Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamás46

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyetlen francia király, aki lefejezésre került, XVI. Lajos volt, akit 1793-ban végeztek ki, másfélszáz évvel angol 'kollégája', I. Károly után. Lajos 1774 júniusában került a trónra, de az uralkodásra való alkalmatlansága és az óriási hiány az államkincstárban hamar előrevetítette a királyság…..
Ahogy ígértük, a Habsburgokról és a magyar őstörténetről szóló posztunkban, külön foglalkozunk a Magyar Szent Koronát érintő kérdéskörrel. Vajon valóban II. József utasítására törték meg a Magyar Szent Korona egységét? Tényleg Bécsben került rá a két császár, és…..
tamás46 2020.01.26 14:54:07
Bár ki és bár mennyire is erősködik, hogy a Szent Korona vizsgálatánál mi történt-sajnos- a 83-asról (az előzőkől sem) nincs elérhető j.könyv. Ez pedig nem utal arra, hogy a jelenlevő ötvös,aranyműves szakmailag meg tudta volna vizsgálni(6 óra állt a 6 tagú csapat rendelekzésére) , és semmiylen műszert nem vihettek be. Valójában csak szemrevételezéssel vizsgáltak, és állítottak olyasmit, amit sokkal később publikáltak. Így pl. még soha nem tudták megállapítani a minőségét,mindössze annyit, hogy nem egyszínű aranyból készült. Ez pedig azért lenne fontos, mert minden műhelynek saját ötvözési eljárása volt. A fizikai méretezésén eddig még senki nem gondolkodott, hiszen olyan nagy, ami még egy abnormálisan nagy fejre is nagy. Azután az ovalitása,mert, hogy nem szabályos kör ,sőt igen nagy az eltérés a két átméró között. De leheten vizsgálni a láncokon függő drágaköveket. Ugyanis Európában akkor ez a fajta drágakö ismeretlen volt. Sajnos még néhány dolgot fel tudnék sorolni, amivel nem is foglalkozott senki, mert sokkal tetszetősebb volt-nyilvánvalóan-azon vitatkozni, hogy Dukasz Mihály, vagy Konstantinus császár képe hogyan került rá Szűz Mária(?) helyett. De végül még egyet, hogy visszamenjek(ab ovo) az eredethez. Nem létezik II. Szilveszter pápa adománylevele, vagy más dokumentuma-egyenlőre -a kutatható vatikáni levéltárában, ami bizonyítaná azt, amit Hartvik püspök leírt a pápa álmáról.Vagyis egy olyan koronázási ékszerről foylik a vita, amit a hagyomány őriz csak Szent Koronaként, ahogy azt 1514-ben jogi értelmezésben Werbőczy István leírta(Tripartium)
Szigetszentmiklóson, ahol napjainkban nagy botrányok és viharfelhők vannak érdekes szemlélet ütötte fel a fejét: Berajzolni új utakat keresztbe-kasul mások telkén, majd mosolyogni, hogy itt ilyen út lesz, ott pedig a Tópart utca! Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészben a Csónakos utca és a…..
Tisztelt Emberi  Fejlesztési Minisztérium!   Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat! Tisztelt Polgármester Úr! és Kedves további címzettek!   Azok után, hogy 2017-ben azzal szembesültünk, hogy a 3,5 milliárd forintból felépülni vágyó Stadion a rossz időjárási körülmények miatt még kapott…..
Egyelőre csak egy amerikai internetes forrásokon értesülhetünk arról, hogy a jezsuiták által alapított Szent József Egyetemen (Philadelphia) március 21–22-én elhangzó előadáson bejelentik: újabb dokumentumokat találtak, amelyek a zsidók babilóni száműzetéséről…..
tamás46 2017.05.11 05:22:38
Remélem,hogy előbb-utóbb az egyiptomi "szolgaság"-ról is fognak találni valamilyen történelmi igazolást.
Hogy valójában hány Judea-i lakost telepítettek(?) át Nabukodonozor katonái Babylonba(nyilván a lakatlan környékére,ahol nekik kellett felépíteni a város további terjeszkedésének épületeit), azt nem igazán lehet tudni, hiszen az kori települések létszámára csak következtetni lehet.
Ha elfogadjuk(?) a feltételezett számokat(Judea(királyság) akkori lakossága kb. 4-500 ezer lehetett,aminek a 2/3-a gyermek és nő, akkor is még a 100 ezer férfi, ha ennek csak a fele volt munkára fogható, olyan létszám, aminek eltartása nem kis feladatot jelenthetett még a gazdag Babylon királyságra sem. Ahogy az egyiptomi kivándorlás is azért történhetett, mert az"idegenek" ellátása-akik építették Pitomot,és Ramszeszt-azaz a piramisokat, olyan terhet jelentett a fáraónak, hogy inkább hagyta elmenni "Mózes népét",mint megtartsa a "hét szűk esztendő"-ben.
Valószínűleg ugyanez játszódhatott le néhány száz év múlva Babylonban is, csak a lassúbb kommunikáció(?) miatt Nabukodonozor később értesülhetett az egyiptomi kivonulás okairól. Így történhetett meg, hogy sokkal rövidebb ideig tartott a Babylon-i fogság(kb. 60 év), Mikor is Kürosz elfoglalta Babylont, és -nyilván valamilyen nyomásra(?) visszaengedte települni a Judeából elhurcoltakat. Sokan azonban ott maradtak az általuk épített(?) városrészben Al-Yahuda-ban, és nem vettek részt a jeruzsálemi Szentély újraépítésében.
Egyik lehetőséget sem zárnák ki – meghallgatva a március 15-i beszédét, ám az elmebetegség mindenképpen a jóindulatúbb megközelítés. Orbán megint olyan háborúkat vizionál, amelyek nem léteznek. Kérdés: valóban hiszi-e, amit mond, vagy csak hatalmat (és pénzt) akar, bármi áron...
Egyre többen gondolják, hogy Botka Szegeden nem csak fejlesztésekről szóló megállapodást írt alá Orbán látogatásakor, hanem a baloldal elpusztítását is magára vállalta. Tegnap beszéde totálisan hiteltelenné tette az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, aki valamilyen rejtélyes belháborút kezdett saját…..
Egy képzeletbeli vörös vonal elött áll az Orbán kormány amit ha átlép onnantól kezdve nincs visszaút számára. Miután átlépik csak egy végkifejlete lehet és az a nemzetközi ítélőszék ahova azok a vezetők  kerülnek akik saját polgáraik ellen vétenek. Emlékezzünk csak Milosevicsre aki 1999 ben egy…..
Világnézet Vajk, a hitehagyott 2012.08.20 13:30:25
  Bognár József: Vajk, a hitehagyott. Kényszerek és lehetőségek a X-XI. század fordulóján.   Ha az árpádi bejövetelt követő mintegy száz évet kívánjuk megérteni, feltérképezni, akkor legjobb, ha először felvázoljuk a korabeli Európát. Képzeljük magunk elé Európa földrajzi képét, ne a mai…..
tamás46 2016.07.16 06:59:45
Nagyon nehéz reálisan megítélni egy olyan írást-nem is akarom- amiben nincs semmilyen rendszer. Az ide-oda kapkodás, események váltása,és időbeni ugrálás nehézzé teszi az értelmezést,és az olvasását is.
A magyarok "Honfoglalása" és a kereszténységgel való erőszakos kapcsolat létesítése nem egészen érthető, ha a Kárpát-medence népeinek sorát is figyelembe vesszük. Az avarokat legyőző frankok(kb. 800 körül) már keresztény vallással hódították az avarokon kívüli népeket(akkor még talán nem is voltak néppé alakult törzsek),de voltak szlávok,morvák,bolgárok több települést alkotva. Miért kellett Istvánnak erőszakosan azt a vallást meghonosítani(?) amiben az itt élők már pár száz éve éltek? A többszörösen Kárpát-medencét támadó (magyar) törzsszövetség más hitvilággal(vallással) bírt,mint az itt élők, de ezt nem akarták elfogadni, ezért lerombolták az itt élők hit intézményeit(templomokat,gyülekező helyeket, vallási központokat), majd 150-200 év múlva ezek helyére felépítették újra azokat a vallási helyeket, melyeket István a pápai koronával (?)együtt újra hozott, és ezzel a segítséggel a saját rokonait is halálba küldte.
Azt, hogy Istvánt mi kényszerítette a keresztény hitre való áttérésre nem is igen lehet másként értelmezni, mint hogy a kalandozás, és a nyugaton maradt, és újra meg újra küldött "felderítők" jelentései alapján úgy ítélte meg, hogy uralkodni csak ezzel a vallási
segítséggel lehet. A hatalomért -az emberiség történelmében,mióta kialakult a homo sapiens sapiens- folyamatos küzdelem zajlott,hol kicsiben,hol nagyban a támogatóknak(pénzének)megfelelően. Ezek persze a hatalom elnyerése után benyújtották a számlát.Ha nem kapták vissza, akkor újabb hatalmi harcok következtek.
Az uralkodó-minden esetben- olyan adományokat osztott(adózó falvakat), amelyek lakosai sokszor nem is tudták kinek adóznak.
Az is érthető, hogy a történelem írása is ennek ismeretében történt.
Így kell értékelni minden fellelhető írást,ami a "dicső" múltról szól.
A mai napon, a délelőtti rendőrségi kihallgatásom során számomra egyértelműen bebizonyosodott: koncepciós eljárást indított a Pécsi Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága akkor, amikor eljárás alá vont engem "gyülekezési joggal való visszaélés"…..
tamás46 2015.12.28 06:49:37
Nekem 11 éve(!) tart egy eljárás, amiben részt vett a rendőrség(mint nyomozóhatóság) az ügyészség(mint törvényességi felügyelet) a Fővárosi Bíróság, (mint közigazgatási eljáró ítélkező bíróság) a Fővárosi Főügyészség(mint vádemelő) és a Fővárosi bíróság(mint büntető eljárás bírósága) Részt vett benne a Fővárosi Bíróság kerületi bíróságai.( akik a főeljárás kimenetele nélkül hoztak végzéseket) Részt vett benne a Fővárosi Bíróság polgári kollégiuma közbenső eljárásban). Érintett volt az ügyben informálisan Köztársasági elnök, Legfelsőbb Bíróság elnöke,Kuria elnöke,az Ítélőtábla tanácselnökei,Fővárosi Bíróság elnöke,Polgári,és Büntető kollégium elnöke, Legfőbb Ügyészek, Ombutsman, kerületi ügyészségek,Katonai Ügyészség. Ez kb. 120-130 hatósági eljáró,aki esküvel fogadta, hogy a törvények szerint jár el. Mindegyik megszegett legalább 3-4 eljárási törvényt, amit -fellebbezések folytán- a fellebbviteli hatóságok eljárói is-elutasításokkal- ugyanúgy megszegték a rájuk vonatkozó törvényeket. Ha ez még nem lenne elég, akkor megszegték az emberi jogok egyetemes megállapodását(ENSZ 1948) valamint az emberi jogok európai egyezményét(1983) is.
Ezeket a törvénysértéseket folyamatosan ismertettem a fent felsorolt szervezetek vezetőivel (a törvénysértésről szóló bejelentéseket ki kell vizsgálni), de válaszaik minden esetben azok voltak, hogy folyamatban levő ügybe nem szólnak bele. Azaz elbeszéltünk(elírtunk) egymás mellett, hiszen é nem ügyi beavatkozást kértem, hanem törvénytelen eljárás vizsgálatát. A mai napig nem történt meg, csak az látszik, hogy védelme van a "független" bíróságok eljáróinak, a nyomozóhatóságok, eljáróinak minden oylan eseteben, amikor koncepciós eljárásról lehet beszélni.
Az én eljárásaim kapcsán kb. 600 egyéb ügyet vizsgáltam meg, amiben ugyanazt a törvénytelenséget találtam. Hol van a bírói, igazságszolgáltatási felelősség?, hol van a törvénytelenség engedélyezésének határa?, és végül hol van az a független bíróság, aminek egy jogállamban lenni kell?
Visszakaptam a hitemet. Az elmúlt öt évben többször megingott a bizalmam a magyar igazságszolgáltatásban, sőt néha már-már el is veszítettem. Magam sem hittem volna, hogy a bírósági rendszer még képes az önkorrekcióra. de kiderült, hogy igen, képes. A Fidesz-KDNP mindent…..
Ahogy már írtam a Facebook oldalamon, az Emberi Jogok Európai Bírósága – ismertebb nevén a Strasbourgi bíróság – befogadta a keresetemet, amit a szegedi ítélet körülményei miatt nyújtottam be a magyar állammal szemben. Nem találtam jobb szót, mint a "körülményei” és az…..
Addig is, amíg történik valami: legutóbb még a nyáron raktunk fel ide a blogra egy teljes írást a JogÁsz-ról, és most – eléggé el nem ítélhető módon – megtesszük újra, remélhetőleg senkit meg nem bántva. Tegnap jelent meg ugyanis ott egy poszt, most nem a Hunvald-perrel…..
Nos, kérem tisztelettel, magunkhoz térve a tegnapi ítélet okozta meglepetésből (döbbenetből?), tennénk egy-két apró észrevételt azzal kapcsolatban. Tudva ugyan, hogy többen unják (joggal) a jogászkodást, meg a paragrafusok és dokumentumok idézgetését – tőlük elnézést és…..
Megkezdték a Nagy piramis aknáinak a feltárását. A Leeds-i Egyetem által készített különleges robotot nemrég új, de a technikai fejlettségéhez képest rossz minőségű képeket készített a piramis déli aknájában. A szerkezet kameráját átvezették a korábban fúrt résen,…..
Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a…..
A madéfalvi emlékmű A "madéfalvi veszedelem" napjának szokásos éves csendes megemlékezése idén a jeles évforduló miatt fokozottabb országos figyelmet kap. A 250 éve történt eseményekre való visszatekintés itt, az anyaországban és ott, Csíkban is több helyszínen…..
A magyarok, habár a legtöbb tekintetben a közép-kelet-európai régió középmezőnyébe tartoznak a különböző korrupciós érzékelési indexek szerint, egy mutatóban jelentősen alulmúlják az átlagot: tízből mindössze három magyar állampolgár (30 %) tenne közérdekű…..
tamás46 2014.05.14 08:01:14
Ma már teljesen világos,hogy Horváth András,és Ángyán József is álmokat kerget,amikor a politika tisztességét kívánja.Már elmúlt április 6-a,és a választók ismét bizonyítottak.Nem érdekli a népet a politika,és a politikusokat se a nép.
A politikusok néhány hónapi kampánya csak azt igazolja,hogy nem tekintik partnernek az ország polgárait,és a választás lehetőségét olyan módon és azoknak kínálják,akiket a pillanatnyi helyzetben kiválasztanak arra, hogy szavazatukra számítsanak.
Persze ez nem demokrácia,csak annak látszik.3 és1/2 év úgy telik el, hogy egyik párt sem igényli a választók véleményét,és arra sem helyez súlyt,hogy véleményt alakítson.
A 25 év kevés volt ahhoz, hogy felnőjön egy olyan választó generáció,aki akarja formálni a jövőjét,és ennek érdekében elmegy választani.25 és elég volt arra, hogy lecsökkenjen a demokrácia iránti érdeklődés,arra a szintre, hogy a kisebbség uralkodhasson(!)a többség felett.
25 év elég volt arra,hogy megszűnjön a demokratikus jogállam,és kialakulhasson a jog állama.
25 év elég volt arra, hogy ne legyen demokratikus Alkotmány,ne legyen demokratikus az igazságszolgáltatás,és az emberi jogok érvényesítése-az alkotmányos jogokkal együtt- ellehetetlenüljön,annak ellenére, hogy az Emberi jogok deklarációját Magyarország 1953-ban törvénybe iktatta,majd az európai emberi jogok egyezményét is kötelező érvénnyel elfogadta-annak kiegészítéseivel együtt.
25 év elég volt arra,hogy olyan irányba vezesse az embereket,ami látszólag megfelel a nemzetközi piacgazdaság törvényeinek,de a valóságban mindenkit kirekeszt,aki ezt érvényesíteni akarja.
25 év elég volt arra,hogy -most már történelmi távlatból-szemlélni lehessen a történteket,és a fenti megállapításokat,mint véleményt lehessen megalkotni.
Mára az is világos,hogy azok,akik a Nemzeti Kerekasztalnál megalkották a rendszerváltást szinte teljesen eltűntek, és az akkor forradalminak tűnő változás eszméi sem valósultak meg.
A világot ez egyáltalán nem érdekli,így magunknak kellett volna/kellene megteremteni azt a mini világot,ahol életünket le kellene élni munkával,tanulással,egészséggel,sportolással,kultúrával megtöltve-eltöltve időnk nagy részét.E helyett reméljük, hogy kapunk munkát,tanulhatunk,ha van rá pénzünk,egészségünk csak romlik,mert a stressz nagyban befolyásolja,sportolhatunk,ha van rá időnk,és kulturálódhatunk,ha van rá pénzünk.
Mert a 25 év alatt egyetlen dolog lett fontos: a pénz,amihez legtöbbünknek a hozzáférése igen mérsékeltté vált,és egyre kevésbé és kevesebbé lehetséges.
25 év alatt oda ért a rendszerváltás, hogy már a nyugdíjasokat is kivetné magából,mert a befizetett járulékok is eltüntek,és a mostani befizetések kevesebbek a nyugdíjak kifizetési összegénél.
25 év kevés volt ahhoz,hogy meg lehessen teremteni a munkahelyeket,hogy ne legyen munkanélküliség.
25 év kevés volt ahhoz,hogy meg lehessen teremteni azt a gazdasági környezetet,amire alapozni lehetne bármilyen jövőképet.
25 év kevés volt ahhoz,hogy egységes akarati Magyarországot lehessen létrehozni egy olyan rendszerben,amelynek alapja a demokrácia,a népakarat, és az emberi jog.
Antal Attila írása Úgy tűnik, hogy a Paksi Paktum nem csak az energiapolitika realitásokat, hanem a közjogot is megtöri. A köztársasági elnök rövid közleményben "ünnepelte", akarom mondani indokolta a Paksi Paktumot. Ezúttal nem foglalkozom a (k)áder-es és hasonló…..
tamás46 2014.02.23 08:13:57
@prakp: Ugy gondolom, most aktuális az alábbi számítás,mert, hogy a 8 általánost elvégezve a négy matematikai(számtani)alapművelet megmaradt az emlékezetemben.
A Paks Bővítése 3500 milliárdba kerülne,+ a folyamatos karbantartás és a hulladéktemető megépítése.
A 3,5 millió család(akinek most a Paks adja a villamos energiát),családonként 7kWh villanyenergiát kap,ami a napelemek jelenlegi fogyasztói ára szerint kb 2,8 millió Ft-ba kerülne.(a kettő szorzata 10.000 milliárd Ft)Ha ebből levonjuk az ÁFÁ-t akkor 7.300 milliárd)Igaz, hogy ez a duplája,de..
1.Azonnal termel
2.Nem kell építeni
3.Kb 30.000 embernek ad munkát 8-10 évig
4. A nem használt energia folyamatosan visszatáplálható az energiarendszerbe,ami éves viszonylatban a jelenlegi lakossági felhasználás(15 milliárd kWh kétszerese.
5.A kis "erőművek" által termelt energia ára(a jelenlegi áron 4.500 milliárd Ft)Ezt összevetve a paksi bővítéssel kiderül, hogy már az I. évben 1200 milliárd Ft a + bevétel.A "kis" erőművek beruházási költsége 2 év alatt(összesen 3 év alatt) megtérül.
6.A "kis" erőművek termelése 30 év alatt 80%-ra csökken és nincs nukleáris hulladék.
7. Független áramellátó egységek jönnek létre.Nem kellenek hálózati vezetékrendszerek,magasfeszültségű transzformátorok, és hatalmas oszloprendszerek,csak az ipari ellátáshoz.
Érdemes volt elvégeznem a 8 általánost,de úgy látszik, hogy a "szakemberek",akiknek több diplomájuk van(?) a négy alapművelettel hadilábon állnak.
JóVáros Blog Csikorgás 2014.02.22 20:11:46
Valami nem klappol Fideszéknél. Zavar van az Erőben. Volt idejük bőven fölkészülni a kampányra, és minden létező erőforrással rendelkeznek, hogy profi gépezetként működjenek. És most mégis homokszem van a fogaskerekek között, és nem is egy. Ezt az Őszödözős,…..
tamás46 2014.02.23 06:24:15
@08.szabogabor: Úgy vélem,most(április6-án)lesz igazi fülkeforradalom.Remélem legalább akkora,mint a 2010-es csak más előjellel.