Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Péter 87

97 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024. február Az előző szervizlátogatáson, ami egy szimpla olajcserének indult, kiderült, hogy valami nincs rendben az elektromos vízpumpával, mert a mérések alapján alacsonyabb fordulatszámon üzemel, mint kellene (2650 vs 2425). Ez általában azt jelenti ezeknél a hibrid Toyotáknál, hogy ideje…..
A Priusnak egy elég látványos hibája volt a beltérben amikor megvettem. A könyöktámasz nem akart visszamenni a helyére, a zárt állapot előtt 4-5 centivel megakadt. Már a hirdetés képein is látszik, hogy nincs becsukva. Ezt sikerült most, 1,5 év után orvosolni...
2024.02.08. - 275.094 km Eltelt 8 hónap és belement a Priusba majdnem 10e km a legutóbbi szervizlátogatás óta, így ideje volt elvinni egy olajcserére. Mióta összebarátkoztam Szutival, nem kérdés hogy ezt a műveletet is a Toyo Team Garage végezte. ..
2023. október Több, mint egy éve van nálunk a Prius és azóta mozgat a gondolat, hogy venni kellene hozzá egy biciklitartót. Nagyon nem pörögtem rajta, mert a Suzukihoz van tetőcsomagtartó és hozzá való biciklitartó is, ha nagyon kell, akkor el tudjuk vinni a bicikliket egy kiránduláshoz. Erre az…..
2023. november A Priusokban a a benzinmotor indítását a hibrid akku végzi, de a fedélzeti elektronikák legnagyobb része ebben az autóban is a 12V-os ólomakkumulátorról megy. Főleg amikor ki van kapcsolva az autó. Ha ilyenkor lemerül, nem képes feléleszteni ezeket a rendszereket, elvégezni a…..
2023. június Majd egy éve van meg a Prius, a műszakija pedig június 26-án lejár. Hogyan lehet ez egy külföldról behozott jármű esetén? Úgy, hogy honosították a műszakiját, így amikor megvásároltam, akkor nem 2 hanem csak 1 év műszakival kaptam meg a kocsit. Szerencsére pont egy év eltolásban vannak…..
2023. május Legutóbb nagyjából háromnegyed éve járt szervizben a kocsi féltengely cserével, most pedig az első fékek kopásjelzője szólalt meg. Illetve nem most (2023.05.26) hanem már 2 hónappal ezelőtt, de tudtam, hogy ez még nem jelent világvégét, és amúgy is nagyon keveset használom a Suzukit…..
2022. augusztus Idén úgy alakault a nyaralás, hogy a Suzukival már nem akartunk elindulni Horvátországba, a Prius pedig még nem volt meg, így Laci barátom volt olyan rendes, hogy kölcsönadta 2 hétre a féltve őrzött 3-as BMW-jét. Ezúton is köszönet érte! Ez az autó sem mai darab, 2006-aban…..
2022. augusztus Ha az elektromos autók akkumulátora olyan rendszerességgel pusztulna el, mint a Swiftben a 12 voltos aksi, biztosan nem lennének ennyire népszerűek. Szerencsére azok simán kibírnak 10-15 évet is. A Suzukiban viszont 4 év után ismét eljött az akkucsere ideje. ..
Hiába próbáltam megbízható kereskedőtől alapos átnézés után autót venni, tudtam, hogy benne van a pakliban, hogy kiderül valami turpisság a kocsiról. A vásárlás után azonban nem szaladtam rögtön a szervizbe, gondoltam használom egy kicsit, mert ha valami nagy baja lesz (mondjuk tönkremegy az akku,…..
2022.07.22. Mióta megszületett a kislányom elkezdett mozgatni a gondolat, hogy előbb-utóbb szükség lesz egy nagyobb, biztonságosabb, csendesebb, takarékosabb és klímásabb autóra. Persze félreértés ne essék, jól elvoltunk a Suzukival, mivel nem vagyunk sem magasak, sem szélesek, elfértünk odabent, a…..
2022. július 2015 január 30-án mentem el Szekszárd mellé Tolnára egy kedves kollégámmal megtekinteni egy fehér színű autmata váltós Suzuki Swift Sedan 1.6-ot, ami az akkori (automata váltós) kínálat legdrágább példánya volt a maga 550.000 Ft-os árával. A megtekintés annyira jól sikerült, hogy…..
2022.07.26. A bontott klímaberendezés beépítése után a legfőbb félelmem az volt, hogy bekerült a kocsiba egy olyan extra, ami az autó összes alkatrésze közül a leginkább hajlamos az elromlásra, jóval ritkább, a bontottak ugyanilyen kockázatosak, a gyári/utángyártott alkatrész pedig rendkívül drága.…..
2022.06.10. Pont az előző bejegyzésben írtam le, hogy a szervizlátogatások szinte kizárólag karbantartási műveletek miatt történnek, na ez most pont nem. Ugyanis már másfél-két hónapja csapágyhangra lettem figyelmes a motortérből, ezt a műszaki vizsgakor a szerviz is visszaigazolta. Meg is nevezték…..
2022.04.29. 2022 májusában újra eljött a műszaki vizsga ideje. Be is jelentkeztem egy pénteki napra a kazincbarcikai Szabó Suzukihoz, mint eddig már oly sokszor. A vizsgáztatás mellé kértem olajcserét, az ezzel párban járó szűrő cseréjét, a kiégett műszerfal izzó cseréjét és a néhány héttel…..
2022.02.12 Utoljára 2021 augusztusában kapott törődést a Suzuki, mostanra pedig egészen komolyan bepirosodtak az állapotjelzők az excel táblában. A legsúlyosabb tétel a vezérműszíj rublikában szerepelt, ugyanis az előírt 5 év, vagy 90e km már 6 évnél és 81e km-nél járt. Valószínűleg sokon nem…..
...nem mintha bárki más is versenyezne velem. Pláne nem ebben a kategóriában. Akkor mi ez az egész, és tulajdonképpen hol is van ez ez a verseny? Mióta 2015-ben megvásároltam az autót, minden tankolást feljegyzek. A legnagyobb ebben a témában működő oldalra, a Spritmonitorra, csak később kezdtem el…..
Először 2019 nyarán próbáltam ki egy kedves barátom rollerét, amiről írtam is egy tesztet a villanyautosok.hu-ra. Azonnal megtetszett a rollerezés. Annyira, hogy meg is rendeltem a Xiaomishopból ugyanazt a Mi M356 modellt, amit teszteltem. Fő szezon lévén egy hónap várakozás után, augusztus 2-án…..
Ahogy az előző bejegyzés végén említettem, hogy észrevettem némi zsírt a féltengely porvédőjén kívül is, ami negyon nem jó jel a csukló épsége szempontjából. Hamar kértem is egy időpontot a Szabó Suzuki szerviztől a javításra...
Majdnem napra pontosan 9 hónapja cseréltem utoljára olajat a Suzukiban. Azóta egy nagyon picivel futott csak többet az ajánlott 10.000 km-nél, szóval éppen jól időzítettem az olajcserét. A munkát ezúttal is, magam végeztem egy akna nélküli mélygarázsban. Annyival voltam most rutinosabb, mint…..
Eljött a várva várt pillanat, klíma került a Suzukiba. Ez lényegében az egyetlen gyári extra, amivel nem rendelkezik az autó és ez az, amire bármelyik másikat szó nélkül el tudnám cserélni. A műtét azonban nem sikerült és a hideg autó még várat magára. Ennek az egész klímabeszerelősdinek olyan…..
Júniusban a Suzuki elérte a 200.000 km-es futásteljesítményt. Egy 21 éves autónál ez nem gondolom, hogy nagy dolognak számít, a legtöbb márkánál pontosan ugyanolyan esemény, mint amikor 10e és 20e között vált. A régi Swift órája viszont csak 5 számjegyből áll ezért egy százezres átfordulás…..
Mióta megvan az autó, a legnagyobb szívfájdalmam, hogy nem rendelték meg bele a valaha feltalált legfontosabb autó extrát, a klímaberendezést. Azóta tervezgetem, hogy valahogy fabrikálni kellene bele egyet. A rengeteg kutatás a különböző fórumokban és bologokban megmutatta, hogy nem lehetetlen a…..
Magyar Péter 87 2021.06.11 08:19:34
@Szwetozár: szép történet ez is.
2020. november Újra 10.000 fölé kúszott az a számláló, ami a legutóbbi olajcsere óta megtett kilométereket jegyezte. 2020 novembere viszont nem az a hónap volt, amelyben a megszokott rutinnal végeztük a feladatainkat. A szokásos Kazincbarcikai látogatások már nyár óta elmaradtak, emiatt kedvenc…..