Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lora.s

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
lora.s 2011.01.10 12:50:32
Hogy mit viszünk be a szervezetünkbe az nagyon nem mindegy. Az vagy amit megeszel.(iszol)

Mély egyetértésem Riccardo Illyvel, hogy miért érdemes ínyencnek lenni: "Jó, ha túl tudunk jutni azon, hogy csak a létfenntartáshoz szükséges ételt, italt vegyük magunkhoz. Ezzel kettős elismerésben részesítjük az emberiséget – mondja Riccardo Illy."
www.fn.hu/gasztronomia/20090528/presszokave_is_magyar/

Ez a cikk is nagyon részletes a témában: www.deluxe.hu/cikk/20090603/riccardo_illy_interju_az_illy_cegcsoport_bemutatasa_az_eszpresszo_keszitese_a_kave_feldolgozasa_kavegep_limitalt_szerias_termekek_a_kavekultura_terjesztese?p=0

Illyből van szemes, darált, podos, kapszulás, kinek mi tetszik. A kapszulák nagyon kényelmesek. Az Illyé saját tapasztalatom szerint is a legjobb azok közül mait kóstoltam. Sokkal jobb mint a Nespresso, ha valami marketingkávé, akkor az végképp az, a 16féle ízzel együtt. De még mindig jobb mint a filterkávék, a szintén marketingtankönyves amerikás kávézóláncok löttyei nem beszélve a Senseo, Dolce Gusto Tchibo vonalról. A Starbucks, Costa és társai számomra örök csoda, sok pénzért sokan megisszák a liternyi tejjel meg szirupokkal tupírozott rossz kávéjukat. A lényeg, hogy arra is vanigény.

Gombnyomásra konstans minőség, finom eszpresszó, nem véletlenül terjednek a kapszulák ennyire. Lavazzából is van jó, de csak 1. Nálunk még mindig a legjobb alapanyagból is sok kávézóban olyat hoznak csak, amit erősen ver az otthoni kapszulás. Olaszo-ban a legegyszerűbb kávézóban is közepes minőségű Sega kávéból is jobbat főznek mint itthon sokszor jobb minőséget képviselő márkákból. A vendéglátóhelyi gasztroforradalom reméljük eléri végre a kávé témát is.
lora.s 2011.01.10 16:41:51
Contaxg esetleg kóstold meg az Illy kapszulásat, meg fogsz lepődni. Bár, a megjegyzésedből látszik a jó magyar ellendrukkerség lényege, az irigység és rosszindulat. De legalább jól mulatunk, hogy még ezen az alapon is szektákat lehetne csinálni.

Akinek robusztás ízlése van, szereti a keserűt, úgysem fog 100% arabikát inni, nem mintha a 100% arabika garancia lenne arra, hogy egy kávé jó. Van 100% arabika 3000-ért, de inkább ne kóstolja meg senki. Robusztával erősebb lesz a crema, de az íz... hát nekem marad a full és jó arabika.

Lehet nem szeretni, sznobozni, erre megy a világ, a kapszula fele. Könnyű, egyszerű és a végeredmény simán felveszi a versenyt a sok pepeccsel, nagy helyigénnyel, és állandó karbantartást, beállítást igénylő otthoni gépekkel/darálókkal és miegymással.

Párszáz tiszteletreméltó rajongón kívül nem sokan bíbelődnek otthon a tökéletes presszó előállításával. Lehet, hogy csak saját daráló, szuper gép, friss pörkölés, egyéb faxnik és hozzáértés mellett lehet a legjobb kávét főzni, de ez utópia. Olaszországon kívül nincs más hely ahol tele van minden kis kávépörkölőkkel, és egyébként is, ezzel én otthon nem akarok foglalkozni. Ezt csinálják meg nekem a kávézóban, ott pörög a kávé, elvileg nem megy tönkre a nagy kiszerelés mert nem áll hetekig a levegőn.

A friss pörkölés is legfeljebb vágyálom lehet itt, vicces mikor látom a hetekig nyitott zsákokban álló ún. "friss" kávékat boltokban. Na persze, hazaviszed a frisspörkölést, tárolod vmi dobozban, vagy kibontasz otthon 1 bolti kilósat és pár nap múlva semmit sem ér mert tönkremegy a levegőn. Na ezért nincs Illyből otthonra 250 grnál nagyobb csomagolás.

Mindenki azt a kávét issza úgyis, ami ízlésének, pepecselésigényének, pénztárcájának megfelel. Van igény a 3in1ra is meg a filteresre is, amikkel engem a vlágból ki lehet üldözni. Sokan sokfélék vagyunk, fogadjuk el egymást, gyerekek, ez (lenne) benne a szép.
lora.s 2011.01.10 18:36:00
Való igaz, urban legend, hogy csak a robusztás kávával lesz jó a krema. Azzal biztosabban vastag lesz, egyszerűbb. Néhányaknak bosszantó, tudom :) hogy az Illy nemcsak marketing, hanem nagyon finom is. A 100% arabika Illyvel is tökéletes kremát lehet csinálni, ezt szolgálja a technológia. Nézzétek csak meg a fent linkelt videót, hogy néz ki a lefőtt eszpresszó. Vagy ezt: www.youtube.com/watch?v=gf9K0Ms8fXQ
A kapszulatechnológia nemcsak kényelem, rásegít.
Lehet több uservideót is találni és azokon is pont ilyen szép kremás eszpresszó fő a kapszulákból, tetszik vagy nem.
Nekem még mindig az íz a fontosabb, nem a krema.

Horvatx ortodox eszpresszósoknál ne emlegesd, hogy ízesített kávét iszol, és a latte sem a legalkalmasabb egy kávé ízének megállapítására, még a végén megmosolyognak. :-)

Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha szbvány lenne a kapszula is. Az ESE pod szabvány, de mégsem terjedt el annyira, vagy csak nincs körülötte akkora hajcihő. De leginkább az lehet, hogy egyik gyártó se tolt bele annyi pénzt mint a Nestlé a kapszulákba, így most már mindenkinek muszáj azt gyártani, akár akar, akár nem.

Kihalni biztos nem mostanában fog a szemes és darált kávé sem. A bakelit és a CD is tartja magát, és moziba is megyünk még pedig le is tölthetünk mindent.
Több ízben bemutattuk a Lavazza naptárját, indokolatlan lenne, ha az Illyről, az legminőségibb olasz kávéról nem ejtenénk szót. Annál is inkább érdekes a sztori, mivel a céget egy magyar ember gründolta, a temesvárról származó Illy Ferenc, aki az I. világháború után…..
Umbrella Julia másfélmilliója 2010.12.06 18:52:00
Másfélmillió dollárt, azaz 313 millió forintot ért meg Julia Roberts az olasz Lavazza cégnek. A színésznőnek a nem egészen egy perces meló alatt meg sem kellett szólalnia, csak mosolyognia, és kész, ennél könnyebben pénzt keresni momentán nemigen lehet. Ezzel Roberts is beállt az…..
A Lavazza minden évben - immár tizennyolcadik alkalommal - adja ki naptárját, a benne szereplő nők pedig teljesen készen vannak a minőségi feketelevestől. Hogy értsétek, a Lavazza milyen komolyan veszi ezt a projectjét, legyen elég annyi, hogy a tavalyi elkészítésével a…..
A DesignPumpához számos megkeresés érkezik különböző cégek, társaságok részéről termékek, vagy szolgáltatások promotálására. Olyan felkérés azonban, amire a blogger őszinte lelkesedéssel és kíváncsisággal tud rámozdulni, csak nagyon kevés akad. Ritka kivétel az Illy…..
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
addict Neked mi a kedvenc márkád? 2009.11.30 14:50:00
Lovemark. Elég hülyén hangzik ez a kifejezés nem? Mi köze van a szeretetnek egy márkához? Lehet egy márkát egyáltalán szeretni? Miazhogy! Sőt, szinte szerelembe is lehet esni vele, rajongani érte, és túl minden racionalitáson megvenni, megszerezni, bármibe is kerül. Ez az alapja…..
lora.s 2009.12.02 16:05:25