Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alga79

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
Praxis Hová lesz a magyar vér? 2012.01.02 09:46:00
Most már OVSZ-es pólót meg szaloncukrot is osztanak, ezért aztán "éredemes" rohanni és vért adni! Meg van a miértje, amiért ezt írtam, nemsokára feltöltöm. Azért írom részletekben, mert egyben nem engedi a gép, ezért türelmeteket és megértéseteket…..
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
alga79 2011.01.08 19:01:35
@Ladyb:

"Mondjuk, kik oktatnák? Paidagogoszok?
Akiknek halvány lila segéddunsztjuk sincs a valós munkaerő-piaci folyamatokról, hiszen 15 éve ugyanabban az állami állásban ülnek?
Végül is, viccnek jó. :)))"

1. Az állam nem tart fenn iskolákat. Az iskolafenntartók önkormányzatok, egyházak, alapítványok.

2. A legtöbb középiskolában igenis van ilyen tantárgy. Például szakközépben műszaki pályák világa vagy pályaorientáció tantárgy keretében tanulják a diákok, hogy hogyan kell megírni egy önéletrajzot.

3. Többek közt olyan fazonok tanítják, mint én. Én ugyanis korábban versenyszférában dolgoztam mérnöki diplomával. Van személyes tapasztalatom e téren.
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
alga79 2011.01.02 17:49:46
@Irise:

Nem szeretnélek megbántani, de egy pár hozzászólásodat olvastam itt, és nekem nem úgy tűnik, hogy odakinn annyira megtanultad a toleranciát és az egymás segítését. Én lekezelőnek érzem a stílusod, bár nem ismerlek. Ha jól érzed ott magad, annak örülök. Mérnökként én is elgondolkoztam a külföldi munka lehetőségén, de három gyermekem van, és azt szerettem volna, ha Magyarországon nőnek fel. Mindenütt emberek élnek. Én Magyarországon is jó szándékú, segítőkész emberek tömkelegével találkozom. Igaz, lehet, hogy hozzájárul a dologhoz, hogy amikor elmegyek egy vérvételre, és látom, hogy a nővérke fáradt, akkor azért is mosolygok rá, és megdicsérem a frizuráját.
alga79 2011.01.02 18:14:00
@Dr.laikus PhD:

Én mindig udvarias hangnemben szólok hozzá, ha nagy ritkán megszólalok, most is tisztelettel kérlek, hogy ne harapd le a fejem. Ha olvastad fentebb, akkor tudhatod, hogy 6 éve rákot diagnosztizáltak nálam. Megsúgom, ezután rekordgyorsasággal vesztettem el az állásom. Jelenleg nem mérnökként dolgozom, bár mérnöki diplomám van. 80 ezret viszek haza havonta, abból nevelem a gyerekeim, meg a nejem tanári fizetéséből, és tényleg, komolyan örülök annak, hogy még élek.
Belsőség Túl sok erőszak 2010.12.25 14:20:00
Rendes autóbuzi az alábbi képekkel úgy van, mint csemetéiket féltő szülők az akciófilmekkel. Ott indokolatlan mennyiségben ölnek embert, itt hasonlóan szívfájdító módon préselnek össze vadonatúj Toyotákat. Nem való ez rendes férfiember szemének.  Most kellene…..
A föld legtrébb dolga a pártállami múltat rejtegetni. Azon túl, hogy tök álszentnek de fölöslegesnek is tartom. Egyrészt mert előbb utóbb úgyis kiderül, hiszen pici ország a mienk. Másrészt meg mindegyik pártban ülnek a pártállam képviselői. No nem akarok megtisztult…..