Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donjuan

3 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A tanú (1969) A magyar filmtörténet egyik legismertebb klasszikusa, amely kerek tíz éven keresztül dobozban várta, hogy egyszer majd bemutassák. A dialógusokban egy része teljesen beépült a magyar köztudatba. A köznyelv egyre többször idézett a filmből, így a fekete komédia társadalmi hatása máig…..
Honnan jött a Nysa, a Trabant vagy éppen az ALEKO kifejezés, és melyik márka kapta a nevét az ókori Rómából?..
Donjuan 2021.04.20 11:46:55
@ROTFL Manó: A Robur eredetileg csak simán tölgyfát jelentett. Ebből jött a robusztus = erős, szívós (mint a tölgy) kifejezés.
Újabb aranyérmeink vannak Londonban, már kétszer annyi, mint amennyit a legutóbbi, pekingi olimpián szereztünk. Jelent ez valamit? A materia­listáknak biztosan semmit. De talán van abban valami, hogy egy nemzet sportteljesítményei pontosan mutatják az adott nép pszichikai és mentális…..
Donjuan 2012.08.09 20:07:02
@K.Tomoceusz: "Rákosi elvtárs testőrei között gratulál a magyar sportolóknak. " Farkas Mihály, Gerő Ernő, Apró Antal, + fogalmam sincs kicsoda androgün + Kállai Gyula. Melyik közülük a testőr?
Azt eddig is sejtettük, hogy nagy az isten állatkertje, de hogy ennyire alacsony a kerítés, azt jó ideje nem igazolta semmi. Na majd most. A Comic Con nevű geekfesztivál 2012-es kiadásán Kaitlyn Leeb színésznő a Total Recall remake egyik szereplője abban a jelmezben jelent meg, amiben…..
Donjuan 2012.07.26 18:01:01
@Rosszindulatú Vászka: a harmadik (x-edik) mellbimbó nem ritka dolog.

news.bmezine.com/2007/07/12/three-nipples-six-bars/

Lily Allennek is van pld, de arról nem találtam normális képet.
Baloldalt Somogyi József Leányka csikóval című, 1965-ben felállított szobra látható Neszták Béla fotóján, melyet pár éve töltött föl a SzoborLapra. Jobbra és alant ugyanennek az alkotásnak jelenlegi állapota tekinthető meg az ittlakunk.hu, ma publikált képein. A szobor…..
Donjuan 2012.07.23 07:42:07
@seahawks: a csiklót majd a négerbűnözők fogják, náluk ez amúgy is helyi szokás, élő embereken gyakorolva. Ahogyan egy francia barátom mondta: "Visszasírjuk azt az időt, amíg nálunk csak a cigányok loptak".
Természetvédelmi térinformatika. Hasznos, mert segít megérteni a folyamatok térbeli kiterjedettségét, ütemét, természetre gyakorolt hatásunk szemléltetését! De vajon mire szinte valós időben közvetítjük az eseményeket, addigra nem épp a végét járja a történet? Utolsó…..
Donjuan 2012.06.19 07:15:02
@Max val Birca: az erdő fogy, az ember szaporodik. Az az érték, amiből kevés van. Emberből sok van, szumátrai orrszarvúból kevés, ergo, az orrszarvú értékesebb.

Nem normális állapot, hogy a 45 óta nem volt egy tisztességes háború. Igazából kettő volt, ahol a hullák száma elérte az egymilliót (Ruanda, Vietnam). Azóta a lakosság megduplázódott. A Föld legnagyobb problémája a béke. Korábban háborúk szabályozták a túlnépesedést.
A tengerentúlon is különlegesnek számító ingatlan került piacra néhány napja. A Casa Casuarina nem is a 125 millió dolláros vételára miatt érdekes – persze ekkora összeget ott sem minden nap kérnek egy házért -, hanem egykori tulajdonosa Gianni Versace okán. A Versace márka…..
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
Donjuan 2012.06.11 23:44:31
@Max val Birca: "Annak idején, amikor orosz iskolába jártam, ott nagy szokás volt az úgynevezettek kérdőív-évkönyvek készítése, ha jól emlékszem анкета volt a becsületes neve." Ez a mi időnkben Mo-on is létezett (létezik?), faggatófüzet a neve.
Minden zenésznek van példaképe, aki nagy hatással volt munkásságára és stílusának kialakulására. Ebből kifolyólag előfordulnak olyan esetek, amikor egy már befutott vagy épp a siker kapujában álló előadó szerzeményéről kiderül, hogy ez bizony csak egy csúnya lopás. A…..
Donjuan 2012.06.10 10:55:35
@satch: engem a Hyper Music inkább Jimi Hendrixre emlékeztet. Plagiumnak azért nem nevezném.
Donjuan 2012.06.10 11:25:18
@rosenkreutz: a CT egy jó kis rockzenekar, akik a kiadójuk unszolására készítettek egy populáris dalt promóciós célokra. Létezett zene akkortájt a VIVA TV-n kívül is:)

A dalban RHCP sampling volt, rajta volt a borítón.
Donjuan 2012.06.10 11:26:24
@wice: nem tudtam. Így még kínosabb a helyzet :)
Többektől hallottam, hogy romantikus vagyok. Megfigyeltem magam és rá kellett jönnöm, hogy tényleg az vagyok! :-) Vállalom: Imádom A Romantikus Pillanatokat. Megtévesztőek lehetnek az én érzelmekkel teli jeleneteim, de ezeket betudom az egyéniségem megnyilvánulásának. Gondoltam, hogy romantikus…..
Donjuan 2012.06.05 21:08:17
@Arcturus: nálam éppen hogy az ókori bacchanáliák és orgiák adtak kedvet ahhoz, hogy először swingerbe menjek. Tizenévesen láttam Tinto Brasstól a Caligulát és elhatároztam, hogy egy jó kis gruppen nekem is jár.

Valószínűleg a Iustinianus-kori pestisjárványra gondoltál. Szerintem a kereszténység korától kezdve már nem nagyon voltak bacchanáliák.
Donjuan 2012.06.05 22:44:40
@A.Halas: szívesen :)
Hiába hozott rekordnézettséget a Spartacus a Starz nevű kábelcsatornának, a harmadik (sorban a negyedik), War of the Damned (Az elátkozottak háborúja) című etappal befejeződik a rabszolgalázadás története. A döntést a Starz és a sorozatot készítő Steven S. DeKnight (hosszú…..
Donjuan 2012.06.05 22:28:18
@sanyix: Florus krónikája szerint Spartacus trák zsoldosként lépett a légióba, dezertált, rablóvezér lett, majd elfogták és eladták gladiátornak. Ehhez képest a sorozatban trák katonaként esik fogságba, a Stanley Kubrick-Kirk Douglas-féle filmben meg egy kőfejtőből vásárolják. Holott a valódi története sokkal kalandosabb volt. Miért hagyják ki a filmesek ezt a sztorit?

Amúgy ezt leszámítva tényleg nagyon jó sorozat.
Donjuan 2012.06.05 22:34:43
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: jellemfejlődést neki, oszt csókolom :)
Swingerezni sem hétköznapi rutin. Hát még először megjelenni egy klubban. Sok esetben a csajok előbb vállalják a kockázatot, mint a hapsik. Mindenképpen bátraké a szerencse.  Megjelenni a klubban hirtelen felindulásból lesz, ami lesz alapon a legkézenfekvőbb.   Utána lehet olvasni, beszélgetni…..
Donjuan 2012.05.31 09:20:17
A swingerblog-trollok bestiáriuma:

1. A lúzer troll: alapvetően a legtöbb idelátogató trollkodóra jellemző a lúzerség. Frusztrációit éli ki kommentelés közben. A korosztály változatos, a pattanásos sihedertől a pocakos ötvenesig előfordulhat. A nőknél nem volt soha sikere, egész életében max. 5-tel volt nemi kapcsolata. Idegen csajokhoz soha nem ment oda, ha mégis, gyorsan elküldték. Swingerbe soha nem mert lemenni.

2. A monogám troll: párját a középiskolából, vagy a melóhelyről választotta ki. 21 évesen házasodott, ez a házasélete minőségén is meglátszik. Életében max. 3 nővel volt nemi kapcsolata, de meggyőződése, hogy ebből a halmazból jól választott, "ő az igazi". A szex nála előjátékkal együtt max. 5 perc, lövése nincs, mi az a női orgazmus. Meggyőződése, hogy a swingerek lelki sérüléseiket és sikertelenségüket élik ki a klubban.

3. A medikus troll: mindent tud a nemi betegségekről. Az a szöveg, hogy "gumi nem véd minden ellen", már ott van a gépe asztalán, kopipészttel nyomja. A higiéniai kártyát az análszex témában is bedobja. Lehet nőnemű is.

4. A konteós troll: meggyőződése, hogy a blogot egy fantiázáló tini, egy indexes újságíró, vagy egy klubtulajdonos írja, de semmiképpen nem nőtől származik.

5. A lusta troll: neki már nincs kedve "érvelni", csak kifejti, hogy nem érti, hogyan kerülhetett a poszt az Index címlapjára. Esetleg simán lekurvázza a szerzőt. Amúgy is "minden nő kurva", de szerinte ő különösen.

Figyelem! Az egyes archétípusok között erős átfedések tapasztalhatók :)
Donjuan 2012.05.31 09:21:46
@Donjuan: fantiázáló = fantáziáló :)
Donjuan 2012.05.31 18:36:02
@vészmadár (pica pica): Nana, ne keverjük a dolgokat! Az én olvasatomban nem az a troll, akit nem érdekel a szabadosság, hanem az, aki idejön fikázni, és semmi eredetiség nincs benne, csak ugyanazokat a frázisokat ismételgeti. Ha valakinek nincs igénye az ilyen orgiákra, nem kötelező elolvasni ezeket a posztokat.
Subba Subba Art: WhiteTrashLove 2012.05.29 23:00:00
Donjuan 2012.05.30 07:01:14
@Biscione: Heckler und Koch MP5K :)
Amennyi kérdést és ellenállást felvet a téma a csajoknál, ugyanannyit a pasiknál is.   Minden egyes kifogásomra emlékszem, ami az anális szex ellen szólt. „A popsi egyirányú és nem arra van kitalálva.” „Köszi, jól megvagyok a vaginális közösüléssel és az összes többi szexuális élvezettel.”…..
Donjuan 2012.05.29 21:07:39
@Nick_név: Egy olyan nővel volt dolgom, aki képes volt anál orgazmusra a klitorisz izgatása nélkül. Ő magyarázta el a lényeget. Azt mondta, ha eltalálom a szöget, akkor a hüvelyében, a G-pontjánál érzi a farkamat és el tud élvezni. Kicsit fészkelődött, meglett a szög, és el élvezett :)
Azt mondja nekem valamikor a tél közepén, hogy nem bír velem egyedül. Szokásos süket duma, amit a férfiak is, nők is nyomnak időnként a másik nemnek. Azt sem tudtam, hogy miért gondolkodott el ezen a dolgon és bevallom, nem is érdekelt. Valahonnan elindult és velem a végkövetkeztetését osztotta meg.…..
Donjuan 2012.05.29 20:41:27
@A.Halas: Szerintem a hagyományos szórakozóhelyen is ugyanúgy kell ismerkedni, mint a swingerben. Én ott is gyorsan felhozom a szex-témát :) A legfontosabb különbség, hogy több rajtunk a ruha :) A "játékosság" a hagyományos szórakozóhelyen fontosabb. Itt erősen kell játszmázni :) A swingerben gyorsan meg lehet beszélni, hogy ki mit szeretne, a diszkóban ki kell találni, hogy szórakozni jött, egyéjszakást akar, vagy randit a következő héten :)

Szombaton az általam látogatott swingerben egy srác láthatóan nagyon nem tudott csajozni (nem mintha én sokkal jobban tudnék :), el is hajtották, mint a magzatot :)
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
Donjuan 2011.03.18 17:48:21
@exonka: mondjuk Ciprus és Görögo. esetében a demokráciát Republic-nak fordítani angolra elég nagy baromság. Nem neked szól, hanem a wiki-szerkesztőknek :)
ADrenalin Epic Adidas-reklám 2011.03.17 11:40:00
Nem mondjuk, hogy nem láttunk már hasonlót (a Nike "Write the Future" kampánya hasonló hangulattal operált), de ez most fontos: az Adidas új szlogenje, az All In mutatkozik be ebben az új, a Sid Lee által készített kétpercesben. Derrick Rose a Chicago Bullsból, a rapper…..
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) pedig itt olvashatod, a negyedik rész pénteken (03.11.) következik. Ha a nemzet történelme azonos az ország történelmével, akkor a képlet egyszerű: hatalmas, erős ország egyenlő…..
Donjuan 2011.03.09 16:02:38
@kolbenheyer: Én sem állítottam, hogy Lengyelo. az volt, csak azt, ha ebből indulunk ki, érthetőbbé válik a kor függetlenség-felfogása.

Olvasnék én pontosan, de te fogalmazol félreérthetően :)

A feláldozott emberéletekről: a nemeseket gyermekkoruktól arra nevelték, hogy ha kell, életüket áldozzák a királyért-hűbérúrért. Meghalni mentek a csatába, nem problémáztak rajta, lásd Vak János cseh király esetét a crécy-i csatában.
Donjuan 2011.03.09 16:04:38
@Kotkodus: "egymás között latinul csevegtek és lenézték aki nem tudott latinul"

Csak a papok beszéltek latinul egymás között. A nemesek a XV. sz-ig többnyire nem tudtak írni-olvasni sem, inkább azt nézték le, aki tud.
Reckl Amál blogja Nők napja 2011.03.07 23:28:13
Mindjárt itt Nemzetközi Nőnap, az egyik ünnep, amit sosem értettem. A férfiak vagy elfelejtik (ez a jobbik eset), vagy jólfésült kisiskolásokká változnak, és szégyenlős mosollyal a szájuk szegletében meg valami hervadozó virággal a kezükben odasomfordálnak a Nőkhöz.…..
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
Donjuan 2011.03.05 16:21:52
@igényes: Ezek hogyan jönnek ide?

"1776-ban egyetlen szavazaton múlott, hogy az amerikaiak hivatalos nyelve ne a német, hanem az angol legyen" - Nem. Egy szavazaton múlt, hogy nem került napirendre.

"1876-ban Franciaország egy szavazat többséggel királyságból köztársasággá alakult" - Az utolsó király, Lajos Fülöp 1848-ban emigrált.

"1941-ben az USA-ban egy szavazat mentette meg a faji megkülönböztetést" - A 60-as évekig nagyon erős faji megkülönböztetés volt hatályban sok tagállamban.
Donjuan 2011.03.07 14:46:35
@Mj: "A saját pénzrendszer ugyanolyan feltétele egy szuverén államnak, mint a központi hivatalnokrendszer, vagy az egységes katonaság."

Ez így nem teljesen igaz. Az első pénzeket a Kre VII sz-i Lüdiában verték, államok meg azelőtt is léteztek: Egyiptom, Akkád stb.

Pénzrendszerről nem is beszélhetünk a papírpénz megjelenése előttről, legfeljebb pénzverésről.

Voltak jól működő államok pénz nélkül is, a Kijevi Rusz pld nem vert saját pénzeket 1200 előtt. Ha nem volt nemesfémbányája az uralkodónak, gyakorta pénzt sem veretett.

A középkorban problémamentesen lehetett használni más állam pénzét is. Ha ismert uralkodó arcképe volt rajta, megbíztak a pénzben a nemesfémtartalmat illetően. Európában a VIII. és a XIII. sz között nem nagyon vertek aranypénzt - csak ezüstöt -, de használták azt, többnyire bizánci solidusokat.
Donjuan 2011.03.07 14:51:51
@Akitlosz: "1896. körül még nem volt divat a fedezetlen hitelpénz, az állam eladósítása, a pénz elértéktelenítése" - Amióta létezik papírpénz, azóta próbálkoznak fedezetlen kibocsátásokkal.

Franciao: John Law-ügy, forradalmi assignaták
USA: Lincoln zöldhasúi, a déliek dollárja
stb
Schobert Norbi és fanjai első hallásra akár még örülhetnének is: cukorhiány és ennek nyomán jelentős cukorár-emelkedés jelentkezett Európában, Magyarországon pedig még az átlagnál is magasabbra szöktek az árak, és a hiány is jelentősebb. A Norbi-rajongókat azonban sajnos…..
Donjuan 2011.03.07 12:06:01
@itten megyen jobbra!: "biztos nem egészséges a túlzott cukorfogyasztás, de nekem ne mondja senki, hogy a cukor káros" - Pedig de, pillanatnyilag a legtöbb betegségért ez az élelmiszernek csúfolt vegyszer (olyan eljárásokon meg keresztül, hogy semmi köze a répához) a felelős:
- elhízás
- fogszuvasodás
- csontritkulás
- cukorbetegség
- keringési problémák stb.

Kb 200 éve létezik kristálycukor, Mo-on azelőtt mindent mézzel édesítettek. Volt nádcukor is, de ritka volt és drága. Én 4 éve nem eszem cukrot.
Donjuan 2011.03.07 12:08:37
@padisah: "A Norbi elolvasta az Atkins diátát, lefogyott vele, aztán rájött hogy ebből pénzt is tud csinálni, ha becsomagolja trendi marketingbe." - Sporttal fogyott le. Együtt triatlonoztam vele.
Donjuan 2011.03.07 12:10:35
@Chaoyang: az a Coca Cola, amelyik a light üdítőket karamellával színezi? LOL
Nem szívesen ugyan, de a fair play szellemének megfelelően közzétesszük mostan azt a videóüzenetet, amiben Puzsér Róbert válaszol az internetnek, így globál, mindenki megkapja a magáéért, még a c:c is bőven. NemFilmszakértő Róbert volt a főszereplője annak a Mokka-szegmensnek,…..
Donjuan 2011.02.25 09:24:24
@Alf: "hanem az amerikai kulturális identitás egyik alapköve" - ezen qrva jót röhögtem.

Köze nincs semmilyen kultúrához. Ez egy üzleti vállalkozás, egy márkanév, egy brand. A célja, hogy bevételt teremtsen. Semmi több. Aki erre nem így néz, azt gondnokság alá helyezném.

Amúgy Puzsérnak igaza van.
Donjuan 2011.02.25 09:36:27
@shitgun2: Elmondja, hogy neki nem tetszik a Batman, mert szerinte infantilis faszság. Szerintem is az. Hozzáteszi, hogy ez az ő véleménye. Neki tetszik az Aranypolgár, nekem viszont az sem tetszik. Hogy jön ehhez a VV?
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Kis gyors technikai infó annak, aki még nem hallotta volna: most egy darabig a balkézzel gépelési skilleket fogom fejleszteni, így jó eséllyel kicsit rövidebbek lesznek a posztok. Na meg a héten mindent lájkolni fogok, így: (További lélegzetelállító szenzációs meghökkentő…..
Donjuan 2011.02.24 13:56:51
@Morgan LeFay: "Az pl. senkit sem izgat, hogy az emberek nagy része _minden nap_ eszik húst. Pedig – ha már az ősi mintáról beszélünk – a paleo embernek sem volt minden nap vadászszerencséje." - őseink nem ettek minden nap húst, de nem is nőttek 150 cm-nél magasabbra :)

A hús kiváló fehérjeforrás, csak a telített zsírokkal kell vigyázni.

A poszt kiváló! Grat!

Nekem speciel nem jött be semmilyen kenyér/liszt, a teljes kiőrlésű sem. Csak akkor tudtam lefogyni, amikor áttértem a pufirizsre.
Subba Magyarok nyila 2011.02.19 10:38:48
 ..
Donjuan 2011.02.19 17:16:06
@Kobra6: a F. R. bejegyzett márkanév, nem használhatod ingyé'.

A helyszín: Szeged, Acapella, Kárász u. Érdemes megkóstolni, kihagyhatatlan.
Donjuan 2011.02.19 18:44:37
@Drága IV gernika: tévedsz, nem én vagyok a tulaj, nem kapok részesedést sem.

Szegeden tanultam, gyakran jártam arra. Ideális randihelyszín. Tudtommal nem ez az ottani jobbikosok törzshelye.