbb embernek az autóvezetés valamiféle olyan terep, ahol úgy érzi mindenképpen meg kell mutatni ki is Ő valójában. Pedig nem ez a terep alkalmas arra, hogy keménykedjünk.
Alaphelyzet, hogy az utakat teljesen egyformán, ugyanolyan jogokkal veheti igénybe mindenki, aki jogosítvánnyal rendelkezik és vezetésre alkalmas állapotban van. Tudomásul kellene venni, hogy egy mondjuk 55 éves hölgy aki most döntött úgy, hogy levizsgázik és ez sikerül is neki, semmivel sem alávalóbb, mint egy kétmillió km-t vezetett kamionsofőr aki szabadidejében ráadásul 15 éve ralliversenyző.
Illene már rádöbbenni, hogy a forgalomban résztvevő emberek képességei és tapasztalatai között hatalmas különbségek lehetnek és vannak is, és ehhez még hozzáadódik az általuk vezetett autók szintén tág határok között mozgó tulajdonsága is. Egy minimális intelligenciával nem lenne nehéz felfogni, hogy akik baromi jó pilóták, vagy annak gondolják magukat, nos éppen nekik kellene leginkább példát mutatni és a biztonságos közlekedést segíteni még akár olyan áron is, hogy segítünk a bizonytalanabb "töketlen mazsolák" hibáit is kijavítani. Higgyék el lehetséges. Nekem sosem okoz lelki sérülést, ha segítek egy rutintalanabbnak, pedig 28 év alatt cirka egymillió km-nél tartok, ennek ellenére eszembe se jut, hogy az úton kellene megmutatnom milyen tökös gyerek vagyok, pedig elnézve egy-két idiótát aki fölfedezte a gázpedált asszem nem lenne nehéz.