Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bit.0x8000

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint eltelt két hét, itt az újabb Checkpoint Mini (plusz egy cikkecske is a tárgyalt játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak). A 14. adásra rendelt klasszikus idén 25 éves, és meg is jelent a napokban egy újabb része - igen, a…..
IDDQD Contra a Paperboy ellen 2013.03.28 23:01:19
Érdemes a Daneboe oldalt nézegetni néha, ritka nagy marhaságokat lehet találni, például a lenti videót, ami elképzeli, milyen lenne a Contra és a Paperboy keveréke. Tudom, régi, de igazából nem is ezt akartam betenni ide, hanem egy jó kis Chuck Norris-os, mariós animgifet, csak a…..
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
bit.0x8000 2013.02.25 18:57:49
@BadSector:
Személy szerint én is azt vallom, hogy "virágozzék minden virág" (kazuár és hc egyaránt), csak sajnos a valóságban gyakran nem ez a végeredmény: nézd meg például, ahogy a konzolok megerősédésével eltűntek az árkádok, vagy ahogy a PS1 érától a hagyományos (verekedős, jrpg, stb.) stílusokat egyre inkább "kiszorították" az újabb (leginkább fps és hasonló) műfajok.
(Csak magánvélemény persze, de szerintem elgondolkodtató...)
bit.0x8000 2013.02.25 20:32:49
@BadSector:
"Ez a sok múltba merengő, pesszimista, melankolikus whining csak azért igazán bosszantó, mert ráadásul még nem is igaz."
Akkor az sem igaz, hogy az árkádok kidöglöttek? :)

Amúgy az nem lehetséges, ha valaki tőled eltérő véleményen van, az még nem feltétlenül "múltba merengő, pesszimista, melankolikus whining", lehet, hogy az illető csak máshogy látja a dolgokat?
A Dune II egy igazi klasszikus, 1992-ben jelent meg, és akinek akkor volt számítógépe, az MIND játszott vele. Kivétel nélkül. Ugyan nem tökéletes, sőt ezer sebből vérzik, de a real time strategy játékoknak az egyik ősanyja, bővebben az IDDQD blogon olvashatsz róla.…..
bit.0x8000 2013.02.08 11:34:46
@Spamet nem küldünk rá:
Speaker-en szinte biztosan nem volt zene (különben emlékeznék rá, mint pl. a Pinball Fantasies-re :) ), viszont a játék setup-jában többféle hangkártya közül is lehetett választani. (Lehet, hogy nem a kelet-európai viszonyokat vették figyelembe a fejlesztésnél? :) )

Egyébként akad pár remake is, javított irányítással, választható felbontással, multival, ilyesmikkel...
sourceforge.net/apps/mediawiki/dunelegacy/index.php?title=Main_Page
drackbolt.blogspot.hu/
Na, ezért érdemes az IDDQD Facebook-csoportjára feliratkozni, néha olyan fasza linkek esnek be, mint a Dune 2 Online, vagyis a böngészőben játszható Dune II. Atreidesekkel, Ordosokkal, Harkonnenekkel, még mentett állás is van. A játék alapja egyébként az OpenDune projekt. És nem ez…..
Úgy tűnik, eldől a vita, hogy a videojáték művészetnek tekinthető-e. Pár éve még olyan nevek ostorozták a videojátékokat, mint a neves filmkritikus Roger Ebert, de később Ebert is kisebb arcvesztéssel jött ki szerencsétlen nyilatkozataiból (kijelentette, hogy a videojáték soha…..
IDDQD Goldenbloggerek lettünk 2012.09.20 02:07:55
IT kategóriában első helyen végeztünk, hejj. Soha nem áhítoztunk a Goldenblogért, nem is álltunk feltétlen rajongással a díjhoz, de mivel a közönség kontribúciója nélkül nem kaphattuk volna meg, köszi mindenkinek, aki jelölt minket. A zsűrit pedig szeretnénk megnyugtatni,…..
Nem nagyon szoktunk külön posztban megemlékezni arról, hogy valami száz éves klasszikus játék/fejlesztőcsapat a Kickstarteren indít kampányt a feltámadáshoz, leginkább azért, mert ilyesmiből már annyi van, hogy a hírértéke az "Angliában esett az eső" szintre redukálódott.…..
bit.0x8000 2012.09.17 21:48:45
bit.0x8000 2012.09.19 00:19:32
@KJ4prez:
Amúgy nem vagyok nagy híve a játéknak (én már az eredetit is túl vontatottnak tartottam), de örülök, hogy segíthettem. :)
Egyébként csak én gondolom úgy, hogy például a Syndicate is jobban járt volna, ha ilyen Kickstarter-es project-ként született volna újjá?
IDDQD Nyan Cat, a videojáték 2012.06.17 09:00:00
Gondolom, többeknek megvan minden idők egyik legelborultabb mémje, a Nyan Cat, ami olyasmi, mint a Csillámfaszláma, csak kicsit idegesítőbb. Aki mégis kimaradt volna belőle, annak gyors összefoglaló: egy fehér macska, aminek a törzse egy pop-tart (amerikai édesség), repül az űrben,…..
Frankó 28-as listát csinált a Den of Geek olyan filmekről, amikben látható egy-egy videojáték – hogy csak a háttérben vagy egy kulcsjelentben, az mellékes. Nekem már a címet olvasva beugrott a Háborús játékokból a Galaga, meg a Terminátor 2-ből a Missile Command és az…..
Oké, ez zseniális (több tumblr-oldalon is belefutottam, sajnos az eredeti forrást egyelőre nem tudtam kideríteni.). Adott egy pohár, ami félig tele. Vagy félig üres. Vagy egészen tele van, ha az Obsidian mondja. Vagy a vizet húsz dollárért lehet letölteni dlc-ként, ha a pohár az…..
Van ugye ez a PETA nevű állatvédő szervezet, ami leginkább azzal szokta észrevetetni magát, hogy szörnyű blődségeken háborodik fel és tiltakozik, nagyon rosszat téve ezzel az ügynek, amit képviselni szeretne, mert az általánosításra hajlamos emberek simán levonják egy-két…..
bit.0x8000 2011.11.09 19:37:55
@Adani: Lemaradt a szmájli...

Amúgy a PETA-sok világképébe vajon hogyan fér bele, hogy a vadon élő állatok gyakran sokkal brutálisabbak egymással, mint ahogy az ember bánik velük?
Az egyik legnevesebb tudományos lap, a Nature is megemlékezik arról a tanulmányról, amely szerint a videojátékok pozitív hatásaival foglalkozó kutatások erősen kifogásolhatók szakmailag. A tanulmányt a Tallahassee-ban található Florida Állami Egyetem kutatói készítették Walter…..
IDDQD Én, a cyborg 2011.08.26 16:34:34
Jó hírem van: ma megjelent végre Európában a Deus Ex Human Revolution, így valószínűleg most utoljára foglalkozunk a játék köré épített zseniális reklámkampánnyal. A renderelt és élőszereplős videók után most egy dokumentumfilm jön, amiben Rob "Eyeborg" Spence…..
bit.0x8000 2011.08.26 21:52:27
IDDQD Heti retro: Test Drive 2011.08.25 07:30:00
A Heti retróban elég kevés autószimulátor volt eddig (talán csak a Stunt Car Racer meg a Street Rod), pedig a műfajban akad néhány szépen megöregedett klasszikus. Például a Test Drive, ami mind Amerikában, mind Európában nagy sikereket aratott, vezető fejlesztője pedig olyan…..
bit.0x8000 2011.08.25 17:03:57
@Sam. Joe:
Szerintem nem is érdemes belemenni ebbe a kérdésbe, mivel angolszász testvéreink a "PC" kifejezés alatt mostanában a win-es PC-ket értik. Elég vicces látni, amikor a platform megjelölésnél ez áll: PC, Linux - az utóbbi vajon min fut, SPARC-on? :P
bit.0x8000 2011.08.25 17:31:13
@MetálFater:
Az teljesen más "szakterület", szóval azzal nehezebb összekeverni. Ha pl. fémmegmunkálás témában "lemez"-ről beszélnek, akkor ott valószínűleg nem az adathordozókra gondolnak. :P
IDDQD Heti retro: Darklands 2011.08.04 16:30:00
Tudom, régen volt Heti retro, sajnálom is nagyon, de a hosszú ideje működő blogoknál már csak úgy van, hogy a bloggazdáknak néha más dolguk akad (nekem például életem egyik nagy kalandja), és nincs idejük előre betárazni posztokat. Ilyen rovatszüneteket (mert biztosan lesz még,…..
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
A címben szereplő mondatra a Google valószínűleg kevesebb találatot dobna, mint a "walter matthau meztelenül" keresőszavakra; ezt mindenki tudja, akit valamennyire foglalkoztatnak a játékipar üzleti aspektusai. Csakugyan meglepőnek tűnhet, hogy a kiotói cég kénytelen…..
Sokfelől hallani, hogy a szoftverkalózkodás főleg a kisebb fejlesztőknek és kiadóknak okoz jóvátehetetlen károkat, elvégre az olyan mogulok, mint az Electronic Arts vagy az Activision egy FIFA-epizóddal vagy egy új Call of Duty-játékkal elég nagyot kaszálnak ahhoz, hogy azzal…..
bit.0x8000 2011.07.27 14:45:44
@vargatom: Ha már észérvekkel nem támogattad meg azt a véleményt...

A Digic-nek meg tudtommal nem sok köze van az indie játékokhoz, viszont olyan figurákat hülyézel, akik sikeresnek mondhatók ebben a műfajban...
bit.0x8000 2011.07.28 01:20:44
@vargatom: Nekifutottam még egyszer, újra elolvastam a cikket meg a hozzászólásokat is...
Végülis nem azzal van gondom, hogy szerinted hülyeséget csinálnak/mondanak ezek a figurák (ami akár még igaz is lehet), hanem azzal az odavetett félmondattal, pontosabban annak a stílusával. Ha már ilyen kijelentést teszel, folytathatnád azzal, hogy: ", mert ...".

Písz
Elnézést a hosszabb rovatszünetért, nyár is van, meló is van, az elmúlt hetekben kevésbé tudtam foglalkozni a bloggal. De mostantól visszaáll a normális üzletmenet, jövő héten jön a Darklands, előtte azonban még egy kis E3-utánlövés. Az E3-on ugyanis szokás szerint berendeztek…..
bit.0x8000 2011.06.25 22:36:29
@DrBala:
Ha már felhoztad: Cabal, Blood Bros, Aero Fighters, King of Dragons, Cadillacs & Dinosaurs, Fatal Fury, Samurai Shodown :)
IDDQD Japán, lóverseny, WTF 2011.05.30 10:00:00
Oké, kicsit magas labda nyugati szemmel nézve totál nemnormális japán játékokról posztolgatni, de ez most tényleg kiütötte a biztosítékot. Pedig nincs benne semmi csápos-szörnyes mangapornó meg hasonlók, csak egy sima lóverseny. Oké, a "sima" kis túlzás volt:  …..
bit.0x8000 2011.05.30 14:13:29
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
bit.0x8000 2011.03.10 18:57:45
@zyrobs:
A final fantasy 7 tényleg 11 lemez volt, csak binárisan... :)
IDDQD Heti retro: Warcraft II 2011.02.17 15:30:00
Jól megszívattam magam a múltkori szavazással, sokáig nem tudtam, hogy a Doomra vagy a Warcraft II-re készüljek. Ráadásul mindkettő igen ismert és szeretett játék, olvasói elvárások az egekben, omg, omg. Végül a Warcraft II nyert, aminek a történetéről egyébként meglepően…..
bit.0x8000 2011.02.18 11:40:58
@Bobby Newmark:
Ennél volt nagyobb szemétség is: Egy csapatszállító helikoptert telepakoltam technikusokkal, az ionágyúval kilőttem a védekezésre szánt rakétavetőt, leszálltam a bázis közepén és elfoglaltam majd eladtam a főbb épületeket... :)
bit.0x8000 2011.02.18 17:37:34
@moli: Mikor mondjuk a Dune 2-ben döntesz, hogy építesz még egy finomítót, vagy elkezded a katonai épületek felhúzását, akkor az nem stratégiai jellegű döntés?
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
bit.0x8000 2010.11.17 18:26:09
@Tie: Szerintem iPhone-ra is van C64 emulátor... :)