Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület

24 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha azt mondják neked: Meditálj!Mi az a kép, ami elsőre beugrik? A többségnek egy lótuszülésben ülő ember, csukott szemekkel, amint próbál semmire sem gondolni. Igaz? A minap olvastam egy FB bejegyzést, amiben valaki azt ecsetelte, mennyire nem lehet egy lapon említeni a mozgást és a meditációt.…..
Nyakunkon a karácsony, úgyhogy kapsz tőlünk egy kis segítséget!  Adunk neked néhány tippet, hogy mivel lepd meg kung fu (vagy más harcművészeti) edzésre járó szeretteidet:  ..
Először is, zene a tegnapi harci edzés margójára: link. Még mindig a hatása alatt vagyok (persze, hiszen csak egy éjszaka telt el). Fizikailag fáradt, egy helyen fáj eléggé a lábam (köszi, A.!), s a sípcsontjaim minimálisan foltosak csak. Na jó: fáj a karom, a lábaim, a hátam, a nyakam, a hasam...…..
Mindennapok Harcosai Faállás 2017.05.13 13:24:05
A tegnapi csütörtöki edzésen újra faállás volt...!Méghozzá 45 perc keserédes faállás.Az elején laza bemelegítés, formagyakorlat lassan, majd ez. A héten valahogy idegesek voltunk, szétesettek, fáradtak, miegymás. Zsolt azt mondta, minden edzésen személyre - azaz csoportra - szabott a program:…..
Kicsit hamarabb sült el a kezünk, mint ahogy átadtuk nektek az infót, de jobb később, mint soha. Egy ideje, vagy akár mostantól lehetőségetek van egy felugró ablakban a közösségi oldalatokat egy exitpoup segítségével az olvasóitoknak megmutatni akkor, amikor blogotok nyitóoldalára érkeznek. A…..
Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület 2017.03.27 15:08:59
@dr0: Ránéztem, sajnos még mindig üresen jelenik meg,de akkor várok. Köszönöm szépen!
 - Edzőtársunk tollából -  Ahogy belevágtam a földbe az ásót és kifordítottam a sokadik adag földet a talajból, hirtelen átváltott az agyam edző üzemmódba. Az ásó, a lapát és a talicska máris nem csak a lyuk kiásására felhasznált eszközök voltak, melyek segítettek abban, hogy elérjük a kitűzött…..
Úgy alakult, hogy el tudtam menni a legutóbbi harci edzésre. Egyszerre örültem és féltem. Örültem, mert már hónapok óta nem voltam ilyen edzésen, és féltem, mert harcin van esély arra, hogy szabad küzdelem lesz.  Nos, nekem az előbbivel vannak problémáim. Maga a félelem visszavezethető ugyan a…..
Előbb tisztázzuk mi is az a CPTSD: Complex Post Traumatic Stress Disorder, magyarul komplex poszt-traumás stressz szindróma. Hosszan tartó traumatikus élmények hatására kialakuló állapot, pl. gyermekbántalmazás, rabszolgaság, hosszan tartó kínzás, megalázás, családon belüli erőszak stb. Fontos…..
Az előző részért kattints ide! A párját ritkító Az ember sok tapasztalatra és fejlődésre tehet szert azzal is, hogyha "csak" egyedül táncol (sueltázik, vagy performanszokra készül), vagy formagyakorlatokat, erősítést, ügyesség / koordinációs gyakorlatokat végez. Ennek ellenére, úgy vélem,…..
Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület 2017.02.10 14:44:13
@Kis Mirjam: Egy bő hat éve hozzánk járó férfi, aki kb. másfél éve kezdett el táncolni. Az első cikkben ír magáról pár mondatot. :) mindennapokharcosai.blog.hu/2016/11/18/tanc_fu_1_resz
Mindennapok Harcosai Jelen lenni 2017.01.01 14:49:08
  A lélekjelenlét annyit tesz, hogy jelen vagyunk testben-szellemben-lélekben, itt és most. „Carpe diem! Élj a mának”- tanítja a latin közmondás. Bölcsen. Amikor lélekben nem vagyunk itt, kivonjuk az energiáinkat a mából. Azt érezzük, hogy az élet csak úgy zajlik, történik velünk, nem vagyunk urai…..
Ha lemaradtál az első részről, kattints ide. Az előző részt a kung fu edzések és táncórák kezdetének összehasonlításával fejeztem be, úgyhogy folytassuk innen. Bemelegítés és nyújtás A nyújtás a kungfu esetében alapos, a test, az összes ízület ellazítása, nyújtása fontos az egészség megőrzése,…..
Előszónak csak annyit, hogy bő hat éve járok kungfuzni, és valamivel több, mint másfél éve táncolni. Ez a cikk (sorozat) a két mozgásvilágot, annak fizikai és érzelmi / szellemi vetületeit igyekszik összehasonlítani. Szigorúan csak saját tapasztalatra hagyatkozom, így előfordulhat, hogy mindkét…..
  A jó harcos nem pazarolja feleslegesen az energiáit. Egy tradicinális kung fu iskolában a hangsúly a hatékonyságon és a gyorsaságon van, a technikákat a gyakorló egyéni adottságaihoz igazítva. Az alapok egységes elsajátítása természetesen mindenhol elvárandó, ez viszont nem haladja meg…..
Eldöntötted, hogy harcos leszel, de fogalmad sincs, mi vár rád az edzéseken? Kezdő harcművészek sorozatunk pont neked szól, mellyel segítünk eloszlatni a kezdeti félelmeket, és felkészítünk arra, amivel nálunk találkozni fogsz. Lebattyogsz a lépcsőn, belépsz az edzőterem előterébe. Látsz egy csomó,…..
Ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogy meggyőzzünk arról, miért hozzánk gyere edzeni. Most azokat a dolgokat fogjuk neked felsorolni, amik ha igazak rád, akkor nem minket keresel. :)..
Sokszor találkozhatsz olyan harcművészeti iskolákkal, ahol az átadott technikákat nem gyakorolják éles helyzetben. Nincs verekedés, csak jobb esetben "light-contact" önvédelmi oktatás, vagy pusztán imitált mozdulatok és formagyakorlat. A Tai Ji-ról például itthon kevesen tudják, hogy valójában egy…..
Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület 2016.07.13 13:50:58
@Nahlaas: Bizony, ehhez is hozzá lehet szokni. Kellő gyakorlással később már nem lesz ilyen gondod. :)
Egy barackos pite indította eszmefuttatás Este edzés után Mesteremmel, Balogh Zsolttal beugrottunk a pékségbe beszerezni egy kis harapnivalót, és eszembe jutott az a finom túrós-barackos pite, amit ott lehet kapni. Mivel nem volt nálam pénz, kérdeztem, hogy kérhetek-e én is valamit? Azt mondta: -…..
"A kung fu egy agresszív sport, ezért inkább férfiaknak való." Ezt a tévhitet három fronton is meg kell cáfolnunk:1. A kung fu nem sport. Bár sportként űzhető.2. A kung fu-nak semmi köze az agresszióhoz.3. Férfiaknak való? Ezt a nálunk tanuló hölgyek hevesen cáfolják, és hát sokszor ők vannak…..
Veled is előfordult már, hogy nézted a kung fu iskolák tanulóiról készült videókat az interneten, és azt érezted: - Én sosem fogok tudni így mozogni...? Akkor most elárulok Neked egy titkot. Ők sem így kezdték. Nem úgy születtek, hogy már tudtak spárgázni, kapásból fejmagasságig rúgni, és az…..
Veled is előfordult már, hogy nézted a kung fu iskolák tanulóiról készült videókat az interneten és azt érezted: - Én sosem fogok tudni így mozogni...? Akkor most elárulok Neked egy titkot. Ők sem így kezdték. Nem úgy születtek, hogy már tudtak spárgázni, kapásból fejmagasságig rúgni, és az…..
"A kung fu a verekedésről szól, az edzéseken egymást ütik-vágják az emberek."  Ez egy hülyeség. Aki ezt állítja, az bizonyosan nem volt még egy rendes kung fu edzésen sem!Az edzések során csak önmagaddal harcolsz. Fejleszted az önismeretedet.Azáltal, hogy a fizikai testedet kezded megfigyelni és…..
"A kung fu a verekedésről szól, az edzéseken egymást ütik-vágják az emberek."   Ez egy hülyeség. Aki ezt állítja, az bizonyosan nem volt még egy rendes kung fu edzésen sem!Az edzések során főleg önmagaddal harcolsz. Fejleszted az önismeretedet. Azáltal, hogy a fizikai testedet kezded megfigyelni…..
Hogyan is néz ki a valóságban egy kung fu iskola? (Link típusú poszt próbája)..
Bemutatkozik a Sárkánylovasok SE kombinált XingYiQuan-Ninjutsu edzése. A Ferencvárosi TV forgatott nálunk. :) (Videó típusú poszt próbája)..
Mindennapok Harcosai Xing...mi?? 2016.02.09 10:24:37
Xing Yi Quan  Így hívják azt a belső stílusú kung fu-t, amit nálunk tanulhatsz. A stílus nevének jelentése: A Forma és a Tudat ökle A kínai harcművészetek egyre népszerűbbek a nyugati világban. Ez különösen igaz a belső stílusokra, mint a Xing Yi Quan, a Tai Ji Quan vagy a Ba Gua Zhang. A mai…..