Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoppos76

43 bejegyzést írt és 1879 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Kitört a magyar "Historikerstreit", a Történészvita.       Békés Márton rezsimtörténész páros lábbal csúszott bele Ungváry Krisztiánba és Gyáni Gáborba a Kommentárban (melynek szerkesztője). Gyáni akadémikus pedig visszaszólt a kis pribéknek, és cikke címéül a  vincentiánus  " A verőlegényi…..
stoppos76 2017.12.14 09:03:07
@jotunder: Mondjuk a cselédekről írni nehéz lehet, lévén nem szénnédokumentált anyag.
A Tudományos Újságírók Klubja, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal (TIT) közösen hirdetett pályázatot - idén már másodszor -  az Élet és Tudomány egykori szerkesztője és nagyszerű blogger, a tavalyelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Juhari Zsuzsanna emlékére. A pályázatra a tudományt…..
stoppos76 2017.06.26 13:32:45
Nincs ekezetem, de nem fogok estig varni a poszttal. Het magyart hivtak meg a 2018-as Rio de Janeiro-i Nemzetkozi Matematikai Kongresszusra eloadonak. Tardos Gabor, Szegedy Balazs, Nemethi Andras es Toth Balint az MTA Renyi Alfred Matematikai Kutatointezetben dolgozik (Toth Balint ezen kivul…..
stoppos76 2017.06.19 08:41:48
@jotunder:
Tanuld be, mint a szorzótáblát, végülis matematikus volnál:
altszázharminc é
altszáznegyvennyolc ö
altszázhatvan á

:)
Koszmanót mindenki ismeri. Ő az, aki imádja, ha nincs időd hétköznap takarítani, nem veti meg az elhullott kiflimorzsát sem és portigris a legjobb barátja. ..
stoppos76 2017.04.24 10:27:18
@mildi: kád vízbe kell mártogatni laptopostól.
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
stoppos76 2017.04.24 09:42:26
@Patrick Bateman: A VLC plaja subtitle addonja hash alapján nem keres jófajta, illeszkedő szubtitlét?
     Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének.     Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy…..
            Samantha Bee kanadai-amerikai stand-upos az esti műsorában ( Full Frontal with Samantha Bee) beszélt a Corvinus Egyetemről. Az egyetem egykori kiváló doktorandusza Vitéz Gorka Sebestyén jelenleg az amerikai elnök terrorizmusügyi tanácsadója. Vitéz Gorka a doktoriját a terrorizmus…..
stoppos76 2017.03.27 11:49:40
      A rettenetesen buta Jeszenszky Géza abból csinált karriert, hogy elvette Antall József unokahúgát, Jeszenszky Zsolt pedig abból, hogy a rettenetesen buta Jeszenszky Géza fia. Százmilliókat jelenthet az ilyesmi a Balkán északi részén,     Ma valamiért minden tehetségtelen, korrupt szarházi…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Mivel néhány hete a tematikus szovjet Napi érdekes végén elsöprő többséggel szavaztatok a folytatásra, így jöjjön az Észbontó Szovjetunió második része! Megint több, most 27 képpel. 1920. H.G. Wells találkozója Leninnel  ..
stoppos76 2017.02.06 11:04:16
Fotó: Getty Images Hungary Az Amerikai istenek, a Csillagpor, a Coraline írója, a The Sandman képregénysorozat szerzője, Neil Gaiman hatrészes sorozatot készít az Amazon Prime számára, saját, Terry Pratchettel közösen írt regénye, a Good Omens (magyarul Elveszett próféciák) alapján. Gaiman nemcsak…..
stoppos76 2017.01.23 18:43:44
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány helyzetéről. Igen, ők voltak azok, akik kimutatták, hogy a magyar közgazdaságtudomány nemzetközi jelenléte aránylag szerény (ez azért korábban volt, azóta a helyzet valamelyest…..
Soha nem titkoltam, hogy a sokat emlegetett Davidek (Simon, Chase, Milch, Kelley) és Sorkin mellett Bryan Fuller az, akinek bármilyen sorozathoz is van köze, én azt nézem, mert a palinak olyan látásmódja és humora van, ami nekem a Dead Like Me óta maradéktalanul bejön, és igen, még a Pushing Daisies…..
Olvasom. Reggel itttam egy kavet (nagyon jo kavet) es kimentem az U4-es metro Heilgenstadt-i megallojahoz, ahonnan a shuttle-bus indul Klosterneuburgba, az Institute of Science and Technology Austria-hoz. Az IST Austria-t akar a "Make Austria Great Again" jegyeben is alapithattak volna, egeszen…..
Sok minden eszembe jutott, amikor azt olvastam ma az Átlátszón, hogy Kertész Balázs (aki ugye Rogán kávépartnere és bizalmasa gazdasági ügyekben, és akiről az Index kimerítő mélységű oknyomozó riportot közölt nemrég) állandó lakosként van bejelentve egy tulajdonában álló luxusvillában,…..
stoppos76 2016.11.20 11:06:45
@Fedor: Én azt hittem a Nextsoros viccel. o.O
A Big Bang Theory/Agymenők főszereplője, Sheldon Cooper (Jim Parsons játssza a BBT-ben), akinek a gyerekkorát mutatná be a Sheldon című új sitcom, mely stílusában a Már megint Malcolmot (Malcolm in the Middle) idézné. A 12 éves csodagyerekről szóló sorozathoz a CBS a Deadline információja szerint…..
Valami egészen hihetetlen, hogy mennyire összecsinálták magukat a FIDESZ-ben attól, hogy esetleg sokan hallgatnak Juhász Péter hívására, és 23-án elmennek kifütyülni Orbánt. Egyrészt lázasan elkezdtek embereket szervezni: A CÖF viszi a már szokott lengyel vendégtüntetőket, közpénzt nem kímélve…..
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
stoppos76 2016.10.24 09:21:30
@kisa: "100-151 évenként meg felhorgadunk, leverődünk, morgunk és elfogadjuk."

Spec ha most végre felhorgadnánk, nem nagyon lenne aki leverjen.
Kibaszott ügyes vagyok! Mi több, szerintem tényleg zseniális. Ezt abból gondolom, hogy a Berci szemében az őszinte rajongást is láttam a verbális felszopás közben ma reggel. Két legyet egycsapásra, muhaha! A Népszabadság szerkesztősége nagyobbat repült szombaton, mint száz rogántonyó együtt, mára…..
stoppos76 2016.10.10 15:21:06
@bircaman maxval szerkesztő: Dehogynem, hisz veled is szabad rendelkezik Putyin elvtárs, cuncus.
Az emberi állatkertekről "Örömmel jelentem, hogy a "Mögé Nézünk" sorozat folytatódik Pál Bálint jóvoltából. Az első rész sikere után itt a második. Látszólag egy afrikai fiatal férfi egy csimpánzzal. Bizonyára valahol Afrikában. Pedig nem. Nézzünk mögé kicsit és feltárul egy bizarr történet" -…..
stoppos76 2016.10.07 09:53:16
@aegithalos: Nincs olyan, hogy belga nép. Flamand van, meg vallon.
Belga kongóban egyébként valami rettenet dolgokat műveltek.
comment:com Időutazás, kezdőknek 2016.10.05 12:00:00
Amikor megtudtam, hogy Eric Kripke (Supernatural) és Shawn Ryan (The Shield) időutazós sorozatot forgat az NBC-nek, örültem mert mindketten nagyszerű történetmesélők, Kripke meg nem veszi magát túl komolyan, ami egy alapvetően baromságra épülő sztorinál nem hátrány (lásd…..
A miniszterelnök ma délután interjút adott a királyi tévének. Beszélt persze a kvóta-referendumról is, mert hát mi más lenne a kedvenc témája, ha nem annak megindoklása, hogy szerinte miért jó kidobni milliárdokat egy olyan népszavazásra, amelynek egyetlen értelme, hogy uszítással fedje el e a…..
stoppos76 2016.09.27 22:12:54
@Fedor: Üljön át egy másik autóba.
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
stoppos76 2016.09.05 10:25:12
@Neoprimitív: Kb ugyanezeket jelöltem. :)