Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasi Kalóz

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vagy vagy kérdésekre sohasem születik jó válasz. Sokan mégis a mozizást és a filmletöltést szembeállítják egymással. Ha engem kérdeztek azt mondom irány a mozi! Sokkal jobban szeretem óriási vásznon nézni a filmeket, jó minőségben, sokakkal együtt. A mozi közösségi…..
Pohárnok Gergely az egyik legjelesebb fiatal magyar operatőr. A Taxidermiát, az Adást és számos más hazai és külföldi filmet fényképezett. Ha valakinek fontos a kép minősége, akkor neki biztosan. Ám ahelyett, hogy kirohanást intézett volna a letöltések ellen, a múlt heti Magyar…..
Mit olvass, ha kalóz vagy? Igen, persze olvashatod az olyan klasszikus kalandregényeket, mint pl. a Kincses sziget, de ha inkább modern, digitális kalóz témákra vágysz, akkor itt egy kis segítség, hogy mi az amit érdemes fellapoznod:A HVG Kiadó 2009 végén jelentette meg Chris Anderson…..
Sokáig fognak azon vitatkozni még a jogtudósok, a különböző lobbi csoportok, a szerzők stb., hogy a különböző hordozók másolásait, illetve a letöltéseket hogyan kéne, vagy nem kéne kordában tartani. Hogy mit, hogyan és milyen körülmények között szabad engedélyezni, vagy…..
Aki meg tudja szólítani az internetező fiatalokat értelmes, valóban őket foglalkoztató témákkal, az meg tudja szerezni ennek az egyébként politikailag inaktív rétegnek a támogatását. A kalóz mozgalom sikere annak tudható be, hogy találtak egy valós problémát, amely megoldásra…..
Mit olvass, ha kalóz vagy? Igen, persze olvashatod az olyan klasszikus kalandregényeket, mint pl. a Kincses sziget, de ha inkább modern, digitális kalóz témákra vágysz, akkor itt egy kis segítség, hogy milyen oldalakra érdemes klikkelned:Aki az akos.maroy.hu oldalra téved, az…..
Mit olvass, ha kalóz vagy? Igen, persze olvashatod az olyan klasszikus kalandregényeket, mint pl. a Kincses sziget, de ha inkább modern, digitális kalóz témákra vágysz, akkor itt egy kis segítség, hogy milyen oldalakra érdemes klikkelned: "A kalozpart.org a szerzői jog…..
Mit olvass, ha kalóz vagy? Igen, persze olvashatod az olyan klasszikus kalandregényeket, mint pl. a Kincses sziget, de ha inkább modern, digitális kalóz témákra vágysz, akkor itt egy kis segítség, hogy milyen oldalakra érdemes klikkelned: A kaloz.blog.hu egy 2009. június végén indult…..
Ha tegnap a Home című francia dokfilm alkotóit dícsértem amiatt, hogy ingyenesen elérhetővé tették művüket a YouTube-on, akkor ma, szenteste napján egy magyar filmeket ingyenesen megnézhető oldalt kínálok mindenki fája alá: a film.indavideo.hu-t.A filmeket tehát legálisan és…..
Bátor lépésre szánta el magát az Otthonunk című francia dokumentumfilm stábja: a majdnem két órás filmet teljes hosszában, megszakítás nélkül felpakolta a YouTube-ra. A Yann Arthus-Bertrand által rendezett film gyönyörű képekkel illusztrálva mutatja be Földünket. A film…..
A fiatalok nagy többsége, ám az idősebb generációkból is sokan nap mint nap használják a fájlcserélő oldalakat, másolnak dvd-filmeket, vagy MP3 zenéket. Az európai Kalózpártok tehát egy valós problémát karoltak fel. Talán nem jogtalan a kérdés, hogy mi a helyzet…..
Nemis olyan rég, pár hete/hónapja a spanyol országgyűlés olyan törvényt fogadott el, amely az alapvető emberi jogok közé emelte az Internet hozzáférést mindenki számára (forrás: kolozpart.org). Spanyolország úttörő ezzel a kezdeményezéssel, bár nem első, hisz Finnországban…..
Az Index.hu Tech rovata összefoglalót ad a 2000-es évek legfontosabb Netes újításairól, melyet korábban a rovat olvasói rangsorolhattak.Az olvasói pontozás egybevág a rovat szerkeszőinek elképzeléseivel, hogy az elmúlt évtized két legfontosabb találmánya a fájcserélő portálok…..
Esélyegyenlőség és digitális szakadék címmel jelent meg a Hiper Galaktika harmadik száma. A majd kétszáz oldalas antológia egyaránt tartlamas fikciós tudományos-fantasztikus, valamint tudományos ismeretterjesztő írásokat.A kiadvány foglalkozik többek között a vallás és az…..
Mi az: Mindenki csinálja, de senki sem beszél róla (nyilvánosan)? Hát igen, a szex is lehet, de most a fájlcserékre gondolunk. Elképesztő mennyiségű információt, adatot halmozott fel az emberiség a digitális térben ezalatt a pár évtized alatt. Akik az információkat…..
Új politikai mozgalom indult útjára Európában és a világon: a kalózmozgalom.A mozgalom gyújtópontja a svéd Kalózpárt volt, akik a legális fájlcserékért és a digitális alapú kulturális javak szabad, nem kereskedelmi célú felhasználásáért szálltak harcba, valamint a…..