Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maximan

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 67 2020.02.26 18:02:36
Az Opera valami olyat villantott, amit már régen vártunk. A lapkezelés és az oldalsáv is fontos fejlesztéseket kapott. Van viszont némi rossz hír is. Lássuk! Az új kiadásban megjelent egy Munkaterület nevű funkció, ami a lapcsoportosításnak és a külön ablakban böngészésnek egy furcsa keveréke.…..
Mutatok neked egy valódi lakást, ami tényleg kevesebb, mint 40 négyzetméter, mégis több helyisége van, mint a legtöbb 100 m2-es lakásnak. Nem árulok el nagy titkot, hogy egy multifunkcionális lakásról van szó, telis-tele multifunkcionális bútorokkal. És pont ettől nagyon izgi és neked is látnod…..
Hónapok óta tologatott új rovatunkban egy-egy szolgáltatást fogunk bemutatni az Operából. Ezek egy része más böngészőkben is megtalálható ugyan, mégis érdemes körüljárni, hogy az Operában mi hogy működik, és mik a különbségek. Az egyik leginkább várt eszköz kétség…..
Kedves Olvasók! Van egy jó hírem, amit két egyszerű indokra tudok visszavezetni. A egyik indok az, hogy az írásbeliséggel, és olvasással közösen tüntetünk az analfabetizmus ellen, így van kinek cikket írnom. A másik indok az, hogy kerek 2 hét múlva (január 28-án) egy évesek leszünk, azaz lassan már…..
Nem újdonság, hogy bizonyos oldalak böngészők használatával kapcsolatos statisztikákat adnak közzé. Az már ritkább, hogy ha a nem ritkán megkérdőjelezhető számok helyett valami látványosabb bemutatóra vállalkoznak. A Browserrank nevű honlapon most egy érdekes bejegyzés jelent…..
Jó hírek érkeztek az Opera háza tájáról. Bizonyára sokan nem ismerik, de az Opera régóta nyújt saját levelező szolgáltatást, ami Opera Mail néven fut. Meglehetősen egyszerű levelezőről van szó, ami évek óta szinte változatlan formában létezik (már amennyire…..
 Mióta elkezdtem görkorcsolyázni keresem a megfelelő városi korcsolyát. Alapvetően háromfajta korim van: - freeskate: nagyon kényelmes, jól tartja a lábamat, rövid - 245 mm - és fordulékony sín, 80mm-es kerekek. Akár megfelelő is lehetne de van két hibája: nehéz és nem…..
Sok egyéni keresőd van ami már teljesen átláthatatlan a helyi menüből (jobbklikk->Keresés ezzel) indítva? Esetleg az akadályozott meg eddig benne, hogy sok legyen, mert akkor átláthatatlan lenne? Feleslegesnek tartod, hogy ennyi keresőd van kilistázva, mikor egy részével csak…..
maximan 2010.06.27 08:38:21
@penge™: Mi volt az a Super Search? Én ugyan kb. a 3.x-es verziótól használom az Operát, de így nem rémlik mi.
A fejlesztők ilyenkor sem unatkoznak. Ha mi mégis unatkoznánk kaptunk a hétvégére egy újabb buildet. A Linux felhasználók most sem kaptak túl sokat, de hamarosan egy hatalmas javítási hullám érkezik, amit jelenleg még tesztelnek, beleértve a betűtípus javításokat.…..
Az Opera 10.60 beta megjelenésével nem csak gyorsulásokat és javításokat tapasztalhatunk, hanem egy valószínűleg igencsak népszertűtlen lépést is bevetettek, mégpedig hogy az alapértelmezett keresőt lecserélték a Bingre, igaz csak a Gyorshívón. Bár ezt már említettük az…..
A vasárnapi előzetesből hétfői előzetes lett, de megérte várni. A mai snapshot sok újdonságot tartogat a számunkra, főleg HTML5 implementációk terén. WebM támogatás (demo) HTML5 Offline Web Applications támogatás (demo) Geolocation támogatás (demo) Web…..
maximan 2010.06.15 10:36:30
@aronvirginas: Használom az opera link-et, és levelezéshez is ezt használom imap-al, nem szeretném ha véletlenül törlődne bármim (emlékeim szerint volt néhány ilyen bug). A különtelepítés meg nem olyan egyszerű mint win-en.

Egy más dolog, bár ez nem annyira operás: az imap lényege tudtommal az lenne, hogy közvetlenül kezelhetem a postafiókomat. Mégsem értem hogy ha egyszer egy levelet törlök akkor miért jelenik meg újra meg újra meg újra, és csak a sokadik törlés után tűnik el véglegesen, a másik meg hogy miért kapok meg minden levelet 3 példányban???
Magyar Opera Mobile újdonságok 2010.04.24 20:45:00
Noha a Magyar Opera blogon általában a PC-s változatok kapják a legtöbb szerepet (hiszen ez érinti a legtöbb olvasót is), nem felejtkezhetünk meg az Opera egyik legsikeresebb termékéről, az Opera Mobile-ról sem. Annál is inkább, mert maguk a fejlesztők sem teszik ezt. Az utóbbi…..
Rohamosan közeleg Húsvét szép ünnepe. Így vagy úgy, de szinte mindenki arra készül. Most már az operások is, de eddig valami egészen mással voltak elfoglalva, nevezetesen a 10.52 fejlesztésével. Ebben elég szép eredményeket értek el, ezeket foglalták bele a mai előzetesbe Új…..
Ez a post elsősorban azoknak szól, akik az Opera beépített RSS és levelezőkliensét használják, de a többiek is kedvet kaphatnak hozzá. A Google Reader egyik előnye az, hogy egyszerűen lehet archiválni a feedeket, míg Operában újratelepítésnél hordozni kellett a mail könyvtárat,…..
maximan 2010.03.31 16:49:33
Engem az érdekelne a mail-nál, hogy hogyan lehet beállítanom a levélküldést? A szolgáltatómnál (Interware) vmi biztonságos kapcsolat van, ahol csak hitelesítés után tudok levelet küldeni. Itt egy példabeállítás: interware.hu/document/200902/Outlook_express_beallitas_auth_smtp.pdf&letoltes
Ezt eddig bármelyik levelezőprogramban be tudtam állítani, csak az operában nem. Eddig a TheBat! progit használtam, de áttértem linuxra, itt meg nem az igazi, a thunderbird alá meg még nem tudtam átvinni a leveleket, mert ahhoz win kellene hogy rendesen kimentsem a régi levelezőmből. 2.5GB-nyi levél van benne, pár postafiókkal. Most egyenlőre az opera levelezőporgramját használom, és végülis nem rossz. Csak épp levelet nem tudok küldeni.
maximan 2010.03.31 17:05:50
@zseko: fene se érti, múltkor két napot görcsöltem vele de semmi, most meg megy..
Talán a címből is kiderült már, hogy a megoldás most nem tizenkettő, hanem 3333. Ennyi annak az összeállításnak a száma, ami ma jelent meg a Desktop Team blogján, és az első 10.52-es előzetest takarja. Amint az a nagy ugrásból is sejthető, számos változás történt a…..
maximan 2010.03.26 13:06:40
@penge™: Számomra szűnt meg az értelme akkor RSS-t használni 14.4-es modemen. Pont azért kezdtem el használni, mert csak a szövegek gyorsan lejöttek, ekkor bontva a kapcsolatot, átböngésztem mi érdekel és csak azokat töltöttem be weblapként amik tényleg érdekeltek. De úgy, hogy telerakták képpel meg egyebekkel, belassult az egész mire lejöttek a képek. Ez pedig forintban mérhető volt. Azért az az 1.7KByte-os sebesség nem volt egetverően gyors :)
Ez a post eredetileg az Opera 10.50-es verziója miatt született meg. Azóta a hibák nagy részét javították, viszont köszönhetően a blog segítőkész olvasóinak újabb hibákra derült fény, amelyeket itt gyűjtünk össze. Fontos megjegyezni, hogy ennyi hiba minden szoftverben van, ha…..
Több előzetes és hosszú betatesztelés után az Opera ma mindkét mobilböngészőjének kiadta a végleges változatát: a minden telefonon használható, viszont valamivel egyszerűbb Opera Mini 5-öt, valamint az okostelefonokra szánt, nagyobb tudású Opera Mobile 10-et is. A két…..
Magyar Opera Az Opera 10.5 után... 2010.03.17 19:10:00
Már csak napok, vagy inkább órák kérdése, és megjelenik az Opera 10.51. Ezzel részben lezárul egy szép korszak, de remélhetőleg egy még szebb követi majd. Ebben a cikkben azon elmélkedem, hogy mit hoz a 2010-es esztendő a PC-s Opera szemszögéből. Előbb nyilván jöjjön a…..
Nemrég írtunk arról, hogy mi is indultunk az ItBusiness által szervezett Blogoscope verseny IT kategóriájában. Ez a verseny nem érintetett igazán széles réteget a blogvilágban, mivel csak gazdasági és IT kategóriákban lehetett nevezni, ráadásul a nevezési feltételek sem voltak…..
Netszerte a mai napig számos alkalommal találkozom olyan Operához kapcsolódó állításokkal, amik nem állják meg a helyüket. Ezek egy része tudatlanságból táplálkozik, esetleg rosszindulatból vagy butaságból, és kétségtelenül olyan is van, aminek egykoron volt némi…..
Magyar Opera Oldalképek (b1679) 2009.07.31 16:54:00
A Tab Preview nevű funkció - aminek pontos magyar megfelelője még nem ismeretes előttem - az Opera 10 első bétájának egyik meglepetése volt. Alapvetően arról van szó, hogy a fülsávot "lehúzva" a fülek alatt megjelenik az oldal előnézeti képe is, könnyebbé téve az…..
A nemrég megjelent Opera 10.5 pre-alfa verziójának sztárja egyértelműen az új, Carakan névre hallgató JavaScript motor volt. Úgy gondolom, hogy a fejlesztőik megérdemelnek annyit, hogy teljesítményüket bemutathassák, és azt mindenki megismerhesse. Át is adnám nekik a…..
maximan 2009.12.27 01:44:45