Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heldente

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Aki a panelek lakóit is komolyan veszi!!! - szól a cég szlogenje három felkiáltójellel, amelyet hirdetésük minden képére rányomtattak. Többek közt erre is. A nagy kérdés, hogy minek, főleg, hogy a szövegben amúgy is leírják: Az ingatlan műszaki állapota tényleg…..
 Egy törzsolvasó hívta fel a figyelmem erre, az Urbanista blog Főtávos posztjához fűzött epigrammai tömörségű kommentre:   nyu 2010.03.06. 22:07:31 @martin86: "Persze ha egyedi hőmennyiség mérés lehetséges" Akkor +30%-ot rak ra a fotav a hodijra... Lasd:…..
 Híreket böngészek, eljutok a Blikk.hu-ra is, ahol elolvashatom egy édesanya és egy tűzoltó párbeszédét. Az anya lakásában tűz van, segítséget kér, de nem kap. A lakásban tartózkodó emberek - az anya és két gyermeke - később meghalnak.   - De hogy fogunk kijutni, az…..
Gyermekkorom egyik jellemző jelenete: passzos rövidnadrágokban, kempingbicaj kormányára támaszkodva hunyorgunk hárman a nyolcvanas évek narancssárga nyarainak egyikében, kulcs persze a nyakba lógatva. Azt figyeljük, ahogy a Kraz típusú szovjet teherautó nyergesvontatóján meghozza a…..
"A kurva anyádat" - ordítja rendszeresen a hiperaktív gyermekét fegyelmező önkritikus lakó, szórakoztatva ezzel a szolnoki panel többi családját az antenna nélkül fogható Vasbeton FM hullámhosszán. Békásmegyeren a sikítva üvöltözés megy, szerencsére a felettünk…..
Ha lakáshirdetést adunk fel, könnyen megfeledkezünk azokról az extrákról, amelyek számunkra talán megszokottak, de sokak szemében növelik ingatlanunk értékét. Ilyen lehet például a különleges szilícium alapú nyílászáró, amely szinte hihetetlen módon a fényt átengedi, de a…..
Zoltán szomszéd kiakadt. Felhúzta magát. Mert mostanában a frusztráció a panellakókon van levezetve. Levelet írt nekem, én meg vendégposztként, idézőjel nélkül teszem ki a szöveget. A végén pedig egy akkora szociálpszichológiai következtetést vonok le, mint hat darab Hankiss…..
heldente 2010.02.19 00:15:39
@pakesz: ez nem igazán jön ki, nincs gázátalány, nincs alapdij + van egy enyhén fűtött garázs is plusszként, amit nem emlitettem és a fűtés már adva van, csöveket mi a ráknak cserélnék, ha egy a kiindulási alap, mindemellet nincs havi 10 körüli közösktg, igy már árnyaltabb. Remélem azt azért nem gondolod, h a panelben m2-re vetitve olcsóbb a lét, mint máshol?
heldente 2010.02.19 00:53:11
@pakesz: dehogyis, bocs, csak általánosságban, ne vedd magadra, csak, ha már irtam, visszaolvasva pár előző kommentet ez kibukott belőlem, mert erre a panelproliizére mindig is ugrottam, attól függetlenül, hol lakom-laktam, főleg, mikor köcsög politikusok is pár vacak szavazatért gerjeszik, szembeállitva ezzel egy csomó, amugy egymással szemben alapvetően semleges népséget
a tisztitás 5volt és bp-en(na jó 16, nem 2v12ker és a szerelő 2 utcával arrébról jött)és nem záhonyban,ráadásul még alkatrészt is cserélt benne, mert kiderült azért nem ment mert egy lámpacserénél beleesett a törmelék is
A csöveket persze, h kiépitették, de én már igy vettem, remélem nem kell lebontanom és ujrarakatnom, igy ez nem játszik a költségek közé, az eladó meg szerencsére nem számolt rá felárat:)
az összehasonlitás meg csak sarkitás volt,
amúgy én is 10emeletesben laktam és a lift is évente max 2x pukkant le, murphy szerint pont akkor, amikor vmi méretesebb cuccot hoztam:)
heldente 2010.02.19 01:51:10
@pakesz: valóban alma-körte összehasonlitgatás, abban viszont nagyon nincs ráció, miért annyi a távfűtés, mikor annak (legalábbis tisztán logikai alapon ), a méretek figyelembevételével nagységrendekkel alacsonyabb m2-re vetitett költségűnek kellene lennie, mint egy egyedi fűtésnek. Bp-en tuti van vagy 150-200ezer távfűtéses lakás és néhány nagyobb lakótelepen
Az is érdekes és nem épp tisztességes viselkedésre utal, h az alkotmánybirósági döntés és a levállások után kezdték hirtelen csökkentgetni az árakat, az önkormányzati tulajdonú főtáv ( akár a bkv, v főkefe, meg a többiek ) gazdálkodásáról és az elfolyó lóvékról is rémeséket hallani néha.
Folytatódik "titkos ügynökünk" izgalmas sorozata az ingatlanokról. Mizután megírta, miért van szüksége szerinte ingatlanosra, és hogy hányféle vevő van, most az ingatlanárakról küldött egy rövid levelet: megtudhatjuk, milyen az irány-, a reális, a vétel- és a piaci…..
heldente 2010.02.17 15:00:50
@Kovácsovics László, mosógépszerelő: belefutottam olyan ingatlanosba, mikor keresgéltem, aki magánszemélyként hirdet és a még a "csak magánszemélyek hivjanak"-ot is felteszi a hirdetésbe, amikor a kéglit megnézed, akkor derül ki, h "ő csak hirdeti, mert jóban van a tulajjal". utánanéztem, még 2-3 ilyen ingatlana volt, biztos sok a barátja eladó házzal :)
heldente 2010.02.18 09:17:01
@Elveszett Angyal: Ha házat keresel, akkor ülj autóba járd be a kerületet, ami érdekel, az eladó házakon általában kint van a tábla is, egy-két délutánt rászánsz és egy csomó olyat is találhatsz, ami nem került fel a netre ( v nem arra a lapra, amit nézegetsz )...
Szerintem a bankoktól is kiszivárog info arról, h kik vannak a törlesztőkkel elmaradva, egy ismerősöm mesélt egy elég hajmeresztő sztoryt, rendszeresen el van csúszva a törlesztőivel, egyéb hitele is van, megjelent nála egy fazon, aki a ház iránt érdeklődött, mert úgy tudja eladó. Ismerősöm elkapta az ürgét, h honnan szedi, hisz nem is eladó, sőt nem is tervezi az eladását.Hosszas szorongatás után a fazon beismerte, h közvetve a banktól kapott infot, h lehet, h árverezés lesz. Elképzelhető, h a meg nem hirdetett ingatlanok igy is eladásra kerülnek
Folytatjuk rejtélyes ingatlanosunk héten elkezdett sorozatát. Második levelében a vevőkről rántja le a leplet. Vajon hogyan látnak minket, vásárlókat-eladókat a szakmabeliek? felesleges mellébeszélés helyett átadom a szót a "titkos ügynöknek":     Kedves…..
heldente 2010.02.12 22:59:30
@Xotifan: CDC-n keresztül hirdettem lakást, kijött egy fazon szerződést kötni,egy cseppett nagyarcú volt, fikázta a konkurenciát, mikor mondtam, h egy másikkal is szerződtem már.
észrevette, h sporthirek mennek a tévében, beült osztotta az észt, párommal már egymásra nézegettünk, h melyikünk hajitja ki előbb. Állitotta, egy héten belül hoz több vevőt, sőt lehet, h már hétvégén is, ehhez képest 2 hónap alatt egy vevőjelöltet sem hozott, mig a másik hetente egyet ( az ár uaz volt mindkettőnél )
Szabadkőművesek? Kik azok?  Illuminátusok? Amatőr banda! Cosa Nostra? Ugyan már!A Panellakók! Na igen! Azoknak van hatalmuk, bárkit el tudnak intézni!Lévai Zoltánt, az MDF budapesti elnökét megpuccsolta a párt belső ellenzéke. Csodálkozik ezen bárki is? Mit várt azután, hogy…..
Bár az Urbanista legszórakoztatóbb perceit alighanem az önjelölt ingatlanügynökök bénázásai okozzák, mindig is szerettem volna, ha nem csak erről az oldalról mutatjuk be ezt a foglalkozást. Amíg voltak, lelkesen linkelgettem az ingatlanosblogokat, meg posztoltam kommenteket. Most…..
heldente 2010.02.11 23:31:36
@snr: hasonlóképp, lakás eladás és ház vásárlás kapcsán találkoztam ősszel jópár ingatlanossal
Az eladásnál először magam hirdettem, de 2 dilinyós "vevőjelölt" és 30 ingatlanos zaklatás után inkább megbíztam két irodát, az egyik ok volt, de a másik 2 hónap alatt egy kuncsaftot se hozott, pedig szerződéskötéskor a gyík az igérte, h ne csodálkozzak, ha 1 héten belül 2-3 is jön...
A vásárlásnál voltak izgalmasabb kalandjaim, még a blogon elég hiressé vált Habuczkinével is összefutottam, szerencsére csak egy hívás erejéig.
A sok közül 2 korrekt ingatlanoscéggel és egy magánzóval találkoztam, az embereik normálisan öltözöttek, pontosak, egyértelmű, h ismerik a eladni kivánt ingatlant, látszik, h nem mindenáron akarják az ügyfélre sózni, sőt, akadt, aki negativumokra is felhívta a figyelmet.
Sajnos ez a tipus van kisebbségben..
A többi néhány altipusban:
"A laza": azonnal tegeződik, haverkodik, a megtekintés időpontját is igy veszi, késik, jó esetben telefonál, h azért várjuk ám meg, mert úton van
"A szétszórt": Szintén késve érkezik, tele van papírokkal, úgy esik be az eladni kívánt ingatlanba, majd ott elmondja, h pár perce van, rohannia kell, de nagyon jó a ház, ugye látjuk. Akadt olyan is ebből a típusból, aki tévedésből nem is a kinézett ingatlanba akart bevinni, majd, mikor szóltunk neki, h ennek nemhogy a formája, de még a színe se olyan, mint a képen, csak annyit nyögött ki, "jaj, tényleg, összekevertem, de ez is kb akkora és annyiba kerül"...no comment
"A gyanakvó": alig ad ki infót, alapdolgokat is harapófogóval kell kihúzni belőle, legalább egy km-re beszéli meg az ingatlantól a találkozó helyét, szinte hegyezi a fülét, ha az ember a tulajjal beszél, nehogy kikerüljük...
'A szakadt": mónikashowba illő fogazat és hajszerkó, bkv-vel jön, olyan cuccban, mintha épp kertimunkát hagyott volna félbe, annyira nem iq bajnok, h szinte két értelmes szót sem lehet vele váltani, csak hajtogatja, h ez nekünk való ház
"A nagyképű": szinte cikizi a vevő anyagi helyzetét, "ez karcsú lesz, nem ilyet kellene választani, ennyiből más kategoriát kellene keresgélni", jóllehet, annyiból még jobbak is akadnak az általa kínáltnál...
"A sumák": az ingatlan nem is akkora és nem is ott van, nem is olyan típusú, mint amit hirdet és elmond telefonban,a csúcs, aki még a kerülettel is csalni próbált, mondván 2 utcával arrébb ( egyébként nem tudom az ingatlan.com szűri-e egyáltalán ezt, 2 iroda is akadt, akik rendszeresen 16.kernek hirdetnek 17 kerületi ingatlanokat és ikerházakat, sorházakat családiházként, az pedig már szinte nem is meglepő, h felújitott családiházként akarnak lepattant házat elpasszolni, melyben a felújitást egy- vélhetően beázás miatt kifestett szoba képviseli )
"Az önálló": mindenáron a saját ingatlanjait próbálja nyomni, abszolút nem érdekli az ügyfél igénye, hiába keres az ember min x m2-est, ő csak előjön az x-20-szal, vagy a más típusúval
Remélhetőleg a válság végre valami öntisztulást is beinditt az ingatlanszakmában végre
 Volt már ugyan udvaron álló házikó a szigorúan vett Belvárosban is, de az egyrészt nem volt eladó, másrészt nem volt ilyen mesebeli. (Igaz viszont, hogy olyan zöldbe volt burkolva, amit egy-két ingatlanos már-már ősfásnak nevezett volna). Ez a Dohány utcai kulipintyó viszont…..
Az MDF komolyan gondolja a Budapestre áramló friss levegő útját akadályozó épületek, köztük panelházak lebontását - derül ki a párt fővárosi irodájának kérdéseinkre adott válaszaiból. A "szélcsatorna-tisztításra" az EU-s pénzeket szétosztó Környezet és…..
heldente 2010.01.15 17:13:39
@mallac: valszeg az árkád tulaja szállt be a kampány-finanszirozásukba, ezért haragudott meg az Arénára, ami csökkenti az Árkád forgalmát ( úgy tudom, mikor épült, akkor is ők tiltakoztak )
heldente 2010.01.15 17:25:20
@ÁkiBáki: ez még csak a kezdet, ha élesedik a kampány, akkor majd az mdf ( v bátran behelyettesithető bármelyik párttal ) tudományos diviziójának tagjai beigérik, h a szerintük a Rákos patak és a belváros közti szélcsatorna útjából elbontandó- , zömmel magas házakból álló füredi ltp lakóinak, 2.kerületi házakat épitenek, persze metróval, ha rájuk szavaznak:)
heldente 2010.01.15 17:39:49
@ÁkiBáki: igaz, elég szánalmas és gusztustalan, h mire nem képesek, csak, h még 4 évig az adózókon élősködjenek, összefkszenek már bárkivel pár szavazatért.De azt továbbra sem értem, h miért ilyen marhaságokkal jönnek, mint ez az " unió lóvéján lebontjuk a fél várost a szélcsatornák miatt" projekt.
Nem hiszem, h a lakótelepen lakók tapsolnának, ha a 10 emeletesekből 8 emeletet ledurrantanának és még azt se árulják el, h mi lesz az ottlakókkal...
  Bár most szép napsütéses az idő, nem árt előre gondolkodni, és felkészülni a borongós, napokig esős időjárásra, mint amilyen például a múlt hét végén is megkeserítette az ébrenlétet. Nincs lehangolóbb, mint ülni a nagyszobában (véletlenül sem nappali), és…..
  Nehezen hiszem el, de úgy tűnik mégis megtörténhetett. A teljesen értelmetlen, idegesítő baromarcúaknak való tűzijáték-féleségek legalizálásával vissza lehetett szorítani a petárdázást.   Emlékeim szerint még tavaly is hozták a magyarországi lakótelepek a…..
heldente 2010.01.05 08:24:14
@Bozdurgán: nálunk az egyik kutya az ebédlőasztal alá rejtőzött, a másik pedig a nappaliban az asztal alatt aludt, mikor éjfél után beindult a műsor, ki sem mentek hajnalig. Akadt bőven rakéta, de sztem petárdából kevesebb, mint 1, v 2 éve
Az új Kína jelképei lehetnének ezek a kockaházak: szocialista szögletesség egy kis fantáziával Pekingben. Nyilván nem a "szok óccó" gagyi, és tök okés, hogy biztos nem a klasszikus házgyári panel, de attól ez még lakótelep, ha a fene fenét eszik is.   A házakról…..
 Van az a frusztrált, aki túl sok pénzt dobott ki az ablakon lakóparki kecóra, mert olcsó volt a hitel tavaly nyáron, most meg szív, mert felment a CHF, ráadásul penészedik a papírfal. Na, ő fórumba írogat, ilyeneket:   Most értünk haza a sétából, egy közeli…..
  Átadták, kész az ország mintapanelja: befejeződött a Budapest Szőlő utcai paneltömb, a kisebb településnyi lakólétszám miatt csak "faluháznak" nevezett sorház felújítása.     A III. kerületben lévő épület felújítása során 1800 darab…..
Nem panelban laksz, de egy barátod, aki viszont ilyen helyen él, meghívott magához? Elmondjuk, mit ne kérdezz meg tőle, ha jót akarsz!   1. "Mennyi a rezsi?" - Túl magas ahhoz, hogy a tulajnak vagy bérlőnek kedve legyen róla beszélni. Ha mégis felteszed ezt a kérdést,…..
heldente 2009.12.01 15:37:13
@az aki: persze,ha kinaiak vannak a lépcsőházban és mindent beleng valami iszonytató szag, mintha műtrágya fűszerezésű döghús lenne avaron sütve:)
heldente 2009.12.01 15:52:05
@Erdőtársulás: Ha 20-30 km-re van a melóhelyed a lakóteleptől, akkor onnan is 20-30 km-t kell utazni:)) Szted családi házak csak a város határán kivül vannak?:)
heldente 2009.12.01 16:29:54
@Erdőtársulás: azért a nem peremkerületekben is bőven van családi ház, hasonlitsd össze a havannáról, kereszturról, káp-ról mennyi bemenni a belvárosba autóval( amennyiben ott a melóhely , ha meg a külvárosban, akkor tökmindegy honnan utazol, ugyis messze van ). a bkv meg nem csak a lakótelepeken áll meg...