Adatok
lora.s
0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
lora.s
2011.01.10 18:36:00
Való igaz, urban legend, hogy csak a robusztás kávával lesz jó a krema. Azzal biztosabban vastag lesz, egyszerűbb. Néhányaknak bosszantó, tudom :) hogy az Illy nemcsak marketing, hanem nagyon finom is. A 100% arabika Illyvel is tökéletes kremát lehet csinálni, ezt szolgálja a technológia. Nézzétek csak meg a fent linkelt videót, hogy néz ki a lefőtt eszpresszó. Vagy ezt: www.youtube.com/watch?v=gf9K0Ms8fXQ
A kapszulatechnológia nemcsak kényelem, rásegít.
Lehet több uservideót is találni és azokon is pont ilyen szép kremás eszpresszó fő a kapszulákból, tetszik vagy nem.
Nekem még mindig az íz a fontosabb, nem a krema.
Horvatx ortodox eszpresszósoknál ne emlegesd, hogy ízesített kávét iszol, és a latte sem a legalkalmasabb egy kávé ízének megállapítására, még a végén megmosolyognak. :-)
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha szbvány lenne a kapszula is. Az ESE pod szabvány, de mégsem terjedt el annyira, vagy csak nincs körülötte akkora hajcihő. De leginkább az lehet, hogy egyik gyártó se tolt bele annyi pénzt mint a Nestlé a kapszulákba, így most már mindenkinek muszáj azt gyártani, akár akar, akár nem.
Kihalni biztos nem mostanában fog a szemes és darált kávé sem. A bakelit és a CD is tartja magát, és moziba is megyünk még pedig le is tölthetünk mindent.
A kapszulatechnológia nemcsak kényelem, rásegít.
Lehet több uservideót is találni és azokon is pont ilyen szép kremás eszpresszó fő a kapszulákból, tetszik vagy nem.
Nekem még mindig az íz a fontosabb, nem a krema.
Horvatx ortodox eszpresszósoknál ne emlegesd, hogy ízesített kávét iszol, és a latte sem a legalkalmasabb egy kávé ízének megállapítására, még a végén megmosolyognak. :-)
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha szbvány lenne a kapszula is. Az ESE pod szabvány, de mégsem terjedt el annyira, vagy csak nincs körülötte akkora hajcihő. De leginkább az lehet, hogy egyik gyártó se tolt bele annyi pénzt mint a Nestlé a kapszulákba, így most már mindenkinek muszáj azt gyártani, akár akar, akár nem.
Kihalni biztos nem mostanában fog a szemes és darált kávé sem. A bakelit és a CD is tartja magát, és moziba is megyünk még pedig le is tölthetünk mindent.
Több ízben bemutattuk a Lavazza naptárját, indokolatlan lenne, ha az Illyről, az legminőségibb olasz kávéról nem ejtenénk szót. Annál is inkább érdekes a sztori, mivel a céget egy magyar ember gründolta, a temesvárról származó Illy Ferenc, aki az I. világháború után…..
Másfélmillió dollárt, azaz 313 millió forintot ért meg Julia Roberts az olasz Lavazza cégnek. A színésznőnek a nem egészen egy perces meló alatt meg sem kellett szólalnia, csak mosolyognia, és kész, ennél könnyebben pénzt keresni momentán nemigen lehet. Ezzel Roberts is beállt az…..
lora.s
2010.12.07 02:28:40
A Lavazza minden évben - immár tizennyolcadik alkalommal - adja ki naptárját, a benne szereplő nők pedig teljesen készen vannak a minőségi feketelevestől. Hogy értsétek, a Lavazza milyen komolyan veszi ezt a projectjét, legyen elég annyi, hogy a tavalyi elkészítésével a…..
A DesignPumpához számos megkeresés érkezik különböző cégek, társaságok részéről termékek, vagy szolgáltatások promotálására. Olyan felkérés azonban, amire a blogger őszinte lelkesedéssel és kíváncsisággal tud rámozdulni, csak nagyon kevés akad. Ritka kivétel az Illy…..
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
Lovemark. Elég hülyén hangzik ez a kifejezés nem? Mi köze van a szeretetnek egy márkához? Lehet egy márkát egyáltalán szeretni? Miazhogy! Sőt, szinte szerelembe is lehet esni vele, rajongani érte, és túl minden racionalitáson megvenni, megszerezni, bármibe is kerül. Ez az alapja…..
lora.s
2009.12.02 16:05:25
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Mély egyetértésem Riccardo Illyvel, hogy miért érdemes ínyencnek lenni: "Jó, ha túl tudunk jutni azon, hogy csak a létfenntartáshoz szükséges ételt, italt vegyük magunkhoz. Ezzel kettős elismerésben részesítjük az emberiséget – mondja Riccardo Illy."
www.fn.hu/gasztronomia/20090528/presszokave_is_magyar/
Ez a cikk is nagyon részletes a témában: www.deluxe.hu/cikk/20090603/riccardo_illy_interju_az_illy_cegcsoport_bemutatasa_az_eszpresszo_keszitese_a_kave_feldolgozasa_kavegep_limitalt_szerias_termekek_a_kavekultura_terjesztese?p=0
Illyből van szemes, darált, podos, kapszulás, kinek mi tetszik. A kapszulák nagyon kényelmesek. Az Illyé saját tapasztalatom szerint is a legjobb azok közül mait kóstoltam. Sokkal jobb mint a Nespresso, ha valami marketingkávé, akkor az végképp az, a 16féle ízzel együtt. De még mindig jobb mint a filterkávék, a szintén marketingtankönyves amerikás kávézóláncok löttyei nem beszélve a Senseo, Dolce Gusto Tchibo vonalról. A Starbucks, Costa és társai számomra örök csoda, sok pénzért sokan megisszák a liternyi tejjel meg szirupokkal tupírozott rossz kávéjukat. A lényeg, hogy arra is vanigény.
Gombnyomásra konstans minőség, finom eszpresszó, nem véletlenül terjednek a kapszulák ennyire. Lavazzából is van jó, de csak 1. Nálunk még mindig a legjobb alapanyagból is sok kávézóban olyat hoznak csak, amit erősen ver az otthoni kapszulás. Olaszo-ban a legegyszerűbb kávézóban is közepes minőségű Sega kávéból is jobbat főznek mint itthon sokszor jobb minőséget képviselő márkákból. A vendéglátóhelyi gasztroforradalom reméljük eléri végre a kávé témát is.