Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomi1977

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okosotthonok támadása, bizalmas adatok nem megfelelő kezelése, globális adatvédelem - vajon mi vár majd a kiberbiztonság területén a felhasználókra és a szakemberekre a következő 12 hónapban? Az ESET "Cybersecurity Trends 2019: Privacy and intrusion in the global village" című…..
Tomi1977 2019.01.24 18:08:42
@Csizmazia Darab István [Rambo]:

Kedves István!

Nagyon köszönöm a részletes válaszod és útmutatásod! Így már kicsit én is képben vagyok a zsarolóprogramokkal kapcsolatosan.
Lehet, nem vág ebbe a témába, de meg szeretném még kérdezni, hogy a biztonsági szoftvereket tesztelő oldalak közül az AV-COMPARATIVES és az AV-TEST.org oldalak teszteredményeit mennyire szabad figyelembe venni?

Főleg az AV-COMPARATIVES érdekelne, ott úgy tudom "Real World" tesztek is vannak, tehát ami nem laboratóriumi körülmények között történik. De nem ismerem pontosan a tesztelési eljárást. Sok mindent hallani, hogy pl. az egyes termékek úgy vannak beállítva a tesztelés alatt, hogy azok nem tudják a maximális tudásukat nyújtani, mert valamit kikapcsolnak bennük, vagy hogy bizonyos cégek fizetnek az eredményekért.
Nekem a NOD32-vel jó tapasztalataim vannak, mégha a fent említett oldalakon az utolsó időkben nem is minden tesztben végzett az élen.
Konkrét esetre is emlékszem. Egyszer elkezdtem olyan leveleket kapni, amiben az szerepelt, hogy XY szeretne követni engem, ezért kattintsak ide meg oda. A kártevő lemásolta az email címjegyzékem, mert a levelek látszólag az ismerőseimtől, barátaimtól jöttek. Kiderült később, hogy ez a Flipora nevű malware volt. A levélben szereplő linket elküldtem a Virustotal oldalra, és egyedül az ESET termékei riasztottak rá, a többi nem.
Vagy egy időben lehetett felhasználók által összegyűjtött tesztcsomagokat letölteni a malwaretips.com nevű weboldalról. Fel is hívták a figyelmet, hogy mindenki saját felelősségére használja a csomagokat. Jó páron átfuttattam a NOD 32-őt, kiváló találati eredményt értem el vele, több neves gyártó viszont elvérzett a teszten.
Ezért fogadom vegyes érzelmekkel a különféle laborteszteket, a gyakorlat valahogy más, és pl. a NOD 32 szerintem jobb a gyakorlatban, mint ahogyan a tesztek ezt beállítják.
Tomi1977 2019.05.14 08:40:28
@Csizmazia Darab István [Rambo]:

Kedves István!

Átolvasva az Általad linkelt cikkeket, valóban nem egyszerű egy tesztsorozatot végrehajtani, sok szempontot kell figyelembe venni, és én is azon a véleményen vagyok, hogy hosszútávon érdemes megnézni az ilyen jellegű tesztek eredményeit.
Biztonsági kutatók figyeltek fel arra a módszerre, melynél kártékony PNG fájlok böngészőben való betöltésekor egy trükkös iFrames beszúrással lehetett észrevétlenül átirányítani a weboldalak látogatóit tetszőleges rosszindulatú linkekre. Az iFrame betöltése…..
Egy friss felmérés eredményei azt mutatják, nem igazán teszünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy óvjuk a biztonságunkat. A több, mint 22 ezer felhasználó megkérdezéséből született tanulmány szerint például a netezők több, mint fele nem telepít antivírust a gépére. A…..
Szokásos évi jóslat csomagunkban ismét felfestünk pár valószínű trendet, amit az év végén majd lehet ellenőrizni, mennyire váltak be. A legfontosabb, főcím jellegű üzenet mindenképpen a mobil kártevők számának minden korábbi mértéket meghaladó növekedése lesz. Ez a…..
A Pandának is van ingyenes verziója és köszönjük, hogy felvettetek minket a facebook klubba. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy a pusztán a kereskedelmi (azaz nem kereskedelmi) oldalról nézzük meg a vírusirtókat. Nem szakmailag.A Cloud Antivírus egyedülálló a maga nemében, mert…..
Az AvTest.org sebesség tesztjén very fast kategóriába soroltak minket. Továbbra is az a tapasztalatom hogy még mindeknél az a fontosabb hogy gyors legyen egy vírusirtó és nem az hogy magas biztonságot nyújtson. Ez olyan mint hogy sokkal többen vágynak egy Ferrarira mai…..
Tollat kellett ragadnom, hogy Szőke Andrást és a tűzfal építés titkáról megemlékezzek egy kicsit.  Hajdanán amikor a még voltak gyártók akik csak Antivirust voltak képesek gyártani, érveltek is ezerrel hogy az bőven elég. Persze ma is vannak ilyen gyártók akik ugyanezt…..
Egyfajta röpke "Link Patrol" keretében teszünk időnként kisebb őrjáratot hamis antivírusok, a hamis antivírust terítő linkek nyomában, különösebb sallangok, terjedelmesebb tiszteletkörök nélkül. Most egy a nevében már 2011-es évjáratú antivírussal foglalkozunk.…..
Mitől lesz valami Advanced plusz plusz pluszcw, kérem szépen attól ha mérünk valait és a végén módosítunk rajta egy kicsit valami más alapján. A AV Comparatives készített egy tesztet (teszt eredmény itt). Azért most írok róla mert már a marketing hatása egy kicsit lecsengett. A…..
A Conficker férget még korai lenne leírni, hiszen a magyarországi észlelések alapján ismét  listavezető lett. Másfelől továbbra is azt láthatjuk, hogy az elmúlt hónapban is sokféle egyéb trójai és kéretlen reklám program keserítette meg a számítógépet használók…..