Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunter41

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alanti levél lendületesen átkozódó stílusa emberileg abszolúte érthető: Katit gyors egymásutánban kétszer ültették hintába, és még 40 ezer forintot is ki kell köhögnie. Először - lássuk be, a maga szempontjából igen ügyesen - megszívatta a Gázművek behajtócége azzal,…..
w 2010: Az Úr odüsszeiája 2008.04.04 06:00:00
Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak…..
Vajon jó dolog, ha a rend éber őre túlságosan vajszívű? Ésszerű bizonyos esetekben az emberségességre hagyatkozni? Szabálysértés esetén mindig jogosnak érezzük a büntetést? Myloh mindenesetre örült, hogy megúszta. Mai esetem arra késztetett, hogy megosszam Veletek/Önökkel…..
autózz! A főtörzs visszavág 2008.02.12 09:50:00
Nem először fordul elő, hogy a szükségesnél csekélyebb méretű rendőrállományunk egy tagja ír levelet a blognak. Ezúttal egy budapesti rendőr főtörzsőrmester vette a fáradságot, hogy leírja a rendőrséget ért kritikákról a véleményét. Az autozz.blog.hu rendszeres és…..
hunter41 2008.02.12 14:54:33
A levelet illetően kicsit elszégyeltem magam. Mert hát igen, a 'szerv' az esetek legtöbbjében korrekt, teszi a dolgát. És a leginkább elismerés ha ugye a lehető legkevesebbszer kerülünk egymással kapcsolatba. Nekem az elmúlt 10 évben kétszer volt dolgom rendőrrel, mindkétszer teljesen korrekt volt az adott rendőr. Egyszer gyorshajtás, 66-tal Gyömrőn. Életem egyetlen gyorshajtása, 3000 helyszini bírság. Nem vitatkoztam, teljesen igaza volt. A másik nagyon blőd ügy, de erről megintcsak nem a rendőr tehet. Ferihegyi gyorsforgalmi Üllői út találkozás. Vecsés felől Stop tábla. Este 11, sehol egy autó, 'átkelve' az úton megállítanak mondván nem álltam meg a Stop táblánál. Igaz, beszélgetésbe elegyedtünk, és lám a szerv is ember! Őt a parancsnoka oda állította (pénzbegyűjtés) mert egyébként teljesen igazam van, az a Stop tábla ott ökörség. Már vagy egy tucatszor szóltak az önkormányzatnak, no de akkor mitől lehetne gyűjteni a pénzt. Mert a macisajt bőven elég lenne, a kereszteződés egy kilóméterre belátható!

Hát az ilyen ebben az országban megesik..

Annyit tennék hozzá - erről persze nem a posztos rendőr tehet - hogy ideje volna bevezetni azt a hozzáállást, hogy a szabályosan közlekedő autót NEM ÁLLÍTJÁK MEG. Ahogy az Európában szokás. Akkor több idő maradna a záróvonalon előző, száguldozó, zebránál meg nem álló, stb. renitensek kiszűrésére. És ez egyébként sem lehetséges az út mellett posztolva.
Szemléletváltás kellene már, csak azzal lehet majd a közlekedési morált javítani.
Rozi a moziban Elhunyt Roy Scheider 2008.02.11 05:05:26
Életének 75 évében elhunyt a Cápa, a Klute, a Francia kapcsolat, a Marathon életre-halálra, a 2010 című filmek (csak hogy egy párat említsünk a szenzációs karrierből) és a SeaQuest DSV című tévésorozat sztárja, Roy Scheider. Pályafutása során 70 filmben játszott,…..
Holnaptól ha valakinél elszineződik a szonda, a helyszínen elveszik a jogsiját. Érdekes. Az alapgondolattal egyet is értenék. Részeg sofőrt ne engedjünk tovább vezetni, a jogsi helyett esetleg a kocsikulcsot is el lehet venni tőle. Legalábbis első alkalommal. Pénzbüntetés? Nem…..
Na, nem akarjuk a saját vállunkat a kelleténél tovább veregetni, de ilyen évkezdetünk még nem volt. 2008 első munkanapján az olvasók jelzései alapján gyors posztban megírtuk, a MÁV hogyan cseszett ki értelmetlenül több tízezer elővárosi ingázóval. (Update 1.: innen…..
A magyar syrah története egyelőre jellegzetes Kárpát-medencei íven halad: gyors siker és hurrá, aztán józanodás és tanácstalanság, végül depresszió és hullaszag. Talán még jöhet Bacsó Péter, hogy abszurdba fordítsa az abszurdba fordíthatót.Amikor föltűntek az elsők,…..
Egyrészt megalakult a Magyar Gasztronómiai Egyesület, másrészt megjelent a Kulináris karta, harmadrészt hamarosan elstartol A bűvös szakács címmel valami gasztroszájt, vagy mi – lesz közünk hozzá –, Molnár B. Tamás és Bittera Dóra közreműködésével. Mi örülünk,…..
Attól óvakodnék határozottan, hogy azt mondjam, semmit sem számít, mit gondolnak a magyar borról a külföldi értők. Számít, sokat. Ám közben az sem tetszik, ami eluralkodott itten: boldog-boldogtalan aszerint próbálja megítélni egyik vagy másik terméket, tudna-e karriert befutni…..
hunter41 2007.06.17 15:17:57
Én egy nagyon speciális helyzetben vagyok, ugyanis egy olyan vállalkozást vezetek, ami kizárólag exportra termel, és kizárólag termel! Köze nincs a borászathoz, sőt a mezőgazdasághoz sem. De azért az elgondolkodtató, hogy miközben hazánkban a bérek oly alacsonyak és - százalékosan rossz arányuk ellenére - numerikusan alacsonyak, mégis csak és kizárólag világpiaci mércével mérünk. A magyar palack, a magyar munkás azért mégsem olasz vagy francia. Na jó, parafa nincs magyar.:-)

Én, a saját szakmámban sok évig tényleg kenyéren és vizen éltem. Azért, hogy az alulfinanszírozott helyzetet pótoljam, és helyet találjak magamnak a világpiacon. Nem is igen volt persze más választásom. Viszont a hazai borászokon nem igazán éreztem ezt a felzárkóztatási kényszert. Amig a .... teraszán ültünk, és beszélgettünk az export lehetőségekről, megérkezett a házigazda (nagyon neves magyar borász) fia, egy Porsche terepjáróval. Volt a srác úgy 19-20 éves. És éppen intézte a mintegy 400nm családi házának építését. Nem akartam nagyon firtatni, hogy én az iparban 15 év alatt jutottam el egy Opel Omegáig. :-(

Nincs ezzel semmi baj. Hiszen kapitalizálódtunk. Azzal van a baj, hogy olyan helyzetben szeretnénk láttatni a magyar borászat helyzetét, mintha mögötte lenne az a sok-sok év. Hát... nincs mögötte. És ha a magunk (maguk) erejéből ezt nem pótoljuk (pótolják) akkor nem is lesz. Egyébként pedig az a 'gáz', hogy azért a magyar jupi is előbb-utóbb mást fog fogyasztani. Merthogy neki (IS) fontos a körítés.
Ráadásul az EU nem fogja helyettünk megoldani a dolgot, ha jól tudom éppen a leépítés (szőlőkivágás) frontján nyomul.

Szóval ezért lenne jó megtalálni a helyünket, az meg némi áldozatot is kíván, nem megy csak úgy...

Tehát nem bezárkózni és elzárkózni kell(ene), hanem valóban előrelátóan gondolkodni arról, hogy mi lesz holnap. Megtalálni a helyünket éppúgy idehaza mint nemzetközileg. Merthogy ez már egy ilyen világ.

Volna egyébként borban is helyünk. Nagyon is. De azt is csak akkor fogjuk tudni megtalálni, ha részt veszünk a megmérettetésben és ott jól szerepelünk a saját, szuverén elképzelésünkkel. A globalizáció nem csak azt várja tőlünk, hogy elfogadjuk a szolgalelkűséget és háborogjunk, hanem azt is, hogy kialakítsuk a saját szuverén világunkat és hozzáadjuk a közöshöz.

A magyar borban pedig ez különösen benne rejlik. Múlik egyébként a kritikusokon is, hogy tükrök állítsanak a magyar bor elé, és ne altassák tovább egy buta és félreértett "nemzetiség" eszményképét.
Na most, én Albert gazdával ellentétben úgy gondolom, hogy igenis fontos, mit gondolnak a szuperszofisztikált és aranytorkú külföldi mindentudók a magyar borról. Attól ugyanis, hogy a Debrecen megnyerte a Borsodi Ligát, a magyar foci nem lesz világszínvonalú. Ha egy nemzetközi…..
hunter41 2007.06.19 19:58:27
"Kedves hunter41 igazán kíváncsi lennék, hogy mivel foglalkozol ilyen hősies kitartással amit oly gyakran felemlegetsz? Szabad a pálya bárki elött,ebben is"

Nos, teljesen mindegy, hogy én mivel foglalkozom. E tekintetben irreleváns. Mondjuk - csak hogy adjunk neki valami nevet - én vagyok a részfaszú baglyok gyártója. (Mielőtt trágársággal vádolnátok, ld. Tóta W. emlékezetes cikke:-))
A nagy különbség köztem és a magyar borászat között, hogy amikor én a '90-es évek közepén rájöttem, hogy idehaza már semmi szükség rézfaszú baglyokra, ámde külföldön van még kereslet, akkor belevágtam. Mert nem volt más választásom. Ám onnantól csak és kizárólag az ottani mérce volt a döntő, semmi más.

A hazai borászokat - egyelőre - nem súlytja ez a dolog. Ők eladják a nedűt így aztán nincsenek is rákényszerítve, hogy másként lássák a dolgot.

Az igazság az, hogy én valójában jobban froclizom a hazai borfogyasztót mint a borászt. nem a borász áll itt pellengéren. Hanem az a borfogyasztó, aki vagy a félreértett nacionalizmusa okán vagy csak puszta tudatlanságból, de elég szűklátókörűen viszonyul ezen élvezete hőn szeretett tárgyához.

És ennek a szemléletnek a megváltoztatásához kell hosszú idő, nem a szőlőbirtokhoz. Amennyire én tudom - nem vagyok borász, egyébként ezért aztán nem is az én feladatom "megmutatni"..:-) - egy szőlőtelepítés 4-5 év alatt szüretképes. És vannak is olyan borászaink, akik 6-8 év alatt le tudtak tenni világszinvonalú nedűt az asztalra.

Akarat kérdése ez, a másik olldalnak meg mindig lehet mentséget találni, amíg az az évi néhány tízezer palack így is, úgy is elfogy. Amikor én voltam Villányban, egy palack pinceára egy közepesen neves borászatnál volt úgy átlag ezer forint. És lepalackozta azt az évi 60-100 ezer üvegét. Egy kiló szőlő (kb. fél liter bor) úgy 60-100 forint, egy palack+dugó+cimke úgy a másik százas. A pincét meg örökölte a papától, nagyfene technológiai beruházásra sem volt szüksége. és még a vevő után sem kell menni, lemegy az oda és kartonszám elhordja.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem kell azért rögtön gyűjést szervezni szegény tengődő borászaink számára. És amíg ez így lesz, addig lehet cikkeket írni, ebből vagy abból az aspektusából látni a dolgokat, de a piac működik, a kereslet fedi a kínálatot, hát ki az a hülye aki ezen lényegi változást akarna eszközölni?
Frei Tamás felvette Pampalini-öltönyét, fejébe csapta a dzsungelkalapot, bevett pár maláriaellenes tablettát és bekente magát negyvenes fényvédőfaktorú napkrémmel. És végre hazalátogatott. Mert hogy itt aztán nagy bajok vannak, benőtte a gaz az országot, a Parlament előtt pedig…..