Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sorger

174 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hivatalosan október első hetében jelenik meg a hazai LARRNAKH csoport harmadik nagylemeze, amelynek a színpadi premierje a lipcsei Runes + Men fesztivál alkalmával kerül lebonyolításra a hónap közepén, a műfaj csaknem teljes élvonalának társaságában. A friss korongon 45 perc zene hallható, a már…..
Hónapok óta rendkívül nehezen szánom rá magam, hogy posztot (lemezismertetőt) közöljek, több okból is. Valamennyi okra kitérnem felesleges lenne, illetve bizonyos esetekben nem is érezném igazán helyénvalónak, legyen elég annyi, hogy az aktuális és friss felhozatal többségében kevésbé dobogtatja meg…..
dp-motiv Ibériai esszencia 2016.06.20 23:00:00
Spanyolország egyik roppant erőteljes színfoltja a dark folk, a dark ambient és a martial industrial színterén, a már nem is annyira fiatal La Esencia kiadó számos kiváló kiadvánnyal büszkélkedhet, Magyarországon ennek ellenére viszonylag csekély az ismertsége. Ezen az áldatlan állapoton kíván…..
A tengerentúli neofolk egyik legjelentősebb alappilléreként is értékelhető ET NIHIL életre hívója és vezére, b9 InViD adott interjút a dp-motiv részére. Ezt nevezem én megtiszteltetésnek.  - Tavaly októberben ismét Európában járt az ET NIHIL. Ezúttal Lipcse, Koppenhága és London került sorra.…..
Komoly ellentmondást ébresztett bennem a REMETE várva várt debütáló, hivatalos albuma, a 2013 és 2015 között született darabokból álló Odabenn. A mérleg egyik serpenyőjébe Madura János személye, az általa életre hívott zenekarok és az általuk közvetített magas színvonalú kompozíciók sokasága (János…..
Az idei esztendő búcsúztatása a Far From... Records jóvoltából egy valódi zenei csemegével szolgál. A tengerentúli neofolk egyik alappilléreként is számon tartott, Chicagoban székelő ET NIHIL zenekar és a magyar LARRNAKH csoport egyesítette erejét egy 7"-es vinil korong által. A…..
Az idei esztendőben - immáron negyedik alkalommal -  is lebonyolításra került (október 9-10.) Németország (és talán globálisan is) második számú neofolk (és társai) örömünnepe Lipcsében. Csak halkan jegyzem meg, a R+M olykor már túl is szárnyalja a WGT ezen irányú…..
A Twa Corbies Tony Wakeford (talán) legújabb zenekara (lemezmegjelenés szempontjából mindenképp), a német Gernot Musch-sal (Pilori, :golgatha:) hozta létre pár évvel ezelőtt, elsősorban élő fellépésekre. Nem volt nagy világmegváltó cél mögötte - két ember, két gitár, két…..
Az önmagát műfaját tekintve apocalyptic ambient zenekarként definiáló spanyol DER BLAUE REITER - gyakorlatilag az ARCANA némileg gyengébb verziójaként is felfogható, ez hatványozottan igaz rájuk, amióta Cecilia Bjärgö került az egyébként alapító- és ex-tag Lady Nott helyére…..
A rövid idő alatt is minimum kultuszstátuszt kivívó LUFTWAFFE - bátran kimondhatom - lényegi örököseként is aposztrofálható amerikai ET NIHIL a tengerentúli neofolk egyik legjelentősebb csoportja már most, viszonylag csekély diszkográfiája és nyúlfarknyi múltja ellenére is. …..
A harsh noise-industrial kevesek által, de annál kiemelkedőbb módon preferált világába robbant be váratlanul és egészen elsöprő módon a felvidéki TOTRAUM csoport egy önerőből megjelentetett 10"MLP-vel. A korong puritán csomagolása sokat sejtető, itt bizony valóban nincs semmi…..
Legendás csoportok (többségében) ropogósan friss megjelenéseivel jelentkezik és kápráztat el hamarosan a német Tesco Organisation. A GENOCIDE ORGAN ma is az, mint a kezdetekkor, lassan előre törő, durván agresszív zenei hadjárat. Az Obituary Of The Americas címre keresztelt új…..
Hosszas várakozás után a napokban végre megjelent a svéd ARDITI Imposing Elitism című albuma CD és vinil formájában is. A tavalyi kazettás megjelenés (erről írtunk már korábban) után most digipak CD és fekete, illetve aranyszínű vinil korongokon (mindkét változatból 250…..
A május folyamán piacra dobott jubileumi LARRNAKH 7"EP után a Far From... Records ezúttal az amerikai ET NIHIL zenekar erősen korlátozott példányszámos, minimál dizájnos "sigil" mintás pólójával jelentkezik. Az 50 darabra limitált póló hivatalosan az októberi, Lipcsében…..
Ha a svéd ARDITI friss kiadvánnyal jelentkezik, az nálam feltétel nélkül a pénztárca után való kapkodást jelenti, ám ezúttal nem várt akadályokba ütköztem, erről azonban majd egy kicsit bővebben a konklúziónál.  A korong "A" oldalán hallható címadó March For The Gods egy…..
A dán Thomas Bojden irányítása alatt álló DIE WEISSE ROSE a martial industrial egyik leginkább ellentmondásos csoportja számomra, ha szigorúan a zenére összpontosítunk. Más a helyzet, ha Thomas személyiségét vesszük górcső alá, de ez jelen esetben sokad angú szempont, lépjünk…..
Keresem a méltató jelzőket, de azt hiszem, alapvetően felesleges... Ismét egy legendás formáció a dp-motiv oldalán, ezúttal hazai terepről, igazi sokat próbált zenei kalandorokkal a HIDEG RONCS fegyverzetében. A történelem ezúttal is megelevenedik... - A HIDEG RONCS 17 év után…..
A 2010-es Bannwald albummal kedveltem meg igazán az APOPTOSE csoportot, hiszen az a korong rendkívül tetszetősnek és hatásosnak bizonyult számomra, azóta is örömmel veszem le a polcról, hogy néhanapján meghallgassam. Nem kezelem kiemelt kedvencként a zenekart, egyszerűen csak kellemes…..
Wilhelm Herich és általa a GENOCIDE ORGAN vitán felül a jelenkori industrial zenei paletta egyik legelszántabb, legradikálisabb, legkonokabb, leg-leg előadója és zenekara. A csoport egyik sajátossága a kezdetektől az elvakult fanatizmus, mind a zenében, mind az abba foglalt…..
Douglas Pearce és a DEATH IN JUNE a neofolk zene egyik emblematikus és hírhedt alakjaként él a köztudatban hosszú évek óta, talán nincs is olyan a színtéren, aki ne ismerné valamelyik lemezét, vagy legalább ne hallott volna róla. Ellentmondásos karrier, ellentmondásos megítélés…..
A svéd IN SLAUGHTER NATIVES minden kétséget kizáróan a dark- ritual-symphonic-industrial műfaj (ha van ilyen egyáltalán) egyik úttörője és élharcosa, immáron több mint 25 éve. Jouni Havukainen egy személyben maga a mágus, habár időről időre minimális szinten azért akadnak…..
A 2001-es Those Who Do Not Remember The Past Are Condemned To Repeat It címmel felvértezett debütáló korong óta többé-kevésbé megérdemelt módon a martial industrial szcéna egyik kiemelt reprezentánsa a Henryk Nordvargr Björkk által irányított svéd TOROIDH. Számos kiadvánnyal a…..
dp-motiv Dühösebb, mint valaha 2015.03.13 22:00:00
Hat esztendővel a Fucking Whore Society után idén új sorlemezzel jelentkezik Markus Pesonen és a KARJALAN SISSIT (2013-ban azért volt még egy 7"EP is Viinaa Pitää Juua címmel). Az elmúlt években maga Markus is gyakran megkérdőjelezte a formáció létjogosultságát és érte néhány…..
Idén 15 esztendős a jelenkori dark ambient egyik prominens képviselője, a Pär Boström irányította svéd KAMMARHEIT. A jeles esemény alkalmából március 28-tól már előrendelhető egy 6 CD-ből álló gyűjteményes anyag "Unearthed 2000-2002" címmel, amely számos érdekességet rejt…..
dp-motiv Hírek Madura Jánostól 2015.03.09 19:00:00
Az alábbiakban az általam a hazai indusztriális szcéna zászlóshajójának tartott REMETE formáció főnökétől kapunk első kézből információkat a születőfélben lévő új kiadvány kapcsán. "A megjelenés dátumával kapcsolatban konkrét időpont ugyan még nincs, de már szinte…..