Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sakic19

45 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az Anyagtalan Ember 2013.11.15 07:49:16
Dematerializált. Borzasztóan nehéz szó (többször is ki kell szótagolnom, mielőtt leírom vagy kimondom: de-ma-te-ri-a-li-zált) - és még nehezebb ember sokak szerint, pedig minden tettét és megnyilvánulását a totális józanság, korszerűség és racionalitás uralja. Mods and…..
David Cerny cseh botrányművész antikommunista üzenete a baloldali államfőnek, szocdemeknek és kommunistáknak a Moldva vizén Az amúgy is egyre inkább széttartó Közép-Európa egyes államaiban mindinkább széttartóvá válnak a pártrendszerek is. Az elmúlt két évtizedben sok…..
Teljesen lehidaltam ettől a 10 eurós ekönyv-olvasótól. Letisztult céleszköz, ami gyönyörűen ragadja meg az egész ebook-ügy lényegét: a hardver nem számít. Tankönyvek lapjaira kívánkozik egyébként, hogy milyen gyors ebben a szegmensben a commoditization, azaz egy speciális,…..
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
  A napokban többször eszembe jutottak azok a felkészületlen, pózoló, rikácsoló politikusok az EU parlamentben. Nyilván felkészületlenek voltak, nyilván a saját köreiknek szónokoltak. De amit mondtak, ahogy mondták, az gondolkodóba ejtett. Politikusi panelek hangzottak el,…..
Hazudnak a politikusok? Csupa ígérgetés a kampány, aztán utána kiderül, hogy nem erről volt szó? Több pénzt vártál, de nem kaptál lófaszt se? Hogy elkerüljük a csalódásokat, a megoldás csakis a politikai nyíltság lehet, legfőképpen a…..
A Tv2 reggeli műsorában leginkább vidéki diszkókirálynőnek öltöztetett és fazonírozott Demcsák Zsuzsát a Playboy szeretné egy szál csöcsre vetkőztetni, miután az egyik reggeli adásban bikiniben üldögélt a Velencei-tó partján. Szerintünk nem kellene a dolgot különösebben…..
Sakic19 2011.08.05 16:11:33
Fotósaink elkísérték a köztársasági elnököt őszintére sikerült iskolalátogatására, ahol többek között megtudhattuk: popzenét hallgatni nem ganxsta. Az általános iskola Rocksulira keresztelését megünneplendő Schmitt Pál átadta a 2011-es Pro Culturae Orbi díjakat - az…..
Sakic19 2011.05.18 10:07:40
Fehérvár–Graz 2-3  2010.12.30. 21:42 kultúrmisszionáriusRaon beszámolója: (tovább után)Őszintén sajnálom, hogy tőlem a jégkorong.blog.hu-s kollégánál kevésbé derülátó bejegyzésre futja, de én ma kevés szépítenivalót láttam a mérkőzésen.Borzalmas…..
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
Ugye mindenki emlékszik, hogy mi történt Helsinkiben 13 éve és egy napja? Az évforduló és az újabb találkozó alkalmából most visszatekintünk 1997-be. Felejthetetlen események képei, játékosok és edzők nevei és mozzanatai sorjáznak a fejünkben. Bogozzuk hát ki a…..
Alaposan átalakított csapattal készül az EHC München elleni, ma este 19 órakor kezdődő edzőmérkőzésre a SAPA Fehérvár AV19. Pat Cortina DEL-újonc csapata már három meccsen van túl, ezeken két győzelmet aratott, és egy vereségett szenvedett. A Volán honlapján a ma esti…..
 Styxx barátunk visszatér - a posztot szigorúan belső használatra ajánlom, de arra bármikor.     MODOROS CROSSOVER Kérges, Hűtlen Férj, Szárazbarát és Múzsája utazik a vonaton- sok-sok intertextualitással, Esterházy watch & learn!:-) -   Cserzett…..
Egy amerikai kisvárost, házat, repülőt, de főleg a kisvárost ezernyi veszély fenyegeti! Erről már írtunk a Zshelyszínek sorozatban itt. De van egy jelenet, ami elmaradhatatlan ez pedig a karantén! Itt már túl vagyunk mindenen: valami rettenetes peterakó Dél-Burgulundziai vírusbogár…..
  Ízelítő: folytatódnak a megszorítások Európában, Merkel és Sarkozy európai gazdasági kormányt akar, Izland megkezdi a EU-felvételi tárgyalásait, az amerikai védelmi miniszter szerint Irán több száz rakétával támadhat Európára, az ENSZ szerint Afganisztánban nem javul…..
Serbia Insajd A sípszóig tart 2010.04.26 10:20:00
Ez talán az első pár mondat, amit megtanult egy lurkó, ha jugó (igazából bármilyen) csapatba jár kosarazni. Nincs örvendezés, amíg nincs vége. Az ellenfélnek hátat fordítani pláne elképzelhetetlen. Én is jártam dobálni a helyi csapatba 15 éve, én is hallottam. A horvát Cibona…..
Az elmúlt időben kicsit megugrott az elintézendő projektek száma, ezért elég kevés időm van posztolni. Röviden összefoglalom, hogy mi a helyzet azért. A lány kosárcsapat újabban a szívem csücske (nocsak, ki hitte volna), nagyon aranyosan és motiváltak, a jelenlegi állás szerint…..
Míg a csendben álmodozó a férfira bízza a kezdeményezést, a blöffölő pedig legalább esélyt ad, hogy a kiszemelt eldöntse, akarja-e a dolgot vagy sem, az alpinista már kész tények elé állítja a férfit, és nem teketóriázik. Rámászik, jól megdolgozza és kitűzi a zászlót.…..
Az integrációs hét után visszatért minden a normális kerékvágásba, ami konkrétan előadásdömpinget, sok sportot, és szintén nem elhanyagolható mennyiségű sört jelent.A hétfők elég húzósak lesznek ebben a blokkban (vagyis az őszi szünetig), mivel minden reggel 4 óra…..
Az előző poszt túlságosan hosszú lett, ezért külön posztban mesélem el az integrációs hét egyik legmenőbb elemét, a lyoni városi vetélkedőt, videóval és képekkel illusztrálva. Az események csütörtökön játszódtak le, vagyis a keresztapáskodós este után, és a…..
@ Lyon Az integrációs hét 2009.09.11 23:45:00
Amióta visszajöttem Lyonba, azóta ezerrel megy az új hallgatók integrálása az itteni kulturális közegbe. Röviden összefoglalva az eddigieket: nagyon zsír napok vannak mögöttünk (a poszt végigolvasása előtt kedvcsinálónak nyugodtan görgess a bejegyzés aljára, ahol van egy…..
Modorosblog A bohém francia 2009.09.09 12:30:00
-Csigazabálók? Ne röhögtess, kérlek. Van egy haverom, aki nagyon komolyan veszi a dolgokat, na ő konkrétan nem ülne le egy franciával egy asztalhoz. Egy ótvar, soviniszta bagázs az egész koholt nemzettudattal, 300 évvel ezelőtt alig beszélt valaki franciául arrafelé, mindenki…..
Sakic19 2009.09.10 07:49:29
Ebben a témában most viszonylag kompetens vagyok (ld blog), szóval pár helyen megosztanám a korrekciós javaslataimat:

- A franciák általában semmit sem tudnak Magyarországról. Semmit. Esetleg azt, hogy Budapest a fővárosa, azt is talán minden második, ennél több infot kizárólag a hobbi-földrajzosok és a Szigeten már megfordulók tudnak.

- Ha megszólalsz franciául, elég hamar rájönnek, hogy külföldi vagy, és ekkor nagyon gyakran egy hihetetlen idegesítő szokást vesznek elő: angolul kezdenek el beszélni, még akkor is, ha egyáltalán nem tudnak. Erről fogalmam sincs, hogy miért van, de elég durva tud lenni, mivel a franciák angolja írásban még elmegy, de szóban hihetetlen gyenge szintet tudnak produkálni, és ezt a külföldieknek vmiért meg is akarják mutatni.

- Az alkohol terén egész más szokásaik vannak: a Kro tényleg monopol helyzetben lévő sör az egyetemisták körében, a bort meg szent dologként tisztelik, ezért csak családi körben isszák, és ott ezerrel szakértik. Ami vicces az az, hogy a Kro általában 0,33-as kiszerelésben kerül az asztalra, és abból 3-at meginni egymás után (vö: 2 korsó sör nálunk) hihetetlen teljesítmény... Lehet, hogy a magasabb árak (egyébként nem, az élelmiszerek nagyjából ugyanannyiba kerülnek, mint nálunk) és a kisebb dobozok (ami szintén nem, mert lehet rendes méretű söröket is kapni, én az 1 literes Faxe-ra esküszöm, ami ráadásul 10%-os...) miatt kevésbé edzettek. Vagy csak simán gyíkok, ha piálni kell...

- Akikkel én találkoztam egy évem alatt (ebben volt majdnem minden társadalmi réteg, a szuperelitet kivéve) nagyon elfogadók, amikor abbahagyták a wannabe angolkodást, akkor hamar meg lehet velük találni a közös hangot, és mindegyik szeretne egyszer eljönni Magyaro-ra, még ha pontosan nem is tudja, hogy ahhoz merre kéne menni. Általában menet közben beugrik neki, hogy állítólag Budapest nagyon szép (tényleg az).

Most megyek előadásra (Amphi), ott majd még kommentelek párat, meg a mellettem ülő arcoknak elmesélem, hogy mit írtak róluk a modoroson (mintha érdekelné őket :) ).