Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnar.krav.daniel

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kérdés, hogy a táblagépeknek fejlődniük kell, hiszen nem igazán tudjuk még őket a megfelelő helyre pozicionálni. Az okostelefonunk általában mindig nálunk van és egyre divatosabbá váltak a nagy kijelzővel ellátott termékek adott kategórián belül. Munkára általában mindenki laptopot használ, és…..
EU irányelv a kozmetikai termékeken végzett állatkísérletek betiltásárólA The Body Shop és a Cruelty Free International kampányúttörői 20 évi mozgalom után ünnepelnekTöbb mint 20 éves kampányharc után a The Body Shop kozmetikai világmárka és a Cruelty Free International non…..
molnar.krav.daniel 2013.03.11 22:41:12
@Kirsten: olvastam már erről a hírről valahol. Ott azt írták, hogy bár a kozmetikai termékeket tilos lesz állatokon tesztelni, a gyógyászi termékeket viszont kötelező is. Nem lesz nehéz pl. a Lorealnak gyógyászati termékként tesztelni a kozmetikai termékei összetevőit.
A HVG készített egy jó kis videót két önvédelmi irányzat, a Krav-maga és a Defendo egy-egy  oktatójával. Már itt is nagyon jól látszik, hogy a Kravmaga nem szereti a földharcot erőltetni, míg a Defendo szinte mindig a földön fejezi be a mozdulatokat. A kedves olvasóknak van…..
molnar.krav.daniel 2011.09.23 11:41:39
@cannist: Persze. Én sem arra gondoltam, hogy 4-5 támadó ellen bunyózni bármelyik stílus hatékonyabb. Csak annyit mondok, hogy ha vannak ennyien, akkor nem mindegy, hogy az elsőt lerendezem, ezzel megzavarva őket és elfutok (krav maga), vagy elkezdem kontrollálni a földön (defendo). Úgyis csak egy választásom van: elfutni amég a többi rendezi magát, de futás előtt az egy ártalmatlanná tettet még kontrollálni, meg leguggolni hozzá semmi értelme.

NEM a földrevitellel van gondom, hanem a túlzottan sok kontrollteknikával, amit a defendo oktat. És még az sem felesleges, csak nem civileknek, hanem pl. rendőröknek, biztonsági őröknek kell oktatni, akiknek egy: ez a feladatuk, kettő: van még velük egy pár társuk, akik fedezik a kontrollt végrehajtó személyt.

Hogy mennyire nincs értelme egyedüli civilként kontrollt alkalmazni, semmi nem bizonyítja jobban, minthogy még egy olyan bemutatót sem láttam, ahol kontroll technika közben jöttek volna még, akik fenyegetést jelentenének a védekezőre. És véleményem szerint azért nincs ilyen bemutató, mert azon a ponton meg is bukna a defendo, mint CIVIL önvédelem (és ez nem azt jelenti, hogy másra nem lenne jó, sőt, jobb, mint a krav maga).
molnar.krav.daniel 2011.09.23 11:44:20
@cannist: földharc nem volt, mert a gyakorlás során, ha a támadót egyszer földre vitték, akkor az engedelmesen tűri a kontrollt. Nem hiszem, hogy egy utca részeg, vagy drogos ugyan így tenne, biztos, hogy tanúsítana némi ellenállást.
A Lenovo bemutatta az IdeaPad A1-et, ami egy hét inches tablet, Android 2.3 Gingerbread oprendszerrel, egymagos Cortex A8 processzorral, 1024x600 pixeles felbontással. Legvonzóbb tulajdonsága azonban az ára, mert a legkisebb, 8GB -os belső memóriával rendelkező modell 199 dollárba kerül…..
 Találtam - pontosabban küldtek nekem - egy ötletes kis képet. Általában nem szeretem a vicces-leveleket de ezúttal annyira ide illik, hogy kiteszem. Hadd gyönyörködjön benne minden angolul tudó kedves olvasó:    ..
molnar.krav.daniel 2011.03.12 04:29:43
@pedobear: Pedig az tényleg jó lenne. USA reakciója érdekelne igazán :)
Gábor szembesült a szörnyű valósággal: az interneten bárki bármit mond, akár még készleten egyáltalán nem lévő termékeket is kiakciózhat, amit aztán maga sem tudja, mikor szállítaná ki:Ugye akciós volt pénteken a libri-nél az ipad 99-ér, hát megrendeltem (kiszállítást…..
F4f egy viszonylag egyszerű problémával kereste fel az Edigitalt, miután elromlott a náluk vásárolt pendrive-ja. Ahelyett, hogy adtak volna egy másikat, elküldték szervizbe - bár a nem javítható kategória -, és több mint egy hónapja szórakoznak vele.Vettem egy pendrive-ot.…..
molnar.krav.daniel 2011.02.02 14:45:34
@enamel: nyilván a homár csak egy blog. Pl. azon is érdemes elgondolkodni, hogy ide bárki bármit leír, az szentírás. Most gondold végig: lehet, hogy az egész történet kamu. De mindegy is. Azért irogatok most ide, mert már karácsony előtt végeztem a vizsgáimmal és kurvára unatkozok, viszont nagyon vicces dolog ilyen emberekkel vitatkozni, akik ekkora feneket tudnak keríteni egy pár ezer forintos pendrive-nak :D lol
molnar.krav.daniel 2011.02.02 14:58:09
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Egyszerűen egyik hozzászólásodnak sem értem, hogy mi értelme van. Szerintem rossz blogra írogatsz. De mindegy is. Részemről nem kívánok tovább foglalkozni ezzel a "problémával", hogy valami hülye parasztnak elkúródott a 200Ft-os pendrive-ja. De ha nagyon nem tud mit kezdeni a helyzettel, írje meg a bankszámlaszámát, és azt is, hogy mennyibe került, és akkor átutalom neki az összeget, nehogy e miatt menjen már tönkre az élete.@enamel: te meg magyarázd már meg nekem, hogy hogyan kell valakit középvezetői pozícióból lebuktatni. Egyébként a büdös életben nem voltam (még) középvezető, mivel idén végzek egyetemi tanulmányaimmal. De majd leszek.
Bigyóblog Samsung Galaxy S2 teaser 2011.02.01 13:50:47
Egyértelműen a Galaxy S a Samsung sikertelefonja, így sokan kiváncsiak, milyen lesz a következő generácó. Nos, a következő videóból semmit nem tudunk meg a telefonról, de a Samsung tudja, hogyan kell felkelteni az érdeklődést. Annyi biztosnak tűnik, hogy február 13-án mutatják…..
Immár hivatalosan is megerősítették, az LG a barcelonai World Mobile Congressen mutatja be a szemüveg nélküli 3D telefonját, az Optimus 3D-t. A mobilhoz nem kell szemüveg ahhoz, hogy 3D-ben lássuk a felvett képeket és videót. Ráadásul egy kétlencsés 3D kamera is lesz benne. Sok…..
Tisztelt blog és olvasók! Nemrég abban a "megtiszteltetésben" volt részem, hogy átvehettem életem első írásbeli-szóbeli figyelmeztetését. Elmúltam már 50 éves, sőt közelebb vagyok a 60-hoz, de korábban semmi hasonlóban nem voltrészem. Úgy gondolom abszolút…..
molnar.krav.daniel 2011.01.28 22:17:01
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Te elolvasol egy blogot, és azt kőbevésett igazságként kezeled. Az számodra a Szentírás. Ahhoz, hogy a kérdésben érdemi vitát lehessen folytatni nyilván meg kéne hallgatni a főnökök álláspontját. Azért mielőtt itt kimondjuk a végítéletet ne feledjük, hogy egy ember, aki a művelődési ház munkavállalójának mondja magát, név és arc nélkül közzétesz egy ilyet, azt nem kell rögtön úgy kezelni, mint a Szentírást.
Lehet, hogy a munkáltató elmondaná, hogy itt évek óta ez a szokás, vagy, hogy mindenkit szóban szépen megkértek erre (persze ezt nem tudhatjuk, mert ő -még- nem szólalt meg).
molnar.krav.daniel 2011.01.29 10:21:23
@nyíregyházi betti: Ez nyilvánvalóan egyfajta diszkrimináció. De el kéne tudni fogadni, hogy a világ nem úgy műkdik, ahogy "kéne" neki, hanem igen is vannak igazságtalanságok, amik ellen nem tudunk mit tenni, amikkel együtt kell élni. Ez nyilván nem a munkáltató hivatalos érvelése, hanem egy magánvélemény. A munkáltató nyilván találna indokot a felmondásra, ha csak az kéne neki.
molnar.krav.daniel 2011.01.29 15:56:16
@nyíregyházi betti: Akkor váltsd megy a világot! Hajrá! (Szólj, ha sikerült)
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
A HTC nem vett részt a nagy össznépi játékban a CES-en, nem mutatta be az ötvenedik táblagépet, azt mondták, hogy majd Barcelonában a World Mobile Congressen rukkolnak elő tabletjükkel. Sokan arra gondoltak, hogy ez azt jelenti, hogy nagyon jó gépet mutatnak be - megnézik a…..
molnar.krav.daniel 2011.01.25 14:08:55
@Bigyó Felügyelő: a végén írtad: "A HTC dolgozik egy 10 inches tableten is, hogy az iPaddal is tudjon versenyezni." Ebből gondoltam, de végül is az igaz, hogy teljesen más koncepció egy 7 colos gép, mint egy 10 colos. És pont az szomorít el egy kicsit, hogy mindenki az ipaddal akar versenyezni, ezért sokkal több a 10 colos gép, mint a 7 colos, viszont a magyar piacon sokkal inkább helye van az utóbbinak.
molnar.krav.daniel 2011.01.25 17:33:01
Szerintem itt több dolog keveredik. Az én elképzelémsem szerint az iPad koncepciója az, hogy van otthon egy iMac-ed, amin asztalnál ülve végzed a dolgod. Van az iPad, amivel eltespedsz a nappaliban, kertben, munkahelyeden kiviszed a kávézóban, és ott használod. És ott van az iPhone, amit használsz út közben és telefonálásra. Magyarországon itt van meglőve az iPad, mert nem fog tudni a magyar felhasználók nagy része beszerezni egy iMac-et, egy iPad-ot, egy iPhone-t, és egy Macbook-ot.
Namost a gépelés tekintetében: nekem nem elvárás, hogy úgy tudjak rajta gépelni, mint egy fizikai billentyűzenet. Ha te egy érintőkijelzőn úgy tudsz gépelni, akkor az csak azért lehet, mert vsz. fizikai billentyűzeten nem tudsz rendesen, szabályosan 10 ujjal vakon gépelni. Az viszont igenis elvárás lenne nekem, hogy egy ilyen szinten hordozható eszköznél, hogy kézben tartva meg tudjak írni egy e-mailt (erre pl. egy galaxy tab, vagy egy Archos tablet sokkal alkalmasabb a súlya és a mérete miatt). Asztalnál ülve eszembe nem jutna hosszasan érintőkijelzőn gépelni (értsd. max. egy web cím hosszúságú szöveget gépelnék be érintőkijelzőn asztalnál ülve), mert az nem arra való.
Lehet, hogy túlzás, hogy a progik 90%-a nem tudja kihasználni a 10 col-t, de a programok 50%-ára ez biztosan igaz (amúgy ha visszaemlékszel a Nokia is beleesett ebbe a hibába a kommunikátor sorozatnál. ott volt egy mobilok között óriásinak számító kijelző, és nem tudta kihasználni a rendlekezésére álló felületet).
Félreértés ne essék, volt nekem iPhone-om, és imádtam is, felhasználói élményben valóban verhtetlen, funkcionalitását tekintve mostanában kezdi azt hozni, amit az első időktől kellett volna neki. De onnantól kezdve a magyar felhasználó esetében az iPad meg van lőve funkcionalitását tekintve, mert nem tudja megvenni az egész repertoárt, és elkezdi olyanokra is használni az iPad-ot, amire nem való: azon akar hosszú szövegeket begépelni, de láttam már olyat is, aki bedugta a metrón az ipadba a fülest, és úgy hallgatta a zenét....hát az már tényleg a vicc kategória volt.